Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Pontis, Bratislava'
za rok 2015

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ACC16_14: Depaul Slovensko - Kariérne poradenstvo pre 14 klientov bez domova, ktorí sa vďaka nemu ľahšie integrujú späť do spoločnosti.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ACC16_27: Inštitút Krista Veľkňaza - Projekt prispel k zlepšeniu práce a kvality života 200 klientov Inštitútu Krista Veľkňaza.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ACC16_28: Aliancia Fair-play - Projekt prispel k nadobudnutiu nových zručností, inšpirácií a nástrojov, a tým k zlepšeniu prístupu k vzdelávaniu pre vyše 400 najkatívnejších predstaviteľov občianskej spoločnosti na Slovensku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 750 € ACC17_02: PROVENTUS - Projekt priniesol pravidelné interaktívne workshopy a tvorivé dielne pre skupinu 15 abstinujúcich závislých na témy, ktoré im môžu pomôcť v zaradení sa do pracovného života a do spoločnosti.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ACC17_03: Divé maky, o.z. - Z grantu bol zorganizovaný trojdňový tréning pre desať mladých ľudí z programu Divé maky, na ktorom sizlepšili zručnosti dôležité pre uplatnenie sa na trhu práce.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ACC17_04: Nezisková organizácia Voices - Projekt rozšíril ponuku neformálneho vzdelávania v Trenčíne vďaka 10 vzdelávacím workshopom na rozvoj komunikačných, prezentačných, sociálnych a podnikateľských zručností a finančného manažmentu. Celkovo sa workshopov zúčastnilo takmer 200 ľudí.
e) podpora vzdelávania 2 000 € ACC17_05: ÁNO PRE ŽIVOT n.o. - Áno pre život n.o. zorganizovala 4 kurzy (kreatívneho háčkovania, medovníkovej tvorby, výroba jednoduchých bannerov, plagátov, prezentácia výrobkov na sociálnych sieťach a komunikácia z pohľadu médií) zamerané na rozvoj pracovných a životných zručností zn
e) podpora vzdelávania 975 € ACC17_06: Združenie STORM - Projekt bol zameraný na individuálnu prácu s motiváciou ľudí užívajúcich drogy alebo pracujúcich v sex-biznise. Do projektu sa zapojilo s rôznou intenzitou 11 klientov, ktorí vykonávali rôzne manuálne činnosti - balenie materiálu, upratovanie interiéru, m
e) podpora vzdelávania 2 000 € ACC17_07: AJ Ty v IT - Prostriedky z grantu boli použité na zabezpečenie workshopov programovania pre 200 dievčat a organizáciu súťaže, ktorej sa zúčastnilo 21 žiačok.
e) podpora vzdelávania 2 000 € ACC17_08: Liga za ľudské práva - Projekt bol zameraný na zlepšenie prístupu cudzincov a utečencov k zamestnaniu. Individuálnou prácou so 7 klientami a klientkami organizácia pomohla pri zlepšení ich pozície na pracovnom trhu, alebo priamo pri nájdení si zamestnania.
e) podpora vzdelávania 1 600 € ACC17_09: Paneurópska vysoká škola n.o. - Grant umožnil zriadiť na škole dovtedy nejestvujúce laboratórium vybavené stavebnicami LEGO robotov, v ktorom si počas roka formou krúžku zlepšuje svoje IT a technické zričnosti cca 20 detí.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € ACC17_10: Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže - Projekt reflektoval kvalitnú prípravu 38 účastníkov na uplatnenie sa na trhu práce formou intenzívneho tréningu v oblasti komunikácie, prezentácie, tímovej práce, či budovania osobnej značky.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ACC17_11: Kukučky - Z grantu sa zorganizoval vákendový pobyt pre 28 detí z detského domova, ktorý bol zameraný na zručnosti potrebné na to, aby sa deti čo najlepšie uplatnili v živote po odchode z domova a pri hľadaní si práce.
f) ochrana ľudských práv 2 000 € ACC17_12: Občianske združenie Odyseus - Vďaka projektu sa posilnila spolupráca OZ Odyseus s komunitou ľudí, ktorí injekčne užívajú drogy a podarilo sa dôslednejšie ich zapojiť do práce združenia, čím sa zabezpečil rozvoj ich sociálnych zručností. Podarilo sa vytvoriť pracovnú pozíciu pre jednu
e) podpora vzdelávania 2 000 € ACC17_13: Nadácia Cvernovka - Vďaka projektu sa podarilo integrovať sociálne vylúčených ľudí do komunity Kreatívneho centra, vďaka čomu si môžu znovu nájsť uplatenie v spoločnosti a zaradiť sa do bežného života. Odpracovalo sa 900 hodín upratovacích a pomocných prác, a zapojilo sa via
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € ACC17_14: Združenie sclerosis multiplex Nádej - Vďaka projektu sa v chránenej dielni podarilo zamestnať dvoch novodiagnostikovaných pacientov a ďalších 15 vyškoliť formou kreatívnych workshopov.
e) podpora vzdelávania 1 490 € ACC17_15: MC Baba klub o.z. - Projekt bol zameraný na uľahčenie zaradenia sa do pracovného procesu po ukončení rodičovskej dovolenky, zvýšenie kvalifikácie v oblasti počítačových zručností a základných účtovníckych vedomostí. Na workshopoch sa zúčastnilo 18 mamičiek na materskej dovol
e) podpora vzdelávania 2 000 € ACC17_16: Raná starostlivosť, n.o. - V rámci projektu sme pomohli 11 rodičom detí s viacnásobným znevýhodnením, ktorí sa dlhodobo starali o svoje dieťa, na ceste k ich opätovnému návratu do pracovného procesu. Na dosiahnutie tohto cieľa bola vytvorená pravidelná podporná skupina, zorganizova
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 000 € ACC17_17: Občianske združenie PRO VIDA - Z grantu bol zabezpečený mentoring pre dobrovoľníkov, kde sa s mladými z detských domovov riešili situácie ako je hľadanie práce či písanie životopisu. Programu sa zúčastnilo 35 detí z detských domovov alebo tesne po ukončení pobytu v detskom domove.
e) podpora vzdelávania 1 973,4 € ACC17_18: Otcov dom - občianske združenie - Projekt bol zameraný na osvojenie pracovných návykov a pracovných zručností pre skupinu 6 ľudí zo znevýhodneného prostredia.
e) podpora vzdelávania 997 € ACC17_19: STEP - Spoločenstvo pre oblastný rozvoj - V porjekte bolo odučených 81 vyučovacích hodín pre 94 študentov na cirkevnom gymnáziu v Snine, ktoré boli zamerané na mäkké zručnosti a profesijné kompetencie.
e) podpora vzdelávania 542,5 € ACC17_20: Asociácia Divadelná Nitra - Z grantu bola zabezpečená séria 30 výtvarných workshopov pre nevidiacu Veroniku a kolektívnych workshopov pre zrakovo postihnuté deti. Výsledky ich práce boli prezentované formou výstavy pre širokú verejnosť.
e) podpora vzdelávania 1 500 € ACC17_21: Budúca Generácia Európy, o.z. (Future Generation Europe) - Počas projektu boli zrealizované dve tréningové víkendové podujatia, ktorých hlavným cieľom bolo zvýšiť práve povedomie o problémoch, s ktorými sa stretávajú ženy nielen v zamestnaní, ale aj podnikaní a vďaka lektorkam sa účastníčky zúčastnili tréningov,
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 999,22 € ACC17_22: Spoločenstvo Ladislava Hanusa - Z grantu boli zorganizované 2 počítačové kurzy pre skupinu 9 cudzincov, ktorí majú zhoršené postavenie na trhu práce kvôli svojej krajine pôvodu a statusu - jeden kurz na MS Word a Powerpoint a drihý na MS Excel.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € ACC17_23: Proti prúdu - Grant pomohol udržať a realizovať projekt Nosiči batožín Nota bene, ktorý zamestnal 5 ľudí so skúsenosťou bezdomovectva a poskytuje im podporu sociálneho pracovníka, aby si prácu udržali, ako aj podporu pri riešení ich dlhov a bývania (nefinančnú i finačn
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 815 € ACC17_24: Púpava - V rámci projektu bolo zrealizované víkendové školenie a workshop pre 11 mladých inštruktorov, ktorí si zlepšili svoje schopnosti práce s deťmi, zvládania krízových situácii, efektívnej komunikácie a stanovovania si cieľov.
e) podpora vzdelávania 1 500 € ACC17_25: Manageria - Vďaka grantu sa podarilo iniciovať a skoncipovať mentoringový program Futures, ktorý formou mimoškolských aktivít rozvíja zručnosti žiakov základných škôl. V školskom roku 2017/18 sa ho zúčastní cca 100 - 150 detí.
f) ochrana ľudských práv 940 € ACC17_26: Občianske združenie Barlička - Počas projektu bola zrealizovaná 10 týždňová stáž v pracovných tímoch (kaviareň, príprava stravy, spracovanie prádla a upratovanie) pre 18 mladých ŤZP ľudí. Mladí si osvojili pracovné zručnosti, nadobudli pocit užitočnosti a absolvovali školenia, ktorých
e) podpora vzdelávania 1 106,52 € ACC17_27: Uni2010 - Vďaka grantu sa uskutočnili tri celodenné podujatia na troch univerzitách, v Banskej Bystrici, Bratislave a Košiciach, ktorých sa zúčastnilo 215 mladých ľudí. Podujatia bola zamerané na podporu podnikateľských zručností.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ACC17_28: N.o. Epic - Interaktívne vzdelávacie semináre a tréningy na 2 stredných školách a v 1 detskom domove, ktorých sa zúčastnilo celkovo 50 mladých ľudí.
e) podpora vzdelávania 1 300 € ACC17_29: YMCA Nesvady - Projektu poskytol sériu vzdelávacích podujatí pre sociálne znevýhodnených a rodičov na rodičovskej dovolenke, ktoré boli zamerané na finančnú gramotnosť a PC zručnosti.
e) podpora vzdelávania 1 989,8 € AXA17_01: Bibiana Miškolciová vďaka grantu úspešne absolvovala medzinárodnú klavírnu súťaž a klavírne kurzy v Carmeli-Indianapolis v USA, a majstrovské klavírne kurzy v Dánsku. Získala tak poznatky a nadviazala kontakty, nevyhnutné pre budovanie umeleckej kariéry.
h) veda a výskum 1 610 € AXA17_02: Lukáš Marcin zrealizoval výskum, v ktorom vytváral prírodnú bieliacu hmotu na odstránenie zafarbenia zubnej skloviny.
e) podpora vzdelávania 1 264,11 € AXA17_03: Illia Leshchenko si vďaka grantu mohol zakúpiť knihy potrebné na štúdium a úspešne absolvovať záverečné štátne skúšky na medicíne. V rámci projektu tiež spravil 50 obrázkov pre ilustrácie dvoch medicínskych kníh.
e) podpora vzdelávania 1 260 € AXA17_04: Peter Belcák vďaka grantu mohol pokračovať v štúdiu matematiky na Oxfordskej univerzite. Prostriedky použil na výdavky spojené s ubytovaním, technikou a potrebnou literatúrou na štúdium.
h) veda a výskum 650 € AXA17_05: Adriána Kačmárová sa vďaka grantu zúčastnila dvoch medzinárodných konferencií, na ktorých prezentovala projekt Vývoj softvéru pre počítačom riadenú bezpečnostnú analýzu chemických podnikov. Získala tiež nové poznatky z oblasti chemickej technológie.
h) veda a výskum 450 € AXA17_06: Ľuboš Teyerl mohol vďaka grantu vylepšiť elektromobil, s ktorým sa zúčastnil na súťaži Shell Eco Marathon 2017 v Londýne. Riadiacu jednotku v elektromobile zhotovil s ďalšími študentmi školy a v spolupráci so Žilinskou univerzitou.
e) podpora vzdelávania 524 € AXA17_07: Dejan Prokop sa vďaka grantu zúčastnil na jazykovom kurze, stal sa jedným z organizátorov súťaže Expedicie Mars a nakúpil si tiež literatúru potrebnú na štúdium.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 820 € AXA17_08Ema Kalenská absolvovala vďaka grantu mesačnú stáž v nepálskej nemocnici, vďaka čomu získala praktické skúsenosti.
e) podpora vzdelávania 1 100,31 € AXA17_09: Martina Orvošová vďaka grantu absolvovala stáž v biomedicínskom laboratóriu Jenny Gallop v Cambridge v Anglicku. Grant využila aj na študijné materiály a pomôcky.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 950 € AXA17_10: Dávid Mačej sa vďaka grantu stal na dva týždne súčasťou lekárského tímu na Emergency oddelení v miestnej nemocnici v Kathmandu. Ďalšie dva týždne strávili na oddelení anesteziológie, kde sa jeho poznatky rozšírili hlavne v oblasti farmakológie.
