Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Oznámenie č. 26K/2/2022

eng power, s. r. o.

  • Úpadca eng power, s. r. o.
    IČO: 36194824
    M.R. Štefánika 13 / 0
    04801  Rožňava
  • Druh Oznámenia súvisiace so speňažovaním majetku podliehajúceho konkurzu
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 90 z roku 2024 dňa 10.5.2024
  • Spisová značka - súd 26K/2/2022
  • Súd Mestský súd Košice
  • Spisová značka - správca 26K/2/2022 S832
Text

JUDr. Marek Radačovský, správca so sídlom Žriedlová 3, 040 01 Košice, správca majetku úpadcu eng power s. r. o. (do 07.04.2022 ENERGYCO, s.r.o.), so sídlom: M.R. Štefánika 13, 048 01 Rožňava, IČO: 36 194 824 (ďalej len „Úpadca“), konkurzné konanie vedené Mestským súdom Košice pod sp. zn. 26K/2/2022 týmto v zmysle uloženého záväzného pokynu veriteľského výboru zo dňa 17.04.2024, na účely speňaženia vybraného majetku, ktorého súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku SR zo dňa 19.02.2024 č. 35/2024 (K009498), vyhlasuje

 

1. KOLO VEREJNÉHO PONUKOVÉHO KONANIA

 

za nasledovných podmienok:

 

  1. PREDMET SPEŇAŽOVANIA
    1. Predmetom speňažovania je vybraný majetok Úpadcu, ktorého súpis bol zverejnený v Obchodnom vestníku SR zo dňa 19.02.2024 č. 35/2024 (K009498), a to konkrétne:

Por. č.

Popis

Súpisová hodnota majetku

 

 
  
  

122

Kopírovací stroj KONICA MINOLTA bizhub C258

1 000,00 €

  

123

Kopírovací stroj KONICA MINOLTA bizhub C258

1 000,00 €

  

124

Kopírovací stroj KONICA MINOLTA bizhub pro C755

1 300,00 €

  

125

Počítače (19ks)

570,00 €

  

126

Monitory (19ks)

380,00 €

  

127

Klávesnice (21 ks)

105,00 €

  

128

Tlačiarne (3ks)

200,00 €

  

129

Notebook (8ks)

160,00 €

  

130

Kancelársky nábytok

1 000,00 €

  

 

SPOLU

5 715,00 €

 

 

(ďalej len „Speňažovaný majetok“)

    1. Speňažovaný majetok sa speňažuje ako jeden nedeliteľný súbor majetku. Na ponuky podané v rámci verejného ponukového konania, ktoré sa nebudú týkať Speňažovaného majetku ako celku, ale len jednej alebo viacerých jednotlivých súčastí Speňažovaného majetku, sa nebude prihliadať.
    2. Speňažovaný majetok sa speňažuje ako stojí a leží s výslovným poukazom na zlý technický stav Speňažovaného majetku. Záujemcovia podaním ponuky vo verejnom ponukovom konaní berú na vedomie, že Speňažovaný majetok je v zlom technickom stave a jednotlivé jeho súčasti môžu byť nefunkčné, poškodené, neúplné a neschopné prevádzky. Speňažovaný majetok je v  technickom stave zodpovedajúcom jeho dlhodobému používaniu a následnému uskladneniu bez používania. Správca ako ani Úpadca nezodpovedajú za faktické vady Speňažovaného majetku a na Speňažovaný majetok neposkytujú úspešnému záujemcovi ako kupujúcemu akúkoľvek záruku.
    3. Záujemca, ktorý uspeje v ponukovom konaní, je povinný uhradiť všetky náklady spojené s odvozom Speňažovaného majetku z miesta jeho uskladnenia, ako aj všetky ostatné náklady, ktoré vzniknú v súvislosti s prevodom vlastníckeho práva a držby Speňažovaného majetku. Akúkoľvek demontáž, či manipuláciu so Speňažovaným majetkom zabezpečuje na vlastné náklady a nebezpečenstvo záujemca, ktorý uspeje v ponukovom konaní.
    4. Znenie kúpnej zmluvy, na základe ktorej dôjde k prevodu Speňažovaného majetku je vopred pripravené a záujemcovia nie sú oprávnení uskutočňovať akékoľvek zmeny v znení tejto kúpnej zmluvy. Záujemcovia svojou účasťou v ponukovom konaní vyjadrujú svoj neodvolateľný súhlas s uzatvorením kúpnej zmluvy v správcom vopred pripravenom znení doplnenom o údaje, ktoré vyplynú z výsledkov verejného ponukového konania (najmä označenie kupujúceho, kúpna cena a pod.).
    5. Bližšie informácie o Speňažovanom majetku, záväzné znenie kúpnej zmluvy a termín obhliadky Speňažovaného majetku budú správcom poskytnuté každému záujemcovi na vyžiadanie na emailovej adrese office@radacovsky.sk.

