Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia SPP, Bratislava'
za rok 2012

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
ochrana a podpora zdravia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 121 € Náklady na propagáciu a komunikáciu verejnoprospešného účelu
ochrana a podpora zdravia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 1 693,6 € Audit Nadácie SPP za rok 2013
ochrana a podpora zdravia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 50 € Poštovné a iné poplatky
ochrana a podpora zdravia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 26 837,64 € Administrácia Nadácie SPP (Centrum pre filantropiu) za rok 2013 a 2014
ochrana a podpora zdravia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum 3 784,11 € Vedenie Účtovníctva v roku 2013 a 2014
podpora a rozvoj telesnej kultúry 60 000 € Predkladateľ Slovenský paralympijský výbor realizoval projekt Podpora paralympionizmu na Slovensku. Hlavným cieľom projektu bolo zabezpečiť kvalitnú prípravu zimných športov, kvalifikujúcich sa na zimné paralympijské hry v Soči 2014 a zabezpečiť úspešné absolvovanie zimnej paraolympiády Soči 2014. Projekt sa zameriaval na priamu účasť na ZPH Soči 2014 a na prípravu športovcov na ZPH Soči 2014, v rámci tréningových sústredení doma a v zahraničí spolu s vytvorením sociálneho programu pre športovcov. Projekt napomohol zabezpečiť zároveň športový a regeneračný materiál pre športovcov Slovenského reprezentačného družstva
podpora vzdelávania 2 000 € Predkladateľ Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika realizoval projekt Ekonomické myslenie a ekonomické vzdelávanie na Slovensku. Hlavným cieľom projektu bolo prispieť k zvyšovaniu úrovne ekonomického poznania, ekonomického myslenia, ekonomického vzdelávania a vnímania a porozumenia podstaty princípov ekonómie na Slovensku prostredníctvom realizovania Akadémia klasickej ekonómie (AKE). AKE je ekonomický vzdelávací program, ktorý pozostáva zo seminárov o ekonomickom myslení a jeho využití v praxi. V rámci projektu sa uskutočnilo 5 seminárov na rôzne ekonomické témy. KI sa podarilo vytvoriť a zvýšiť ekonomické vzdelanie skupiny účastníkov kurzu, ktorí sú schopní ho využiť v praxi vo svojom osobnom a profesionálnom živote a ktorí sú schopní zrozumiteľne vysvetľovať podstatu ekonomických princípov ostatným.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 50 000 € Predkladateľ Slovenská basketbalová asociácia realizoval projekt Príprava mládežníckych reprezentačných družstiev v roku 2014 . Majstrovstvá sveta dievčat do 17 rokov je celosvetová akcia v basketbale, ktorú organizuje medzinárodná organizácia FIBA v spolupráci s Českou basketbalovou federáciou v mestách Plzeň a Klatovy v termíne 26. 6. – 6. 7. 2014 pre najlepších 16 družstiev danej kategórii. Majstrovstvá Európy dievčat do 16 rokov je celoeurópska akcia v basketbale, ktorú organizuje medzinárodná organizácia FIBA EUROPE v spolupráci s Maďarskou basketbalovou federáciou v meste Debrecín v termíne 31. 7. – 10. 8. 2014 pre najlepších 16 družstiev danej kategórii. Vďaka projektu sa mohol klub zúčastniť týchto aj ďalších podujatí a mládežníckym reprezentantom sa zabezpečila kvalitná športová príprava.
poskytovanie sociálnej pomoci 6 500 € Predkladateľ OZ Okraj realizoval projekt Druhá šanca. Hlavným cieľom projektu bola stabilizácia fungovania organizácie, zabezpečenie plynulého chodu chráneného pracoviska a zachovanie vzniknutých pracovných miest pre zdravotne znevýhodnených ľudí bez domova, s možnosťou tvorby nových miest. Zabezpečenie istoty pravidelného príjmu pre klientov a možnosti pokračovať v pracovnej terapii v aktivitách združenia.
ochrana a tvorba životného 563 503,28 € Predkladateľ EkoFond, n.f. realizoval projekt Podpora grantových programov neinvestičného fondu EkoFond v roku 2013 a 2014. Cieľom projektu bolo vytvorenie partnerstva za účelom podpory grantových programov neinvestičného fondu EkoFond v roku 2013 a 2014. Grantové programy zamerané na zvyšovanie energetickej efektívnosti, aplikovaný výskum a implementáciu inovatívnych energetických technológií, sú jedným z hlavných nástrojov pri napĺňaní verejnoprospešného poslania EkoFondu, ktorý od roku 2007 prispieva k vytváraniu podmienok na smerovanie k trvalo udržateľnému rozvoju spoločnosti. V rámci projektu EkoFond uhradil spolu 53 grantových splátok nadobúdateľom finančného príspevku v troch grantových programoch.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 10 000 € Predkladateľ Lyžiarsky klub Valčianska dolina realizoval projekt Podpora aktivít lyžiarskeho klubu. Lyžiarsky klub Valčianska dolina umožnil talentovaným deťom kvalitný tréning a účasť na pretekoch. Projekt bol určený pre deti a mládež regiónu Turiec venujúcim sa zjazdovému lyžovaniu. Finančné prostriedky boli použité na nákup športových potrieb ako sú lyže, lyžiarky, lyžiarske palice a športové oblečenie. Nákup týchto športových potrieb pomohol najmä rodičom nadaných detí a mládeže zo sociálne slabšieho prostredia. Ďalšia časť prostriedkov bola použitá na absolvovanie výcvikových táborov na ľadovci v zahraničí. Absolvovanie prípravy sa odrazilo aj na výsledkoch detí, ktoré dosiahli v Slovenskom pohári žiakov a predžiakov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 33 000 € Predkladateľ Nadácia TV JOJ realizoval projekt Hľadáme mladé športové talenty Slovenska. Cieľom projektu Hľadáme mladé športové talenty Slovenska bolo podporiť perspektívnych športovcov vo vekovej skupine 10 - 15 rokov, aby mohli štartovať na významných medzinárodných športových podujatiach a úspešne reprezentovať Slovensko vo svojej kategórii. Otvoril sa zároveň i nový priestor mladým športovcom z rôznych regiónov Slovenska vo veku, kedy už rodičia nestačia z vlastných zdrojov vykrývať čoraz náročnejší športový program a prípravu svojho dieťaťa a zároveň nemajú možnosť čerpať štátnu či komerčnú podporu.
ochrana a podpora zdravia 19 000 € Predkladateľ Plamienok n.o. realizoval projekt Zlepšenie kvality života nevyliečiteľne chorých detí ako aj rodín po strate dieťaťa. Cieľom projektu bola podpora činnosti Plamienka, n.o., ktorý poskytuje bezplatnú zdravotnú starostlivosť zameranú na zmiernenie utrpenia nevyliečiteľne chorých detí v domácom prostredí, 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Počas trvania projektu bolo v rámci hospicovej starostlivosti poskytnutá komplexná starostlivosť 29 rodinám, z toho 6 rodín bolo prepustených zo starostlivosti Plamienka, 16 detí v starostlivosti zomrelo a 7 je neustále v starostlivosti Plamienka. Poskytnutá im bola odborná zdravotná starostlivosť, psychologické a sociálne poradenstvo. Takmer všetky stretnutia prebiehali v domácnostiach.
poskytovanie sociálnej pomoci 3 500 € Predkladateľ Občianske združenie Bagar realizoval projekt Koncerty porozumenia pre Slovensko bez bariér. V rámci projektu sa podarilo usporiadať viaceré kultúrne podujatia. Tri z nich sa uskutočnili v Bratislave a ďalšie tri v Trenčianskych Tepliciach. Rovnako sa rozšíril záber vystupujúcich zo znevýhodnených skupín obyvateľov ako aj zapojenie organizácii týchto skupín do prípravy podujatí a do publika. Tieto podujatia motivujú vystupujúcich prekonávať prekážky a sú príkladom pre ďalších a rúcajú bariéry a predsudky zo strany majority, pomáhajú v zapájaní života do spoločnosti.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Predkladateľ Občianske združenie SkJazz realizoval projekt Projekt „ Jazzovinky“ na stránke www.skjazz.sk . Projekt Jazzovinky na adrese www.skjazz.sk si kládol za úlohu informovať priaznivcov jazzovej hudby o jazzovom dianí u nás doma, ale i vo svete. Novovytvorená rubrika „ Mladé talenty“ bola plynulým pokračovaním prezentácie skupín, ktoré na BJD na Pódiu Mladých talentov vystúpili i prezentácie ďalších mladých talentov.
poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Predkladateľ BKR 08 BRATISLAVA realizoval projekt SUMMER SPORT DAY 2014. 7.6.2014 sa uskutočnilo športové dopoludnie pod názvom Summersportday 2014. Organizátori pripravili skvelé turnaje v streetbale, malom futbale, minihádzanej, plážovej hádzanej. Charitatívno – športové akcie mali za cieľ búranie hraníc, telesne postihnutí športovci predviedli svoje schopnosti, športové umenie a dokázali, že hendikep nie je prekážka.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Predkladateľ Verejný podstavec realizoval projekt Mobil - Young art. Cieľom celého občianskeho združenia Verejný podstavec a jeho aktivít bolo oživenie verejného priestoru, jeho konfrontovanie a využívanie pre slobodné vyjadrovanie sa cez výtvarné umenie, bez závislosti na inštitúciách. Projekty, ktoré Verejný podstavec zastrešuje, prinášajú súčasné umenie do ulíc pre priamy kontakt s divákom. Cieľom projektu Mobil - Young art bolo podporiť vzdelávací proces najmladšej generácie tvorcov, taktiež ich podporiť v ich profesionálnom raste a dať im príležitosť prezentovať vlastnú tvorbu na profesionálnej úrovni.
ochrana a podpora zdravia 15 000 € Predkladateľ Modrý anjel/tím krízovej intervencie n.o. realizoval projekt „Človek človeku“ – Psychosociálna podpora / krízová intervencia pre osoby zasiahnuté udalosťous traumatizujúcim potenciálom. Primárnym cieľom projektu bolo zabezpečiť aj pre rok 2014 nepretržitú dostupnosť služby krízovej intervencie prevažne na území Bratislavského samosprávneho kraja. Nepretržitú dostupnosť služby krízovej intervencie sa zabezpečí prostredníctvom už existujúcej krízovej linky Modrého anjela s telefónnym číslom 0944 171 272 a pohotovostnými službami 4 pracovníkov tímu krízovej intervencie MA, ktorí v prípade udalosti s traumatizujúcim potenciálom poskytnú svoje služby. V rámci projektu sa tiež zvýšila citlivosť odbornej verejnosti na problematiku krízovej intervencie a psychosociálnej podpory pri UTP.
podpora vzdelávania 2 000 € Predkladateľ INESS - Inštitút ekonomických a spoločenských analýz realizoval projekt OBMEDZENIE PRÍSTUPU K ÚSPORÁM V II. PILIERI – ÁNO alebo NIE? (konferencia). Témou zorganizovanej konferencie bol dôchodkový systému a jeho dopad na budúce financie miliónov sporiteľov. INESS si dalo za cieľ medzeru v komunikácii medzi politikmi a verejnosťou vyplniť konferenciou, ktorá sa uskutočnila v januári a pozostávala z odborného a politického bloku.
ochrana a podpora zdravia 20 000 € Predkladateľ ARE s.r.o. realizoval projekt Projekt modernizácie endoskopického pracoviska – „Každý má šancu...“. Cieľom projektu bolo zabezpečenie a propagácia skríningových endoskopických vyšetrení na pracovisku tak, aby sa stali pre pacientov príjemnými, atraktívnymi a hlavne bezbolestnými. Anesteziologické pracovisko poskytuje anesteziologický servis pri endoskopických vyšetreniach u pacientov, ktorí nie sú endoskopicky vyšetriteľní bez anesteziologickej asistencie. V rámci projektu sa zabezpečila bezpečnosť výkonu kvalitnou a modernou anesteziologickou technikou.
ochrana a podpora zdravia 22 000 € Predkladateľ PIGEAS s.r.o. realizoval projekt Projekt modernizácie endoskopického pracoviska – „Každý má šancu...“. Cieľom projektu bola modernizácia spoločného endoskopického pracoviska v budove polikliniky v Martine. Zámerom projektu bolo zabezpečiť preventívne vyšetrenia pacientov v regióne a zvýšiť počet preventívnych vyšetrení a možnosť realizácie endoskopických vyšetrení v celkovej anestéze. V rámci projektu bol zakúpený jeden kolonoskop, jeden transnazálny gastroskop a automatická umývačka na endoskopy. Ciele projektu boli naplnené, celkovo bol zaznamenaný vyšší nárast preventívnych vyšetrení.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Predkladateľ TenSta o.z. realizoval projekt Dni nadácie SPP v Košiciach. Počas tenisového turnaja Košice open 2014 sa uskutočnili v priestoroch tenisového areálu v Košiciach tenisové dni mládeže. Cieľom bolo zapojiť a prilákať deti na športoviská a na tenis. V dňoch 9-14.6 sa pravidelne v tenisovom centre na mini kurtoch, za účasti profesionálnych trénerov, sa projektu zúčastnilo množstvo detí, ktoré si tenis vyskúšali a boli pozvané do tenisových oddielov v Košiciach. Okrem toho boli aj deti z detských domovov a košických tenisových oddielov na tenise a bol im venovaný tréning s Milošom Mečířom a profesionálnym trénerom.
zachovanie kultúrnych hodnôt 25 000 € Predkladateľ Divadelné združenie GUnaGU realizoval projekt 30 rokov Divadla GUnaGU. V rámci projektu boli podporené dve nové inscenácie divadla: Remix a Underground, do jubilejného projektu bola zaradená aj inscenácia Krvák. Najväčší prínos projektu spočíval v kontinuite existencie divadla, ktoré už existuje už 30 rokov. Hra REMIX bola ale zároveň je retrospektívnym predstavením z fragmentov najúspešnejších hier a skečov počas jeho tridsiatich sezón. V druhej hre UNERGROUND (historky z bratislavského metra) bola téma paralelných dejín nášho územia od roku 1985 po rok 2033. Hra KRVÁK (mafiánska odysea) sa zaoberala fenoménom kriminálneho prostredia a mafiánskych štruktúr dnešného Slovenska. Garantmi projektu boli spisovateľ, dramatik a riaditeľ GUnaGU Viliam Klimáček a televízny a divadelný autor a režisér Karol Vosátko.