h) veda a výskum 900 € AXA17_11: Matej Zámečník skúmal pomocou rôznych metód ornitocenózy územia postihnutého veternou kalamitou a vďaka grantu si nakúpil napríklad odbornú literatúru, ktorá mu pomôže zlepšiť interpretáciu výsledkov výskumu a vlastné vedomosti.
h) veda a výskum 1 996 € AXA17_12: Peter Nociar monitoroval biotop mokrade Béter, kontroloval jej znečistenie a popularizoval oblasť medzi žiakmi základnej školy.
h) veda a výskum 11,38 € AXA17_13: Juraj Vasek realizoval projekt, ktorý sa zaoberal výskumom spánku študentov na stredných školách. Vďaka projektu spustil informačný web a šíril povedomie o dôležitosti spánku.
h) veda a výskum 2 000 € AXA17_14: Eva Piatriková sa vďaka grantu zúčastnila svetového kongresu ECSS 2017 v Nemecku, kde prezentovala svoj výskum o športovej výžive a získala nové kolaborácie, kontakty a skúsenosti.
e) podpora vzdelávania 5 000 € Dell17_1: Manageria - OZ Manageria vybrala absolventov najlepších univerzít, ktorí strávia dva roky života v chudobných komunitách, kde počas dňa na škole v roli učiteľa, a po večeroch a víkendoch v roli kamaráta pomáhajú deťom zo sociálne znevýhodnených komunít.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 175 € Dell17_2: Dom sociálnych služieb - MOST, n.o. - Dom sociálnych služieb - MOST zapojil svojich klientov do športových tréningov, tvorivých dielní a zorganizoval pre nich výlet. Ľudia so závažnou duševnou poruchou tak rozvíjali napríklad svoje komunikačné a sociálne zručnosti.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Dell17_3: Aliancia združení na ochranu zvierat - Aliancia združení na ochranu zvierat uskutočnila vďaka grantu podujatia Nájdite sa...so zvieratkom z útulku, vďaka ktorým si ľudia adoptovali opustené a týrané zvieratá.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 900 € Dell17_4: OZ VAGUS - OZ Vagus vytvoril pre ľudí bez domova pracovnú príležitosť. Pravidelne upratovali bratislavské ulice a získali tak dočasnú finančnú stabilitu a zmysluplnú dennú činnosť. Podarilo sa ich zároveň zapojiť do integračného procesu.
e) podpora vzdelávania 2 000,08 € Dell17_5: Ružová stužka, n.f. - Ružová stužka poskytla ženám vďaka grantu informácie o prevencii onkologických ochorení a zdravej výžive. Organizácia uskutočnila prednášky a rozdávala tiež brožúrky a letáky, hradené z grantu.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 19 655 € DM16_02: Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - Zmyslom projektu umožniť verejnosti a školám sa zapojiť do záchrany včiel a súvisiacich tém zodpovednej spotreby ako ekopoľnohospodárstvo a certifikácia produktov v mieste ich bydliska. Mestské úle umiestnené v štyroch mestách Slovenska popularizujú včelárenie. Vzdelávací kurz pre školy šíri informácie o produktoch bežnej spotreby a dopade na životné prostredie
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 308,75 € DM17_22: CEEV Živica - Projekt sa primárne venoval podpore mäkkých zručností učiteľov, čiže motivácií žiakov a študentov, napríklad aj podpore zdravého stravovania a iným environmentálnym záležitostiam.
e) podpora vzdelávania 12 633,7 € EMB16_04: Uni2010, o.z. - Grant prispel k zorganizovaniu úvodných motivačných stretnutí so študentmi a učiteľmi stredných škôl v Spišskej Novej Vsi. Cieľom stretnutí bolo dať dokopy skupiny študentov a naučiť ich podnikateľké zručnosti.
b) podpora a rozvoj športu 8 000 € EMB16_05: Inštitút hokejových štúdií - V rámci projektu SHHL bola pre deti zakúpená hokejová výstroj a ceny pre víťazov turnajov. Hokejová prípravka funguje pre deti v regióne bezplatne.
b) podpora a rozvoj športu 12 000 € EMB16_06: Hokejový klub Spišská Nová Ves o.z. - Vďaka projektu bolo možné zabezpečiť personálne pokrytie pre vedenie hokejových tímov v sezóne 2016/2017.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 7 000 € EMB17_002: Spišská katolícka charita - DCHSJ - Vďaka nákupu konvektomatu pre dom Charitas sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi sa opäť výdaj stravy môže dostať na úroveň varenia 150 a dom nebude vo veľkých finančných problémoch.
e) podpora vzdelávania 7 350 € EMB17_003: Uni2010, o.z. - vytváranie skupín študentov a učenie ich podnikateľským zručnostiam.
b) podpora a rozvoj športu 5 306 € EMB17_004: Hokejový klub Spišská Nová Ves o.z. - Vďaka grantu bola nakúpená materiálna výbava a výdavky na turnaj pre hokejový klub Spišská Nová Ves, ktorý sa venuje hokejovým juniorom. Klub tak mohol poskytnúť deťom kvalitnejšie služby.
e) podpora vzdelávania 250 € EMB17_01: D.K. vďaka grantu si študenti mohli vyskúšať základy podnikateľského startupu a dostali príležitosť prísť s vlastným nápadom, a následne sa ho pokúsiť realizovať.
e) podpora vzdelávania 250 € EMB17_02: A.S. - Grant pomohol podporiť a rozvinúť podnikateľský potenciál v skupine študentov, ktorí pracovali na vývoji prototypu svojho nápadu.
e) podpora vzdelávania 250 € EMB17_03: A.L. - Počas projektu sa študentom podarilo vytvoriť fyzický prototyp boxu na jedlo - Flexbox, ktorý tvoril základ pre následnú kampaň.
e) podpora vzdelávania 250 € EMB17_05: R.B. - Vďaka grantu boli podporené podnikateľské zručnosti u študentky strednej školy.
e) podpora vzdelávania 250 € EMB17_07: Ľ.B. - Vďaka projektu si študenti mohli vyskúšať realitu podnikateľa a zlepšiť si komunikačné a podnikateľské zručnosti.
e) podpora vzdelávania 250 € EMB17_08: M.D. - Projekt pomohol zlepšiť komunikačné, obchodné, finančné a prezentačné zručnosti stredoškolských študentov. Vďaka nemu mali možnosť si vyskúšať začiatky podnikania a zlepšiť svoje schopnosti v prostredí inkubátora.
e) podpora vzdelávania 210 € EMB17_09: P.A. - Vďaka projektu si študenti mohli vyskúšať podnikateľský inkubátor a skúsiť svoj nápad nielen vymyslieť, ale aj zrealizovať.
e) podpora vzdelávania 2 000 € EMB17_10: M.D.- Projekt podporil cestu študentov od nápadu k jeho realizácii počas absolvovania podnikateľského inkubátora.
e) podpora vzdelávania 1 000 € EMB17_11: A.S. - Projekt podporil rozvoj podnikateľských zručností cez tvorbu a realizáciu vlastnej služby zameranej na donášku potravín zo supermarketu.
e) podpora vzdelávania 2 250 € EMB17_12: A.L. - Projekt pomohol skupine študentov rozvinúť svoje podnikateľské zručnosti pri práci na prototype boxu na jedlo s názvom Flexbox.
e) podpora vzdelávania 2 400 € EMB17_13: V.F. - Projekt podporil rozvoj podnikateľských zručností u študentov, ktorí pracovali na vývoji prototypu - snažili sa dostať svoj nápad z papiera do reality.
h) veda a výskum 5 000 € FpTS16_01: Transparency International Slovensko - Hlavnými cieľmi projektu je prispieť k zvyšovaniu transparentnosti inštitúcií zabezpečujúcich spravodlivosť (súdy, prokuratúra) a zmysluplne využívať už zverejnené informácie pre zlepšovanie ich fungovania.
f) ochrana ľudských práv 4 000 € FpTS16_03: Aliancia Fair-play - V konkre?tnych watchdogovy?ch aktivita?ch spojil AFP s IT komunitou, Slovensko.Digital, firmami, s lekármi, sestrami, aktívnymi úradníkmi, nas?tartoval a prehĺbil spolupra?cu pri zi?skavani? informa?cii?, ich analy?ze, media?lnej prezenta?cii ako aj tlac?
h) veda a výskum 5 000 € FpTS16_04: Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy, INEKO - INEKO dohliadalo na veľké projekty v doprave, pripravilo 6 analytických článkov, 10 blogov, 200 mediálnych výstupov, interaktívnu mapu zobrazujúcu kľúčové parametre plánovaných úsekov diaľnic a rýchlociest, ktorú navštívilo od spustenia viac ako 15000 ľud
h) veda a výskum 8 000 € FpTS16_06: Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť - Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť sa vďaka podpore pozrel na oblasť efektívnosti a transparentnosti spravovania firiem vo vlastníctve samospráv, počas ktorého rozposlali infožiadosti viac ako 180 mestským firmám v 50 najväčších samosprávach. Súčas
h) veda a výskum 8 173,52 € FPTS17_02: Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy, INEKO - Prostridky boli použité na analytický projekt, ktorý poukázal na širokú priepasť medzi diaľničnými sľubmi a realitou. Organizácia vysvetlila, že kampaň za oslabenie dlhovej brzdy iba prekrýva iné dôvody meškania diaľnic (predražovanie, zlé riadenie, prest
f) ochrana ľudských práv 10 000 € FPTS17_04: VIA IURIS - Vďaka projektu sa VIA IURIS mohli venovať téme personálneho obsadzovania Súdnej rady a Ústavného súdu. Ide o kľúčové inštitúcie, cez ktoré verejnosť posudzuje dodržiavanie princípov právneho štátu a dôveryhodnosť justície. Projekt prispel k zvýšeniu infor
e) podpora vzdelávania 15 300 € FPTS17_05: Transparency International Slovensko - Vďaka podpore mohla Transparency International Slovensko priniesť kľúčové informácie o zákazkách v kauze Evka a na 3-dňovom školení školiť 23 úradníkov naprieč rezortmi v kľúčových témach boja proti korupcii.
h) veda a výskum 746,59 € HWL17_01: Ústav automobilovej mechatroniky - Grant prispel k dobudovaniu vysoko sofisitkovanej učebne pre výučbu, výskum a vývoj v oblasti mechatronických systémov na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 4 488,3 € JC16_1: Stimul o.z. - 85 detí z Detského domova Necpaly a normálnych rodín absolvovalo Detský Kamarátsky tábor zameraný na ekovýchovu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 11 000 € JC17_1: Nadácia Cvernovka - Projekt Mobility v Kreatívnom centre umožnil Nadácii Cvernovka zabezpečiť ľahkú dostupnosť do centra vďaka inštalácií výťahu. Týmto sa uľahčil prístup nielen pre matky s deťmi, ľudí s telesným postihnutím ale aj pre širokú verejnosť, ktorá môže centrum vy
c) poskytovanie sociálnej pomoci 30 000 € JC17_3: Nadácia pre deti Slovenska - Nadácia pre deti Slovenska vďaka podpore zorganizovala projekt Hodina deťom, počas ktorej prebiehala verejná zbierka a uskutočnil sa benefičný televízny galavečer, ktoré šírili myšlienku potreby darcovstva a pomoci deťom. Vďaka vyzbieraným darom dokáže N
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 423 € JCZGP17_01: E.S. - Vďaka podpore si mohla pani s intoleranciou kupovať kvalitné bezlaktózové výrobky a zlepšiť tak svoj zdravotný stav. Projekt JCI Cares zároveň umožnil zvýšiť citlivosť zamestnancov voči sociálne a zdravotne znevýhodneným.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 630 € JCZGP17_02: J.Š. - Finančná pomoc na pobyt v kúpeľoch pacientke veľmi pomohla zotaviť sa a cítiť sa lepšie po fyzickej aj psychickej stránke.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 402 793,44 € NP_LIDL16_02: Set život zachraňujúcich prístrojov pre 52 novorodeneckých oddelení po celom Slovensku.
e) podpora vzdelávania 2 000 € MO17_01: Hurbanko - Z grantu boli zakúpené pomôcky pre voľnočsový krúžok, na ktorom sa deti sa naučili pracovať s kamerou, mikrofónom a ďalšou filmárskou technikou.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_02: obec Kysucký Lieskovec - Prostriedky sa použili na nákup vonkajších fitnes strojov - trojzostavy pre obec Kysucký Lieskovec, na ktorých môžu naraz cvičiť štyria občania.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 964 € MO17_03: CSS Lúč - Desať detí z Centra sociálnych služieb Lúč Žilina si užilo týždenný pobyt mimo zariadenia v krásnom prostredí Liptova, vďaka čomu prišli aspoň na krátky čas na iné myšlienky a naučili sa nové poznatky o zvieratách, ktoré mohli vlastnými rukami chytiť v k
b) podpora a rozvoj športu 1 998,6 € MO17_04: Súkromná základná umelecká škola, Ružová 1637, Žilina - Prostriedky grantu boli použité na náradia a náčinia pre tréning mladých gymnastiek - žinenky, odrazový mostík, rebriny a stuhy s obručami.
