Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Slovenskej sporiteľne

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Slovenskej sporiteľne, Bratislava'
za rok 2016

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
e) podpora vzdelávania 230 € ZŠ, Sačurov - podpora projektu Matematické rozprávky (zamerané na finančnú gramotnosť), ktoré tvorili žiaci 3. a 8. ročníka na vybraných hodinách matematiky, bol vytvorený zborníček, interaktívne matematické rozprávky a pracovné listy - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 277 € ZŠ, Heľpa - podpora projektu Uvarme si rozprávku o krásnom spolužití (žiaci v spolupráci s učiteľmi, rodičmi a starými rodičmi sa učili plánovať, kalkulovať, nakupovať, pripravovať chutné zdravé jedlá, šiť prestierania a zástery a stolovať, vytvorili vlastnú kuchársku knihu) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 300 € ZŠ P. O. Hviezdoslava, Trstená - podpora projektu Potulní oravskí igrici a trubadúri (zážitkové spoznávanie najkrajších divov Slovenska prostredníctvom literárnych ukážok a priamej návštevy danej lokality či pamiatky) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 213 € ZŠ, Slovenských dobrovoľníkov 122/7, Žilina - podpora projektu rozširovania finančnej gramotnosti prostredníctvom systému Class Room Management pre tablety, školské PC a interaktívnu tabuľu - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 200,88 € ZŠ s MŠ, Košeca - podpora projektu Tri groše (zvýšenie finančnej gramotnosti žiakov prostredníctvom aktivít ako sú besedy, hry, exkurzie, prezentácie, nácvik divadelného predstavenia, workshopy, burza) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 300 € ZŠ, Vinohradská 62, Šenkvice - podpora projektu Dotkni sa chémie (vytvorenie trvalej expozície periodickej tabuľky prvkov formou policovej skrinky) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 233 € ZŠ, Hlavná 45, Nová Dedinka - podpora projektu Spoznajme a ochraňujme lužný les v našom okolí - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 260 € ZŠ, Hodruša-Hámre - podpora projektu Ako sa stať zlatokopom (inovatívne vyučovanie geológie a mineralógie, vytvorenie vlastnej zbierky hornín a minerálov, vybavenie pomôckami na ryžovanie zlata, založenie zlatokopeckého krúžku) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 260 € ZŠ, Vrútocká 58, Bratislava - podpora projektu Milujem dejepis (realizácia dejepisnej súťaže pre žiakov II. stupňa, ktorá bola podporená tematickými exkurziami a tvorbou 3D modelov) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 280 € ZŠ Dr. V. Clementisa, Tisovec - podpora projektu Oáza poznania a spolupráce (realizácia ekotriedy v areáli školy) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 260 € ZŠ, Malinovského ulica 1160/31, Partizánske - podpora projektu Tvorme, hrajme sa, učme sa (projekt finančnej gramotnosti na rozvoj finančných zručností žiakov, po teoretickej príprave si žiaci založili cvičné firmy) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 298,7 € ZŠ, Mierová 1, Strážske - podpora projektu Inovovaná informatika na ZŠ, zameraného na programovanie a robotiku - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 220 € ZŠ, Podzámska 35, Hlohovec - podpora projektu mateMATIKA INAK (aplikácia Montessori pedagogiky do výučby matematiky detí od 1. ročníka) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 260,95 € ZŠ, Gábora Bethlena 41, Nové Zámky - podpora projektu O troch grošoch na platobnej karte (rozvoj finančnej gramotnosti žiakov) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 229 € ZŠ, Ul. Karpatská 803/11, Svidník - podpora projektu Vytvorme si vlastný svet (príprava celoročnej interaktívnej hry na rozšírenie vedomostí z geografie a angličtiny) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 226,35 € ZŠ, Radvanská 1, Banská Bystrica - podpora projektu finančnej gramotnosti Chceme rozumieť peniazom - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 281,2 € ZŠ s MŠ, Cádrova 23, Bratislava - podpora projektu Naši matematici (rozvoj finančnej gramotnosti žiakov) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 220 € ZŠ, Kežmarská 28, Košice - podpora projektu popularizácie vyučovania francúzskeho jazyka (rozvíjanie komunikačných kompetencií, výchova k multikulturalizmu, tímovej spolupráci, empatii) - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 212 € ZŠ s MŠ, Vančurova 38, Trnava - podpora projektu finančnej gramotnosti - 2. splátka.
e) podpora vzdelávania 219,32 € ZŠ, Ul. M. R. Štefánika 17, Žiar nad Hronom - podpora senzorickej integrácie pre deti, žiakov, mládež a dospelých so zdravotným znevýhodnnením s využitím inovatívnych metód a prvkov Snoezelen - 2. splátka.
b) podpora a rozvoj športu 1 252,4 € Mesto Trenčín - príspevok na výstavbu multifunkčného ihriska pri ZŠ na Ul. L. Novomeského 11 v Trenčíne.
e) podpora vzdelávania 5 000 € Krajská knižnica Ľudovíta Štúra - podpora celoslovenskej novinárskej súťaže stredoškolských a vysokoškolských študentov Štúrovo pero 2018 - honoráre pre odbornú porotu a materiálne zabezpečenie súťaže.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 30 000 € Liga proti rakovine SR - príspevok na materiálno-organizačné zabezpečenie zbierky Deň narcisov 2018 (tričká, letáky, plagáty, komunikačné náklady, narcisy).
e) podpora vzdelávania 6 000 € Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar - podpora projektu Domovácky parlament, zameraného na podporu vzdelávania a osobnostného rozvoja mladých ľudí žijúcich v detských domovoch. Náklady na 3 stretnutia - strava, ubytovanie, cestovné + notebook.
e) podpora vzdelávania 5 000 € Indícia, n.o. - podpora konferencie inovatívneho vyučovania Učíme pre života pre 450 účastníkov - prenájom priestorov, odmeny pre organizátorov konferencie, technické a materiálne zabezpečenie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 13 500 € Nadácia EKOPOLIS - podpora 16. ročníka celoslovenskej ankety Strom roka 2018 - čiastočné hradenie odmien pre tím, cestovné, stravné počas kampaňových dní, prezentácia ankety, nafotenie stromov a ošetrenie víťazov.