poskytovanie sociálnej pomoci 20 000 € Predkladateľ Rotary Club Zvolen realizoval projekt Odstránenie architektonických a etických bariér - toaliet v stredisku DSS Symbia. Projekt bol zameraný na celkovú rekonštrukciu toaliet v stredisku DSS Symbia. Toalety a kúpeľňa boli neprístupné pre imobilných klientov, ale najmä boli stavebne riešené tak, že boli spoločné pre chlapcov i dievčatá , čo je v príkrom rozpore s potrebou zachovania intimity pri hygienických úkonoch u každého človeka. V rámci projektu sa podarilo vybudovať nové sociálne zariadenia a došlo tak k odstráneniu architektonických a etických bariér v stredisku DSS Symbia.
poskytovanie sociálnej pomoci 8 000 € Predkladateľ Návrat o.z. realizoval projekt Liečebná pestúnska starostlivosť. Cieľom projektu bolo pilotné overenie, metodické popísanie a presadenie liečebnej pestúnskej starostlivosti do systému. Pri liečebnej pestúnskej starostlivosti sú pozitívnym aspektom rodinné prvky, na ktorých je postavená, v kombinácii s aktívnou štruktúrovanou liečbou realizovanou tímom špecializovaných odborníkov. Medzi hlavné aktivity projektu patrilo vyhľadávanie vhodných rodín pre službu liečebnej pestúnskej starostlivosti, spolu s vytvorením odborného tímu a samotnou realizáciou služieb. V priebehu realizácie projektu sa do programu pestúnskej starostlivosti vybralo osem rodín a bol zostavený tím dvoch regionálnych odborných pracovníkov. U všetkých uvedených rodín bola zaznamenaná potreba poskytovania ďalších špecializovaných služieb.
podpora vzdelávania 10 000 € Predkladateľ REVIA – Malokarpatská komunitná nadácia realizoval projekt Pošli dobro ďalej. Malokarpatská komunitná nadácia Revia systémovo pracuje s obyvateľmi malokarpatského regiónu, motivuje ich pre dobrovoľnícke voľnočasové aktivity, poskytuje im priestor pre vzdelávanie a osobnostný rozvoj a spája teóriu s praxou, so zámerom skvalitňovať ich život v rôznych oblastiach. V rámci projektu sa znevýhodnené vekové skupiny seniorov a juniorov zainteresovali na komunitnom dianí v Komunitnej akadémie zážitkov a skúseností. Vzájomnou svojpomocou sa posilnila schopnosť ľudí samostatne riešiť problémy a potreby jednotlivcov aj skupín v prospech komunity prostredníctvom realizácie malých projektov v jednotlivých obciach a mestách regiónu.
podpora vzdelávania 1 000 € Predkladateľ Srdce Slovenska n.o. realizoval projekt Fórum 2014 "Firma 21. storočia" - Zamestnávateľ ústretový k rodine. Druhý ročník FÓRA “Firma 21.storočia” sa realizoval pri príležitosti 20. výročia Medzinárodného roku rodiny. Jeho téma bola preto venovaná práve dôležitosti podpory rodín s deťmi a ich vplyvu na výkonnosť firiem. Cieľom fóra bolo diskutovať a pomáhať firmám hľadať, čo môžu urobiť pre rodiny s deťmi a čo má zmysel robiť preto, aby podporovali a vytvárali priestor pre budovanie rodín a ako nacieliť podporu štátu, inštitúcií a prepojiť ju na firemné opatrenia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Predkladateľ JHT Activity, o.z. realizoval projekt Podpora detí prostredníctvom športových aktivít. Hlavným cieľom projektu bolo podporovať športové činnosti u detí cez športový zážitok. Zámerom projektu bolo vytvorenie vhodných podmienok pre získanie počiatočných športových skúsenosti detí na tenisovom tábore. Projektu sa zúčastnili deti zo sociálne slabších rodín, ktorým boli vytvorené vhodné podmienky pre získanie počiatočných športových skúseností, ktoré im pomohli vybudovať návyk na pravidelné športovanie, ktoré vedie k ochrane zdravia a tým pádom i predchádzaniu rôznym chorobám. Deti boli motivované k lepším výsledkom zdravou súťaživosťou. Počas leta sa usporiadalo aj zopár turnajov, kde mohli predviesť rodičom, čo sa naučili a zároveň i vyhrať trofeje a iné ceny.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Predkladateľ Stolnotenisový oddiel Spoje Bratislava realizoval projekt Podpora výchovy mládeže k športovej činnosti – Stolný tenis. Cieľom projektu bola výchova fyzicky a mentálne zdatnej mládeže a ich priblíženie k športovej činnosti. V rámci projektu sa podporili deti z podpriemerne zarábajúcich rodín a so slabším ekonomickým zázemím. Pravidelným športovaním vznikol u detí návyk k disciplíne a kolektivizmu a nasmerovali sa k zdravému životnému štýlu. Projekt bol naplnený, tým že sa zabezpečil pravidelný tréning pre všetky deti a mládež, zorganizovali sa turnaje a zápasy a deti dostali potrebné materiálne vybavenie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 25 000 € Predkladateľ Občianske združenieFOTOFO realizoval projekt 24.ročník medzinárodného festivalu Mesiac fotografie 2014 v Bratislave. Cieľom festivalu bolo poskytnúť návštevníkom informácie o aktuálnych trendoch fotografickej tvorby v strednej či východnej Európe a trendoch vo svetovej fotografii. Od 22. októbra do 30. novembra sa uskutočnil 24. ročník tohto festivalu. Bol neoddeliteľnou súčasťou jesenných kultúrnych podujatí v Bratislave. Celkovo bolo pripravených 31 fotografických výstav, prvá bola otvorená 22. októbra v Slovenskom inštitúte v Budapešti. Festival pritiahol najkvalitnejších domácich a zahraničných autorov z celého sveta a tým obohatil kultúrnu ponuku na Slovensku, prehĺbil povedomie slovenskej verejnosti o rozmanitosti európskej a svetovej kultúry. Rovnako dal priestor na prezentáciu v medzinárodnom kontexte, pomohol domácemu profesijnému prostrediu získať impulzy k jeho rozvoju. Prostredníctvom rôznych prednášok, fotografických workshopoch so špičkovými lektormi a medzinárodnej prehliadke portfólií ponúkol festival aktivity kultúrneho aj edukatívneho charakteru.
poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € Predkladateľ Občianske združenie LECA realizoval projekt Štipendijný program na podporu talentovaných detí a mládeže zo sociálne znevýhodnených rodín. Cieľom projektu bolo vyhľadávanie a podpora talentovaných detí a mládeže vo vekovej hranici od 3 do 26 rokov zo sociálne slabších rodín. Do štipendijného programu bolo vybraných 51 detí a mládežníkov. Štipendium poskytlo príspevky na preplatenie školských poplatkov, internátov, pomôcok a potrieb k vykonávaniu umeleckej činnosti. V rámci projektu sa konal počas letných prázdnin tvorivý workshop v Limbachu. Zúčastnilo sa ho 28 štipendistov, ktorí sa venovali jednotlivým aktivitám v rámci svojich umeleckých činností. Projekt vyvrcholil realizáciou slávnostného benefičného galavečera Štvorlístok pre talenty, ktorý sa konal 23. januára 2015 v Divadle Nová scéna v Bratislave.
ochrana a podpora zdravia 20 000 € Predkladateľ Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava realizoval projekt Zakúpenie Digitálneho C ramena ARCADIS VARIC  pre Detskú ortopedickú kliniku DFNsP a LF UK. Hlavným cieľom a prínosom prístroja je jeho bezpodmienečná pomoc pri liečbe vrodených a získaných porúch skeletu u detských ortopedických pacientov. Ďalším cieľom je, aby spĺňal aj technické parametre, ktoré zabraňujú vplyvu ionizačného žiarenia. V súčasnej dobe sa tento nový prístroj nachádza na Rádiologickom oddelení nemocnice a bude trvalo umiestnený na operačnej sále, slúžiacej Detskej ortopedickej klinike
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 400 € Predkladateľ Activ8, o.z. realizoval projekt Hendikepovaný športový reprezentant + asistent. Vďaka projektu sa mohol hendikepovaný športovec zúčastnil na turnaji Boccia World Open 2014, ktorý sa konal v Póvoa de Varzim v Portugalsku od 18. do 23. júna 2014. Turnaja sa zúčastnilo 110 športovcov z 18 krajín z celého sveta. Aj keď sa mu nepodarilo v silnej medzinárodnej konkurencii dosiahnuť napriek vynaloženému úsiliu výraznejší výsledok, tímu, ktorého bol členom sa podarilo získať medailové umiestnenia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 20 000 € Predkladateľ Slovenský zväz ľadového hokeja realizoval projekt Rozvoj a podpora mládežníckeho hokeja na Slovensku, podpora zapájania sa detí do športu prostredníctvom projektu SZĽH Korčuľuje celé Slovensko. Zámerom projektu bola výchova mládeže nielen k športu, ale aj k spoločenským hodnotám a príprava športovcov k maximálnym výkonom a dobrej reprezentácii Slovenskej republiky doma i v zahraničí. Vďaka projektu bola mládež vedená k športu a zmysluplnému napĺňaniu voľného času športovými aktivitami, pričom sa získavajú cenné skúseností. Celý projekt bol a vlastne je motiváciou pre deti. Výzvu a zameranie projektu si osvojilo celkovo 13 miest SR. Zapojilo sa 31 základných škôl a 4 materské školy, ktoré absolvovali tréningový proces na 13 zimných štadiónoch. Pilotný projekt načrtol jeho úspešné pokračovanie i v ďalšom školskom roku.
podpora vzdelávania 5 000 € Predkladateľ Ministerstvo vnútra SR, Prezídium Policajného zboru realizoval projekt Bezpečne na ceste. Cieľom projektu bolo zvýšiť informovanosť občanov v súvislosti s rizikami v cestnej premávke, prispieť k zníženiu následkov dopravných nehôd a zvýšiť povedomie o bezpečnom a zodpovednom správaní sa na cestách. Na realizácii projektu sa podieľali príslušníci Policajného zboru. Celkovo bolo do aktivít oslovených takmer 20 000 osôb, predovšetkým peších účastníkov cestnej premávky. V rámci aktivít príslušníci Policajného zboru informovali ľudí o potrebe zviditeľnenia sa na ceste a používaní reflexných prvkov.
poskytovanie sociálnej pomoci 6 000 € Predkladateľ PROVIDENTIA, občianske združenie realizoval projekt Podpora zdravého životného štýlu klientov senior centra. Cieľom projektu bolo vybudovať zdravotno zážitkový priestor pre klientov sociálneho zariadenia, tzv. terapeutickú záhradu, čo sa v rámci plánovanej realizácie i podarilo. Klientom tak vznikol priestor na sebarealizáciu, ktorá je im nápomocná k lepšej kvalite života. Navrhované aktivity pomôžu klientom zariadenia pri odbúraní ich depresívnych stavov, pocitov osamelosti a umocnenia mobility. Zlepšením a udržaním mobility klientov sa podporí i kontakt so životom aj mimo zariadenia poskytujúceho sociálne služby.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 10 000 € Predkladateľ Klub navigačného lietania AIR SYMPATIAobčianske združenie realizoval projekt Účasť štátnej reprezentácie Slovenskej republiky v leteckej rally na 19. FAI Majstrovstvách sveta v leteckej rally pre rok 2014. Cieľom projektu bola účasť štátnej reprezentácie Slovenskej republiky v leteckej rally na 19. FAI Majstrovstvách sveta v leteckej rally pre rok 2014. Majstrovstvá sa uskutočnili v dňoch 11. augusta 2014 až 22. augusta 2014 v Poľskej republike na športovom letisku Toruň. Športovú reprezentáciu tvorilo jedenásť členov výpravy. Súťažiace posádky štátnej reprezentácie SR dosiahli v leteckej rally vytýčený športový cieľ - obhájili popredné športové umiestnenie, ktoré vybojovali na predchádzajúcich majstrovstvách v roku 2013.
zachovanie kultúrnych hodnôt 20 000 € Predkladateľ ART FILM n.o. realizoval projekt ART FILM FEST 2014. Zámerom projektu Art Film Festu 2014 bolo predstaviť filmy, ktoré rezonujú vo svete, priniesť na Slovensko snímky ocenené cenami z prestížnych festivalov, ponúknuť priestor pre medzinárodné aktivity filmového vzdelávania, uvítať osobnosti zo strieborného plátna ale i profesionálov spoza kamery, či zviditeľniť slovenskú kinematografiu. Už po 22-krát sa od 21. do 27. júna 2014 stretli v Trenčianskych Tepliciach a v Trenčíne tisíce návštevníkov z celého Slovenska, ako aj desiatky domácich a zahraničných filmových profesionálov. V šiestich festivalových kinách Art Film fest uviedol spolu 133 snímkov zo 49 krajín celého sveta. V tejto kolekcii nechýbali ani ocenené snímky z najprestížnejších filmových prehliadok. Početná divácka obec sledovala filmy, ktoré sa v absolútnej väčšine uchádzali na slovenskom území po prvý raz. Novinkou festivalu bol vzdelávací projekt Filmový kabinet deťom.
zachovanie kultúrnych hodnôt 22 000 € Predkladateľ Nadácia Lúčnica realizoval projekt „Made in Slovakia“ – Lúčnica & IMT Smile. Cieľom projektu bola prezentácia najlepších programových čísiel prof. Štefana Nosáľa a Ivana Táslera, ale zároveň aj spoločné plochy v netradičných polohách v réžii Jána Ďurovčíka. Vystúpenia sa konali v Bratislave v Inchebe aréne a v Košiciach v Steel aréne. Projekt IMT Smile a Lúčnica zaznamenal obrovskú odozvu v médiách i u širokej verejnosti po celom Slovensku. Spojenie dvoch výnimočných slovenských fenoménov, hoci žánrovo úplne odlišných, prinieslo na javiská fascinujúcu energiu a spontánnosť a priviedlo k dlhým potleskom a skandovaniu tisíce divákov.