e) podpora vzdelávania 2 000 € MO17_05: Základná škola s materskou školou - Projekt rozšíril možnosti školy rozvíjať u žiakov vedomosti prostredníctvom využívania interaktívnych programov a zároveň poskytol priestor pre zvyšovanie zručností pri práci s interaktívnou tabuľou.
e) podpora vzdelávania 2 000 € MO17_06: Základná škola - Grant bol použitý na zakúpenie mobilného pódia na vystupovanie, ktoré bolo inštalované na dolnej chodbe školy v Gbeľanoch. Tým bolo dobudované vhodné kultúrne prostredie na realizáciu rozličných aktivít kultúrneho, súťažného a vzdelávacieho charakteru, kt
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 950 € MO17_07: Ďurčanské Javoriny ( Pavol Mičech ) - Prostriedky z grantu boli použité na zakúpenie tradičného dámskeho a pánskeho kroja v počte 3ks dámskeho a 3ks pánskeho kroja, ktoré organizácia využije pri svojich vystúpeniach a ktoré prispejú k zachovaniu kultúreho dedičstva.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_08: Obec Hôrky - Prostriedky z udeleného grantu boli použité na zakúpenie prvkov detského ihriska a workoutového cvičiska, lavičiek a odpadkového koša v obci Hôrky, ktoré ročne využije cca 400 obyvateľov obce.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_09: Obecný futbalový klub Kotrčiná Lúčka - Grant bol použitý na nákup tréningových pomôcok miestneho futbalového klubu, ktoré výraznou mierou prispievajú k efektívnejšiemu, kvalitnejšiemu a pestrejšiemu tréningovému procesu.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_10: Preles - Grant bol použitý na spolufinancovanie podujatia Žilinské blatíčko 2017, ktorého sa na amatérskom prekážkovom behu zúčastnilo 495 pretekárov a zhruba 15 detí na detskom behu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € MO17_11: Rímskokatolícka cirkev, farnosť Fačkov - Z projektu bola čiastočne financovaná výmena starých okien na kostole obce Fačkov. Výsledkom po dokončení bude zlepšenie vnútornej klímy kostola, zabránenie šíreniu plesní a respiračných ochorení.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_12: OŠK NEDEDZA - Z grantu nakúpil OŠK Nededza športové vybavenie pre deti a mládež, čo výrazne prispelo k skvalitneniu tréningového procesu.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_13: Občianske združenie Asanka klub - Vďaka grantu získal súbor mažoretiek finančné prostriedky na zakúpenie nových čižiem pre juniorskú kategóriu. Dievčatá majú pozitívny vzťah k športu, pravidelne trénujú, rozvíjajú svoj talent a skvelými výsledkami reprezentujú svoje mesto.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 990 € MO17_14: Náruč – Pomoc deťom v kríze - Vďaka získanej finančnej podpore sa podarilo kompletne zrekonštruovať oporný múr pri centre Náruč, ktorý bol v havarijnom stave.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_15: TJ Nižná nad Oravou - Cykloklub - Prostriedky boli použité na spolufinancovanie cyklistického podujatia "Okolo Tatier", ktorého sa zúčastnilo viac ako 1200 cyklistov.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_16: Základná škola s materskou školou, Krasňany 19 - Grant bol opužitý na nákup cvičebných pomôcok, ktoré ZŠ s MŠ Krasňany využíva nielen pri vyučovacom procese, ale aj vo voľnočasových aktivitách s približne 120 deťmi ročne.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € MO17_17: OZ Kompostujme - Grant prispel k rozšíreniu kompostovania na ďalšiu ulicu v meste Žilina - na Bajzovu ulicu. Prostriedky boli využité na oceľový materiál a jeho delenie na výrobu kompostérov, na informačné tabule umiestnené na kompostéroch a na informačné materiály pre do
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_18: TJ Sokol Žilina - Grant bol použitý na zakúpenie a inštaláciu vstupného schodišťa na prvé poschodie budovy TJ Sokol, kde sa budú nachádzať šatne pre športovcov, sociálne zariadenia a spoločenská miestnosť.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 918,19 € MO17_19: Obec Kotrčiná Lúčka - Grant bol použitý na dobrovoľnícke komunitné aktivity, vďaka ktorým sa podarilo svojpomocne zrekonštruovať autobusovú zastávku pri kaplnke v obci Kotrčiná Lúčka.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_20: ATTACK Vrútky /futbalový klub/ - Prostriedky grantu boli použité na rekošntrukciu priestorov sušiarne futbalového klubu Vrútky, čím boli výrazne zlepšené pracovné a hygienické podmienky a skvalitnená údržba priestorov. Sušiareň bude slúžiť približne 200 dospelým a deťom, ktorí trénujú v
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_21: Telovýchovná jednota Višňové - Grant bol použitý na kúpu a montáž brány do športového areálu, ktorá prispeje k skrášleniu prostredia a zabráni vzniku nelegálnych skládok.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_22: Telovýchovná jednota Krásno nad Kysucou - Prostriedky boli využité na zlepšenie prostredia a podmienok otužilcov otužileckého klubu v Krásne nad Kysucou. Konkrétne boli vyhotovené schody na vstup a výstup otužilcov do vody, ochranné zábradlia popri schodiku, dreveno-železná lavička na prezliekani
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € MO17_23: Obec Teplička nad Váhom - Z grantu boli zakúpené čističky vzduchu pre Domov pokoja Žofie Bosniakovej. V zariadení sa zlepšila kvalita vzduchu pre klientov aj pre obsluhujúci personál, klientom sa odstránili ťažkosti pri dýchaní, podporila sa ich imunita a zlepšila kvalita poskytov
b) podpora a rozvoj športu 1 592,09 € MO17_24: Obec Predmier - Grant bol použitý na nákup športových pomôcok, ktoré sa využívajú na tréningoch mládežníckych futbalových družstiev a zápasy pre všetky mládežnícke kategórie.
e) podpora vzdelávania 2 000 € MO17_25: Materská škol - Prostriedky z grantu boli použité na výmenu podláh v materskej škole Suvorovova v Žiline, čím sa zvýšila bezpečnosť a kvalita prostredia pre výučbu detí.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_26: Športový klub Brazílskeho Jiu Jiutsu-Martin - Grant bol použitý na zlepšenie tréningového vybavenia športového klubu Jiu Jitsu v Martine, ktoré sa pol roka využije približne 150 osôb. Počas projektu boli zrealizované 4 súťaže pre deti a mládež zamerané na šport, jiu jiutsu a všeobecnú pohybovú prípra
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € MO17_27: Združenie na záchranu Lietavského hradu - Grant bol použitý na rekonštrukciu prestrešenej časti hradu Lietava. Boli vyrobené a osadené nové okná do expozície a nová drevená podlaha.
b) podpora a rozvoj športu 1 850 € MO17_28: OZ Mulica - Projekt pomohol vytiahnuť cyklistiku do verejného priestoru a ulíc v Žiline. Prostriedky grantu boli použité na spoluorganizáciu cyklojázd, prevádzku cyklodielne a dva workshopy pre verejnosť.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € MO17_29: OZ Lackovci - Finančné prostriedky boli použité na pokrytie časti nákladov na dopravu na zborový koncert a pobyt OZ Lackovci vo Francúzsku, ktorého cieľom bola propagácia slovenskej kultúry v Paríži.
e) podpora vzdelávania 2 000 € MO17_30: Obec Fačkov - Z prostriedkov grantu bolo vymenených 15 starých, drevených okien na budove jedálne za plastové s novými parapetnými doskami a žalúziami. Zlepšili sa tak nie len tepelno-izolačné vlastnosti budovy, ale aj bezpečnosť detí a estetika interiéru.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € MO17_31: Mládežnícký basketbalový klub Victoria Žilina - Grant bol použitý na financovanie prevádzky prípravky basketbalového klubu Victoria v Žiline - odmenu trénerom, organizáciu turnaja a podporu náboru do klubu.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 3 000 € MO17_32: Vďaka finančným prostriedkom z projektu bola podporená činnosť Dobrovoľného hasičského zboru v Nededzi. Hasiči si pripomenuli významné 100. výročie vzniku DHZ prostredníctvom miestnych osláv.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 975,2 € 3701524: Z finančných prostriedkov boli zakúpené diagnostické prístroje pre oddelenie
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 500 € PF17_1: Občianske združenie WellGiving - OZ WellGiving zabezpečil vďaka grantu preprogramovanie portálu dakujeme.sk, aby mohli účinnejšie poskytovať finančnú pomoc ročne deťom a ľuďom s postihnutím či s vážnymi ochoreniami, rodinám v krízovej situácii, viacdetným rodinám, rodinám so stratou rodi
e) podpora vzdelávania 1 000 € PF16_1: Intenzívne vzdelávanie pre 20 pedagogických lídrov, ktorí majú potenciál priniesť zmeny zdola pre zlepšenie celého pedagogického systému.
e) podpora vzdelávania 2 000 € PF16_2: 34 detí vo veku od 6 do 11 rokov rozvíjalo svoje zručnosti prostredníctvom série krúžkov (keramika, tanečná, dramatická, flauta, bicie, klavír, výtvarná, sebaobrana)
e) podpora vzdelávania 1 000 € PF16_3: Vzdelávací materiál pre vizuálny programovací jazyk Scratch, využiteľný pre učiteľov informatiky, rodičov aj deti. 100 vyškolených účastníkov workshopov, ktorí sa programovací jazyk naučili používať a ktorí si tak zlepšili svoje IT zručnosti.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 474,38 € PF16_4: Počas týždenného workshopu špičkoví školitelia vytrénovali 40 nových arterapeutov, ktorí budú môcť poskytovať odborné služby zhruba 300 klientom.
e) podpora vzdelávania 2 500 € PF16_5: V priebehu rokov 2014-2016 sa nám podarilo projekt dvoch stredoškolákov, didaktickú hru na výučbu chémie, testovať, prezentovať a vydať v slovensko-českom vydaní.Našim ďalším cieľom je vydať hru cudzojazyčne, prezentovať v zahraničí, etablovať ju na zahraničných trhoch, testovať a podporiť jej súťažnú formu na Slovensku.
b) podpora a rozvoj športu 1 247,32 € PSA16_13: Slovenský paralympijsky výbor - V rámci projektu bol zakúpený handbike pre paralympijskú cyklistku Annu Oroszovú. Zakúpený handbike bude využívať aj zdravotne znevýhodná mládež v detskom tábore.
b) podpora a rozvoj športu 3 000 € PSA17_1: EMKO športový klub - Projekt bol zameraný na propagáciu športovej aktivity a organizáciu bežeckého podujatia.
h) veda a výskum 800 € PSA17_2: Podnikateľská aliancia Slovenska - Cieľom projektu bolo zefektívniť a zlepšiť zamestnanosť slovenských občanov, ktorí boli evidovaní ako nezamestnaní. Prostredníctvom analýzy sa definovali dôvody a bariéry ich vstupu na trh práce.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € PSA17_3: For Regions - Cieľom projektu bola realizácia vianočného koncertu terchovského hudobného telesa, kde sa hrali staré vianočné koledy, aby sa mohli obyvatelia Trnavy zoznámiť s tradíciou.
e) podpora vzdelávania 700 € PSA17_4: Ministerstvo vnútra SR Okresný úrad Trnava - V rámci projektu prebehla súťaž pre mladých, s cieľom zvýšiť povedomie v oblasti civilnej ochrany.
h) veda a výskum 8 000 € PSA17_5: Slovenská technická univerzita Bratislava, Materiálovotechnologická fakulta so sídlom v Trnave - Poskytnutý grant bol použitý na realizáciu druhého ročníka letnej Automobilovej JUNIOR akadémie zameranej na spoznávanie vedy, techniky, technológií a inovácií automobilového priemyslu s cieľom zvýšenia motivácie mladých ľudí.
h) veda a výskum 2 000 € PSA17_6: Zväz automobilového priemyslu Slovenskej Republiky - Cieľom projektu bolo podporiť podujatie o networkingu, ktorý podporuje nové obchodné príležitosti čím sa zlepšuje podnikteľské ale aj zamestnanencké prostredie.
e) podpora vzdelávania 5 136,18 € PSA17_7: OZ Záleží nám - Cieľom projektu bolo zabezpečiť mladým dospelým ľudom z detského domova vodičský preukaz ako príležitosť lepšieho vstupu do samostatného života, pretože pre deti z detských domovov je to často z finančného hľadiska náročné si preukaz zabezpečiť.