e) podpora vzdelávania 50 000 € Junior Achievement Slovensko, n.o. - celoročná podpora vzdelávacieho programu JA Viac ako peniaze na ZŠ a SŠ a vyškolenie nových učiteľov - parciálne pokrytie miezd zamestnancov, cestovné na pracovné porady, čiastočné náklady na prenájom priestorov, telekomunikačné služby, ceny pre žiakov v súťažiach, technicko - organizačné zabezpečenie súťaží pre žiakov (Bankomat nápadov a Innovation Camp)
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € Slovenská jazzová spoločnosť - podpora vydania CD Slovenské štandardy (staršie slovenské piesne v jazzovom aranžmáne) - príspevok na honoráre, prenájom nahrávacieho štúdia, mixáž, zvukovú réžiu
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 40 000 € Nezisková organizácia L plus S - príspevok na prípravu a realizáciu premiéry hry Staré dámy a produkciu a realizáciu hudobno-slovného mesačníka Music a la carte.
f) ochrana ľudských práv 10 000 € Nadácia Pontis - podpora Fondu pre transparentné Slovensko 2018, príspevok bol použitý na podporu projektu Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť "Politizácia miestnej štátnej správy" (dar bol použitý na čiastočné pokrytie nákladov na koordináciu, projektový manažment, výskum, finančný manažment a PR).
e) podpora vzdelávania 6 120 € Nezisková organizácia Voices - podpora projektu Vzdelávaním rozvíjame komunitu (inovatívne vzdelávanie prostredníctvom otvorených vzdelávacích aktivít, prednášok s diskusiami, vzdelávacích tréningov pre neziskovky, študentov) - prostriedky použité na grafické práce, prenájom priestorov, náklady na lektorov, event manažéra.
e) podpora vzdelávania 7 000 € Občianske združenie Super Slovakia - podpora hudobného vzdelávacieho programu, ktorý rozvíja sociálne zručnosti detí a spoluprácu detí zo sociálne vylúčených komunít s deťmi z väčšinovej spoločnosti. Náklady na hudobných lektorov, zbormajstra, koordinátora, cestovné náklady a náklady na občerstvenie.
e) podpora vzdelávania 7 000 € JCI - Slovensko - podpora projektu Študentská podnikateľská cena 2018 - úhrada komunikačných nákladov spojených so súťažou - inzercia, výroba videovizitiek, úprava webstránky, tlačoviny, výroba reportáže; catering, ceny pre víťazov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 991 € K7-Psovodi - záchranári Slovenskej republiky - podpora canisterapie na Slovensku (výcvik špeciálneho psa na asistenciu v edukácii a rehabilitácii (Angelmannov syndróm a PAS), canisterapeutické intervencie s prvkami edukácie detí s ťažkým kombinovaným postihnutím, koučing rodiny dieťaťa s Angelmann syndrómom, canis víkend pre 4 rodiny. Finančné prostriedky boli použité ako príspevok na personálne náklady, kúpu šťeňaťa, krmivo, výchovu a výcvik psa, ubytovanie a stravu na canis víkende.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 4 000 € Centrum dobrovoľníctva, n.o. - podpora dobrovoľníctva v BB kraji za pomoci mediálnej kampane, školení a service learningových projektov na 6 školách - príspevok na personálne náklady, občerstvenie počas školení, technické zabezpečenie, komunikačné náklady, školské projekty a dobroappku.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 3 315 € Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - podpora projektu Lietajúca medáreň - zakúpenie vybavenia na vytáčanie medu a spracovanie vosku. Vybavenie je určené na zapožičiavanie pre malých včelárov, napomáha včeláreniu v meste aj pre ľudí, ktorí by si to inak nemohli dovoliť. Z grantu boli zakúpené aj 2 úle pre včelnicu vo Zvolene.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 000 € Tanečný klub "Danube" Bratislava - podpora celoročného projektu ARS Integra 2018 na integráciu ľudí s rôznym druhom postihnutia formou tanca, výtvarného umenia a rehabilitácií. Finančné prostriedky boli použité na zabezpečenie ubytovania počas letného sústredenia a prenájom sál na sútaže.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € Hospic Milosrdných sestier - príspevok na nákup liekov, zdravotníckeho materiálu a enterálnej výživy pre pacientov hospicu v konečnom štádiu ochorenia
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € Nadácia Výskum Rakoviny - príspevok na zakúpenie prvej súčasti plánovaného systému obrazovej analýzy pre výskum rakoviny - invertovaného mikroskopu
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 095 € Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - podpora projektu mestských včiel na streche ústredia SLSP na Tomášikovej 48 v Bratislave - náklady na prácu včelára, koordináciu projektu, pohotovostné balíčky, starostlivosť o včelstvá, fľaše na med, výbavu na ručné kosenie medonosných záhonov, režijné výdavky
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € TENENET o.z. - podpora projektu vzdelávania vo finančnej gramotnosti sociálne znevýhodnených, benefičného podujatia a prípravy a finalizácie školiacich materiálov pre budúcich klientov. Z prostriedkov bol zabezpečený nábytok a technické zariadenie školiacej miestnosti, náklady na propagáciu podujatia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 6 000 € Domov sociálnych služieb Púchov-Nosice - príspevok na zakúpenie polohovateľných postelí s matracmi pre DSS, kde bývajú najmä deti a mládež s ťažkým zdravotným postihnutím.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € SVATOBOR - podpora projektu Mladí záhradníci (rozvoj ekozáhradníčenia u detí a dospievajúcich z Hanušoviec nad Topľou a okolia). Finančná podpora na realizáciu poradenských a školiacich činností a na poskytnutie materiálnej pomoci ako napr. náradie, dreviny, priesady, osivá, substráty, pracovné pomôcky .