ochrana a podpora zdravia 2 000 € Predkladateľ Občianske združenie Trenčianska klinika pediatrie a neonatológie realizoval projekt LAMPA PRE ŽIVOT. Cieľom projektu bolo získanie fototerapeutickej podložky, ktorá urýchľuje liečbu novorodeneckej žltačky. Fototerapeutická podložka bola použitá v 38 prípadoch liečby novorodeneckej žltačky, a to ako fotopodložka na roomingu pri matke (RFT) a ako dvojitá fototerapia (DFT), osvieťovania dieťaťa zhora lampou a zdola fotopodložkou. Prínosom zrealizovaného projektu je možnosť podania tzv. dvojitej fototerapie ale i urýchlenie liečby novorodeneckej žltačky bez potreby oddelenia od matky.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 2 000 € Predkladateľ Občianske združenie Deťom pre život realizoval projekt Na bicykli deťom/Na kole dětem– charitatívna cyklojazda v rámci Česka a Slovenska. Piaty ročník medzinárodnej charitatívnej cyklojazdy Na bicykli deťom bol zatiaľ najúspešnejším ročníkom. Ľudia v jednotlivých regiónoch sa aktívne zapájali, čím tak vyjadrili podporu malým bojovníkom - detským onkologickým pacientom. Počas charitatívnej cyklojazdy sa vyzbierali finančné prostriedky potrebné na realizáciu projektu individuálnej dopravy pre onkologicky choré deti zo sociálne slabších rodín a na uhradenie relaxačno-rekondičného pobytu pri mori v Chorvátsku, ako aj zimného pobytu v Patinciach.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 12 000 € Predkladateľ Mesto Veľké Kapušany realizoval projekt Športom ku zdraviu . Vďaka projektu Športom ku zdraviu sa vytvorila bezpečná športová zóna pre deti a mládež, ale aj pre dospelých. Realizáciou projektu sa vytvorilo vhodné a bezpečné ihrisko pre aktívnych mladých športovcov, ktorí doteraz využívali bezbariérové prístupy na verejných priestranstvách. Zároveň na asfaltovej ploche boli osadené bezpečné skateboardové prvky. Po ich osadení výrazne narástla návštevnosť skateboardového ihriska.
zachovanie kultúrnych hodnôt 15 000 € Predkladateľ Združenie Maxa Reinhardta realizoval projekt JAZZ V Divadle Aréna. Zámerom projektu Jazz v aréne 2014 bolo pokračovanie v úspešnej niekoľkoročnej tradícii uvádzania najlepšieho slovenského a svetového jazzu v priestoroch divadla Aréna, ktorá sa stretla s významnou odozvou zo strany odborníkov i divákov. V rámci projektu sa podarilo v roku 2014 zrealizovať desať koncertov s účasťou špičkových slovenských jazzmanov a ich exkluzívnych hostí zo zahraničia.
zachovanie kultúrnych hodnôt 15 000 € Predkladateľ OZ-Slavonic Dance Theatre realizoval projekt DANUBE GALA Filip Tůmaa hostia. Cieľom projektu bola podpora rozvoja umenia, kultúry a kultúrneho diania na Slovensku, popularizácia kvalitnej klasickej hudby, opery, orchestra, slovenského interpretačného umenia a ich priblíženie laickému poslucháčovi. Projekt zároveň svojim charakterom podporil kultúrne vzdelanie divákov a zvýšil povedomie o domácej umeleckej práci. Hostiteľom večera bol Filip Tůma. Filip Tůma a jeho hosť Adriana Kučerová sa predstavili v sprievode Detského operného štúdia opery Štátneho divadla Košice a Sláčikového orchestra Musica luvenalis Košice pod vedením dirigenta Igora Dohoviča. Na koncerte zazneli známe operné árie - vianočné melódie a piesne. Koncert bol zároveň rozšírený i o charitatívny rozmer.
ochrana a podpora zdravia 40 000 € Predkladateľ Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok realizoval projekt Zlepšenie rozsahu, kvality a bezpečnosti poskytovaných zdravotníckych služieb pre pacientov Detskej kliniky ÚVN SNP Ružomberok - FN. Vďaka projekt Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku sa zabezpečil kvalitný sonografický prístroj s príslušenstvom, pomocou ktorého sa nepochybyteľne zlepšila včasnosť a kvalita diagnostického procesu u detských pacientov hospitalizovaných na detskej klinike UVN SNP FN ako i ambulantných detských pacientov. Vďaka projektu sa skrátili čakacie a objednávacie doby na vyšetrenia, čo je pre detských pacientov kardinálnym prínosom.
poskytovanie sociálnej pomoci 5 000 € Predkladateľ OZ Okraj realizoval projekt Spolu k samostatnosti. Hlavným zámerom projektu Spolu k samostatnosti bolo zmeniť život cieľovej skupiny - klientov, zamestnancov chránenej dielne, tak, aby zamestnanec chránenej dielne mal stabilný a pravidelný príjem a tým mohol napĺňať a uspokojovať svoje základné životné potreby ako sú ubytovanie, strava a zdravie. Vďaka príspevku sa podarilo zabezpečiť kancelárske potreby, prevádzkové náklady, mzdové náklady pre klientov a pracovného asistenta, materiál pre chránenú dielňu, ale aj náklady na úpravu priestorov.
podpora vzdelávania 3 000 € Predkladateľ Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica realizoval projekt Program Zelená škola. Zelená škola je výchovno-vzdelávací program určený pre materské, základné a stredné školy, ktoré chcú zmeniť seba a svoje okolie. Cieľom programu je podpora škôl, kde žiaci s pomocou učiteľov a rodičov riešia reálne potreby svojej školy a okolia, čím pomáhajú k pozitívnej zmene. Škola môže mladým ľuďom ponúknuť viac než len formálne vzdelanie. Vďaka vytváraným školským komunitám si môžu študenti zažiť čaro i nástrahy spolupráce a vyskúšať si svoje sily zoči-voči praktickým výzvam. Práve škola by mala vytvárať priestor, kde mladí ľudia cez zážitok rozvíjajú tvorivé a kritické myslenie a realizujú inšpiratívne riešenia environmentálnych a spoločenských výziev.
ochrana a podpora zdravia 20 000 € Predkladateľ Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava realizoval projekt Molekulová diagnostika u detí s najčastejším genetickým ochorením - neurofibromatózou typ 1 a ďalších dedičných ochorení pomocou genetického analyzátora.. Hlavným cieľom a prínosom prístroja Real-time PCR je, že výrazným spôsobom umožnil zefektívnenie molekulovo-genetickej diagnostiky širokého spektra ochorení. Prístroj Real-Time PCR otvoril nové možnosti realizácie viacerých vyšetrení. Jeho zakúpenie umožnilo rozšíriť ponuku o pre-skríningové vyšetrenia mutácii v hot-spotových oblastiach génov vedúcich k vzniku primárnej ciliárnej diskinézy metódou HRM v kombinácii so sekvenčnou analýzou, ďalej umožní vyšetriť minimálnu reziduálnu chorobu u pacientov s hematologickými malignitami metódou kvantitatívnej a kvalitatívnej PCR spolu s vyšetrením zriedkavých genetických ochorení podľa potreby nemocnice.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 20 000 € Predkladateľ Slovenský tenisový zväz realizoval projekt Detský Davis Cup a Fed Cup s Nadáciou SPP 2014. Cieľom projektu bolo získať pre pravidelnú športovú činnosť množstvo detí, osobitne sa zamerať na deti do 10 rokov, pre ktoré boli organizované športové súťaže. Projekt vytvoril podmienky pre následné športovanie detí zapojených do projektu. Zvýšila sa aktivita klubov v športovej príprave detí, vytvorili sa zároveň podmienky pre pravidelné športovanie a organizovanie súťaží. Deti mali možnosť stretnúť v rámci súťaží súčasných i bývalých reprezentantov, ktorí sú pre nich veľkým vzorom. Prostredníctvom detí sa zvýšil záujem rodičov o tenis. Mnohí začali s rekreačným hraním, niektorí sa dokonca uchádzajú o získanie trénerskej kvalifikácie.
ochrana a podpora zdravia 20 000 € Predkladateľ Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica realizoval projekt Zakúpenie prístroja s príslušenstvom pre obtiažnu intubáciu u najmenších detských pacientov a detí s anatomickou odchýlkou v oblasti hrtana . Predmetom projektu bolo zabezpečenie prístroja s príslušenstvom pre obtiažnu intubáciu u najmenších detských pacientov a detí s anatomickou odchýlkou v oblasti hrtana. Projekt priniesol diagnostický prínos pri ochoreniach dýchacích ciest v najútlejšom detskom veku a aj zvýšenie bezpečnosti pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti u detí s predpokladom zvýšenej obtiažnosti pri intubácii / zavádzanie kanyly do dýchacích ciest/. Priama vizuálna kontrola rizikového zákroku v tejto skupine detí minimalizuje jednak výskyt priameho poškodenia dýchacích ciest v oblasti hrtana a priedušnice, ako aj riziko postintubačných komplikácií spojených s poranením týchto orgánov počas obtiažnej intubácie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 500 € Predkladateľ Obec Terchová realizoval projekt 52. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej. Na 52. ročníku medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni sa zúčastnilo takmer 1100 účinkujúcich zo Slovenska, Turecka, Lotyšska a Česka. Na štyroch pódiách sa predstavili v 27. programoch. Cieľom podujatia bolo uchovávanie ľudovej tradície, prehlbovanie a propagácia národného kultúrneho dedičstva v domácom i medzinárodnom meradle. Všetky tieto ciele, na ktoré sa podujatie sústreďovalo, boli pre ľudí obohatením ich kultúrneho a spoločenského života. Na tomto ročníku aktívna programová skladba prilákala takmer 50 000 priaznivcov z domova i zo sveta.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € Predkladateľ Jumping Joe OZ realizoval projekt Škola korčuľovania – Jumping Joe. Projekt Jumping Joe sa zameriava na podporu korčuľovania s hlavným cieľom motivovať deti k športovej aktivite. Projekt sa zameral na popoludňajšie kurzy korčuľovania pre deti od 4 rokov a mládež. Jumping Joe sa snaží rozvíjať u detí záujem o šport a pohybovú aktivitu. Projektom deti spoznali zaujímavý šport korčuľovanie, naučili sa základy a zároveň si zlepšili svalovú koordináciu a zdravotný stav.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ Cyklistický spolok Žilina realizoval projekt Zabezpečenie automobilu pre športovú výchovu a ochranu zdravia detí a mládeže cyklistického spolku CYS Žilina.. Členská základňa CYS Žilina sa v krátkom čase rozrástla, no technická základňa zastarala a opotrebovaný autopark klubu neumožňoval pokračovať v príprave detí a mládeže, ich účasti na športových podujatiach doma aj v zahraničí. Nákupom nového osobného automobilu Fiat Ducato sa udržala činnosť Cyklistického spolku a tak zároveň pokračuje jeho viac ako 20 ročná tradícia.
ochrana a tvorba životného prostredia 1 400 € Predkladateľ Obec Stará Lehota realizoval projekt Mulčovač ATV120 pre obec Stará Lehota. Cieľom projektu bolo zabezpečenie mulčovacieho zariadenia, potrebného na kosenie futbalového ihriska a herných detských plôch v obci ako aj ďalších pozemkov obce a cintorína. Tieto plochy sa vďaka zariadeniu stali jednoduchšie udržiavateľné. Mulčovacie zariadenie je možné použiť súčasne s existujúcim traktorom a jednoduchým spôsobom je tak možné udržiavať i silne zarastené plochy.
ochrana a podpora zdravia 40 000 € Predkladateľ Združenie priateľov NOÚ realizoval projekt Obnova a modernizácia pracoviska Transplantačnej jednotky NOÚ (TJ). Cieľom projektu bolo zlepšenie podmienok pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti pacientom s plánovanou transplantáciou krvotvorných buniek pri dodržaní hygienicko-epidemiologickom režime. Priemerná dĺžka hospitalizácie pacienta pri TKB sú tri až štyri týždne. Vzhľadom na charakter a spôsob liečby, pri ktorom sa výrazne znižuje imunita a narastá riziko vzniku infekcie, sú pacienti nevyhnutne izolovaní na Transplantačnej jednotke v prísnom hygienicko-epidemiologickom režime, kde základom je čistý, ba až sterilný vzduch, čo umožní zabezpečiť kvalitná vzduchotechnika s laminárnymi filtrami. Zdravotná starostlivosť v tomto období je vysoko špecializovaná a náročná po medicínskej aj z ošetrovateľskej stránky.