 

  1. KÚPNA CENA A ZÁBEZPEKA
    1. V prvom kole ponukového konania nesmie byť ponúknutá kúpna cena nižšia ako súpisová hodnota speňažovaného súboru majetku (100% sumárnej súpisovej hodnoty Speňažovaného majetku ako je uvedená v bode 1.1. týchto podmienok speňažovania).
    2. Speňažovaný majetok sa speňažuje za kúpnu cenu s DPH. Záujemca v ponuke uvedie kúpnu cenu bez DPH a k tejto sa následne pripočíta DPH v zákonnej výške.
    3. Záujemca je povinný zložiť zábezpeku na úhradu kúpnej ceny vo výške 500 €, v prospech účtu konkurznej podstaty Úpadcu vedený v ČSOB, a.s., IBAN: SK04 7500 0000 0040 0299 4131 najneskôr v posledný deň lehoty stanovenej na predloženie ponuky v tomto kole verejného ponukového konania. Do správy pre prijímateľa záujemca uvedie text „Zábezpeka VPK - SÚBOR 6“.

 

  1. LEHOTA NA PREDKLADANIE PONÚK
    1. Lehota na predkladanie ponúk vo verejnom ponukovom konaní je 20 kalendárnych dní odo dňa zverejnenia oznamu o konaní verejného ponukového konania v Obchodnom vestníku (prvým dňom lehoty je kalendárny deň nasledujúci po dni, kedy došlo k vydaniu príslušného čísla Obchodného vestníka). Pokiaľ pripadne posledný deň lehoty na predkladanie ponúk na deň pracovného pokoja alebo sviatok, posledným dňom lehoty bude najbližší pracovný deň.

 

  1. PONUKA A JEJ NÁLEŽITOSTI
    1. Záujemca je povinný predložiť svoju ponuku v slovenskom jazyku, a to osobne alebo prostredníctvom doručovateľa (nie elektronicky), vždy v zalepenej obálke s označením „eng power s. r. o. – VPK SÚBOR 6 – NEOTVÁRAŤ“ na adresu správcu: JUDr. Marek Radačovský, správca, Žriedlová 3, 040 01 Košice najneskôr v posledný deň stanovenej lehoty. Na obálky doručené po tejto lehote správca neprihliada.
    2. Ponuku je záujemca povinný predložiť výhradne na ponukovom hárku, ktorý bude poskytnutý každému záujemcovi na vyžiadanie emailom. Žiadosť o zaslanie ponukového hárku môžu záujemcovia zasielať správcovi na emailovú adresu office@radacovsky.sk. V žiadosti je potrebné jednoznačne identifikovať Speňažovaný majetok uvedením označenia „SÚBOR 6“.
    3. Záujemca je povinný vyplniť všetky prázdne polia ponukového hárka, tento podpísať a spolu s povinnými prílohami doručiť do kancelárie správcu v súlade s bodom 4.1. týchto podmienok speňažovania.
    4. Ponuka musí obsahovať
      1. označenie záujemcu,
      2. označenie Speňažovaného majetku,
      3. uvedenie ponúkanej kúpnej ceny v EUR bez DPH (pričom záujemca berie na vedomie, že k navrhovanej kúpnej cene bez DPH sa pripočíta DPH v zákonnej výške),
      4. doklad preukazujúci totožnosť, ktorým u záujemcu - fyzickej osoby je neoverená kópia občianskeho preukazu či cestovného dokladu a u záujemcov - právnických osôb je to výpis z príslušného registra podľa osobitného predpisu, ktorý nie je starší ako 6 mesiacov,
      5. fotokópiu dokladu o zložení zábezpeky,
      6. číslo účtu pre vrátenie zábezpeky a
      7. podpis záujemcu,

všetko v súlade s formou ponukového hárka.

 

  1. VYHODNOTENIE PONÚK
    1. Správca zrealizuje otváranie doručených obálok so záväznými ponukami v lehote 5 pracovných dní odo dňa uplynutia lehoty na predkladanie záväzných ponúk záujemcov.
    2. Správca písomne veriteľskému výboru vyhodnotí príslušné kolo verejného ponukového konania v lehote 5 pracovných dní odo dňa otvárania obálok so záväznými ponukami záujemcov.
    3. Správca svoje písomné vyhodnotenie predloží veriteľskému výboru s odporučením víťazného záujemcu (kritériom bude najvyššia ponúknutá kúpna cena).
    4. Víťazná ponuka podlieha schváleniu veriteľským výborom, ktorý má možnosť odmietnuť ktorúkoľvek ponuku alebo aj všetky ponuky, a to aj bez uvedenia dôvodu.
    5. V prípade predloženia rovnakých alebo podobných ponúk jednotlivých záujemcov je správca na pokyn veriteľského výboru oprávnený vyzvať príslušných záujemcov na navýšenie ich ponúk; takto navýšené ponuky podliehajú opätovnému schváleniu veriteľským výborom, ktorý má možnosť odmietnuť ktorúkoľvek ponuku alebo aj všetky ponuky, a to aj bez uvedenia dôvodu.