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € Občianske združenie ISKIERKA - podpora denného stacionára pre mladých ľudí s viacnásobným postihnutím - náklady na realizáciu projektu Zelený dvor, ktorý ma zóny fauna, flóra s bylinkovou záhradou, zóna fitnes; príspevok bol použitý na záhradný nábytok a terasu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € DOMOV - DÚHA - podpora krízového centra pre týrané ženy s deťmi - náklady na doplnenie a obnovu vybavenia v zariadení, dofinancovanie nákupu 7 miestneho osobného vozidla pre potreby zariadenia, časť nákladov na soc. pracovníkov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € Občianske združenie Vlkolínec - podpora projektu revitalizácie záhrad a sadov podľa odporúčaní odborníkov - výsadba ovocných stromov, kríkov - vrátane historických odrôd, ochranné opatrenia proti zveri, kosenie lúk a sadov v okolí Vlkolínca, vzdelávanie počas workshopu Deň zeme. Z projektu boli hradené materiálne náklady (sadenice, kríky a pod.) a náklady na lektora workshopu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 4 000 € Rotary Club Trenčín Laugaricio - príspevok na vykurovanie chránenej dielne-kaviarne v objekte Katov dom - nákup radiátorov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € Centrum Slniečko, n.o. - podpora projektu Príbehmi a kresbou k eliminácii traumy, v rámci ktorého bolo poskytnuté vzdelávanie pre pracovníkov pracujúcich s týranými, zneužívanými a zanedbanými deťmi, aby im dokázali efektívne pomôcť v nepriaznivých životných situáciách. Prostriedky boli využité a personálne zabezpečenie projektu a samotného vzdelávania a materiálne zabezpečenie vzdelávacích aktivít.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € Harmónia-pre deti - podpora projektu revitalizácie záhrady v rodinnom dome v Detskom domove Harmónia - náklady na spevnenie plôch, parková lavička, hojdačka, záhradnícke práce, basketbalový kôš.
e) podpora vzdelávania 2 000 € Gymnázium Ivana Kraska - Ivan Krasko Gimnázium - podpora projektu finančného vzdelávanie formou rovesníckeho vyučovania medzi gymnazistami a deťmi z detského domova (účastníci vzdelávania vypracovali finančný denník, na základe čoho pochopili základné pravidlá pri riadení vlastných financií). Z daru boli hradené materiálne a technické pomôcky k projektu a občerstvenie počas vzdelávania.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € Liberta, n.o. - podpora projektu "zá-HRA-da" - výstavba detského ihriska a revitalizácia plochy v areáli denného centra pre rodiny s dieťaťom so zdravotným postihnutím. Z daru boli hradené herné prvky a občerstvenie pre voľnočasové aktivity rodín.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € DORKA, n.o. - podpora projektu renovácie detských ihrísk pre dorkáčov. Z prostriedkov boli hradené herné prvky na obnovu ihriska pre komunitu.
e) podpora vzdelávania 8 000 € Súkromné centrum voľného času HEURÉKA, Zvolen - podpora 6. ročníka konferencie pre mladých ľudí Heuréka (téma Čo nám dáva demokracia?) - náklady na lektorov, cestovné náklady, ubytovanie, občerstvenie, materiálne a propagačné náklady
e) podpora vzdelávania 14 900 € The Duke of Edinburgh´s International Award Slovensko, o.z. - podpora komplexného rozvojového programu, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje charakterové vlastnosti, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote. Príspevok na personálne náklady, cestovné, ubytovanie, občerstvenie (školenia, ceremónia), propagačné materiály, video záznam z ceremónií, materiály na školenia.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 10 000 € Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - podpora výchovno-vzdelávacieho projektu Zelená škola (jar 2018) pre MŠ, ZŠ a SŠ - personálne náklady, príprava metodických materiálov, grafické služby, cestovné náklady
g) ochrana a tvorba životného prostredia 13 000 € Nadácia EKOPOLIS - Realizácia vzdelávacieho programu ENVIROvzdelávanie mladých na 9 školách - odmeny pre lektorov, cestovné, aktualizácia brožúry, realizácia víťazných adaptačných opatrení, ceny do súťaže pre školy.
e) podpora vzdelávania 45 000 € Nadácia pre deti Slovenska - celoročná podpora vzdelávacieho programu Poznaj svoje peniaze pre ZŠ a SŠ a vyškolenie nových učiteľov - parciálne pokrytie miezd zamestnancov, cestovné na pracovné porady, ubytovanie a strava, čiastočná úhrada komunikačných nákladov
c) poskytovanie sociálnej pomoci 16 000 € SOCIA - Nadácia na podporu sociálnych zmien - podpora zriadenia, rozvoja a etablovania Centra včasnej intervencie v Trnave s cieľom poskytovania služieb pre rodiny s deťmi so zdravotným znevýhodnením vo veku 0-7 rokov. Náklady na materiál, špeciálne pomôcky, vzdelávacie aktivity, personálne náklady.
e) podpora vzdelávania 50 000 € Manageria - celoročná generálna podpora projektu Teach for Slovakia, ktorý vychováva nových lídrov pre školstvo. Z prostriedkov boli čiastočne financované mzdy jednotlivých členov tímu a prenájom priestorov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 40 000 € ORFEO, združenie koncertných umelcov a pedagógov hudby - podpora medzinárodného hudobného festivalu Viva Musica! 2018, ktorého cieľom je popularizácia klasickej hudby - príspevok na personálne náklady, prenájom priestorov, techniky, občerstvenie, ubytovanie pre umelcov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 15 000 € DANUBIANA - Centrum moderného umenia, n.o. - podpora výstavného plánu Danubiana Meulensteen art museum 2018 - náklady na komunikáciu, prenájom a transport výstavy.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 20 000 € Maltézska pomoc Slovensko - profesionalizácia a rozšírenie projektu rozvozu stravy a súvisiace sociálne aktivity - náklady na projektového manažéra, príspevok na stravné pro sociálne slabších, cestovné náklady a náklady na camp.