zachovanie kultúrnych hodnôt 25 000 € Predkladateľ Mediálny inštitút realizoval projekt Pódium mladých talentov Nadácie SPP v rámci Jazzových Dní 2014. Festival Bratislavské Jazzové Dni patrí medzi najvýznamnejšie podujatia slovenského kultúrneho a spoločenského života a počas svojej histórie si vydobyl aj jedno z popredných miest medzi jazzovými podujatiami v Európe. V termíne od 23.-26. októbra sa uskutočnili Bratislavské Jazzové dni, ktorého súčasťou bol už po piatykrát projekt Pódium mladých talentov dobrej hudby. Festival sa po štvrtýkrát konal v Inchebe Expo a niesol sa v znamení dvoch výročí - Bratislavské Jazzové dni sa konali už po 40. krát. Organizátori najstaršieho a najznámejšieho jazzového festivalu aj tento rok otvorili svoj program talentovaným hudobníkom nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Šesť finalistov odohralo svoj koncert už počas festivalu a víťazný interpret sa predstaví aj v roku 2015, kedy otvorí svojím koncertom BJD 2015. Účelom projektu bola podpora talentovaných umelcov menšinového žánru - jazzu, world music, funky a pod., s cieľom pritiahnuť, čo najviac mladých divákov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € Predkladateľ Združenie Spojené huky Slovenska realizoval projekt ROZGAJDANCI-ZAGAJDAJTE SA! 2014 (gajdošská hudobná dielňa). Projekt sa konal v termínoch 18.-19.10.2014 a 22.-23.11.2014. Projekt sa zameriaval na pomoc mladým ľuďom získavať nové zručnosti a skúsenosti v oblasti tradičnej ľudovej hudby, zameranej na gajdošskú tradíciu a pastiersku, valaskú a goralskú hudbu. Konal sa dvakrát v obci Oravská Polhora, kde má gajdošská kultúra svoje silné korene. Projekt bol určený vzdelávaniu a využívaniu voľnočasových aktivít mládeže a dospelých. Účastníci pochádzali z celého Slovenska, ale i zo zahraničia. V rámci projektu sa uskutočnili viaceré sprievodné aktivity ako prednášky s audiovizuálnymi ukážkami, premietaním fotografií a prezentáciami. Ohlasy účastníkov ale i ohlasy okolitých oravských obcí boli výborné a povzbudili organizátorov do ďalšieho zorganizovania podobných tvorivých dielní.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 500 € Predkladateľ Nadácia – Centrum súčasného umenia realizoval projekt Bratislava Art Festival – BLAF 2014. Piaty ročník festivalu BLAF - Bratislava Art Festival nadväzoval na úspešné predošlé štyri ročníky. Od svojho založenia v roku 2010 sa stretáva s veľkým ohlasom a vysokou návštevnosťou. Projekt je atraktívny svojim jedinečným zameraním a vypĺňa na scéne chýbajúcu prezentáciu a popularizáciu vizuálneho umenia a jeho rôznych podôb. Ambíciou festivalu BLAF je prinášať tento koncentrovaný zážitok ako aj edukáciu a kultiváciu smerom k porozumeniu a lepšiemu vnímaniu tohto druhu umenia. Ťažiskom festivalu v roku 2014 bolo koncentrované na vlastný program galérií, vzdelávacie aktivity a sprievodné podujatia: vlastný program participujúcich galérií, vzdelávací program Vstúpte si do umenia a sprievodné podujatia (sympózie, diskusie a koncerty). Počas festivalu návštevníci mohli zažiť vernisáže, kurátorské výklady, autorské čítania, diskusie s umelcami a zároveň sa mohli zabaviť na hudobných vystúpeniach v rámci sprievodných programov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 000 € Predkladateľ Volejbalový klub polície Bratislava realizoval projekt Medzinárodný volejbalový turnaj - Memoriál ing. Kováčika – 8.ročník. Zámerom projektu bola podpora Volejbalového klubu. Na volejbalový turnaj sa podarilo zabezpečiť účasť popredných družstiev. Vicemajstra Rakúska Aich Dob, účastníka Českej extraligy, vlaňajšieho majstra ČR a popredný švajčiarsky tím z Amrisvillu a domáce družstvo. Družstvá pred turnajom trénovali v PKO a na tréningoch boli prítomné i deti z volejbalového klubu. Mužskému turnaju predchádzal juniorský turnaj za účasti družstiev Zvolena, Púchov, Nového Mesta nad Váhom a VKP Bratislava. Obidve akcie prispeli k propagácii volejbalu v Bratislave, na všetkých zápasoch bol prítomný veľký počet detí, ich rodičov a širšej verejnosti.
podpora vzdelávania 7 000 € Predkladateľ AMAVET - asociácia pre mládež, vedu a techniku realizoval projekt Expo Sciences Europe 2014. V rámci projektu sa zrealizovala výstava mladých vedcov v dňoch 7.9.-12.9.2014 v Žiline. Výstava bola zameraná na podporu mladých ľudí v oblasti vedy a techniky. Projekt chcel aj pomocou realizácie ESE 2014 na Slovensku ukázať, že vedy sa skutočne netreba báť, stačí ju len pochopiť. Realizáciou podujatia sa vyzdvihlo vzdelanie mladých ľudí v oblasti vedy ako cesta k vedomostiam, diskutovalo sa o vedeckých problematikách, hľadala sa spojitosť medzi mladými ľuďmi a vedou a budovala sa občiansku spoločnosť a medzinárodná spolupráca.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € Predkladateľ Umelecká loď, občianske združenie realizoval projekt Vzťahy bez talentu. Cieľom projektu bolo vytvoriť atraktívnu divadelnú hru - nebulvárnu komédiu s pekným príbehom zo života - postavenú na odvekej a nevyčerpateľnej téme partnerských vzťahov. Zámerom bolo priniesť divákom kvalitný humor i pekné myšlienky v dialógoch a to všetko v reťazci živých situácií z partnerského spolužitia, ktoré budú podnetom pre sebapoznávanie prostredníctvom smiechu. Hra Sľúbili sme si lásku podporila a prispela k udržiavaniu a rozvíjaniu nadštandardných priateľských vzťahov slovenskej a českej kultúry. Hra priniesla tvorivosť a umelecký nápad do všetkých zložiek divadelnej realizácie. Premiéra hry sa uskutočnila 8.12.2014.
ochrana a podpora zdravia 12 000 € Obec Ruská realizovala v programe Municipality projekt Oprava a rekonštrukcia chodníkov obce Ruská. Prvoradým cieľom projektu bolo zvýšenie bezpečnosti obyvateľstva a širokej verejnosti v obci Ruská, nakoľko chodník bol v takom stave, že väčšina obyvateľstva využívala ulicu. Rekonštrukcia prebehla bez ťažkostí. Dospelo k tomu aj dobré počasie i kladný postoj obyvateľov. Obec by chcela naďalej pokračovať v rekonštrukcii a opravy chodníka v celej obci.
ochrana a podpora zdraviapodpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Obec Plavecký Peter realizovala v programe Municipality projekt Obnova fasády a úprava detského ihriska Materskej školy. Cieľom projektu v Plaveckom Petri bolo zlepšenie celkového vzhľadu budovy a areálu Materskej školy. Obnovením fasády na budove Materskej školy, úpravou jej okolia, rekonštrukciou pôvodných a doplnením nových hracích prvkov pre deti, bol splnený cieľ projektu. Vytvorili sa lepšie podmienky k zdravému a bezpečnému pohybu detí na čerstvom vzduchu projekt prispel k dokonalejšiemu vzdelávaniu detí v predškolskom veku a dostatočnej príprave na vyučovací proces v Základnej škole.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Ardovo realizovala v programe Municipality projekt Obnova kultúrneho domu. Výsledkom projektu je moderný zrekonštruovaný kultúrny dom, ktorý si veľmi pochvaľujú obyvatelia, ale aj návštevníci obce. V obnovenom kultúrnom dome môže obec organizovať plesy, zasadnutia OZ, schôdze, koncerty aj divadelné predstavenia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Obec Lenartovce realizovala v programe Municipality projekt Nadácia SPP pre budúcnosť. Na dvore materskej školy bolo vybudované účelné, estetické a atraktívne detské ihrisko, s ihriskovou zostavou. Realizáciou projektu sa tak prispelo k zabezpečeniu zdravého vývoja a rozvíjaniu telesných zdatností detí predškolského veku.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Glabušovce realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia a modernizácia miestneho kultúrneho domu. Zámerom projektu bola rekonštrukcia a modernizácia miestneho kultúrneho domu v obci Glabušovce. Vystierkované boli steny, položená bola keramická dlažba, obklad a sanitárna technika. Zrealizovaním prác a zakúpením vybavenosti jednotlivých miestností sa zvýšila komfortnosť využitia vnútorných priestorov budovy kultúrneho domu.
ochrana a podpora zdravia 7 943 € Obec Belža realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia obecného rozhlasu v obci Belža. V rámci projektu sa zrekonštruovala celá sieť obecného rozhlasu a dobudovala sa sieť v nepokrytej časti obce. Zvýšila sa tak kvalita informovanosti v otázke diania v obci, v administratívno-technických záležitostiach obce a v oblasti kultúrno-spoločenských akcií. Najdôležitejšou je však ochrana obyvateľstva v súvislosti s poplachovými hláseniami v obci. Obecný rozhlas je teda nutným a spoľahlivým systémom pre výstrahu a vyrozumenie obyvateľstva splňujúcim všetky požiadavky tzv. krízového zákona.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Budince realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia a obnova kultúrneho domu. Cieľom projektu bola výmena okien a dverí v kultúrnom dome, oprava a natieranie budovy fasádnou omietkou. Z hygienického hľadiska bolo zariadenie v nevyhovujúcom stave. V projekte sa odstránili najvážnejšie nedostatky havarijného stavu. Do budúcnosti plánuje obec obnoviť sociálne miestnosti a zrekonštruovať elektroinštaláciu budovy kultúrneho domu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Dolné Zelenice realizovala v programe Municipality projekt 770. výročie prvej písomnej zmienky o obci Dolné Zelenice. Obec pripravila trojdňový program pre obyvateľov a návštevníkov pri príležitosti 700. výročia prvej písomnej zbierky o obci Dolné Zelenice. Oslavy sa konali dňa 5-6. júla 2014. Bola vydaná publikácia o obci, kde je zhrnutá história i súčasnosť obce. Do projektu boli zapojené deti aj seniori v obci. Celkovo bolo ocenených 14 osobností - Cenami obce a cenou starostky obce. Na slávnosti sa uskutočnil i krst prvej publikácie o obci s názvom Dolnozelenický prameň.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Mesto Michalovce realizovalo v programe Municipality projekt Premena gaštanového parku na oázu pokoja a relaxu. Vďaka projektu sa podarilo zrevitalizovať vzácne stromy v parku - pagaštany konské, zeleň a zároveň bol vysadený živý plot, ktorý bude chrániť park pred okolitými ulicami. V parku bola nainštalovaná detská lezecká pyramída a odstránili sa neestetické zastaralé prvky. Osadili sa aj tri umelecké sochy na spríjemnenie prostredia pre návštevníkov parku. Nainštalované boli aj nové lavičky a odpadkové koše. Nosným prvkom sa stala funkčná fontána, ktorá predstavuje ďalší umelecký prvok v parku. Touto kompletnou revitalizáciou park dostal úplne nový šat a teší sa obľube svojich návštevníkov.
ochrana a podpora zdravia 8 000 € Obec Bušince realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia budovy zdravotného strediska a úprava okolia. Hlavným cieľom projektu bola modernizácia budovy zdravotného strediska a úprava jeho okolia, čím k nemu vznikol lepší, komfortnejší prístup. Pomocou projektu sa zvýšil estetický vzhľad budovy a jej okolia, prispel tým aj k skvalitneniu života občanov obce a hlavne pacientov, ktorí lekárov navštevujú aj z okolitých obcí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Obec Sklabiná realizovala v programe Municipality projekt Obnova detského ihriska v obci Sklabiná. Cieľom projektu bolo obnovenie detského ihriska a tak zabezpečenie väčšej bezpečnosti detí, spokojnosť ich rodičov a zveľadenie priestoru. Nové prvky sú nielen bezpečnejšie, ale i po estetickej stránke oveľa pútavejšie a krajšie. Podarilo sa osadiť 8 hracích prvkov, ktoré spĺňajú kritériá bezpečnosti a deti z obce sa môžu hrať bez toho, aby sa rodičia báli.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 908 € Obec Ižkovce realizovala v programe Municipality projekt Prístavba prístrešku k domu smútku. Obec Ižkovce v rámci projektu dobudovala prístavbu prístrešku na Dome smútku. Obyvatelia obce sa tak môžu rozlúčiť so svojimi blízkymi v lepšom a dôstojnejšom prostredí. Prístrešok vhodne doplnil priestor okolitého parku , ktorého je súčasťou.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Malé Zlievce realizovala v programe Municipality projekt Obnova zariadenia a interiéru kultúrneho domu. V rámci projektu obec Malé Zlievce obnovila zariadenia a interiér kultúrneho domu. Vďaka upravenému interiéru a novému zariadeniu sa môžu všetci obyvatelia obce a ich rodiny cítiť na svojich oslavách či podujatiach obce príjemne.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Obec Vysoká pri Morave realizovala v programe Municipality projekt Obecný informačno - navigačný systém v obci Vysoká pri Morave. Cieľom projektu obce Vysoká pri Morave bolo zlepšenie orientácie obyvateľov obce ako i návštevníkov obce pri pohybe v obci i v celom katastri obce a na cyklistických chodníkoch. V obci bol namontovaný nový informačno-navigačný systém. Následne boli v obci umiestnené stĺpy so smerovým označením názvov ulíc, pre lepšiu orientáciu hlavne turistov, ktorí do obce prichádzajú za krásami prírody po cykloturistickom chodníku. Tiež boli na Námestí oslobodenia umiestnené informačné skrinky, ktoré obec využíva na zverejnenie rôznych oznamov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 11 860 € Obec Ivanka pri Nitre realizovala v programe Municipality projekt Obnova detských ihrísk. V rámci projektu obec zveľadila nevyužité trávnaté plochy namontovaním nových preliezačiek, hojdačiek, kolotočov a hracích veží pre rôzne vekové kategórie, na ktorých sa môžu do sýtosti vyšantiť najmladší občania obce. Deti novovybudované ihriská pravidelne navštevujú.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Obec Beša realizovala v programe Municipality projekt Zelená oáza a dychová zóna. V obci Beša sa podarilo vybudovať park pred vstupom na náučný chodník v Chránenej krajinnej oblasti Latorica so zameraním na ochranu diverzity a vodných vtákov na Východoslovenskej nížine. Realizáciou toho projektu sa zvýšila atraktivita obce pre rozvoj turizmu. Pred vstupom na náučný chodník turisti ako aj občania môžu oddychovať a relaxovať.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Hrušov realizovala v programe Municipality projekt Altánok a javisko pod hruškami. Obec Hrušov vybudovala altánok a javisko v oddychovej zóne. Vďaka projektu sa skrášlila obec, vznikli nové priestory na aktívny oddych občanov a návštevníkov obce a upevnili sa pracovné návyky u dlhodobo nezamestnaných občanov. Vybudované javisko a altánok budú slúžiť pri kultúrnych podujatiach
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Mesto Sečovce realizovalo v programe Municipality projekt Pestujeme si telesné zdravie. Cieľom výstavby detského ihriska bolo skrášliť a spríjemniť prostredie pri materskej škole a tak dať deťom možnosť hrou rozvíjať svoju fyzickú zdatnosť, zdokonaľovať koordináciu pohybov a celkový telesný vývoj, podporovať ich duševný rozvoj a stimulovať ich tvorivosť a fantáziu. Detské ihrisko sa stalo významným miestom oddychu a relaxu pre rodičov a starých rodičov.