e) podpora vzdelávania 1 200 € PWC16_02: Asociácia Divadelná Nitra - Z grantu boli podporené celoročné workshopy pre 90 zrakovo postihnutých detí a akcie pre širokú verejnosť slúžiace na zvyšovanie povedomia o zrakovom postihnutí.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 200 € PWC16_03: Claudianum n.o - Projekt zabezpečil materiálne a personálne pokrytie arteterapeutických stretnutí pre klientov OZ Claudianum počas realizácie projektu a 2 workshopy pre verejnosť.
b) podpora a rozvoj športu 1 200 € PWC16_04: Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR - Organizácia šachového turnaja pre msukulárnych dystrofikov, do ktorého sa zapojilo 12 ľudí so svalovou dystrofiou a 12 dobrovoľníkov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 200 € PWC16_05: RESOTY - resocializačná komunita Antona Srholca pre ľudí bez domova - Finančné prostriedky z grantu boli použité na nácvik prípravy a úpravy stravy jednoduchých a zdravých jedál pre klientov útulku pre ľudí bez domova RESOTY. Z grantu bol zabezpečený aj nákup kuchynského riadu, 2ks kombinovaných sporákov, el.krájača a frité
e) podpora vzdelávania 1 200 € PWC16_06: Domov použitých kníh, o.z. - Domov použitých kníh vďaka grantu sprístupňuje 2000 použitých kníh mesačne širokej verejnosti so zameraním na deti a mládež - prostriedky grantu sú použité na triedenie kníh, dopravu kníh na podujatia, pravidelné dopĺňanie kníh do verejne prístupných kniž
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 200 € PWC16_07: Rodičovské združenie sv. František - Z grantu bolo podporené veľké podujatie pre 240 detí a ich rodičov, na ktorom boli neformálnym spôsobom prepojené deti a ich rodiny a starší žiaci mali možnosť získať zodpovednosť a ísť pozitívnym príkladom mladším deťom.
e) podpora vzdelávania 1 200 € PWC16_08: Hradgym - Grant bol použitý na podporu krúžku robotiky pri gymnáziu. Boli z neho zakúpené zostavy robotov, s ktorými si študenti v praxi testovali svoje znalosti programovania a výborne sa umiestnili aj v celoslovenskej súťaži.
e) podpora vzdelávania 1 200 € PWC16_09: Oheň nádeje - Vďaka projektu boli pomocou prednášok a poradenskej služby laktačnej poradkyne, gynekologičky a špeciálneho pedagóga odovzdané vedomosti a zručnosti pre výchovu deti 15 rodinám zo znevýhodneného prostredia (Luník IX).
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 857 € PWC16_10: Čerstvé Ovocie, n.o. - Organizácia obľúbeného podujatia Urban Market, ktorého súčasťou bolo množstvo kultúrno-umeleckého sprievodného programu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 857 € PWC16_11: Raná starostlivosť, n.o. - Projekt pomohol 6 rodinám s deťmi s viacnásobným znevýhodnením, ktorým zabezpečil spoluprcáu s odborníkmi a uľahčil im tak situáciu pri rozhodovaní o výbere a prepojení intervencií u svojho dieťaťa.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 857 € PWC16_12: Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) Čižatice - Prostriedky z grantu boli použité na nákup požiarnej striekačky, čím sa podarilo zabezpečiť zlepšenie podmienok pre fungovanie hasičského zboru - rozvíjanie aktivít členov vo voľnom čase.
e) podpora vzdelávania 2 857 € PWC16_13: OZ VERITAS - Grant bol použitý na vytvorenie modernej a melodickej pesničky o vybraných slovách, ktorá slúži ako didaktická pomôcka pre ľahšie zapamätanie vybraných slov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 857 € PWC16_14: HoryZonty, občianske združenie - Z prostriedkov grantu sa podarilo zorganizovať 11. ročník environmentálneho multižánrového festivalu HoryZonty v Trenčíne.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 857 € PWC16_15: Športový klub Bokša - Z grantu bolo v Oddychovej zóne v Bokši vybudované plážové volejbalové ihrisko, ktoré napomôže zvýšeniu pohybových aktivít obyvateľov obce a bude intenzívne využívané miestnymi deťmi, mládežou i dospelými na volejbal, nohejbal, plážový minifutbal a bedmin
f) ochrana ľudských práv 2 857 € PWC16_16: Občianske združenie Barlička - Z grantových prostriedkov boli vytvorené podmienky pre absolvovanie pracovnej stáže mladých ľudí s postihnutím v chránenej dielni. Naučili sa aj, čo všetko je potrebné pre hľadanie práce, zúčastnili sa simulácie pracovného pohovoru a napísali si CV a moti
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 291,18 € PWC17_01: Grant bol použitý ako spolufinancovanie zabezpečenia plynulej prevádzky nocľahárne sv. Vincenta de Paul, ktorá v priebehu roka poskytne pomoc a podporu vyše 1 500 klientom a klientkám.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € PWC17_02: Vďaka podpore sa podarilo zabezpečiť rekonštrukciu Denného nízkoprahového centra DOMEC, ktoré bolo po rokoch využívania v dezolátnom stave. V rámci rekonštrukcie sa naniesol na steny sanačný prednástrek, následne sa steny vyrovnali sanačnou omietkou a po
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € PWC17_03: Grant bol použitý na nákup podkladu pre podlahy pre časť rehabilitácie a výskumnú časť objektu Imobilia v Bratislave.
e) podpora vzdelávania 3 000 € PWC17_04: Z grantu bolo zorganizované podujatie - diskusia pre 28 študentov rôznych smerov na tému pracovného uplatnenia, do ktorého bola zamestnankyňa aj dobrovoľnícky zapojená. Záznam z podujatia si online pozrelo ďalších 300 študentov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 407 € SEEO17_01: BUĎ ZMENOU, o.z. - Cieľom projektu bola úprava nevyužívaného priestoru prostredníctvom výsadby drevín a kríkov, čím sa prispelo k zvýšenie záujmu o environmentálnu problematiku v obci. Taktiež sa vybudovali závlahy z dažďovej vody, aj kompost na nakladanie s bio odpadom.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 500 € SEEO17_02: OZ NOW - Zámerom projektu bolo zakúpiť nabíjaciu stanicu pre elektromobily a vďaka ich prítomnosti podnietiť záujem o využívanie elektormibilov namiesto spaľovacích áut.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 450 € SEEO17_03: Občianske združenie Rybársky spolok Prekár Tekovské Lužany - Cieľom projektu bola obnova a obohatenie zarybnenia v jazere Prekár. Prostredníctvom projektu sa aj skrášlilo prostredie jazera.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 842,74 € SEEO17_04: Základná škola s materskou školou, Jur nad Hronom 284, 935 57 - V rámci projektu bolo v areáli školy pridaných niekoľko obnovených bicyklových stojanov, spolu s prístreškom, za cieľom podporiť u detí záujem o cestovanie do školy na bicykli a zároveň znížiť nutnosť využívania automobilov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 491 € SEEO17_05: Mesto Vráble - Cieľom projektu bola revitalizácia medzi-blokových priestorov na sídlisku Lúky, prostredníctvom výstavby stromov, kríkov a trvaliek a zlepšenie kvality bývania.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 070 € SEEO17_06: Svetlo pre Olichov - V rámci projektu bola vybudovaná interaktívna oddychová zóna pre klientov ZSS, na ktorej sa v rámci socializácie s okolím podieľali samotní klienti zariadenia. Pomáhali im tamojší dôchodcovia a členovia skautského zboru, čo napomohlo k integrácií klientov
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 500 € SEEO17_07: Obec Veľké Kozmálovce - Cieľom projektu bolo vyčistenie plochy nelegálnej skládky a následná výsadba stromov. Na výsadbu sa prišli pozrieť deti z materskej školy, čím sa obec snaží o zvýšenie povedomia o starostlivosť o životné prostredie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 498 € SEEO17_08: Obec Horná Seč - Cieľom projektu bolo nasadiť stromy a iné dreviny slúžiace na zlepšenie ovzdušia a skrášlenie životného prostredia v obci. Prostredníctvom projektu sa vytvorila oddychová zóna pre mamičky s deťmi, seniorov a mládež.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 280 € SEEO17_09: Obec Vinodol - Zámerom projektu bolo nakúpiť a osadiť 5 kusov solárnych lámp v obecnom športovom areáli a zabezpečiť tak atraktívnosť aj bezpečnosť daného verejného priestoru v obci.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 8 000 € SEEPZ17_01: OZ Vagus - Vďaka podpore sa podarilo prevádzkovať služby ľuďom bez domova ako poskytovanie stravy, ošetrenia, sociálne poradenstvo, hygiena i. v Nízkoprahovom a Integračnom centre Domec.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 8 000 € SEEPZ17_02: Proti prúdu (občianske združenie) - Vďaka projektu sa podarilo distribuovať časopisť Nota Bene s prílohou Starec a dieťa, a tým zvýšiť možnosti na zamestnanie ľudí bez domova, zníženie predsudkov a zároveň posilniť trvalú udržateľnosť denného centra.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 8 000 € SEEPZ17_03: Depaul Slovensko, n.o. - Prostriedky grantu boli využité na zabezpečenie prevádzky organizácie Depaul, ktorá poskytuje sociálne služby a sociálne poradenstvo ľuďom bez domova.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 6 000 € SEEPZ17_04: Divadlo bez domova - Cieľom projektu bolo zorganizovanie divadelného workshopu, prostredníctvom ktorého sa odohrali dve divadelné predstavenia mimo BA pre rôzne skupiny divákov, vytlačila sa metodologická príručka, čím sa podporili aktivity Divadla bez domova.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 20 000 € SEPG17_01: Projekt DOM.ov - Zámerom projektu bolo podporiť bývanie a integrovať do spoločnosti segregovanú rómsku komunitu, a to takým spôsobom, že si svojpomocne s pomocou mikropôžičky od SLSP mohli legálne postaviť svoj dom.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 15 000 € SEPG17_02: OBČIANSKE ZDRUĚNIE LES - Vďaka projektu sa podarilo nainštalovať búdky pre vtáctvo, hibernačné boxy pre prezimovanie netopierov a tým prispieť k zachovaniu druhovej rozmanitosti v TANAPe.
e) podpora vzdelávania 25 000 € SEPG17_03: Hub Innovation, spolek - Zámerom projektu bola profesionálna príprava a výber startupov v oblasti smart cities a samotné prepojenie tých najlepších stratupov zo SR a ČR.
b) podpora a rozvoj športu 3 000 € SEPG17_04: ŠK Maraton - Celkový prínos projektu bol v zorganizovaní celkom nie tradičného cyklomaratónu v zmysle, že organizácia sa snaží o obohatenie športových možností na Slovensku v oblasti cykloturistiky pre cyklistou amatérov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 343,6 € SEZP17_01: FAIN Občianske združenie - Vďaka podpore sa podarilo prostredniíctvom dobrovoľníckej práce upraviť a skrášliť priestory OZ Fain a ich záhrady. Podarilo sa postaviť i nový plot.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 200 € SEZP17_02: MŠ pri ZŠ s MŠ - Vďaka zakúpeniu dopravných prostriedkov sa podarilo zvýšiť motiváciu 60 detí MŠ a ZŠ Šarovce zaujímať sa o bezpečnosť na cestách.
e) podpora vzdelávania 2 300 € SEZP17_03: Gymnázium Andreja Vrábla, Mierová 5, Levice - Projektom sa podarilo vytvoriť modernú výukovú zónu pre Gymnázium A. Vrábla v Leviciach prostredníctvom zapojenia dobrovoľníkov a tým podporiť rozvíjanie talentu žiakov.