e) podpora vzdelávania 8 000 € Slovenské centrum fundraisingu - podpora fundraisingových konferencií - komunikačné náklady, ubytovanie spíkrov, prenájom miestností.
e) podpora vzdelávania 20 150 € Mladiinfo Slovensko - podpora realizácie súťaže Social Impact Award (hľadanie projektov zameraných na sociálne podnikanie na Slovensku) - príspevok na ceny pre víťazov na rozbehnutie podnikania, licenčný poplatok, účasť na medzinárodnej konferencii v Gruzínsku, prenájom priestorov, catering, odmeny pre mentorov a expertov, zabezpečenie online hlasovania
e) podpora vzdelávania 15 000 € Človek v ohrození n.o. - realizácia 19. ročníka Filmového festivalu Jeden svet 2018 v Bratislave a Košiciach, filmové projekcie pre verejnosť, diskusie, výstava. Prostriedky boli použité na čiastočné odmeny tímu, logistiku hostí, recepciu, komunikačné náklady, prenájom techniky, prenájom sál, filmové licencie, titulkovanie a iné.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € Občianske združenie Barlička - náklady na zatemňovacie rolety v spoločenskom priestore (komunitná obývačka) v Centre sociálnych služieb, náklady na terénnu úpravu chodníkov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 3 100 € Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) - podpora Týždňa dobrovoľníctva v Bratislavskom kraji - tričká pre dobrovoľníkov, propagácia, lektorovanie vzdelávacích aktivít, prenájom priestorov na vzdelávacie aktivity.
b) podpora a rozvoj športu 1 894 € Alkan - klub horských športov - podpora 13. ročníka Behu na Chatu pri Zelenom plese, memoriál Karla Jakeša. Náklady na ubytovanie dobrovoľníkov, spotrebný materiál, občerstvenie pre účasníkov pretekov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € SMILE n.o. - podpora rekondičných pobytov pre rodičov a pre pacientov s transplantovanou kostnou dreňou v doliečovacom procese - náklady na terapiu, masáže, arteterapiu.
b) podpora a rozvoj športu 6 900 € BENI klub - podpora projektu SPOROcamp 2018 - náklady na materiálne vybavenie, športové pomôcky, preprava autobusom, občerstvenie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 160 € Nezábudka - združenie na pomoc rodinám so zdravotne postihnutými deťmi a mladistvými - podpora vzdelávania, aktivizácie a komunikácie detí v Nezábudle - náklady na logopéda, pomôcky pre logopéda, špeciálneho psychológa v Centre sociálnych služieb pre deti a mladistvých.
e) podpora vzdelávania 49 000 € Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - podpora prvého ročníka súťaže Učiteľ Slovenska na posilenie statusu a sebavedomia učiteľov - čiastočné pokrytie miezd koordinátora súťaže a experta na posudzovanie prihlášok, cestovné, zabezpečenie 2-dňového seminára pre porotu a TOP 10 finalistov, produkcia gala večera, ceny pre víťazov, grafika, online systém na hodnotenie prihlášok.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 400 € Doma u Kapucínov, n.o. - podpora projektu Stolček prestri sa - nákup potravín a drogérie pre osoby v hmotnej núdzi a v tažkej životnej situácii.
e) podpora vzdelávania 2 400 € ZŠ s MŠ Brehy - podpora projektu Multimediálna knižnica s čitárňou - finančné prostriedky boli využité na zariadenie zrekonštruovanej miestnosti, technické vybavenie.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 400 € Klub Detskej Nádeje - podpora tábora pre deti s chorým srdiečkom - náklady na ubytovanie, stravu.
e) podpora vzdelávania 2 400 € MŠ Jána Kollára 896, Malacky - podpora environmentálneho vzdelávania vo viacerých materských školách (elokované pracoviská) - náklady na drevostavby učební.
e) podpora vzdelávania 2 400 € Združenie ZŠ Sokolíkova - projekt realizácie "triedy v prírode" v už vybudovanej ekozáhrade, ktorú deti využívajú na vzdelávanie v prírode. Príspevok bol použitý na dokúpenie altánku a jeho montáž.
e) podpora vzdelávania 2 400 € Občianske združenie HARMÓNIA Bernolákovo - podpora ZUŠ - náklady na materiál na renováciu zrkadlovej tanečnej miestnosti a miestnosti pre dramatický odbor.
b) podpora a rozvoj športu 2 400 € AKADÉMIA JUVENTUS Žilina - skvalitnenie futbalového tréningového procesu pre menšie deti a deti zo sociálne slabších rodín - z daru boli zakúpené športové potreby a uhradené cestovné náklady na zápasy.
e) podpora vzdelávania 2 400 € JAVORKA - Združenie rodičov - podpora vyučovania v prírode, stretnutí rovesníkov, workshopov, záujmových popoludňajších krúžkov - prostriedky použité na úhradu časti nákladov na altánok a spevnenú plochu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 400 € Združenie príbuzných, priateľov a ľudí s psychickými poruchami Krídla - podpora rekondičného pobytu s workshopmi a artererapiou pre rodiny, kde sú pacienti s psychickými poruchami -príspevok na ubytovanie, stravné, materiál.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 400 € TICHO v TME detí v Červenici n.f. - úhrada nákladov na dovybavenie dielne pre realizáciu podpornej terapie s hlinou pre hlucho-slepé deti.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 400 € Vstúpte, n. o. - podpora dvoch podujatí na podporu začlenenia ľudí s handikepom medzi zdravých - Malacky bez bariér a Deň krivých zrkadiel - náklady na materiál, občerstvenie pre dobrovoľníkov, organizátorov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 400 € NAŠA MIMI - finančná pomoc na zabezpečenie rehabilitačných pobytov pre deti s DMO v rehabilitačnom centre Neurino v Šamoríne.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 400 € Občianske združenie Odyseus - projekt zefektívnenia pomoci na sídlisku Pentagon - materiál na upratovacie brigády, zdravotnícky materiál pre klientov, občerstvenie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 400 € MLADÝ OCHRANÁR PRÍRODY PRIEVIDZA - podpora projektu Prázdniny s tvorivými dielňami (realizácia workshopov školy remesiel pre deti a mládež s využívaním tradičnýhc materiálov). Príspevok bol použitý na zabezpečenie materiálu a občerstvenia.