ochrana a tvorba životného prostredia 12 000 € Obec Jablonov nad Turňou realizovala v programe Municipality projekt Vybudovanie zberného dvora na separovanie KO. Cieľom projektu bolo zlepšenie a skvalitnenie životného prostredia, zníženie nákladov na nakladanie s odpadom ako aj zníženie hmotnosti celkového komunálneho odpadu. Účelom objektu zberného dvora je prekrytie veľkokapacitných kontajnerov na separovaný zber odpadu, na vyššiu ochranu zberných nádob a vytriedeného odpadu a ostatných zariadení zberného dvora.
ochrana a podpora zdravia 8 000 € Obec Láb realizovala v programe Municipality projekt Rozšírenie a modernizácia informačného systému miestneho rozhlasu v obci Láb. Hlavným cieľom projektu bolo zdokonaliť a rozšíriť informačný systém obce pre obyvateľov prostredníctvom miestneho rozhlasu a ozvučenia domu smútku. Všetkým občanom je tak umožnené vypočuť si dôležité oznamy obce i informačné oznámenia, smútočné oznámenia a poďakovania a v prípade krízovej situácie je ich možné rýchlo upozorniť a informovať o situácii, čím sa zvýšila ich bezpečnosť.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Mesto Veľký Krtíš realizovalo v programe Municipality projekt Vybudovanie detského ihriska na ul. B.Němcovej. Zámerom projektu bolo zlepšenie podmienok pre deti na zmysluplné trávenie voľného času. Vybudované detské ihrisko sa nachádza v dobre dostupnej lokalite, v blízkosti najväčšieho mestského sídliska základnej školy. Projektom mesto prispelo k rozvíjaniu fyzickej zdatnosti detí a podpore ich duševného rozvoja. Novovybudované ihrisko sa stalo miestom oddychu a relaxu pre deti a ich rodičov.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Obec Záhorce realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia verejných priestranstiev v obci Záhorce. Vďaka projektu bola stará kovová autobusová zástavka - čakáreň demontovaná, upravilo sa podložie a vybudovala sa nová krásna murovaná čakáreň s prvkami tradičnej vidieckej zástavby. Čakáreň dizajnom pekne zapadá do okolitého prostredia, čím sa zvýšila estetickosť centra obce a bezpečnosť obyvateľov.
ochrana a podpora zdravia 5 500 € Obec Plavecké Podhradie realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia a rozšírenie obecného rozhlasu. Zariadenie obecného rozhlasu v Plaveckom Podhradí z roku 1964 bolo z väčšej časti nefunkčné. Keďže hrozil jeho úplný úpadok, uskutočnila sa jeho výmena. Rekonštrukciou sa zabezpečila jeho stopercentná funkčnosť a to aj v prípade výpadku elektrickej energie. Rozhlas je teraz plne funkčný a obec aktívne využíva všetky jeho možnosti, vrátane zasielania sms správ obyvateľom. Výsledkom projektu je plne funkčný a moderný obecný rozhlas, ktorý spĺňa najnáročnejšie požiadavky dnešnej doby a zvyšuje bezpečnosť občanov obce.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 12 000 € Mesto Veľké Kapušany realizovalo v programe Municipality projekt Zóna športu. Projekt Zóna športu sa úspešne zrealizovala. Vďaka projektu sa vytvorila športová zóna, kde mládež vie svoje schopnosti prezentovať a trénovať na skateboarde a Freestyle BMX. V rámci projektu sa uskutočnilo štúdia, verejné obstarávanie na výber dodávateľa terénnych a stavebných prác a následne realizácia terénnych úprav, osadenie obrubníkov a asfaltovanie hracieho priestoru. Vytvorilo sa tréningové ihrisko pripravené na osadenie prvkov. Stanovené ciele projektu sa naplnili. Vznikol tak priestor, ktorý umožnil mládeži efektívne a produktívne tráviť svoj voľný čas fyzickými aktivitami.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 884 € Obec Starý Hrádok realizovala v programe Municipality projekt Revitalizácia verejných priestranstiev - výsadba stromových alejí. Cieľom projektu v Starom Hrádku bola revitalizácia verejných (obecných) priestranstiev v novej ulici a popri ceste do cintorína výsadbou stromovej aleje v intraviláne obce. Práce sa na projekte začali vďaka miernej zime už v marci. Verejné prostredie s množstvom zelene významnou mierou prispelo k upevneniu sociálnych zväzkov medzi jednotlivými členmi a skupinami v rámci komunity.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Mesto Rožňava realizovalo v programe Municipality projekt Revitalizácia detského dopravného ihriska. Zámerom projektu bolo vybudovať sociálne zariadenia na detskom dopravnom ihrisku a vytvoriť tým plnohodnotný priestor. Vybudovaním sociálnych zariadení sa skvalitnila prevádzka detského dopravného ihriska, čo badať aj na stúpajúcej tendencii návštevnosti tohto areálu. Priestor prispeje k aktívnemu tráveniu voľného času detí, mládeže.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Obec Horné Zelenice realizovala v programe Municipality projekt Revitalizácia detského ihriska. Cieľom projektu bolo skrášliť centrálny priestor obce, obnoviť ihrisko pre deti, poskytnúť im bezpečné miesto na trávenie voľného času v spoločnosti rodičov alebo rovesníkov. Po nainštalovaní časti hracích prvkov a vybudovaní pieskoviska, ktoré bude zároveň dopadovou plochou pre centrálnu preliezku, sa vytvoril priestor pre bezpečné miesto na hry detí. Ihrisko nenásilne zapadlo do parku, nie je rušivým elementom, napriek využitiu predovšetkým prírodných materiálov je pre deti príťažlivé nápaditosťou a spracovaním jednotlivých prvkov. Zároveň ukázalo na veľký potenciál, ktorý v sebe táto roky nevyužívaná plocha v centre obce skrýva.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Mesto Hlohovec realizovalo v programe Municipality projekt Zámocký poznávací okruh. Projekt umožnil priblížiť širokej verejnosti najvýznamnejšie dominanty mesta Hlohovec, Vybudovaný okruh umožňuje voľný pohyb návštevníkov a slúži na poznávanie prírodného a kultúrneho dedičstva regiónu. Osadené informačné tabule približujú návštevníkom históriu, kultúru, prírodu, architektúru, významné osobnosti, panovnícke rody, flóru a faunu mesta Hlohovec. Návštevníci získali možnosť spoznať významovosť tohto územia a projekt napomohol k eliminácii poškodzovania prírodných a kultúrnych hodnôt zámockej záhrady.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Veľká Dolina realizovala v programe Municipality projekt Odizolovanie interiéru a exteriéru, stierkovanie a podlahy interiéru kultúrneho domu. Projekt v obci zabezpečil, aby kultúrny dom bol znovu dôstojným kultúrnym stánkom pre obyvateľov aj hostí obce. Modernizáciou začal plniť základné požiadavky ľudí na rozvoj kultúry. Zvýšil estetickú hodnotu stavby odizolovaním, vystierkovaním a výmenou podlahy a zatraktívnil kultúrne zariadenie.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Obec Malé Straciny realizovala v programe Municipality projekt Prosperita je priorita !. Uskutočnením projektu sa zmenilo rokmi schátralé a len minimálne upravené verejné priestranstvo, ktoré sa nachádza pred budovou Obecného úradu v jadre obce. Revitalizáciou priestoru došlo okrem iného aj k odbúraniu bariér a zvýšeniu informovanosti obyvateľov. Na vzniknutých nespevnených plochách sa vysadili kvety, kríky a trávnik.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Markovce realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia a obnova miestnych kultúrnych domov a stredísk.. Cieľom projektu bola rekonštrukcia vnútorných priestorov a výmena vybavenia kuchyne. Ciele projektu boli dosiahnuté rekonštrukciou stropu a priestorov kuchyne, výmenou zariadenia, obkladov a dlažby a dokončovacími prácami, upratovaním. Zrenovované priestory tak slúžia na rôzne akcie a príležitosti v obci ako napr. Úcta k starším, Deň matiek, Mikuláš a Nový rok.
ochrana a podpora zdravia 8 000 € Obec Silická Brezová realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia strechy požiarnej zbrojnice v Silickej Brezovej. Zámerom projektu bola rekonštrukcia strechy požiarnej zbrojnice v Silickej Brezovej. V priebehu realizácie tohto projektu strecha prešla rekonštrukciou, nezateká. Rekonštrukciou strechy sa zvýšilo zdravé voľnočasové prostredie pre mladých ľudí v obci Silická Brezová a zabránilo sa znehodnoteniu obecných skladových priestorov, v ktorých sa nachádzajú prístroje a náradia.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Obec Vlkyňa realizovala v programe Municipality projekt Obnova detských ihrísk. Projekt bol realizovaný na dvore materskej školy. Jeho cieľom bola úprava, obnova a skrášlenie detského ihriska. Obnovené a upravené bolo detské ihrisko a tak vzniklo príjemné ihrisko pre deti.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Obec Včelince realizovala v programe Municipality projekt Rozvoj, podpora a zveľadenie obcí a regiónu - Obnova detského ihriska pri MŠ. V rámci projektu sa obnovilo a detské ihrisko pre deti predškolského veku v areáli MŠ Včelince podľa príslušných bezpečnostných noriem a predpisov. Úspešnosť projektu podčiarkuje aj pozitívne vyhodnotenie aktivít zo strany Štátnej školskej inšpekcie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Olováry realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia kultúrneho domu. Inštaláciou ústredného kúrenia v kultúrnom dome sa zvýšil komfort podujatí v obnovenom kultúrnom dome. Už niekoľko podujatí potvrdzuje, opodstatnenosť tejto úpravy, keď počas kúrenárskej sezóny v niekoľkých prípadoch, podujatiach bol spustený ekonomicky výhodný a ekologicky čistý spôsob kúrenia. Montážou ústredného kúrenia sa dosiahol vyšší komfort a vzhľadový súlad zariadenia kultúrneho domu.
ochrana a tvorba životného prostredia 4 970 € Mesto Tornaľa realizovalo v programe Municipality projekt Obnova fontány na Hlavnom námestí v meste Tornaľa. Prvoradým cieľom projektu bolo zrekonštruovať a navrátiť pôvodný stav fontány nachádzajúcej sa uprostred historického námestia mesta Tornaľa. V záujme zachovania pôvodného stavu historickej fontány bola obnovená fontána, resp. teleso fontány, technológia t.z. elektroinštalácia ako aj vodoinštalácia, okolie fontány, spolu s vybudovaním nového chodníka a palisády. Výsledkom projektu je nielen vytvorenie a obnovenie príjemného prostredia v centre mesta, ale aj zvýšenie kultúrnej úrovne historického námestia mesta Tornaľa.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Obec Rumince realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia budovy kultúrneho domu.. Cieľom projektu obce Rumince bola rekonštrukcia budovy kultúrneho domu. Po rekonštrukcii je kultúrny dom pripravený na usporiadanie udalostí a akcií pre obyvateľov obce.
ochrana a tvorba životného prostredia 7 499 € Obec Kapušianske Kľačany realizovala v programe Municipality projekt Osvetlenie obecného parku. Zámerom projektu bolo prispieť k zveľadeniu obce prostredníctvom realizácie osvetlenia miestneho parku. Realizácia projektu prispela k zásadnej zmene prostredia centra obce a vytvorilo sa bezpečné miesto kde môžu mladé rodiny, deti i dôchodcovia aj vo večerných hodinách tráviť svoj voľný čas.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Plavecký Mikuláš realizovala v programe Municipality projekt Oprava strechy KD. Premetom projektu bolo zveľadenie budovy KD v obci Plavecký Mikuláš výmenou krytiny za novú. Kultúrne a iné spoločenské akcie, ktoré sa v budove KD budú konať nebudú tak ohrozené nepriaznivým počasím, nakoľko cez doterajšiu strechu zatekalo.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Slovenské Ďarmoty realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia a obnova miestneho kultúrneho domu. Hlavným cieľom projektu bolo prispieť k zveľaďovaniu kultúrneho domu, ktorý je historicky prepojený s pôsobením Boženy Němcovej v obci a na okolí. Na jej pamiatku bola osadená na budovu pamätná tabuľa. Vykonala sa rekonštrukcia a obnova miestneho kultúrneho domu. Do projektu sa zapojili aj obyvatelia obce, ktorým nebolo ľahostajné, že chátra kultúrne dedičstvo. Slávnostné odovzdanie zrekonštruovaného KD sa uskutoční pri príležitosti prvých osláv 95. výročia prvej písomnej zmienky obce.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € Obec Chanava realizovala v programe Municipality projekt Realizácia parku. Cieľom projektu bolo vybudovanie chodníku a menšej spevnenej plochy s lavičkami a zeleňou na vytvorenie vhodného prostredia na príjemné posedenie a oddych. Výsadba živého plotu na ohraničenie priestoru a stromov na oživenie celého parku. Doteraz prázdne priestranstvo dostalo charakter ozajstného parku, od čoho sa očakáva, že obyvatelia obce a to hlavne rodiny s deťmi budú môcť stráviť čas v prírode v peknom a príjemnom prostredí. Do budúcnosti sú naplánované ďalšie práce na budovaní parku.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Kalša realizovala v programe Municipality projekt Modernizácia kuchyne kultúrneho domu. Obec Kalša realizáciou tohto projektu zmodernizovala kuchyňu kultúrneho domu, a to výmenou nových energeticky úspornejších spotrebičov, ktoré nahradili staré, čiastočne nefunkčné. Boli vytvorené moderné a bezpečné priestory hlavne pre obyvateľov obce, ktorí využívajú kultúrny dom a jeho príslušenstvo pri oslavách, svadbách i smútočných udalostiach.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Obec Veľké Dravce realizovala v programe Municipality projekt Fontána v parku pre všetkých.. Hlavným cieľom projektu bolo skrášliť centrálnu časť obce a spríjemniť a sfunkčniť celkové prostredie parku, pre všetkých jeho návštevníkov. Zrekonštruovaná stará fontána, príjemne oživila a skrášlila centrálnu časť parku. V parku sa tiež osadili lavičky a odpadkové koše, čím sa dosiahlo zvýšenie jeho funkčnosti.