b) podpora a rozvoj športu 2 400 € SEZP17_04: Rodičovské združenie pri ZŠ v Lehote pod Vtáčnikom - Vďaka projektu sa podarilo zákupením nových cvičebných pomôcok pre ZŠ Lehota pod Vtáčnikom zvýšiť záujem študentov o šport a zdravý pohyb.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 200 € SEZP17_05: Základná škola, Pribinova ul. 123/9, Nováky - Vďaka grantu sa podarilo prostredníctvom dobrovoľníkov vybudovať triedu v prírode a tým zatraktívniť vyučovací proces ako aj obnoviť školskú záhradu a ľadové ihrisko.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € SEZP17_06: ZŠ s MŠ Diviacka Nová Ves - Vďaka grantu bola vytvorená v ZŠ a MŠ Diviacka Nová Ves oddychová zóna s lavičkami. Žiaci sa budú starať o skalkovú záhradu a zároveň budú poznávať dreviny a byliny.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 400 € SEZP17_07: Materské centrum Lipka - V rámci akcie Naše mesto bolo vysadených niekoľko druhov rastlín, s cieľom využiť zarastenú plochu v mestskom parku, a neskôr bol zrealizovaný nákup pomôcok, ktoré zabezpečia kvalitnejšie trávenie času detí v centre.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 400 € SEZP17_08: Obec Zemianske Kostoľany - V obci Zemianske Kostoľany vznikol vďaka grantu altánok a vďaka dobrovoľníkom bol obnovený detský domček, ktorý bude slúžiť všetkým obyvateľom obce.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 400 € SEZP17_09: Mesto Zlaté Moravce - V rámci akcie Naše mesto sa zrealizovalo prekrytie pieskoviska, úprava terénu, čistenie areálu.V rámci druhej etapy sa dokúpili a osadili dve hojdačky do detského ihriska. Hojdačky rozšírili možnosti športových aktivít.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 199 € SEZP17_10: Mesto Levice - Vďaka projetku bola dobrovoľníkmi vyčistená historická promenáda v Leviciach a zároveň sa podarilo umiestniť nové informačné a smerové tabule či odpoadkové koše.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 057,1 € SEZP17_11: Občianske združenie Vĺčik - S pomocou grantu bol v horách v okolí obce Hrabovka postavený altánok, ktorého viacúčelové využitie umožní príjemnejšie strávený čas v prírode všetkým turistom, cyklistom a rodinám.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 400 € SEZP17_12: Michaelis - Projekt bol zameraný na zorganizovanie čistiacich a upratovacích aktivít na zatraktívnenie priestorov, v ktorých budú prebiehať aktivity a krúžky pre deti.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 200 € SEZP17_13: Základná umelecká škola Dobšiná - V rámci aktivity Naše mesto sa podarilo v externých priestoroch umeleckej školy vysadiť niekoľko druhov rastlín, o ktoré sa do budúcna budú starať žiaci ZŠ a tým sa tak výučba prírodných vied stane viac zážitková.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 400 € SEZP17_14: Obec Dolné Srnie - Na základe získaného grantu bol vďaka dobrovoľníkom osadený drevený altánok so strechou, vďaka čomu sa podarilo skrášliť verejný priestor obce.
e) podpora vzdelávania 400 € SEZP17_15: Rodičovské združenie pri Materskej škole v Novákoch - Vďaka 15 dobrovoľníkom sa podarilo v MŠ v Novákoch obnoviť dopravné ihrisko, ktoré môžu naďalej plnohodnotne využívať a zvyšovať bezpečnosť cca. 110 deťom ročne.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 200 € SEZP17_16: Mesto Prievidza - Vďaka projektu sa podarilo zrevitalizovať Mestský park v Prievidzi vďaka dobrovoľníkom a zakúpiť informačné tabule, ktoré budú následne inštalované vo vznikajúcom náučnom chodniku.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 000 € SEZP17_17: LA-VI-NA - Dobrovoľníci v Záriečí upratali, vyzbierali smeti, pokosili a vyklčovali náletové dreviny. Podarilo sa postaviť prístrešok, lavičky a totem.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 380 € SEZP17_18: DSS Hrabiny - Vďaka projektu sa v DSS Hrabiny zrealizovala pri altánku záhradka, ktorá slúži na relaxáciu a spoločenské akcie pre seniorov.
e) podpora vzdelávania 2 400 € SEZP17_20: Združenie rodičov "Pre radosť našich detí" pri Materskej škole Vojany - Cieľom projektu bolo v rámci aktivity Naše mesto prehĺbiť záujem rodičov o podmienky materskej školy kam chodia ich deti, skrášliť priestory ihriska a v rámci bezpečnosti zabezpečiť nový nábytok.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 400 € SEZP17_21: Pozemkové spoločenstvo obč. Starého Tekova - V rámci aktivít Naše mesto sa vykonali upratovacie a iné rekonštrukčné práce, ktoré sprístupnili pobrežie Hrona pre rekreačné turistické a športové aktivity.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 014,3 € SEZP17_22: AUTIS, občianske združenie - V rámci projektu sa podarilo zrenovovať priestory autistického centra, aby sa skvalitnila zdravotná starostlivosť o deti, ako aj sa podarilo zakúpiť germecídne čističe, ktoré vytvárajú bezpečné a zdravé prostredie pre deti.
e) podpora vzdelávania 2 400 € SEZP17_23: SRRZ - RZ pri Obchodnej akadémii - Cieľom projektu bolo pokračovať v dobrovoľníckych aktivitách zameraných na úpravu okolia školy. Za pomoci dobrovoľníkov sa natrel školský plot, opílili sa prevísajúce konáre stromov a zrevitalizovala sa školská zeleň.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 200 € SEZP17_24: Základná škola, J. A. Komenského 161/6, Zemianske Kostoľany - V rámci projektu bol v ZŠ upravený školský areál- pieskové doskočisko a ihrisko, čím sa zlepšili podmienky pre športovanie detí a mládeže. Tiež bolo upravené školské políčko, skleník a sad, kde učitelia učia deti ako sa správne starať o záhradu.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 291 € SEZP17_25: Rodičovská rada rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ Červeník - V rámci projektu boli vybudované pestovateľské políčka, v ktorých sú vysadené ovocné stromy či kríky, čím žiaci ZŠ a MŠ získajú povedomie o environmentálnej problematike, ako aj kvalitnejší prístup k výučbe prírodovedných predmetov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 200 € SEZP17_26: OZ Dog Azyl - Cieľom projektu bolo dobudovanie 4 kotercov a úprava terénu výbehov, kde boli postavené dané koterce. Riešil sa aj havarijný stav káblových rozvodov a osvetlenie, ktoré nebolo v súlade s normou.
b) podpora a rozvoj športu 2 400 € SEZP17_27: Obec Radobica - V obci Radobica bol v rámci projektu vyčistený potok, ktorý bol znečistený a zarastený. Pred kultúrnym domom a obecným úradom sa vybudovala oddychová zóna, v ktorej sa nachádzajú nové lavičky, na ktorých si môžu miestni obyvatelia posedieť.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 400 € SEZP17_28: SKLENKO - V rámci projektu bolo cieľom vytvoriť zo záhrady multifunkčný priestor na realizáciu workshopov a upraviť externé priestory školy.
e) podpora vzdelávania 200 € SEZP17_29: Rada rodičovského združenia - V rámci projektu sa podarilo skrášliť exteriér materskej školy aj vďaka pomoci veľkého počtu dobrovoľníkov, ktorí sa zúčastnili na upratovacích prácach.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 400 € SEZP17_30: Obec Slepčany - V obci Slepčany prešiel revitalizáciou areál ZŠ a MŠ, kde dobrovoľníci vyčistili priestor od náletových drevín, vybrúsili starý náter na lavičkách a nanovo ich ponatierali. V ZŠ sa obnovil aj interiér.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 200 € SEZP17_31: Občianske združenie BARLIČKA - Akcia Naše mesto pomohla zrevitalizovať terén pre ďalší rast komunitnej záhradky v Prešove.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 200 € SEZP17_32: Basketbalový klub AŠK Slávia Trnava - V rámci projektu sa podarilo spropagovať a zvýšiť záujem detí o športovanie a podporiť aktivity basketbalového tímu.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 062 € SEZP17_33: Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy - Cieľom projektu bolo podporiť zvýšenie informovanosti širokej verejnosti o činnosti organizácie a zároveň použiť financie na preventívne veterinárne ošetrenia psov v tréningovom programe.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 25 807,92 € SE17: Špeciálny zamestnanecký program SE zdravotne znevýhodnení - Vďaka podpore sa podarilo pomôcť zdravotne a sociálne znevýhodneným deťom a ich rodinám a pomôcť im preklenúť ťažké životné obdobie dofinancovaním rehabilitácií, nákupom zdravotníckeho materiálu, zdravotných pomôcok a i.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 192,08 € SPDG17_01: Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava - Rekonštrukcia čakárne pre RDG oddelení
e) podpora vzdelávania 15 000 € ST16_007: HUBBA, o.z. - Projekt systematicky zviditeľňoval a zvyšoval povedomie prospešného podnikania ako možnej voľby pre mladých, začínajúcich podnikateľov.
e) podpora vzdelávania 9 000 € ST16_058: Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - Cieľom projektu bolo podporiť 20 učiteľov zo Slovenska, ktorí sa zúčastnili letnej školy a workshopu Rešpektujúcej komunikácie.
e) podpora vzdelávania 18 000 € ST16_060: Nezisková organizácia Voices - Cieľom projektu bolo možnosť lepšie spoznať ďalších vzdelaných ľudí a ich prácu súvisiacu s dôležitými témami spoločenského a občianskeho života.
e) podpora vzdelávania 6 730 € ST16_061: Amity o.z. - Projekt bol zameraný na zlepšenie zdravotnej, ale aj spoločenskej situácie detí, ktoré trpia sluchovým postihnutím, a to tak, že bolo umožnené zabezpečiť kvalifikovaného lektora.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 862,2 € ST16_062: Fórum donorov - ýťažok z charitatívneho podujatia zorganizovaného vďaka grantu bol poukázaný deťom s telesným postihnutím.
e) podpora vzdelávania 743,89 € ST16_063: ZDRUŽENIE"NEPOČUJEM" - Zámerom projektu bolo preveriť a skvalitniť podnikateľské zručnosti žiakov so zdravotným znevýhodnením zo Strednej priemyselnej škole odevnej a uplatniť tak ich schopnosti a podnikateľské plány na podujatiach cvičných firiem s medzinárodnou konkurenciou.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ST17_001: Ulita - V rámci projektu bolo umožnené deťom zo sídliska Kopčany absolvovať niekoľko výletov, na ktorých sa pripravovali na medzinárodný výmenný pobyt mládeže do Talianska, ktorého cieľom je interkultúrne spoznávanie.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_002: Základná škola, Ďumbierska 17, Banská Bystrica - Zámerom projektu bolo vybudovať pocitový chodník, ktorý je zložený z rôznych prírodných materiálov, čo poskytuje priestor na vzdelávanie, terapiu či relax.
b) podpora a rozvoj športu 900 € ST17_003: FBC Slovan Rimavská Sobota - Zámerom projektu bolo zrenovovať priestory umývárky, šatne či chodby florbalového klubu, na základe čoho sa zvýšil počet podujatí organizovaných športovým klubom ako aj sa zároveň stihli vybudovať potrebné hygienické zariadenia.
b) podpora a rozvoj športu 988 € ST17_004: Florbalový a bedmintonový klub Akademik Technická univerzita Košice - Projekt bol zameraný na zorganizovanie florbalového turnaja, ktorá sa koná pravidelne každý rok. Cieľom turnaja je umožniť deťom zo sociálne slabších rodín rozvíjať svoj talent a venovať sa športu, ktorý ich baví.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 891 € ST17_005: Miesto v dome o.z. - Projekt bol zameraný na zmysluplné vyplnenie voľného času detí formou aktivít, výletov, či získaním praktických zručností ako napr. narábanie s financiami a manuálnych schopností.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_006: Spoločenstvo Tolkiena, združenie fantastiky - Zámerom projektu bolo zorganizovať už jedenásty ročník festivalu SlavCon 2017, ktorý je určený fanúšikom literatúry, filmu, seriálov, hier, histórie a výtvarného umenia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 900 € ST17_007: Detský klub zdravotne postihnutých detí a mládeže v Košiciach - Projekt bol zameraný na zvýšenie povedomia o živote ťažko zdravotne postihnutých. Projekt im umožnil natáčať videá a zlepšiť tak komunikačné zručnosti, odstrániť predsudky voči ŤZP a napomôcť viac sa aktivizovať v spoločnosti.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_008: Viac ako Vzdelanie, o.z. - V rámci projektu bola vybudovaná work-out zóna, ktorá má slúžiť všetkým generáciám, ktoré dostanú chuť na trochu čerstvého vzduchu a pohybu, namiesto toho aby siahli po cigaretách, či iných návykových látkach.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 859,5 € ST17_009: Základná škola s materskou školou Podkonice - Zámerom projektu bolo zvýšiť záujem detí o športové aktivity, zveľadiť priestory školského dvora a zefektívniť hodiny telesnej výchovy.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_010: ZŠ kpt. J. Nálepku - Zámerom projektu bolo využiť finančné prostriedky na vybavenie úpolovej telocvične, ktorú okrem žiakov využívajú aj mieste športové kluby.