b) podpora a rozvoj športu 2 400 € LEVOČA NORDIC CENTRUM - rekonštrukcia detského bežeckého lyžiarskeho okruhu - finančné prostriedky boli použité na strojové úpravy terénu, vyrovnávanie lyžiarskeho bežeckého okruhu. Areál slúži aj pre zdravotne postihnutých športovcov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 400 € Francesco-regionálne autistické centrum - podpora projektu Prostredníctvom hier otvárame brány k inklúzii (cieľom bolo zlepšiť informovanosť a zvýšiť citlivosť laickej verejnosti voči autizmu a spojiť komunitu prostredníctvom aktivít so zameraním na šport, kultúru, hudbu, umenie). Podpora bola použitá na stravovanie, prepravu, technické zabezpečenie aktivít.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 400 € Ateliér nápadov o.z. - finančné prostriedky boli použité na zakúpenie šijacích strojov a materiálu pre tvorivé dielne a kurzy šitia, ktorých účastníčkami sú zväčša ženy zo sociálne znevýhodneného prostredia, matky na materskej dovolenke.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 400 € Rodičovské združenie pri ABC CVČ, FS Rozmarija - príspevok na ušitie krojov pri príležitosti premiérového programu "Idzem, no dražečku neznam".
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 400 € CENTRUM LIGDA - ASOCIÁCIA PRE TELESNE POSTIHNUTÝCH - podpora projektu Handbike pre všetkých - nákup 2 ručných terénnych bicyklov, ktoré budú verejne dostupné a využívané mladými ľudmi s ťažkým zdravotným handikepom z Liptova, ktorí sú odkázaní na invadlidný vozík. Pomocou terénneho hadbiku sa môžu pohybovať a aktívne tráviť čas v Liptovskej prírode.
e) podpora vzdelávania 2 400 € Občianske združenie pri SOŠ polytechnickej Dolný Kubín - Kňažia - modernizácia materiálneho vybavenie pre odborný výcvik elektrotechnických odborov - prostriedky boli využité na nákup zostavy montážneho pracoviska.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 400 € MiSeVi Slovakia - Vincentskí laickí misionári - príspevok na Detský tábor pre deti zo sociálne slabších rodín - ubytovanie, strava, kancelárske potreby, repelent.
b) podpora a rozvoj športu 2 400 € "BK Nitra" - príspevok na materiálno-technické zabezpečenie tréningov bedmintonu pre deti. V rámci projektu boli integrované aj 3 deti so zdravotným postihnutím medzi zdravé deti.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 400 € Daruj nádej, občianske združenie - príspevok na zariadenie multisenzorickej miestnosti pre deti so ZŤP v centre, ktoré využívajú, s dôrazom na individuálne potreby, zmyslové vnímanie, rozvoj kognitívnych schopností, zlepšenie motivácie.
e) podpora vzdelávania 2 400 € NepocujuceDieta.sk - z príspevku boli hradené mzdové náklady, náklady na materiál na vzdelávanie dobrovoľníkov, občerstvenie pre dobrovoľníkov počas otvoreného osvetového podujatia Zvuky pre radosť a náklady na iné aktivity rozvoja komunít rodín detí s poruchou sluchu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 400 € Občianske združenie EMÓCIA - podpora projektu Aktívny kontakt seniorov s prírodou, z poskytnutých prostriedkov boli zabezpečené mobilné záhradky ako terapeutická pomôcka pre klientov DSS, náklady na terapiu, občerstvenie.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 12 500 € Štátne divadlo Košice - podpora divadelných projektov v roku 2018 - zakúpenie osvetľovacích prvkov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 15 000 € Slovenské komorné divadlo Martin - podpora divadelných projektov na rok 2018 - honoráre, výroba kostýmov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 9 000 € Klub priateľov DAB - podpora divadla - náklady na výrobu kostýmov pre inscenáciu Dámsky krajčír
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 15 000 € Centrum Natália - zakúpenie 6 oblekov therasuit pre rehabilitačné centrum, ktoré sa venuje predovšetkým deťom s DMO a podobnými neurovývojovými poruchami.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € Asociácia súčasného umenia - podpora Divadelného ocenenia sezóny DOSKY 2018 - grafické práce webu, PR služby, honoráre.
e) podpora vzdelávania 10 705 € nezisková organizácia Projekt DOM.ov - podpora projektu Zodpovedné mikrofinancovanie bývania vo vylúčených rómskych lokalitách II., ktorého cieľom je zlepšenie kvality bývania v rómskych lokalitách. Podpora bola využitá na honorár pre koordinátorov projektu, vzdelávacích lektorov, cestovné, občerstvenie na seminároch, kancelárske potreby.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 14 991 € Daphne - Inštitút aplikovanej ekológie - podpora opatrení na udržanie rozmanitosti živočíšnych a rastlinných druhov na vybraných lúkach na západnom a strednom Slovensku. Z daru boli hradené aktivity: monitoring, prikrmovanie, budovanie podmienok pre život vzácnej fauny a flóry, nákup a výsadba dlhovekých ovocných stromov, propagácia, vytvorenie nového programu environmentálneho vzdelávania.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 15 000 € OZ Vagus - podpora projektu "DOMEC, kvalitnejšia a bezpečnejšia pomoc na krajšom mieste" - úprava záhrady nízkoprahového centra pre ľudí bez domova, nové kuchynské stoly do jedálne a kuchynská linka do kuchyne, dezinfekčný stroj na čistenie podláh, výroba a dodávka oplotenia, zvýšenie kvality poskytovanej odbornej pomoci - náklady na lektorovaný teambuilding a vzdelávacie worskhopy pracovníkov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € Obec Chtelnica - príspevok na záverečnú etapu rekonštrukcie západného pavilónu kaštieľa v Chtelnici (NKP) - reštaurovanie interiérových dverí a zárubní a historického schodiska.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € Obec Polomka - príspevok na opravu kultúrnej pamiatky Chudobinec pamätný - výmena strešnej krytiny, dažďových žľabov a zvodov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € Mesto Vráble - príspevok na reštaurovanie kultúrnej pamiatky kamenné súsošie Piety vo Vrábľoch - Hornom Ohaji.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € Obec Bernolákovo - príspevok na reštaurovanie kamenného prícestného kríža s ukrižovaným Kristom a plastikou Panny Márie - Božia Muka "Biely kríž".