ochrana a podpora zdravia 7 160 € Obec Slanec realizovala v programe Municipality projekt Výmena poškodených okien na obecnom zdravotnom stredisku v Slanci.. Cieľom projektu bola výmena poškodených okien na zdravotnom stredisku v priestoroch ambulancií a čakární. Tým boli splnené požiadavky na skvalitnenie poskytovaných služieb obyvateľom a na zabezpečenie zdravšej a bezpečnejšej prevádzky zdravotného strediska. Zvýšil sa komfort a pracovné prostredie zamestnancov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 7 972 € Obec Lakšárska Nová Ves realizovala v programe Municipality projekt Vítame deň detí na novom ihrisku. Zámerom projektu Obce Lakšárska Nová Ves ako aj rodičov a zástupcov školy bolo doplniť ďalšie herné prvky, dotvoriť prostredie pre deti zeleňou a pokračovať v dobrej spolupráci a vytváraní spoločných aktivít na novom ihrisku.
ochrana a podpora zdravia 7 975 € Obec Veľké Straciny realizovala v programe Municipality projekt Municipality 2013. Cieľom projektu bolo skvalitniť príjem vysielaných oznamov a aktuálnych správ pre obyvateľov obce, prostredníctvom miestneho rozhlasu. Zlepšila sa kvalita, počuteľnosť, zrozumiteľnosť, možnosť nahrávania relácií na USB kľúč, možnosť použitia bezdrôtového mikrofónu ako aj zámer aby miestny rozhlas slúžil bezporuchovo a mohol tak prispieť k bezpečnosti obyvateľstva v prípade krízových situácií.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 7 691 € Obec Turňa nad Bodvou realizovala v programe Municipality projekt Detské ihrisko pre najmenších. Hlavným cieľom projektu bolo dobudovať existujúce detské ihrisko v materskej škole v Turni nad Bodvou o nové komponenty, vyhovujúce európskym štandardom, ktoré zabezpečia bezpečné pohybové aktivity a činnosti pre všestranný telesný a duševný vývoj detí. Ďalším cieľom projektu bolo spoločnými aktivitami vzbudiť záujem rodičov o pohybové aktivity detí a ich rovesníkov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Obec Kiarov realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia klubu mladých a seniorov. Hlavným cieľom projektu bolo prispieť k zveľadeniu obce prostredníctvom rekonštrukcie klubu mladých a seniorov v časti obce Veľký Kiarov. Zámerom bolo obnoviť zastaralú a zanedbanú budovu. Realizáciou projektu sa skrášlilo prostredie obce a zároveň sa vytvorilo príjemné miesto na kultúrne aktivity pre obyvateľstvo obce.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Obec Želovce realizovala v programe Municipality projekt Oživenie miestnej kultúry - oslavy 678.výročia obce Želovce. Zámerom projektu bolo zorganizovať dvojdňové podujatie ktoré bude slúžiť širokej verejnosti ako aj miestnym občanom obce. Aktivity projektu boli realizované pri príležitosti oživenia miestnej kultúry-oslavy 678. výročia obce Železovce. Uskutočnený kultúrny program bohato prezentoval miestnu kultúru, vytvoril priestor k vyskúšaniu si tradičných remesiel o ktoré mali záujem najmä deti, či ochutnávku tradičných jedál.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Obec Zombor realizovala v programe Municipality projekt Obnova kultúrneho domu v Zombore 2.etapa. Hlavným cieľom bola modernizácia a rekonštrukcia kultúrneho domu obce. Celkovo sa podarilo zlepšiť technický aj estetický stav kultúrneho domu, ktorý je pripravený na plánované podujatia.
zachovanie kultúrnych hodnôt 11 940 € Obec Veľké Zlievce realizovala v programe Municipality projekt Rekonštrukcia objektu kultúrneho domu. Hlavným cieľom projektu bola celková rekonštrukcia objektu kultúrneho domu. Rekonštrukciou sa dosiahlo zlepšenie stavebno-technického stavu a obnovou priestorov sa vytvorilo zázemie pre už vybudovaný amfiteáter v susedstve kultúrneho domu. Zároveň sa zlepšili podmienky na využívanie priestorov, na organizovanie podujatí a rôznych akcií, kde sa môžu stretávať obyvatelia obce.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Obec Veľké Raškovce realizovala v programe Municipality projekt Vybudovanie autobusovej čakárne a revitalizácia - obnova priľahlého parku. Realizáciu projektu sa zvýšila kultúra cestovania a estetický vzhľad centra obce. Vďaka projektu sa vybudovala autobusová čakáreň a upravil sa priestor priľahlého parku.
zachovanie kultúrnych hodnôt 22 500 € Obec Plavecký Štvrtok realizovala projekt Umenie do ulíc, publikácia o obci, hodové slávnosti. Projekt bol zameraný na kultúrne aktivity a priblíženie umenia občanom priamo v uliciach a na verejných priestranstvách obce počas roku 2014. Súčasťou projektu bolo vydanie publikácie o histórii obce Plavecký Štvrtok, ktorá zachytáva udalosti v jednotlivých historických obdobiach v obci od jej vzniku až po súčasnosť. V rámci projektu sa tiež v obci zorganizovali hodové slávnosti.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Občianske združenie ŠTVRTČAN realizovalo projekt Kultúra nás spája. Hlavným cieľom projektu Kultúra nás spája bolo prezentovať ľudové zvyky, kroje a tance prostredníctvom kultúrno-spoločenských aktivít v Plaveckom Štvrtku. V rámci projektu sa uskutočnil už po šiestykrát Medzinárodný festival Mravenec. Prostredníctvom festivalu sa poukázalo na krásu ľudového tanca. Tradície, zvyky a prezentácie ľudových tancov boli medializované prostredníctvom vytvorenia web stránky OZ Štvrťčan.
podpora vzdelávania 28 000 € Súkromná stredná odborná škola realizovala projekt Modernizácia vzdelávania a odbornej prípravy v Súkromnej strednej odbornej škole. Cieľom projektu bolo zlepšenie podmienok pre vzdelávanie a odbornú prípravu žiakov vybudovaním odborných učební technológie a stolovania, ktoré by zodpovedali súčasným požiadavkám. Výstupmi projektu sú kvalitné a moderné zariadené priestory, v ktorých sa budú môcť žiaci pripravovať na budúce povolanie v podmienkach zodpovedajúcej realite, s ktorou budú konfrontovaní po absolvovaní školy. Škola tak získala nové moderné priestory, ktoré vytvárajú vhodné podmienky pre prípravu žiakov v gastronomických odboroch v súlade so štátnym a školským vzdelávacím programom a potrebami praxe.
podpora vzdelávania 1 500 € Základná škola, Plavecký Štvrtok realizovala projekt Rekonštrukcia školských zariadení. Cieľom projektu bolo zlepšiť a skultúrniť prostredie žiakov, zamestnancov, rodičov aj návštev v škole. V školskej jedálni vzniklo estetickejšie prostredie, ktoré vplýva na vytváranie pozitívneho vzťahu ku kultúrnemu stravovaniu, ku vzdelávaniu a hodnotám. Skvalitnilo sa životné prostredie školy a u žiakov sa vytvoril pocit zodpovednosti za tieto hodnoty.
Ochrana a podpora zdravia, podpora a rozvoj telesnej kultúry, poskytovanie sociálnej pomoci, zachovanie kultúrnych hodnôt, podpora vzdelávania, ochrana ľudských práv, ochrana a tvorba životného prostredia, veda a výskum. 35 236 € Obec Gajary realizovala projekt Revitalizácia centra obce Gajary, vybudovanie Detského ihriska. Nové detské ihrisko je tvorené sústavou hracích prvkov osadených na teréne. Vyskladané bolo z rôznych prvkov, aby bolo ihrisko prístupné malým deťom od približne 2 rokov, až po veľké zostavy pre deti do veku základnej školy.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € Obec Láb realizovala projekt Nájdime sa v dedine .... Vďaka projektu sa mohla skrášliť oddychová zóna v centre obce Láb. Umiestnené boli informačné tabule, vybudovaný bol chodník, obnovený priecestný kríž z roku 1884 a zároveň bolo osadené i dopravné zrkadlo.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 16 840 € Enviropark Pomoravie n.o. realizovalo projekt Rozvoj mikroregiónu Enviropark Pomoravie. V rámci projektu sa rozvíjali športové aktivity detí a mládeže v mikroregióne Enviropark Pomoravie, čím sa dosiahlo aktívnejšie využitie ich voľného času. V rámci projektu sa zorganizovali stretnutia vo vybíjanej a florbale, zakúpili sa ceny pre víťazné družstvá ako i pre všetkých zúčastnených, zároveň bola zabezpečená strava a doprava pre všetkých súťažiacich. Deti a mládež sa stimulovali, aby pochopili šport ako súčasť výchovy a kultúry a zároveň, aby ho uplatňovali ako prostriedok na dosiahnutie plnohodnotného, čestného, zdravého a aktívneho života v priateľstve a v mieri.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 300 € Klub dôchodcov Nafta Gas realizoval projekt Udržanie duševnej a fyzickej kondície dôchodcov. Cieľom projektu bola podpora a udržanie duševnej a fyzickej kondície členov Klubu dôchodcov Nafta Gas Malacky prostredníctvom rekreačného podujatia. Členovia klubu načerpali novú energiu a potrebnú silu do ďalšieho života.
podpora vzdelávania 2 000 € Centrum voľného času, Malacky realizovalo projekt Interaktívna tabuľa. Centrum voľného času si vďaka projektu zabezpečilo interaktívnu tabuľu spolu s dataprojektorom a notebookom. Interaktívna tabuľa umožňuje učiacim sa aktívne vstupovať do vyučovacej hodiny a overovaní vedomostí. Jednoznačnou prednosťou je zefektívnenie výučby jazykov a kreatívnosť vyučovacieho procesu. Taktiež sa využíva na iných krúžkoch ako napr. hudobných, kde si pedagógovia vytvorili programy na výučbu teórie a spojenia s praxou. Postupne sa predpokladajú i ďalšie možnosti využitia.
ochrana a podpora zdravia 1 000 € Obec Unín realizovala projekt Vybavenie jednotky OHZ Unín výstrojou a výzbrojou. Vďaka projektu sa skvalitnila výstroj a výzbroj jednotky obecného hasičského zboru ochrannými prostriedkami a rádiotelekomunikačnou technikou. Doplnením výstroja a výzbroja sa zrýchlilo poskytnutie pomoci občanom a ich majetku a zdraví pri povodniach a požiaroch a iných mimoriadnych udalostiach v obci, ale aj v najbližšom okolí.
zachovanie kultúrnych hodnôt 2 500 € Obec Závod realizovala projekt Vybudovanie krytého pódia. Hlavným cieľom projektu obce Závod bolo vybudovanie krytého pódia v areáli parku pri hasičskej zbrojnici, čím sa zabezpečil vhodný a bezpečný priestor pre účinkujúcich. Prioritou projektu bolo vybudovanie krytého pódia vrátane zastrešenia, dokončovacie práce a celkové terénne úpravy. Vďaka projektu sa budú môcť uskutočňovať vo vyššej kvalite mnohé podujatia a akcie, ktoré sa stali neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho života obce.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € Základná škola Pavla Horova realizovala projekt Lepšie podmienky pre šport na ZŠ P. Horova. Výsledkom projektu je kompletná renovácia podlahovej krytiny v telocvični, ktorá spĺňa všetky bezpečnostné a estetické požiadavky na športovanie žiakov základnej škole.