 

  1. UZAVRETIE KÚPNEJ ZMLUVY
    1. Správca po doručení stanoviska veriteľského výboru podľa bodu 5.4. alebo 5.5. vyzve úspešného záujemcu
      1. na uzavretie kúpnej zmluvy, na základe ktorej dôjde k prevodu vlastníckeho práva k Speňažovanému majetku a 
      2. úhradu zvyšnej časti kúpnej ceny (zložená zábezpeka sa započíta na úhradu kúpnej ceny),

a to v lehote do 30 dní odo dňa doručenia výzvy správcu.

    1. Prílohou výzvy správcu podľa predchádzajúceho bodu bude znenie kúpnej zmluvy, ktoré je úspešný záujemca povinný podpísať, a to bez možnosti zásahov do jej znenia, s výnimkou opráv zrejmých chýb v písaní a počítaní.
    2. Kúpna cena za jednotlivé súčasti Speňažovaného majetku sa určí pomerným spôsobom, a to podľa výšky ponuky úspešného záujemcu a súpisovej hodnoty jednotlivých súčastí Speňažovaného majetku. K ponuke úspešného záujemcu sa pripočíta DPH, ktorú je úspešný záujemca povinný uhradiť spolu s úhradou kúpnej ceny v zmysle jeho ponuky.
    3. Úspešný záujemca v lehote do 30 dní odo dňa doručenia výzvy správcu doručí správcovi dve (2) vyhotovenia kúpnej zmluvy s podpisom úspešného záujemcu ako kupujúceho a preukáže riadnu úhradu zvyšnej časti kúpnej ceny.
    4. Správca je oprávnený odoprieť podpísanie kúpnej zmluvy do doby kým nebude v prospech účtu správcu pripísaná celá kúpna cena Speňažovaného majetku v zmysle kúpnej zmluvy.
    5. V prípade, že úspešný záujemca v lehote do 30 dní odo dňa doručenia výzvy správcu nedoručí správcovi dve (2) vyhotovenia kúpnej zmluvy s podpisom úspešného záujemcu ako kupujúceho alebo nepreukáže riadnu úhradu zvyšnej časti kúpnej ceny, prepadne jeho zábezpeka (bod 2.3. týchto podmienok) v celej výške v prospech konkurznej podstaty, a to ako sankcia za porušenie povinnosti uzavrieť kúpnu zmluvu alebo uhradiť kúpnu cenu. Záujemca doručením ponuky správcovi vyjadruje svoj súhlas s touto sankciou a súhlasí, aby v prípade vzniku nároku na sankciu správca započítal nárok na sankciu s nárokom záujemcu na vrátenie zábezpeky.
    6. V prípade ak úspešný záujemca zmarí uzavretie kúpnej zmluvy porušením niektorej zo svojich povinností podľa bodu 6.1. týchto podmienok, je správca oprávnený obrátiť sa na záujemcu ďalšieho v poradí s výzvou, aby v lehote 10 dní sa vyjadril, či trvá na svojej skoršej ponuke a uhradil zábezpeku vo výške podľa bodu 2.3. týchto podmienok speňažovania. V prípade ak záujemca ďalší v poradí sa vyjadrí, že trvá na svojej skoršej ponuke a uhradí zábezpeku vo výške podľa bodu 2.3. týchto podmienok speňažovania, bude správca postupovať podľa bodu 5.3. a nasl. týchto podmienok speňažovania s týmto záujemcom ako záujemcom s najvyššou ponukou.
    7. Úspešný záujemca je povinný zabezpečiť na vlastné náklady prevzatie a odvoz Speňažovaného majetku z miesta jeho aktuálneho uskladnenia v lehote do 30 dní odo dňa uzavretia Kúpnej zmluvy. V prípade porušenia tejto povinnosti vzniká správcovi, konajúcemu v mene a na účet úpadcu, voči úspešnému záujemcovi nárok na zmluvnú pokutu vo výške 50 EUR za každý deň trvania omeškania úspešného záujemcu so splnením tejto povinnosti.

 

JUDr. Marek Radačovský

Správca Úpadcu