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € Obec Liptovská Teplička - príspevok na projekt obnovy unikátnych zemiakových pivníc v obci Liptovská Teplička, dar prispel k rekonštrukcii 12 pivničiek.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Mesto Turzovka - príspevok na reštaurovanie NKP Pomník padlým v I. svetovej vojne.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € Obec Muráň - príspevok na obnovu NKP Hrad Muráň bol použitý na konzerváciu hradných múrov na Dome veliteľa.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 706 € Mesto Nové Zámky - podpora projektu výsadby zelene v okolí detských ihrísk.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Obec Vyšný Medzev - rozšírenie infraštruktúry náučného chodníka - náklady na informačné tabule, smerovníky, altánky, prestrešenie, stojany na bicykle.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Obec Bojničky - podpora projektu výsadby zelene na území obce, revitalizácie zelene pri rybníku a vytvorenie náučného chodníka Stromovina so 6 stanoviskami. Dar bol použitý na nákup zelene (stromy, kríky, bylinky, kvety), záhony pre bylinky, lavičky, odpadkové koše.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Obec Kvakovce - podpora projektu skultúrnenia verejného priestranstva v rekreačnej oblasti (dobrovoľní umelci vytvorili 3 sochy - kotvu, koráb a morskú pannu a miestni dobrovoľníci vysadili v ich okolí zeleň). Z prostriedkov bol zakúpený materiál na výrobu sôch a kvety-trvalky.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Obec Hrušov - príspevok na vytvorenie 3 zberných stojísk na uzloch lazníckych ciest - náklady na materiál a práce.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 759 € Mesto Hurbanovo - revitalizácia parku v okolí Zvonice a NKP Sv. Jána Nepomuckého (Socha na stĺpe) - náklady na terénne úpravy, stromy, kry, trvalky a trávy, geotextíliu, mulčovaciu kôru, substrát, štrk, záhradné obrubníky.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Mesto Galanta - obnova ružovej záhrady Esterháziovcov pred Renesančným kaštieľom - výsadba okrasných kríkov ruží, obnova trávnatej plochy a výsadba stromov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Mesto Lučenec - revitalizácia zeleného ostrovčeka na Novohradskej ulici - výsadba nových stromov, kvetinovej vlajky mesta, trvalkového záhonu, osadenie informačnej skrinky; dobudovanie prvkov náučného chodníka v Mestskom parku - drevené pexeso zvieratká a príspevok (spolufinancovanie) na trstinové bludisko.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 532 € Mesto Bánovce nad Bebravou - projekt recyklácie odpadu na 11 materských a základných školách - príspevok na zakúpenie košov na triedený odpad a kompostérov pre tieto zariadenia.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 500 € Obce Žabokreky - založenie kvalitného ovocného sadu v obci - náklady na ovocné stromy, kríky, náradie, substrát, hnojivo a pod., občerstvenie pre dobrovoľníkov počas brigád, svahové úpravy.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Mesto Liptovský Hrádok - podpora projektu založenia nového prvku parkovej architekúry Lubyho Lúka, ktorý bude zároveň slúžiť ako historická kronika mesta. Náklady na stromy, kríky a zatrávnenie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Obec Uhrovec - podpora projektu revitalizácie verejných priestranstiev v katastri obce. Prostriedky boli použité na úpravu terénu strojom, nákup a dovoz hliny, odstránenie a nakládku odpadu strojom, odvoz odpadu na skládku a poplatok za jeho uloženie a zneškodnenie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 480 € Obec Raková - podpora projektu revitalizácie nevyužívaného priestoru v centre obce na park. Prostriedky boli využité na nákup okrasných drevín a kríkov, parkových lavičiek a odpadkového koša, náučné tabule o bocianoch bielych, ktoré v parku hniezdia, zakúpenie webkamery na pozorovanie bocianov, trávu, materiál a práce.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 023 € Obec Lúčina - výstavba koreňovej čistiarne odpadových vôd pri obecnom úrade. Náklady na potrubia, jazierkovú fóliu a geotextíliu, 3-komorový septik, štrk a piesok, rastliny, baktérie do septiku, pracovné pomôcky a eko čistiace prostriedky. Zvyšné prostriedky boli použité na zakúpenie kosačky, píly na orezávanie a vysávača na lístie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Obec Spišská Teplica - podpora projektu Revitalizácia školskej záhrady (vybudovanie obecného kompostoviska, zrevitalizovanie časti ovocného sadu, osadenie lavičiek, úprava chodníka, realizácia terénnych úprav, osadenie vyvýšených záhonov a ich výsadba). Príspevok na domček na náradie, stĺpiky, oplotenie a bránu, vyvýšené záhony, lavičky, náradie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 5 770 € Občianske združenie Bagar - podpora projektu Spoločne proti starým i novým bariéram (interaktívne workshopy finančnej a komunikačnej gramotnosti pre seniorov a zdravotne postihnutých; aktivizácia samospráv a občianskych organizácií pri prekonávaní tradičných a nových bariér). Príspevok na manažéra komunikácie, lektorky, ubytovanie a stravu počas workshopov, publicitu, ozvučenie a technické zabezpečenie, rekonštrukciu webovej stránky www.slovenskobezbarier.sk, prenájom priestorov na seminár.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 3 000 € Komunitné centrum, Nitra - podpora organizácie intenzívnej kampane k týždňu dobrovoľníctva a vzdelávacích aktivít na SŠ, VŠ a v rôznych organizáciách. Príspevok na náklady na koordináciu, propagačné materiály o TD, motivačné materiály pre nábory na školách, piknik dobrovoľníkov, manuál dobrovoľníka, občerstvenie, 2 lektori vzdelávania.