ochrana a podpora zdravia 1 000 € Stredná zdravotnícka škola realizovalo projekt Nácvik poskytovania laickej a predlekárskej prvej pomoci. Projekt Nácvik poskytovania laickej a predlekárskej prvej pomoci bol určený pre študentov Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach. Študenti si osvojil v jeho priebehu základné princípy poskytovania prvej pomoci pri akútnych stavoch a úrazoch a prakticky zvládli laickú a predlekársku prvú pomoc v demonštračných podmienkach primerane svojmu veku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 500 € Jednota dôchodcov na Slovensku, Okresná organizácia Michalovce realizovala projekt Športom za zdravé starnutie. Hlavným cieľom podujatia bolo aktívne stretnutie seniorov so športom. Okresná športová olympiáda sa konala 5. septembra na základnej škole v Michalovciach. Súťažilo sa v piatich disciplínach. V rámci projektu došlo k zlepšeniu telesnej zdatnosti dôchodcov a zmeraniu si fyzických síl členov Jednoty dôchodcov v okrese Michalovce.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € Obec Bánovce nad Ondavou realizovala projekt Detské ihrisko. Hlavným zámerom projektu bola obnova areálu detského ihriska. Cieľom projektu bolo umiestnenie preliezok, hojdačky a lavičky v areáli tohto detského ihriska. Priestory tak využívajú všetky vekové kategórie obyvateľov obce, ale prednostne slúžia na aktívny oddych rodinám s malými deťmi. Umiestnením detskej zostavy, ktorá pozostáva z domčeka so šmýkačkou sa rozšírili možnosti detských hier.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € Obec Krásnovce realizovala projekt Kultúrne a športové podujatia v obci v roku 2014. V rámci projektu obec zorganizovala športové súťaže a turnaje pre deti, dospelých a seniorov. V priebehu roka 2014 sa uskutočnili mnohé kultúrne a športové podujatia pre občanov obce aj hostí každej vekovej kategórie. Uskutočnil sa Futbalový turnaj: O pohár starostu obce, Oslavy Dňa obce a taktiež Mesiac úcty k starším.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 500 € Obec Palín realizovala projekt Kultúrne a spoločenské podujatia. Cieľom projektu bolo zorganizovať pre obyvateľov a návštevníkov obce kultúrne a športové podujatia. Podujatie: Leto 2014 sa konalo na futbalovom ihrisku v Palíne. Účasť prekročila očakávania vo všetkých vekových kategóriách.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € Obec Pozdišovce realizovala projekt Rekonštrukcia starobylého trezoru a doplnenie historickej expozície. Zámerom projektu bolo zrekonštruovať starobylý trezor, ktorý bol v minulosti značne poškodený vandalmi. Renovácia tohto historického skvostu obohatila historickú expozíciu, ktorá je umiestnená v budove obecného úradu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Obec Ptrukša realizovala projekt Národnostný festival. Zámerom projektu bolo usporiadanie národnostného festivalu s hlavným dôrazom na prezentáciu kultúry národnostných menšín, ukrajinskej, rusínskej, maďarskej a rómskej. Cieľom podujatia bolo zveľadenie a sprístupnenie kultúrnohistorického dedičstva rôznych národností a kultúr, oživenie a prezentovanie folklóru. Festival sa konal 13.7.2014 v centre obce v prírodnom amfiteátri. Na podujatí sa zúčastnili viacerí umelci prezentujúci národnostné menšiny. Festival svoj cieľ zveľadenia a sprístupnenia kultúrnohistorického dedičstva rôznych národností a kultúr spolu s oživením a prezentovaním folklóru v plnej miere splnil.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 000 € Mesto Trebišov realizovalo projekt Skatepark-Trebišov. Vďaka projektu sa podarilo mestu Trebišov vybudovať prvý skatepark v meste. Cieľovou skupinou boli deti do 18 rokov. Ohlasy boli veľmi pozitívne, čoho najlepším dôkazom je množstvo detí, ktoré skatepark využívalo hneď po otvorení. Nový skatepark predstavuje výborný prostriedok ako rozvíjať telesnú kultúru miestnej mládeže a ako ich motivovať k športovaniu.
ochrana a podpora zdravia 1 000 € Obec Trhovište realizovala projekt Pomoc deťom. Obec Trhovište v rámci projektu oplotilo detské ihrisko. Oplotenie bolo vybudované z dôvodu ochrany zdravia a bezpečnosti detí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 1 000 € Mesto Veľké Kapušany realizovalo projekt I. ročník Olympijských hier detí a mládeže vo Veľkých Kapušanoch. Cieľom projektu bolo zorganizovanie I. ročníka Olympijských hier detí a mládeže vo Veľkých Kapušanoch. Prostredníctvom športových aktivít sa podporuje telesný a duševný rozvoj detí a mládeže, ich vôľové vlastnosti spojené s prekonávaním prekážok a zvýšenie motorickej výkonnosti detí. Vďaka projektu sa tiež posilnila spolupráca medzi jednotlivými školskými zariadeniami.
zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Obec Vysoká nad Uhom realizovala projekt Oslavy obce - 800 rokov prvej písomnej zmienky obce Vysoká nad Uhom. Zámerom projektu bolo usporiadanie osláv obce pri príležitosti historickej udalosti - výročia 800 rokov prvej písomnej zmienky o obci Vysoká nad Uhom. Oslavy sa stali priestorom na stretnutie súčasných i bývalých obyvateľov obce, na budovanie spolupatričnosti a hrdosti na svoju obec, tradičnú ľudovú kultúru aj budovanie národného povedomia.
podpora a rozvoj telesnej kultúryochrana a tvorba životného prostredia 20 000 € Mesto Gbely realizovalo projekt Gbely - dobré mesto pre všetkých. Hlavným zámerom projektu bolo vybudovanie nových oddychových, kultúrnych a spoločenských zón určených pre stretávanie sa občanov ako aj skvalitnenie podmienok pre rozvoj športových aktivít mladých ľudí. V rámci podpory futbalu bolo vybudované nové oplotenie futbalového štadióna, zároveň bola vybudovaná nová posilňovňa. V rámci podpory úprav verejných priestranstiev bola vybudovaná autobusová zástavka a chodník na ulici. V rámci podpory turistiky a cestovného ruchu bolo vykosené vodné rastlinstvo v adamovskom jazere.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € OZ Remeselný dvor Skalica realizovalo projekt Obnova vonkajšieho priestranstva ohrozenej národnej kultúrnej pamiatky Stará radnica v Skalici. Projekt bol zameraný na obnovu vonkajšieho priestranstva ohrozenej národnej kultúrnej pamiatky Starej radnice v Skalici a jej využitie pre potreby Remeselného dvora Skalica.
podpora vzdelávania 2 500 € Junior Chamber International -Študentská osobnosť SR realizovalo projekt Študentská osobnosť Slovenska šk.r. 2013/2014. Cieľom projektu bolo vyzdvihnúť mladé slovenské osobnosti na vysokých školách v SR, ich talent a úspešnosť, predstaviť ich širokej verejnosti a dať im možnosť presadiť sa doma aj v zahraničí. Študentské osobnosti Slovenska boli vyhlásené na slávnostnom podujatí. Jednotlivé nominácie posudzovali špičkoví odborníci z príslušných oblastí.
poskytovanie sociálnej pomoci 10 000 € Centrum Slniečko - krízové stredisko pre týrané deti realizovalo projekt Slovensko potrebuje dobrých otcov. Cieľom kampane, ktorá sa osobne dotýka každého, bolo verejne oceniť a poďakovať dobrým otcom za ich starostlivosť, podporu a lásku. Zámerom podujatia bolo súčasne finančne podporiť Detskú linku záchrany, ktorá ročne pomôže 3500 až 5000 detským klientom.
ochrana a tvorba životného prostredia 4 000 € Obec Kostolište realizovala projekt „Záhradný traktor s príslušenstvom – technologické vybavenie obce Kostolište“. Predmetom projektu bolo zakúpenie 4-kolesového traktora so 400 litrovým zásobníkom na trávu, ktorý bude slúžiť na kosenie trávnatých plôch verejných priestranstiev v obci Kostolište so zberom do koša, prípadne na mulčovanie. V zimných mesiacoch sa využije prídavné zariadenie ako snehová radlica a fréza s posýpačom na zimnú údržbu chodníkov, námestí, parkoviska a miestnych komunikácii.
ochrana a podpora zdravia 6 000 € Obec Závod realizovala projekt „Úprava pitnej vody v obci Závod“. Hlavným cieľom projektu bola úprava pitnej vody v obci Závod prostredníctvom technológie, pomocou ktorej sa znížia nadlimitné hodnoty železa, mangánu a amónnych iónov. Technologická linka úpravy tvorí komplex zariadení na úpravu vody a pre obec bola jediným riešením na zabezpečenie dostatku kvalitnej pitnej vody pre obyvateľov obce.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Obec Vrbnica realizovala projekt Riešenie rómskej problematiky v obci Vrbnica. Cieľom projektu bolo zdokumentovať ako sa od roku 1945 až po súčasnosť pracovalo s rómskou komunitou a ako postupne nečinnosť a neochota spoločnosti spolupodieľať sa na verejnom dianí viedli k dnešnému stavu, kedy je, dnes už majorita obce, považovaná za problémovú. Z finančného daru bola vydaná publikácia ͈Ako ďalej Rómovia ̎.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € Obec Láb realizovala projekt Dobudovanie zberných dvorov odpadov pre Združenie obcí Enviropark Pomoravie - - technické vybavenie zberného dvora - domové záhradné kompostéry. Cieľom projektu bolo dobudovanie ekologického riešenie pre manipuláciu s biologicky rozložiteľným odpadom. V rámci projektu sa zabezpečilo 200 ks kompostérov do domácností v obci Láb. Projekt tak napomohol k nájdeniu spôsobu nakladania s ďalšou komoditou odpadu občanom, čím sa zabránilo vytváraniu nelegálnych skládok odpadu.
ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € Obec Veľké Leváre realizovala projekt Zberný dvor odpadov - dobudovanie. Dôvodom zriadenia zberného dvoru odpadov v obci bolo vytvoriť priestor, kde občania budú môcť bezplatne odovzdávať problémové zložky komunálnych odpadov tzv. donáškovým systémom. Vďaka projektu sa zvýšilo množstvo jednotlivých separovaných komodít a následne sa zabezpečilo ich zhodnotenie. Vznikol lepší systém zberu a optimálnych podmienok vytvorených pre obyvateľov v oblasti separovaného odpadu. Zároveň sa projektom zvýšila zapojenosť obyvateľov a tým aj množstvo zmesového komunálneho odpadu určeného na skládkovanie, čo má priamy vplyv na eliminovanie negatívnych účinkov skládkovania komunálneho odpadu.
ochrana a podpora zdravia 2 000 € Obec Studienka realizovala projekt „Rekonštrukcia rozvodu pitnej vody na Obecnom úrade a zdravotnom stredisku”. V rámci projektu sa uskutočnila na objekte Obecného úradu a zdravotného strediska v Studienke výmena vodovodného potrubia. Budova bola, z dôvodu starého a nefunkčného vodovodného potrubia, poškodená presakom vody do stien a preto bolo nevyhnutné celý rozvod vody spraviť nanovo. Realizáciou projektu sa zastavili tieto poškodenia, budova sa stabilizovala a postupne i znovu obnovila.
poskytovanie sociálnej pomoci 400 € Občianske združenie Čarovný prútik zo Sekúl realizovalo projekt Mydli-boom. Cieľom projektu bolo efektívne a užitočným spôsobom tráviť voľný čas v miestnej komunite. V rámci projektu bolo zabezpečené materiálne vybavenie výroby mydielok pre ťažko zdravotne postihnuté deti. Tvorivé dielne boli zorganizované v Sekuliach a v Rohožníku. U ťažko zdravotne postihnutých detí sa rozvíjala jemná motorika a zmyslové vnímanie.
poskytovanie sociálnej pomociochrana a tvorba životného prostredia 900 € Spojená škola v Malackách realizovala projekt Dokončenie revitalizácie okolia školy. Cieľom projektu bolo dokončenie úpravy vjazdu - príchodového chodníka do areálu školy, aby sa zdravotne znevýhodneným žiakom uľahčil prístup a odstránilo sa nebezpečenstvo vzniku úrazov. Vďaka realizácii sa zvýšila bezpečnosť pohybu žiakov školy a rozšírili sa možnosti využívania tohto priestoru aj na voľnočasové aktivity žiakov s rôznym stupňom postihnutia.
podpora a rozvoj telesnej kultúryposkytovanie sociálnej pomoci 300 € Základná organizácia Slovenského zväzu telesne postihnutých v Gbeloch realizovala projekt Návšteva kultúrnych zariadení, spoločenské a kultúrne posedenia, športové hry, rehabilitácie. Cieľom projektu Slovenského zväzu telesne postihnutých bolo zapojiť a zaktivizovať zdravotne postihnutých, ako i vytvorenie možností pre ich adaptáciu do kolektívu ostatných občanov. V rámci projektu sa podarilo zrealizovať návštevu výstavy Tutanchamona v Bratislave, návštevu divadelného predstavenia Rómeo a Júlia a uskutočnilo sa posedenie pri príležitosti mesiaca úcty k starším. Ciele projektu boli naplnené, pre viacerých účastníkov bol program nezabudnuteľným zážitkom a pri stretnutí zabudli na každodenné problémy, s ktorými sa stretávajú.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 100 € Silvia Danišová mohla s trojročnýcm synom absolvovať rehabilitáciu v centre Adeli, po ktorej začal robiť mnohé pokroky, pomaličky sa púšťa štvornožkovať.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 200 € Dcéra Tatiany Šiškovej absolvovala rehabilitáciu v špecializovanom zariadení Renona. Nátálka má diagnostikovanú DMO a rehabilitácia poskytla zlepšenie pohybu svalstva.
poskytovanie sociálnej pomoci 1 400 € Anna Horecká pre Radovana zakúpila zdravotnú pomôcku Motomet. Radovan je, po dopravnej nehode, kedy ho ako cyklistu zrazilo auto, v bdelej kóme. Zabezpečil sa pre neho špeciálny bicykel MOTOMET, aby sa mu spevneli svaly na rukách a nohách a mohol sa tak zlepšiť jeho zdravotný stav.
poskytovanie sociálnej pomoci 300 € Viliam Brezovský obnovil zariadenie detskej izby pre ZŤP dieťa. Zámerom bola pomoc 20-ročnej Veronike trpiacej autizmom a ťažkou formou skoliózy. Pre Veroniku sa zabezpečil nový nábytok, nakoľko sa jej všetok nábytok a veci veľmi opotrebuvávajú, keď ich sama pri zmenách nálad ničí.
poskytovanie sociálnej pomoci 600 € 27-ročná Janka absolvovala pobyt v Adeli medical centre v Piešťanoch. Jankin zdravotný stav sa zlepšil, čo potvrdili i záverečné merania a hodnotenia ošetrujúcich lekárov a terapeutov. Pobyt výrazne prispel k Jankinej väčšej samostatnosti v bežných každodenných činnostiach.
poskytovanie sociálnej pomoci 600 € Jana Šmidová zabezpečila zdravotnícke pomôcky pre Martina, ktorý trpí DMO a vyžaduje si neustálu starostlivosť. Finančný príspevok bol použitý na uhradenie opravy invalidného vozíka, na nákup postele, matraca a za zostatok na nákup plienok.
poskytovanie sociálnej pomoci 700 € Ján Dvorský si zadovážil čističku vzduchu, prístroj na žilovú nedostatočnosť a stimulátor na potlačenie bolesti. Čistička mu zlepšuje kvalitu vzduchu a prístroj na žilový problém bude požívať na kŕče nôh.