h) veda a výskum 1 000 € ST17_011: Nadácia Aigyptos - Projekt bol zameraný na zorganizovanie cyklu prednášok, ktoré boli určené verejnosti ale aj iným záujemcom o dejiny Starovekého Egypta.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_012: DHZ Vranie - Zámerom projektu bolo skvalitniť tréningovú prípravu a zvýšiť tak záujem hlavne mladých ľudí o prácu a činnosť dobrovoľného hasičského zboru.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € ST17_013: Horoklub ŠK UMB - Projekt bol zameraný na zlepšenie podmienok v rámci rekonštrukcie lezeckej steny, keďže záujem detí o túto športovú aktivitu je naozaj veľký.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ST17_014: Základná škola - Z prostriedkov grantu boli zakúpené športové pomôcky a zorganizované dobrovoľnícke podujatie s rodičmi žiakov, ktorí osádzali lavičky.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € ST17_015: Domka - Združenie saleziánskej mládeže, stredisko Bratislava - Mamateyova - Projekt bol zameraný na integrálny rozvoj žiakov 2.stupňa základných škol v Petržalke. Hlavnou náplňou bola práca s triednym kolektívom tak, aby sa predišlo sociálno-patologickým javom, ktorým sú deti, najmä v tomto veku, vystavené.
e) podpora vzdelávania 1 000 € ST17_016: Radioklub OM3VSZ - Projekt bol zameraný hlavne na finančnú podporu organizácie, ktorá mohla zakúpiť potrebný materiál na prekotvenie stožiara, aby bol použiteľný na ďalšiu prevádzku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 580,89 € ST17_017: Harmónia - zariadenie pre seniorov, domov sociálnych služieb a útulok - Projekt bol zameraný na nákup špeciálnych zdravotných pomôcok, ktoré zlepšia kvalitu života ťažko zdravotne postihnutých pacientov.
e) podpora vzdelávania 900 € ST17_018: Mesto Banská Bystrica - Projekt bol zameraný na sprístupnenie a zväčšenie dvora materskej školy a jeho doplnenie o herné súpravy pre deti pomocou brigád rodičov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 533,25 € ST17_019: "Dúhový strom" - Zámerom projektu bolo za pomoci rodičovských brigád vybudovať pocitový - zdravotný chodník z prírodných materiálov a využiť tak priestory školského dvora na trávenie času v prírode.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 900 € ST17_020: Včelia oáza - Zámerom projektu bolo zvýšiť záujem a podporiť rozvoj vedomostí detí o opeľovačoch a o včelárstve. Vďaka pripraveným aktivitám sa deti oboznámili hravou formou o živote včiel.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_021: Obec Miklušovce - Zámerom projektu bolo zorganizovať pre verejnosť v obci Miklušovce "Deň tradícií", ktorého cieľom je aktivizácia občanov na verejnom živote, ako aj priblíženie tradícií a kultúrnych zvykov na Slovensku.
e) podpora vzdelávania 994,3 € ST17_022: Rodičovské združenie pri MŠ SNP - Projekt bol zameraný na nákup pomôcok, vďaka ktorým boli pre deti zorganizované rôzne aktivity týkajúce sa zdravého životného štýlu, záchrany života, vzdelávacích či pohybových aktivít.
e) podpora vzdelávania 990 € ST17_023: Úlet s knihou, o.z. - Projekt bol zameraný na spustenie profesionálnej databázovej úrovni, ktorá zlepší a skvalitní vyhľadávanie knižných recenzií.
h) veda a výskum 1 000 € ST17_024: Katedra telekomunikácií a multimédií, EF, Žilinská univerzita v Žiline - Projekt bol zameraný na šírenie a vzbudenie záujmu študentov stredných škôl o štúdium v oblasti informačných komunikačných technológií.
e) podpora vzdelávania 753,3 € ST17_025: Základná škola - Zámerom projektu bolo preškoliť deti druhého stupňa ZŠ z dopravnej výchovy, aby mohli bezpečne cestovať do školy na bicykli. Zároveň boli zrekonštruované stojany na bicykle, aby mali žiaci pri príchode do školy kam odložiť svoje bicykle.
e) podpora vzdelávania 450 € ST17_026: ZS s MS Hargašova - Zámerom projektu bolo zapojiť deti z MŠ a hendikepované deti do rôznych aktivít a úloh, poukázať na rozdiely, ktoré sa medzi deťmi nachádzajú a zároveň však dokázať, že keď necháme priestor tolerancií a empatií, akýkoľvek hendikep nie je prekážkou.
b) podpora a rozvoj športu 872,31 € ST17_027: Občianske združenie Skalná Hrana - Vďaka projektu sa zrealizoval nákup pomôcok potrebných na lezecké tréningy, čo umožnilo zrealizovať niekoľko lezeckých aktivít, ktoré mali, ale aj budú mať vplyv na kvalitu detských tréningov do budúcna.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 600 € ST17_028: Základná škola s materskou školou, Rakovec nad Ondavou 2 - Projekt bol zameraný na realizáciu viacerých výchovno-vzdelávacích aktivít, ktoré žiakom zaujímavou formou poskytli nahliadnutie do fungovania ekosystémov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 500 € ST17_029: Občianské združenie Žilinský štart - Projekt bol zameraný na rozvíjanie pracovných zručností ľudí bez domova. Pomocou výroby sviečok sa klienti naučili novej zručnosti ako aj trpezlivosti pri práci.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 450 € ST17_030: SME SPOLU - Zámerom projektu bola podpora komunitného centra ukrajinskej komunity žijúcej na Slovensku, ktoré sa pravidelnou výučbou ukrajinského jazyka či inými aktivitami snaží podporiť národné povedomie detí a mládeže.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € ST17_031: Kynderko OZ - Projekt bol zameraný na podporu pohybu, zdravého rozvoja a vzťahov detí a mládeže vo Veľkom Kýre a zároveň upevniť vzťahy v slovensko-maďarskej komunite.
e) podpora vzdelávania 450 € ST17_032: Základná škola - Zámerom projektu bolo uskutočniť niekoľko besied s rodičmi, ktorí predstavili svoje povolania deťom, ktoré neskôr pomocou didaktickej stavebnice vyjadrili, ako si dané povolanie osvojili.
e) podpora vzdelávania 630 € ST17_033: Materská škola Hamuliakovo - V rámci projektu bolo zrealizovaných niekoľko prednášok týkajúcich sa zdravej životosprávy, správnej starostlivosti o zúbky, či zdravej výchovy detí v predškolskom veku.
e) podpora vzdelávania 810 € ST17_034: Matka a dieťa Turca, o.z. - Zámerom projektu bolo zakúpiť novú športovú výbavu a zrekonštruovať priestor záhrady DDS, aby sa tak skvalitnil prístup k zdravotnej starostlivosti o klientov a priestor záhrady sa mohol využiť na športové vyžitie.
e) podpora vzdelávania 9 072 € ST17_035: Eduplex občianske združenie - V rámci interaktívno-vzdelávacích workshopov pre deti, sa zvýšilo povedomie o nepočujúcich, deti sa zapojili do aktivít, ktoré spájajú svet počujúcich a nepočujúcim a ukázali, s čím prichádzajú do kontaktu takto znevýhodnení ľudia.
e) podpora vzdelávania 7 000 € ST17_036: Inštitút pre verejné otázky - Projekt priblížil problematiky výučby informatiky na školách, ktoré priamo ovplyvňujú šance mladých ľudí, ktorí vstupujú na trh práce. Preto bol vypracovaný dokument, ktorý sa venoval tejto problematike.
h) veda a výskum 18 272 € ST17_037: Centrum pre výskum etnicity a kultúry - Zámerom projektu bolo vykonať výskum, ktorého účelom mala byť výskumná analýza hodnotového nastavenia a orientácií ľudí všetkých vekových skupín a poukázať na ich dôležitosť pri nastavení politického diskurzu.
f) ochrana ľudských práv 5 000 € ST17_038: VIA IURIS - Zámerom projektu bola inštitucionálna podpora organizácie, ktorej hlavným cieľom je posilňovať princípy právneho štátu. V roku 2017 sa organizácia venovala najmä kampani za zrušenie Mečiarových amnestií.
e) podpora vzdelávania 34 628 € ST17_039: Od emócií k poznaniu,n.o.-EDUMA - Cieľom projektu bolo zlepšiť možnosti využívania inovácií vo vzdelávaní, motivovať prostredníctvom workshopov, ktorých sa zúčastnili- učitelia, sociálni pracovníci, ale i žiaci a zamestnanci firemného sektora.
e) podpora vzdelávania 20 000 € ST17_040: Manageria - Projekt bol zameraný na nábor nových účastníkov programu, ktorý má za cieľ zlepšiť kvalitu vzdelávania detí zo sociálne znevýhodnených komunít.
e) podpora vzdelávania 2 700 € ST17_041: Slovenské centrum fundraisingu - Zámerom projektu bolo zorganizovať 2 kľúčové vzdelávacie podujatia na posilnenie fundraisingových kapacít a zlepšenie porozumenia fundraisingu na Slovensku, ale aj v Čechách.
b) podpora a rozvoj športu 2 250 € ST17_042: Materská škola sv. Vincenta de Paul - Zámerom projektu bolo zabezpečiť dopadové plochy na detskom ihrisku, aby sa na ňom mohli odteraz deti hrať bez rizika vážneho úrazu.
e) podpora vzdelávania 4 500 € ST17_043: OZ Vagus - Vďaka projektu sa vytvorila tréningová skupina ľudí bez domova, s cieľom ľahšieho uplatenia v procese socializácie, prípravy na pracovnú pozíciu, osobnostný rozvoj, ale aj pre zvýšenie povedomia u ľudí.
b) podpora a rozvoj športu 6 300 € ST17_044: Nadácia Novohradská - V rámci projektu boli financie využité na vybudovanie športového areálu školy, ktorý bude služiť na športové, ale aj kultúrne účely a podujatia.
e) podpora vzdelávania 27 000 € ST17_045: Stopka n.o. - Práca na na sprístupnení smartfónov pre nevidiacich a slabozrakých, napríklad športová aplikácia, prístup do knižníc, rozpoznávanie hlasu alebo predmetov. Posledná verzia COrvusu rovnako pomáha aj seniorom, pre ktorých to
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 620 € ST17_046: Združenie na záchranu Lietavského hradu - Za pomoci dobrovoľníkov a horolezcov sa podarilo v rámci projektu vyčistiť múry paláca a kaplnky Lietavského hradu, posilniť vzťahy v komunite prostredníctvom spoločnej práce a v neposlednom rade, viac sprístupniť pamiatku verejnosti.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 350 € ST17_047: Združenie na záchranu hradu Revište - Zámerom projektu bolo zakonzervovať murivo interiéru horného hradu, ale aj zorganizovať osvetové podujatia pre laickú verejnosť,mládež a deti.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 080 € ST17_048: Prievidzský Parostrojný Spolok o.z. - V rámci projektu sa demontovali bočné vodné vane z parného rušňa a dala sa vyrobiť novú vodná vaňa.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € ST17_049: Združenie priateľov Hričovského hradu - Na základe finančnej pomoci bola vykonaná konzervácia a sprístupnenie rožnej veže, ako aj stabilizácie dvoch okien zadného paláca, a teda sprístupnenie pamiatky ako takej.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 000 € ST17_050: Združenie Rondel - Z grantu boli vykonané rekonštrukčné práce severného paláca hradu Čabraď, čím sa podarilo ochrániť kultúrnu pamiatku a sprístupniť ju verejnosti.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 620 € ST17_051: o.z. Dubova Colonorum - V rámci projektu bolo zorganizovaných niekoľko brigádnicko-dobrovoľníckych táborov, v rámci ktorých prebehli konzervačné práce na kostolíku sv. Kozmu a Damiána.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 900 € ST17_052: Združenie na záchranu hradu Šášov - V rámci realizácie projektu sa nakúpil materiál a náradie potrebné pri reštauračných prácach a brigádach, ktorým cieľom bola majmä stabilizácia múrov pamiatky a jej sprístupnenie návštevníkom, ako aj zapojenie čo najväčšieho počtu dobrovoľníkov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 620 € ST17_053: CASTRUM GHYMES - Zámerom projektu bola rekonštrukcia hospodárskej budovy horného hradu v rámci dobrovoľníckych brigád za záchranu NKP hradu Gýmeš.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 620 € ST17_054: KLÁŠTORISKO, občianske združenie - Zámerom projektu bolo zaistiť technické zabezpečenie a prekryť ohrozené stavebné detaily v prietore pamiatky ako aj sprístupnenie náučného chodníka, všetko za pomoci veľkého množstva dobrovoľníkov či rôznych organizácií.