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 7 000 € Návrat - podpora projektu Lepší štart pre Kukulíkov, ktorý sa pokúša o zavedenie nového nástroja na zmierňovanie dopadu opustenia/ zanechania dieťaťa pôvodným rodičom do systému sociálnoprávnej ochrany detí a citlivého napájania verejnosti na tému opustených detí. Príspevok na mzdové a materiálne náklady.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € Trienále textilu bez hraníc - príspevok na organizačno-materiálne zabezpečenie medzinárodnej výstavy TEXTILE ART OF TODAY 2018 vo východoslovenskom regióne, spojenej s workshopmi na VŠ s cieľom rozvíjať edukatívnu činnosť, rozšíriť estetické vnímanie, podporovať inovatívne prístupy - náklady na katalóg, dopravu, personálne náklady.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre - revitalizácia vonkajšej oddychovej zóny Fakulty ekonomiky a manažmentu - náklady na výsadbu, nový mobiliár, stojany.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 600 € DOBRÝ ANJEL, n. o. - podpora pobytu s programom v Tatrách pre rodiny s viacerými onkologickými ochoreniami alebo dlhodobými onkopacientami - náklady na ubytovanie, stravu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 6 850 € Združenie na záchranu Lietavského hradu - vykonanie opravy muriva 25-metrovej veže, najstaršej časti hradu - z daru bol hradený materiál na zastrešenie veže
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Človek v ohrození, n.o. - podpora projektu Jeden svet na školách (29 bezplatných školských projekcií počas festivalu Jeden svet v BA a KE pre 2500 žiakov ZŠ a SŠ a distribúcia metodických materiálov do ďalších 120 škôl). Z prostriedkov boli čiastočne hradené honoráre pre dramaturgický a produkčný tím, licencie na filmy a komunikačné náklady.
e) podpora vzdelávania 6 750 € INESS - Inštitút ekonomických a spoločenských analýz - zabezpečenie prekladu a vydania ocenenej učebnice ekonómie pre stredné školy a jej distribúcia na školy.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Občianske združenie Slavonic Dance Theater - podpora Medzinárodného festivalu mládežníckych orchestrov a zborov Šengenský poludník spojený so vzdelávacím seminárom - príspevok na honoráre pre umelcov
e) podpora vzdelávania 5 600 € Indícia, n.o. - podpora projektu Indícia Roadshow 2018 (šesť celodenných prednášok po celom Slovensku na témy moderné vyučovanie, digitálne technológie, a iné). Z príspevku boli hradené odmeny pre organizátorov, cestovné, tlač, občerstvenie pre účastníkov, prenájom priestorov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 000 € Fascinujúce deti, o.z. - podpora projektu FASD-poruchy fetálneho alkoholového spektra. Z poskytnutých prostriedkov bola hradená časť nájomných priestorov, ktoré slúžia na terapie a ako kancelárie a časť personálnych nákladov na terapeutov.
f) ochrana ľudských práv 6 685 € VIA IURIS - podpora projektu Zodpovedný občan (neformálne vzdelávanie na stredných školách s cieľom výchovy mladých ľudí k demokratickým hodnotám a občianskym zručnostiam) - prostriedky boli použité na právne a konzultačné hodiny, odmeny pre lektorov a projektového manažéra, cestovné.
b) podpora a rozvoj športu 50 360 € Slovenský futbalový zväz - podpora Školského pohára žiakov a žiačiek ZŠ vo futbale (zapojených 1523 škôl z celej SR). Finančné prostriedky boli použité na nákup materiálneho zabezpečenia pre organizátorov (ZŠ) jednotlivých kôl (lopty, dresy, siete, tričká s potlačou, medaily, poháre a pod.)
g) ochrana a tvorba životného prostredia 10 000 € CEEV Živica - Podpora výchovno-vzdelávacieho projektu Zelená škola (jeseň 2018) pre MŠ, ZŠ a SŠ - personálne náklady (koordinátor a asistenti programu), tlač brožúr, vlajky Eco Schools, roll-up, príspevok na organizačno-technické zabezpečenie regionálnych seminárov, poštovné.
f) ochrana ľudských práv 10 000 € Aliancia Fair-play - podpora 11. ročníka ocenenia Biela vrana - príspevok na personálne náklady koordinátorov projektu, grafické služby, videoprofily laureátov, zabezpečenie hudobnej a technickej produkcia Večera bielych vrán.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 000 € Inklúzia - podpora projektu Radničkine trhy 2018 - príspevok na občerstvenie, produkciu 10 videí - príkladov dobrej praxe zamestnávania klienta so zdravotným postihnutím na otvorenom trhu práce a 1 filmu o RT, publikáciu Podporované zamestnávanie občanov so zdravotným postihnutím na otvorenom trhu práce (korektúra, grafické spracovanie a zalomenie) a publikáciu Radničkine trhy v obrazoch.
b) podpora a rozvoj športu 52 452,46 € Mesto Myjava - výstavba multifunkčného ihriska pri ZŠ Štúrova ulica 18, Myjava
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 520 € Kontinentálni Služobníci Slovenska - podpora koncertu In varietate concordia (Zjednotení v rozmanitosti) - honoráre hudobníkov.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € Futbalový klub mládeže Karlova Ves Bratislava - letné sústredenie mladých futbalistov - náklady na ubytovanie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 8 000 € ČERVENÝ NOS Clowndoctors - jesenné zážitkové workshopy pre zamestnancov zariadení pre seniorov a pilotný projekt Varieté pre seniorov vo vybraných domovoch pre seniorov. Z prostriedkov boli hradené odmeny pre lektorov workshopu, zdravotných klaunov, koordinátorku projektu, cestovné, nákup pomôcok, pomerná časť prevádzkových nákladov.
e) podpora vzdelávania 33 904 € Green Foundation, nadácia - dizajn prvej časti Akadémie sociálnej ekonomiky - online vzdelávacieho informačného portálu (5 modulov) a kompletnej vizuálnej identity projektu. Prostriedky boli použité na odmeny pre tvorcov obsahu a odbornú garanciu, komunikačné náklady (produkcia, dizajn, administratíva).
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 6 000 € Raná starostlivosť, n.o. - podpora projektu Včasná intervencia, prostriedky boli použité na školenia pre terapeutov, zakúpenie odbornej literatúry a zakúpenie pomôcok na zrakové terapie pre deti.
f) ochrana ľudských práv 5 000 € Nadácia otvorenej spoločnosti Bratislava - podpora konferencie Storytime pre súčasných tvorcov a študentov (cieľom projektu bolo ukázať, že ľudskoprávne témy sú témy zo života a dá sa o nich hovoriť ľudskou a zrozumiteľnou rečou) - príspevok na mzdy, tlmočenie, preklad a korektúru materiálov, prenájom priestorov a techniky.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 15 620 € ART GALLERY - vytvorenie výchovnej divadelnej hry s cieľom zvýšenia finančnej gramotnosti žiakov na stredných školách. Z prostriedkov bola hradená tvorba scenára, hudby, kostýmov, scény, nákup rekvizít a pod.
b) podpora a rozvoj športu 12 000 € Mestská časť Košice–Nad jazerom - zámerom projektu bolo vytvorenie atraktívnejšej rekreačnej lokality, herného bezpečného prostredia pre deti a mlládež. Finančné prostriedky boli použité na lanovú pyramídu.
b) podpora a rozvoj športu 10 000 € Mesto Sabinov - príspevok na prvú etapu vybudovania skateparkového ihriska.
b) podpora a rozvoj športu 52 302,47 € Mesto Svit - vybudovanie multifunkčného ihriska pri Materskej škole Svit Pod Skalkou, s adresou: Školská 21, 059 21 Svit.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 4 000 € Centrum včasnej intervencie Banská Bystrica, n.o. - zariadenie jednej herne a tým skvalitnenie poskytovaných služieb CVI. Miestnosť je využívaná rodinami s deťmi pri stimulácii vývoja detí. Príspevok bol použitý na stimulačné pomôcky a výrobu skrine.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Centrum včasnej intervencie Prešov, n.o. - vytvorenie tréningového priestoru na krátkodobé terapeutické pobyty pre rodiny s deťmi. Príspevok bol použitý na úpravu bytu a nákup zariadenia.
e) podpora vzdelávania 2 000 € Centrum včasnej intervencie Bratislava, n.o.- poskytnutie odborného vzdelávanie pre dvoch poradcov včasnej intervencie, ktorí sprevádzajú približne 163 detských klientov CVI BA.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € Palculienka - podpora projektu Poviem Ti to očami - rozvoj komunikácie osôb (najmä detí) s narušenou schopnosťou komunikovať. Náklady na zakúpenie programu Grid3, očnej navigácie Tobi, interaktívneho hudobného systému Beamz a podporných počítačov (tabletov) na tieto programy - aby nehovoriaca osoba vedela vyjadriť svoje potreby a pocity.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € ekolive, o.z. - príspevok na umelecko-remeselnú obnovu historického náhrobku člena rodu Zmeškal v areáli pamiatky UNESCO a národnej kultúrnej pamiatky Leštinský kostol - stabilizovanie a spevnenie hrobových základov, očistenie náhrobného kameňa a obnova písma.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 000 € Lokál - vybudovanie detského fitnes v priestoroch nemocnice, kde sa nachádza detský stacionár pre deti s rôznymi druhmi postihnutia. Z príspevku boli zakúpené rôzne športovo-rehabilitačné prístroje pre deti a ďalšie pomôcky na rehabilitáciu.
b) podpora a rozvoj športu 25 000 € FC Petržalka akadémia - vybudovanie špecializovanej tréningovej plochy s prírodnou trávou na individuálnu prípravu juniorských hráčov (najmä brankárov). Prostriedky boli použité na terénnu úpravu existujúcej plochy, materiál, siete, bránky.
b) podpora a rozvoj športu 14 000 € Mesto Komárno - príspevok na prvú fázu vybudovania Parku športu a oddychu pri vodárenskej veži - spevenené plochy a mobiliár.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 15 000 € Nezisková organizácia KAPOS - podpora Vianočného koncertu Lúčnice, Ľubice Vargicovej a Petra Mikuláša v Bratislave a Piešťanoch - honoráre.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € Atletický zväz Bratislavy - podpora športových podujatí - súťaží v atletike pre žiakov v hale Elán - príspevok na prenájom, dopravu, lekársku služba, časomieru, spracovanie výsledkov.
e) podpora vzdelávania 87 565,04 € EDUAWEN EUROPE, s.r.o. - program finančného vzdelávania FinQ zameraný na zvyšovanie finančnej kultúry žiakov a mladých ľudí prostredníctvom rozvoja kritického myslenia žiakov. Cieľom programu je spracovať a poskytnúť školám na Slovensku učebné materiály – pomôcky na zvýšenie vyučovania finančnej gramotnosti a prispieť tým k zvyšovaniu finančného vzdelávania na Slovensku. Finančné prostriedky boli použité na:- analýzu stavu finančného vzdelávania v SR,- vytvorenie referenčného rámca úrovní kompetencií,- vytvorenie rámca 4 vzdelávacích modulov pre riaditeľov a učiteľov,- vytvorenie 250 metodických listov pre učiteľov v súlade s referenčným rámcom
Spolu 1 400 533,77 €