e) podpora vzdelávania 900 € ST17_055: Združenie na záchranu stredovekého architektonického dedičstva nitrianskeho kraja - LEUSTACH - V rámci projektu sa zrekonštruovalo podlažie lichobežníkovej bašty hradu Hrušov a vytvorila sa historicky prvá vyhliadka na hrade.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 710 € ST17_056: Klub vojenskej histórie Beskydy - V rámci projektu sa vykonali práce potrebné na obnovu oplotenia vojnového cintorína z I. svetovej vojny a zároveň sa podarilo rozšíriť záujem komunity o túto pamiatku, ako aj pomáhať s prácami potrebnými k jej udržiavaniu.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_057: Obec Cerová - Zámerom projektu bolo zorganizovať niekoľko workshopov, v rámci ktorých mohla prebehnúť rekonštrukcia časti hradu Korlátko, ako aj vyčistenie a vyupratovanie jeho okolie.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 800 € ST17_058: Pro futuro hradu Čičva - V rámci projektu sa vykonali rekonštrukčné práce na hrade Čičva. Okrem toho bolo cieľom upraviť okolie hradu, aby sa prístupová cesta stala prejazdnejšou ako pre peších návštevníkov, tak aj tých na kolesách, čo sa podarilo splniť.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_059: Občianske združenie Hrad Uhrovec - V rámci dobrovoľníckych brigád sa vyčistilo okolie hradu Uhrovec a vymurovala sa časť objektu a predišlo sa výraznejšiemu poškodeniu pamiatky.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 080 € ST17_060: RENOVA - Zámerom projektu bola realizácia niekoľkých dobrovoľníckych workshopov, ktorých úlohou boli rekonštrukčné práce na hrade Dobrá Voda, a zároveň slúžili ako zmysluplné využitie voľného času pre mládež.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 080 € ST17_061: Čierny hrad - Zámerom projektu bolo zorganizovať niekoľko workshopov a dobrovoľnícky tábor, ktorých výsledkom bola konzervácia steny interiéru hradnej veže.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_062: Obnova Slovenskej Zeme - V rámci projektu bola zabezpečená reštaurátorská práca a konzervácia historických omietok pamiatky pod dohľadom reštaurátora, ale aj pomoci dobrovoľníkov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_063: Obec Maňa - V rámci projektu prebehla odborná reštaurácia podstavca kríža v obci Maňa, vybudoval sa nový betónový základ a pôvodný kríž bol umiestnený do interiéru, aby sa zabránilo poškodzovaniu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 800 € ST17_064: Rímskokatolícka cirkev Farnosť Ladice - Zámerom projektu bolo vytvorenia a montáž schodiska, dlážky a parapetov a sprístupniť tak kostolík sv. Juraja v Kostoľanoch pod Tribečom verejnosti.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € ST17_065: Spoločnosť pre pamiatky - Zámerom projektu bolo poukázanie na stav hradu Likava a jeho význam pre občanov a odbornú verejnosť, prostredníctvom poskytnutých prostriedkov bolo zabezpečené reštaurovanie omietok na záchranu dôležitých častí historických omietok.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 720 € ST17_066: HUBERT Ľuborča, občianske združenie - Prínos projektu spočíva v úprave okolia Ľuborčianskej doliny a zároveň vybudovania prístrešoku nad miestnym vyvierajúcim prameňom.
e) podpora vzdelávania 900 € ST17_067: Castrum Liptov - V rámci projektu vyšla publikácia vo forme informačnej brožúrky, ktorá bola slávnostne predstavená za prítomnosti verejnosti, návštevníkov hradu Liptov. Rovnako boli osadené drevené lavičky a vykonané práce, ktoré podnietili návštevnosť hradu.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 800 € ST17_068: Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže - Vykonali sa konzervačné práce na pamiatke, archeologický výskum a iné pomocné práce za pomoci dobrovoľníkov v rámci organizovaných táborov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 800 € ST17_069: Gotická cesta - Projekt bol zameraný na sprístupnenie a spropagovanie kultúrnej pamiatky, kostolíka v Henckovciach a prebudiť záujem o jeho ochranu u obyvateľov žijúcich v tejto oblasti.
e) podpora vzdelávania 5 000 € ST17_070: TEDxBratislava o.z. - Zámerom projektu bolo zorganizovať ďalší, už teda 8. ročník multižánrovej konferencie, ktorá má rovnakú formu a podobu ako svetová konferencia TED.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 4 500 € ST17_071: Imobilio občianske združenie - Z grantu bol vybudovaný trakčný výťah v objekte Imobilia potrebný pre vertikálnu prepravu postihnutých študentov a osôb so zhoršenou pohyblivosťou v budove, ktorý tak zlepšil integráciu občanov s ťažkým postihnutím.
e) podpora vzdelávania 2 700 € ST17_072: OZ NepocujuceDieta.sk - Cieľom projektu bolo zrealizovať desať podujatí, kde sa účastníci mohli naučiť hovoriť rukami a spoznať svet nepočujúcich. Pripravilo sa 15 edukačných hier s učením posunkov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 658,79 € ST17_073: Fond UŠKO pri ZŠ s MŠ pre deti a žiakov so SP, internátna - Cieľom projektu bolo zrevitalizovať exteriér ZŠ a MŠ prostredníctvom vybudovania záhradky a vylepšenia existujúceho ihriska pre deti.
e) podpora vzdelávania 2 700 € ST17_074: ZŠI pre SP, int. Viliama Gaňu - Cieľom projektu bolo vytvorenie špeciálnej terapeutickej miestnosti, kde prebiehali individuálne terapie pre deti so sluchovým postihnutím.
e) podpora vzdelávania 2 700 € ST17_075: Spolok nepočujúcich pedagógov - Cieľom projektu bolo zrealizovanie prospešných aktivít pre nepočujúcich - zorganizoval sa medzinárodný deň nepočujúcich, uskutočnila sa prednáška, informovalo sa o novinkách a podpore stále prebiehajúcej tvorby elektronického prekladového slovníka.
b) podpora a rozvoj športu 2 700 € ST17_076: Deaflympijský výbor Slovenska (DVS) - Cieľom projektu bolo vzdelávanie a šírenie vedomostí o pohybe v horských podmienkach, ako sa pripraviť na krízové momenty, ich riešenia a spôsob komunikácie so záchrannými zložkami.
f) ochrana ľudských práv 4 500 € ST17_077: Linka detskej istoty, n.o. - Projekt napomohol k zabezpečeniu kontaktu a odbornej pomoci maloletým deťom, ktorým bola poskytnutá pomoc s problematikou šikanovania, násilia, sexuality a rôznych závislostí. Navyše sa vytrénovali aj noví operátori Linky detskej istoty.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 940 € ST17_078: Porta Artium - V rámci projektu bolo zrealizovaných 9 koncertov a workshopov pre žiakov so sluchovým postihnutím a sprostredkovať žiakom so sluchovým postihnutím zážitok z hudby formou jedinečného hudobného prístupu.
e) podpora vzdelávania 6 300 € ST17_079: SLOVAK FASHION COUNCIL - V rámci projektu bol zorganizovaný 5 dňový tábor, v ktorom si deti mohli vyrobiť svoj vlastný módny návrh oblečenia, pracovali v duchu recyklácie, záujmu o environmentálnu problematiku, a v neposlednom rade, v myšlienke inklúzie nepočujúcich detí.
f) ochrana ľudských práv 8 100 € ST17_080: Od emócií k poznaniu,n.o.-EDUMA - Cieľom projektu bol redizajn portálu Online živá knižnica a webstránky Eduma. Súčasne sa nastavila kampaň na promo stránky Eduma. Počas projektu sa spolupracovalo s učiteľmi, riaditeľmi škôl ale aj firmami a zaregistrovanými užívateľmi.
e) podpora vzdelávania 4 500 € ST17_082: Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica - Cieľom projektu bola publikácia desiatich príspevkov o vzdelávaní, ktoré ponúkli priestor na zamyslenie. Tieto texty dokážu inšpirovať k ochrane životného prostredia, kvalitnejšieho vzdelávania, porozumeniu v spoločnosti.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 9 000 € ST17_083: EFFETA - Stredisko sv. Františka Saleského - Zrealizovaný projekt mal prínos najmä pre komunitu nepočujúcich, konkrétne pre deti materskej a základnej školy, ktorým podla poskytnutá odborná pomoc formou surdopedickej starostlivosti, logopedickej intervencie a práce špeciálneho pedagóga.
e) podpora vzdelávania 18 000 € ST17_084: Manageria - Cieľom projektu bolo systematicky zlepšovať kvalitu vzdelávania, najmä pre deti, ktoré dosahujú najslabšie výsledky, sústredením pozornosti lídrov krajiny na tento problém.
b) podpora a rozvoj športu 9 000 € ST17_085: OZ KDE BOLO, TAM BOLO... - Zámerom projektu bola inklúzia hendikepovaných a zdravých detí prostredníctvom festivalu, kde si mohli deti, ale aj dospelí, vyskúšať rôzne workshopy s architektúrou, dizajnom, či inými pohybovými a kultúrnymi aktivitami.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 350 € ST17_087: Občianske združenie Bagar - V rámci projektu prebehli vo všetkých krajoch, s dobrým zastúpením samospráv a organizácií znevýhodnených skupín občanov, inkluzívne programy, ktorých zámerom je zvyšovať informovanosť verejnosti o problémoch znevýhodnených skupín občanov.
e) podpora vzdelávania 18 000 € ST17_088: Nové školstvo - V rámci podpory bola vykonaná prvá fáza projektu, ktorá pozostávala z prípravnej a výskumnej fázy, s cieľom je identifikovať potreby škôl a zlepšiť kvalitu vzdelávania.
e) podpora vzdelávania 4 500 € ST17_089: Človek v ohrození - V rámci tohto projektu sa uskutočnil 18.ročník filmového festivalu Jeden svet, ktorého hlavnou myšlienkou je upriamiť na problematické a aktuálne témy, ako napríklad, boj proti extrémizmu, korupcií, zvýšenie tolerancie v rôznych smeroch, atď.
e) podpora vzdelávania 450 € ST17_090: Centrum nepočujúcich ANEPS Poprad - V rámci projektu bola zorganizovaná sprievodná akcia v rámci Medzinárodného dňa nepočujúcich v Poprade, ktorej hlavným cieľom bolo formou tanca a športu za pomoci tlmočníka v posunkovej reči, vytvoriť spoločný program pre deti počujúce, ale aj nepočujúce.
e) podpora vzdelávania 2 367 € ST17_091: Univerzita Komenského V Bratislave - Pedagogická fakulta - Cieľom projektu bolo vytvorenie publikácie Posunkuj so mnou, ktorá je pre odborníkov aj užívateľov posunkového jazyka so zameraním na základnú posunkovú zásobu detí.
e) podpora vzdelávania 491,4 € ST17_092: KORÁLKY-občianske združenie na pomoc deťom so špeciálnymi potrebami - Zámerom projektu bolo v rámci udalosti Medzinárodného dňa Nepočujúcich priblížiť príbehy mladých ľudí s poruchou sluchu, a to predstavením rôznych typov povolaní, ktoré môžu vykonávať a zároveň tým odstrániť predsudky voči Nepočujúcim.
e) podpora vzdelávania 450 € ST17_093: Infosluch - V rámci podpory bol zakúpený audiometer, ktorý je dôležitým prístrojom pri správnom vyšetrení sluchu, rovnako bola rodinám zabezpečená kvalitnejšia špeciálno-pedagogická starostlivosť.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 12 637,52 € ST17_094: Združenie Maxa Reinhardta - Cieľom projektu bolo priblížiť klasickú americkú drámu pre mladú generáciu a verejnosť pretože nesie stále aktuálne posolstvo o sociálnych pomeroch a ťažkých podmienkach v rodinách ale aj posilniť spoločenské poslanie divadla.
f) ochrana ľudských práv 18 000 € ST17_096: Od emócií k poznaniu,n.o. - Cieľom projektu bolo vytvorenie kampane a dvoch programov,ktoré podporujú budovanie vnímavej komunity, ktorej cieľom je šíriť hodnoty vnímavej komunity. Ponúkajú inšpiráciu pre študenotv, učiteľov a zamestnanocv.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 000 € STR16_01: Plavecký klub ORCA Bratislava - Plavecký klub ORCA Bratislava usporiadal aj v roku 2017 kvalitný plavecký míting. Predstavil na Slovensku aj v roku 2017 svetovú plaveckú špičku, ktorá je vzorom pre našu mládež a zároveň lákadlom pre širokú verejnosť a médiá.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € STR16_02: N.O.Kapos - Vďaka podpore sa podarilo zorganizovať vianočný koncert v Bratislave "Vianoce v Bratislave". Koncert mal i charitatívny rozmer a okrem kultúrneho zážitku priniesol koncert pomoc deťom a sociálne slabším.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 3 000 € STR16_03: TUR - Vďaka projektu sa zvýšil záujem študentov, detí i širokej verejnosti o problematiku ochrany životného prostredia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 10 000 € STR16_04: Dom Seniorov Pezinok n.o. - Vďaka grantu sa podarilo zakúpiť nové zariadenie do izieb klientom zariadenia, čím sa poradilo zvýšiť kvalitu života seniorov.
e) podpora vzdelávania 1 000 € STR17_01: PLAMIENOK n.o. - Projekt prostredníctvom zahraničných lektorov pomohol vzdelať odborný tím v Plamienku, vďaka čomu bude môcť poskytovať kvalitnejšie služby svojim klientom.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € STR17_02: Nádej na život - Zlepšenie zdravotného stavu a psychiky ťažko chorých detí, ktorý vyhrali svoj zápas o život.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € STR17_022: MUDr. Zlatica Pohlyova - Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie prístroja ABI, na meranie indexu členok/rameno. Merania slúžia na včasné zachytenie rôznych ochorení.
e) podpora vzdelávania 2 000 € STR17_024: DOWINA - Asociácia pre podporu vzdelávania - Vďaka projektu majú študenti v študentskom domove Dowina v Bratislave zrekonštruované sanitárne priestory a tým pádom sa im zlepšila kvalita bývania.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 6 000 € STR17_03: Združenie pre rozvoj rodiny - Vďaka projektu získali zapojení rodičia absolvovaním piatich dopoludňajších blokov nové poznatky z výchovy, ktoré im pomôžu lepšie pochopiť rolu rodiča.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 3 000 € STR17_04: Slovenský skauting, o.z. - Slovenský skauting vďaka grantu pracoval na doplnení a aktualizovaní skautských publikácií.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € STR17_05: Miestny futbalový klub Rusovce - Počas projektu sa dňa 24.6.2017 uskutočnil mládežnícky futbalový turnaj U14-U12 v mestskej časti Bratislava-Rusovce. Prostriedky z grantu boli použité na nákup dresov s logom futbalového klubu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € STR17_06: Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR - Projekt podporil vzájomnú spolupatričnosť medzi rodinami deviatich chlapcov so svalovou dystrofiou a umožnil im prežiť plnohodnotný čas s blízkymi v prírode.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 3 000 € STR17_07: Viva Network Slovensko - Vďaka grantu bude môcť organizácia Viva network Slovensko operatívnejšie reagovať na potreby cieľovej skupiny, ktorá je na celom Slovensku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € STR17_08: PLAMIENOK n.o. - Projekt pomohol rodinám po strate blízkeho v procese smútenia a vyrovnávania sa so stratou. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie ubytovania na víkendovom stretnutí rodín po strate blízkeho.
e) podpora vzdelávania 2 000 € STR17_09: Gymnázium, Bilíkova 24, Bratislava - Gymnázium Bilíkova vďaka grantu nakúpilo pre žiakov bilingválnych slovensko-anglických tried anglické knihy a učebnice.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 500 € STR17_10: F84, o.z. - Z poskytnutej finančnej podpory v organizácii F84 vytvorili unikátny vzdelávací systém pre rodičov a rodinných príslušníkov detí s autizmom.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € STR17_11: DOBRY ANJEL, n.o. - Projekt bol zameraný na priamu finančnú pomoc rodinám s deťmi, kde otec, mamka alebo dieťa trpí na rakovinu, alebo dieťa má iné zákerné ochorenie.
e) podpora vzdelávania 3 000 € STR17_12: Kultúrne a vzdelávacie centrum ISTER - KVC Ister zrealizoval letný tábor pre dievčatá, ktoré sa v centre pravidelne stretávajú. Vďaka nemu spravili pokrok v rozvoji sociálnych a komunikačných kompetencií, ktoré vedú k sociálnej angažovanosti a k empatii k potrebám ľudí odkázaných na pomoc druh
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 6 000 € STR17_13: Detská chirurgia Slovenska - Vďaka grantu sa podarilo zorganizovať a zrealizovať študijný pobyt chirurgov vo švajčiarskej nemocnici, na oddelení, ktoré má skúsenosti s operáciami spina bifida, čiže rázštepu chrbtice.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 5 000 € STR17_14: RKC, Farnosť BA Záhorská Bystrica - Preložený materiál do slovenského jazyka inovatívne posilňuje medziľudskú skúsenosť účastníkov, ako ja ich osobný náhľad na seba a svoju hodnotu.
e) podpora vzdelávania 681,62 € STR17_15: PloDar - Grant prispel na vytvorenie informačných, vzdelávacích a duchovných materiálov pre bezdetné páry a a na prípravu programu víkendov pre bezdetných manželov.
e) podpora vzdelávania 5 000 € STR17_16: Asrow, o.z. - zriaďovateľ Materskej školy Pramienok - Vďaka grantu boli zrealizované športové aktivity zamerané na dopravnú výchovu. Súčasťou boli aj edukačné a výtvarné aktivity na spoznávanie dopravných značiek, pravidiel cestnej premávky.
e) podpora vzdelávania 6 500 € STR17_17: Cirkevná základná škola Narnia - Na škole bola vďaka projektu vynovená kuchynka pre rôzne teambuildigové školské aktivity.
e) podpora vzdelávania 6 500 € STR17_18: Bilingválne gymnázium C. S. Lewisa - Vďaka podpore bolo možné skvalitniť výučbu jazykov (angličtiny, španielčiny, nemčiny) v 2 jazykových učebniach. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie moderného stropného riešenia.
e) podpora vzdelávania 1 000 € STR17_20: Nadácia Cvernovka - Hlavným cieľom grantu bolo zakúpenie technického vybavenia knižnice, ktoré bude slúžiť k jej fungovaniu na dennej báze, ako aj hostenia kultúrneho programu v jej priestoroch.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 500 € STR17_21: Združenie rodičov a priateľov školy pri MŠ Šoltésovej 12 Nové Zámky - ZRPŠ pri MŠ Šoltésovej 12 Nové Zámky vytvorením ekoučebne priblížilo deti zo školy k prírode a záujmu o ňu.
e) podpora vzdelávania 12 060,9 € U17_1: Rozhýb svoje mesto - Združenie vytvorilo v ôsmich základných školách jednodňový festival pohybu a zdravého životného štýlu. Lektori, odborníci, tréneri a pedagógovia poukázali v školách na potrebu pohybu a zdravia v každodennom živote.
e) podpora vzdelávania 1 500 € NPI_SE17_02: ASFIN - Zvyšovanie dôveryhodnosti nadácií a nadačných fondoch.
b) podpora a rozvoj športu 6 500 € NP17_01: Cyklistická Detská Tour - Podujatie slúžilo nielen ako súťažné podujatie, ale zároveň prispelo k zlepšenie základnej pre deti.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 5 000 € NP17_02: OZ KDE BOLO, TAM BOLO.. - V rámci podpory bol zrealizovaný kreatívny tábor pre deti, ktorého cieľom bola integrácia zdravých detí a zdravotne znevýhodnených detí formou workshopov zameraných na umenie, dizajn a architektúru. V tomto duchu sa niesol aj denný tábor ARCHkemp.
b) podpora a rozvoj športu 1 699,41 € NP17_03: "Deti Devína - Naša a Materská škola" občianske združenie - Zámerom projektu bolo vybudovať športovisko pre deti a aktívne tak pracovať na tom, aby sa deti zapájali do rôznych športových aktivít.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 387,56 € Celoročný dobrovoľnícky program PSLSP - Dobrovoľníci z Poisťovne SLSP sa celý rok zúčastňovali dobrovoľníckych aktivít a tým prispeli ku skvalitneniu života klientov krízového centra Brána do života.
h) veda a výskum 4 200 € NP_ST16_15: Prieskum z agentúry Focus - Prieskum bo zameraný na získanie dát z reprezentatívnej vzorky populácie s cieľom zistiť verejnú mienku, postoje a hodnoty obyvateľov Slovenska, pričom hlavnou myšlienkou a poslaním bolo spoznávanie efektívnych ciest k nastavovaniu zmien v spoločnosti.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 7 000 € NPA_ST17_02: Fórum o firemnej filantropii 2017 - Podujatie vytvorilo priestor na vzdelávanie a zdieľanie expertízy odbornej verejnosti v oblasti firemnej filantropie.
e) podpora vzdelávania 20 000 € NPA_ST17_05: Generácia 3.0 - Vďaka financiám sa podarilo vytvoriť webovú stránku www.generacia30.sk, v rámci ktorej je mapa vzdelávacích prístupov. Nadácia Pontis vďaka tomuto nástroju mapuje všetky vzdelávacie prístupy na Slovensku, aktívne školy, iniciatívnych donorov a inivátorov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 100 917,99 € NPA_ST17_07: Mobilný pedagóg - Vďaka tomuto programu sme pomohli rodinám detí s poruchou sluchu v lepšom zvládaní tohto postihnutia a v ich naštartovaní v ďalšom rozvoji.
f) ochrana ľudských práv 39 407,86 € NPA_ST17_08: Online tlmočník - Vďaka službe Online tlmočník môžu občania s poruchou sluchu byť sebestačnejšími a riešiť každodenné situácie rovnako, ako intaktná populácia.
e) podpora vzdelávania 1 600 € NPA_ST17_09 : Anglický jazyk pre Nepočujúcich - Vďaka tomuto programu sa dospelí nepočujúci mohli bezplatne naučiť anglický jazyk.
e) podpora vzdelávania 3 100 € NPA_ST17_10: Kurzy posunkového jazyka - Vďaka tejto aktivite vedia viacerí počujúci na Slovensku špecifiká komunity Nepočujúcich. Pri svojej práci následne vedia, ako s nimi majú komunikovať a pracovať.
e) podpora vzdelávania 4 000 € NPI_ACC16_02: Hlavy pomáhajú 2016 - Vďaka grantu mohol byť zorganizovaný Pro Bono maratón, kde firemní dobrovoľníci a ľudia z neziskoviek vytvorili tímy, ktoré počas 12 hodín nepretržite pracovať napríklad na tvorbe marketingovej kampane, komunikačnej stratégie alebo novom biznis modeli.
e) podpora vzdelávania 750 € NPI_D17_2: Advokáti Pro Bono 2017 - Pro Bono právna pomoc, ktorú právnici spoločnosti DELL poskytujú v rámci programu Advokáti Pro Bono umožnila 2 neziskovým organizáciám a ich klientom byť o svojich právach nielen informovaní, ale tiež uplatňovať ich v praxi.
e) podpora vzdelávania 5 000 € PS_IP17_01: 2217 Advokáti pro bono - Podpora pro bono aktivít s cieľom pomoci komunite expertnými znalosťami.
e) podpora vzdelávania 3 000 € Advokáti pro bono - Podpora pro bono aktivít s cieľom pomoci komunite expertnými znalosťami.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 5 133 € PS_IP17_02: 17172 Naše Mesto - Podpora dobrovoľníckych aktivít, zvýšenie záujmu občanov o verejný priestor.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 5 757 € NPI_D17_3: Naše Mesto 2017 - Podpora dobrovoľníctva počas podujatia Naše mesto 2017.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 627 € EMB_IP17_02: Naše mesto 2017 - Takmer 10 tisíc dobrovoľníkov na Našom Meste odstraňujú nelegálne skládky, čistia parky, upravujú detské ihriská, maľujú ploty škôl a venujú sa ľuďom v núdzi či odkázaným na pomoc druhých.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 10 058,07 € NPI_JC_01: Naše mesto 2017 - Takmer 10 tisíc dobrovoľníkov na Našom Meste odstraňujú nelegálne skládky, čistia parky, upravujú detské ihriská, maľujú ploty škôl a venujú sa ľuďom v núdzi či odkázaným na pomoc druhých.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 6 952 € NPI_SE17_03: Naše Mesto 17172 - Vďaka podpore dobrovoľníckeho podujatia Naše Mesto sa podarilo zveľadiť viaceré verejné priestranstvá na celom Slovensku. Do podujatia Naše Mesto sa zapojilo takmer 10 000 dobrovoľníkov a 270 neziskových organizácií.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 16 600 € Podpora dobrovoľníctva počas podujatia Naše mesto 2016 a 2017.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 5 000 € NPI_JC_03: Giving Tuesday 2017 - Do Giving Tuesday 2017 sa zapojilo vyše 40 firiem, 115 neziskových organizácií a tisíce ľudí tak získalo podporu alebo malo možnosť sa za zapojiť do filantropických aktivít, čím sa podporila iaj firemná filantropia a zodpovedné podnikanie na Slovensku.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 95 € NPI_SE17_06: Ukážte sa v dobrom svetle - Prostredníctvom programu Ukážte sa v dobrom svetle sa podarilo aktivizovať komunitu dobrovoľníkov a prispieť ku skrášleniu verejných priestrov, škôl, škôlok, k zrevitalizovaniu verejných priestorov a i.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 700 € DellNP17_01: Propagácia dobrej praxe v téme firemného dobrovoľníctva - Projekt propagoval dobrú prax v téme firemného dobrovoľníctva.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 000 € Podpora firemného dobrovoľníctva cez aktivity celoročnej pracovnej skupiny firiem.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 45 441,57 € NPA_SPD: Náklady na koordinovanie projektu Srdce pre deti 2016/2017 a pomoc deťom so zdravotným a sociálnym znevýhodnením.
Spolu 1 795 453,83 €