zachovanie kultúrnych hodnôt 10 000 € Mesto Trenčín realizovalo projekt Vráťme život do centra Trenčína. Zámerom projektu bolo skvalitniť a skultúrniť prostredie na centrálnom námestí a rozšíriť kalendár podujatí, tak aby sa na námestie oplatilo prichádzať Trenčanom, obyvateľom regiónu, turistom, ale aj na ňom v príjemnom prostredí zotrvať. V rámci projektu boli obnovené jarmočné stánky a pódium, ktoré bolo po 15 rokoch používania v značne zdevastovanom stave. Pridali sa mnohoúčelové prístrešky, doplnili sa lavičky, veľkorozmerné slnečníky a sedenie. Výsledkom projektu bol tak spoločný kalendár mestských podujatí ako aj akcií iných organizátorov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 14 988 € Mestská časť Bratislava-Dúbravka realizovala projekt Revitalizácia detských ihrísk v Dúbravke. Cieľom projektu bola rekonštrukcia a revitalizácia detských ihrísk v Bratislave-Dúbravke, konkrétne išlo o dve ihriská - verejná záhrada s detským ihriskom pri Rodinnom centre Macko a detské ihrisko Materskej školy Ušiakova. Išlo o umiestnenie hracích prvkov, ktoré rozvíjajú pohybové aktivity detí. Ciele projektu sú splnené a verejná záhrada aj ihrisko opäť slúžia obyvateľom mestskej časti.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 13 000 € Mesto Košice realizovalo projekt Detské ihrisko Kuzmányho 13, MČ Košice Staré mesto. Zámerom projektu bolo vytvorenie bezpečného miesta v centre obytnej časti za účelom aktívneho a zmysluplného trávenia voľného času, prostredníctvom obnovy zastaraného a zničeného detského ihriska v MČ Košice-Staré Mesto. V rámci projektu boli opravené hracie prvky a časti ihriska, zároveň boli osadené nové herné prvky, tak aby vznikol priestor pre oddych, relax a šantenie detí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 15 000 € Mesto Martin realizovalo projekt Športovo- náučný chodník na nábreží rieky Turiec. Ciele zrealizovaného projektu boli naplnené. Nové dobudované miesto na nábreží rieky Turiec predstavuje doplnenie už zrealizovaného náučného chodníka s názvom „ po stopách česko- slovenskej vzájomnosti“. Chodník predstavuje svojou podstatou náučné miesto v príjemnom prírodnom prostredí. V jeho samotnej línii je umiestnených šesť informačných tabúl so základnými informáciami o historických faktoch s osobnosťami, udalosťami a budovami v nadväznosti na česko–slovenskú vzájomnosť. Miesto je určené na trávenie voľného času a športových aktivít akými sú cyklistika, korčuľovanie na kolieskových korčuliach a pod. Novovybudované miesto slúži širokému spektru obyvateľov z jednotlivých mestských častí.
ochrana a tvorba životného prostredia 10 000 € Mesto Bardejov realizovalo projekt Revitalizácia mestského areálu oddychu v Bardejove „ Nábrežie rieky Topľa“ . Cieľom projektu bola revitalizácia verejného priestoru so spoločenským významom pre miestnu komunitu, ktorý sa nachádza v rekreačno - oddychovej zóne mesta Bardejov, na nábreží rieky Topľa. Revitalizácia verejného priestoru výrazne prispela k tomu, aby sa - oddychová zóna na nábreží rieky Topľa stala viacgeneračným mestským areálom oddychu pre všetky vekové kategórie obyvateľov. Zapojením miestnej komunity do realizácie projektu podporila samospráva záujem občanov o veci verejné, stretávanie sa, športovanie a zdravý životný štýl.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Mesto Handlová realizovalo projekt DETSKÉ IHRISKO - ul. Partizánska, Handlová. Hlavným zámerom projektu bola revitalizácia verejného priestoru a výstavba detského ihriska v Handlovej, čím sa vylepšil nevyužitý priestor pre zábavnú, oddychovú a bezpečnú zónu pre deti vo veku do 12 rokov a rodičov s deťmi. Detské ihrisko je od prvého momentu využívané malými deťmi i rodičmi a slúži na trávenie voľného času a hru detí. Projektom sa zlepšili podmienky pre aktívne trávenie voľného času detí a celých ich rodín.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 10 000 € Mestská časť Bratislava – Záhorská Bystrica realizovala projekt Revitalizácia verejného priestranstva. V rámci revitalizácie verejného priestranstva v areáli Základnej školy s materskou školou bola vytvorená bezpečná športová zóna slúžiaca deťom na vyučovanie hodín telesnej výchovy ako aj obyvateľom mestskej časti, ktorá zahŕňa prekrytie už jestvujúceho hokejbalového miniihriska slúžiaceho v zime ako ľadová plocha a v lete na účely hokejbalu, florbalu, prípadne ako univerzálna hracia plocha. Zámerom projektu bolo skvalitnenie športoviska a možnosť jeho maximálneho využitia aj počas nepriaznivého počasia, tento cieľ projektu bol naplnený.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 10 000 € Obec Častkovce realizovala projekt ,,Detský raj´´. Hlavným cieľom projektu Detský raj bolo podporiť rozvoj športu a voľnočasových aktivít v obci. Výsledkom projektu je vybudované detské ihrisko s nainštalovanou zostavou: tunelová zostava so šmýkačkou a lezeckou stenou, hojdačkami, prevažovacou hojdačkou, motorkou na pružine, viacmiestnym kolotočom a lavičkami. Ihrisko je voľne prístupné pre všetky deti, kde môžu tráviť voľný čas a rozvíjať svoje fyzické a psychické zručnosti. Vybudovaný areál je taktiež miestom stretávania sa miestnej komunity, kde obyvatelia nachádzajú relax a pohodu s deťmi.
ochrana a tvorba životného prostredia 15 000 € Mesto Spišská Belá realizovalo projekt Revitalizácia historického cintorína v Spišskej Belej. Hlavným cieľom predkladaného projektu bola revitalizácia historického cintorína v Spišskej Belej z konca 18. storočia. Vďaka podpore sa podarilo dokončiť obnovu, revitalizáciu spevnených plôch na mestskom cintoríne položením dlažobného kameňa. Miestny cintorín, ktorý je ako pietne miesto plní zároveň aj funkciu verejného parku a spoločenského priestoru a tak sa stal hneď bezpečnejším a krajším.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 15 000 € Mesto Dubnica nad Váhom realizovalo projekt Detské ihrisko v lokalite pri Centre neziskových organizácií v Dubnici nad Váhom.. Predmetom projektu bolo vybudovanie detského ihriska na verejnom priestranstve pri Centre neziskových organizácií v Dubnici nad Váhom. Detské ihrisko slúži klientom Centra neziskových organizácií v Dubnici nad Váhom, deťom zo spádovej oblasti, návštevníkom blízkych inštitúcií a širokej verejnosti.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Ing. Silvia Horňáková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Maroša príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Miroslava Slivková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Emmu príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Anna Mičianová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Petra príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Alena Turská, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Maroša príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Peter Káčer, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získal príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Miroslava Salvová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Samuela príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Adriana Kalinová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Matúša príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Zuzana Špalková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Mariána príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Katarína Poliaková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Michaela Zábojníková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Sebastiána príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Monika Ščevovichová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Renáta Kozáková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Andreu príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Ing. Róbert Kredátus, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získal pre Kristiána príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Silvia Kupcová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Tomáša príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Iveta Milá, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Pavla príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Viliam Franček, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získal pre Lukáša príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Róbert Špuler, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získal pre Romanu príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Jolana Marcinčáková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Tomáša príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 500 € Katarína Kališová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Dominiku príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Jana Gecíková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Samuela príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Margita Labudová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Pavla príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Mária Bizoňová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Dominika príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Iveta Čamajová, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Štefana príspevok na liečbu v centre Adeli.
Poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Helena Šulková, v programe pre jednotlivcov v núdzi, získala pre Mariána príspevok na liečbu v centre Adeli.
podpora vzdelávania 2 147,5 € Andrej Kincel, podporený v štipendijnom programe Hlavička, absolvoval stáž v krajine Taliansko, na Politecnico di Torino, Department of Control and Computer Engineering.
podpora vzdelávania 990 € Anna Kubusová, podporená v štipendijnom programe Hlavička, absolvovala stáž v krajine Veľká Británia, na The University of Sheffield.
podpora vzdelávania 629,2 € Mgr. Zuzana Dragunová, podporená v štipendijnom programe Hlavička, absolvovala stáž v krajine Česká republika, na Univerzita veterinárneho lekárstva a farmaceutických vied.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 400 € Predkladateľ Druhá šanca na život realizoval v programe SPPoločne projekt Buď lepší, buď FIT. Cieľom projektu bolo zníženie počtu detí trpiacich nadváhou až obezitou a zároveň minimalizovanie ochorení s tým súvisiacich. Pre deti sa pripravila zábavná forma cvičenia a pre rodičov prednášky o správnych stravovacích návykoch. Motivačnou formou sa tak začal riešiť problém rizikovej skupiny detí trpiacich obezitou.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 3 500 € Predkladateľ Horolezecký klub SLAŇÁK realizoval v programe SPPoločne projekt Ukážeme Ti svet z výšky. Zámerom projektu bola výstavba umelej lezeckej steny, ktorá bude slúžiť členom horolezeckého klubu Slaňák, žiakom základných a stredných škôl a aj širokej verejnosti.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Predkladateľ Klub milovníkov autentického folklóru realizoval v programe SPPoločne projekt Dobrá Východná. Cieľom projektu bolo najmä oživiť areál amfiteátra vo Východnej prostredníctvom zorganizovania nových podujatí. Klub zorganizoval 9 podujatí a areál amfiteátra bol plný celé leto.
zachovanie kultúrnych hodnôtposkytovanie sociálnej pomoci 5 000 € Predkladateľ Komunita Kráľovnej pokoja realizoval v programe SPPoločne projekt ROZŠÍRME SI SRDCE /O/ TVORENÍM. Cieľom projektu bolo zvýšiť kvalitu života klientov soc. zariadení vybudovaním tvorivých dielní a zároveň ich podnietiť k tomu, aby neboli pasívnymi prijímateľmi sociálnych služieb, ale aby objavili svoj vnútorný tvorivý potenciál a dostali priestor využiť ho. V rámci zrealizovaného projektu boli vytvorené tvorivé dielne s následnou sériou tvorivých workshopov a kultúrno-spoločenských podujatí. V projekte sa navzájom obohatili klienti Domova sociálnych služieb a mládež obce, ďalej deti Detského domova s deťmi obce a v neposlednom rade klienti zariadenia pre seniorov a seniori z obce. Projekt prispel do života obce alternatívnymi formami trávenia voľného času pre deti, mladých ľudí z obce a seniorov. V rámci realizácie rozširoval sociálne siete v rámci obce ako prevencia proti izolácii. Prehĺbením odbornosti - zaškolením jedného zo zamestnancov nášho zariadenia došlo k zefektívneniu práce v multisenzorickej miestnosti ,,snoezelen"".
ochrana a tvorba životného prostrediaposkytovanie sociálnej pomoci 8 000 € Predkladateľ MARTA - pomoc núdznym n. o. realizoval v programe SPPoločne projekt Oáza pre chudobných, núdznych a bezdomovcov. Cieľom projektu bolo vytvoriť oázu pre ľudí bez domova. Po vybudovaní záhrady s altánkom v areáli zariadenia vzniklo príjemné miesto vhodné na trávenie voľného času a jeho vhodné využívanie, priestor pre spoločné stretnutia a aktivity, pre spoločné stravovanie, kultúrne programy a športové hry. Klienti zariadenia a ľudia bez domova z okolia tak získali možnosť zmysluplného trávenia času.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 650 € Predkladateľ Martinský klub priaznivcov cestovania realizoval v programe SPPoločne projekt Martinský cestovateľský festival. Cieľom projektu bolo zorganizovať Martinský cestovateľský festival, kultúrne podujatie s dlhodobou perspektívou. Zámerom festivalu bolo pomáhať objavovať svet a tým znižovať mieru obáv zo vzdialeného a nepoznaného, prinášať mnoho zaujímavých zemepisných, historických a etnografických faktov a vzbudiť záujem o zmysluplný spôsob trávenia voľného času. Obyvatelia regiónu získali nové podnety a námety na možnosti cestovania a mladí i skúsení fotografi, filmári a cestovatelia získali priestor pre sebarealizáciu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ Materská škola - Óvoda realizoval v programe SPPoločne projekt Revitalizácia Slniečkového školského dvora. V rámci projektu sa zrevitalizoval školský dvor a vytvorila sa športová zóna pre deti. Cieľom projektu bolo eliminovanie predikcie obezity a utváranie základov trvalého pozitívneho vzťahu k pohybovým aktivitám a športu. V novovzniknutej oáze relaxu enviro-centra získajú deti poznatky o živej prírode a o jej ochrane a naučia sa niesť zodpovednosť za svoje konanie.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 7 990 € Predkladateľ Mesto Šahy realizoval v programe SPPoločne projekt "Workout - zdravé šialenstvo pre všetkých:-)". Cieľom projektu bolo vybudovať nový priestor na športovanie v meste, ktoré by vyhovovalo potrebám súčasnej mladej generácie a podnietiť širokú škálu mladých ľudí k aktívnemu tráveniu voľného času. V rámci projektu sa vybudovalo nový moderný voľnočasový areál WORKOUT a zrekonštruoval sa mobiliár už existujúceho detského ihriska. Tým sa podporil zdravý spôsob trávenia voľného času mládeže.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € Predkladateľ Mesto Šaľa realizoval v programe SPPoločne projekt Oázy zelene pri artézskych studniach v Šali. Pri artézskych studniach sa vysadením stromov, kríkov, trvaliek, či cibuľovín vytvorili oázy zelene, ktoré v spojení s osadenými lavičkami, košmi a informačnými vitrínami vytvorili predpoklady pre ich využívanie ako oddychových lokalít. Použité druhy sú nenáročné na starostlivosť, sú umiestnené v blízkosti vodných zdrojov a tak majú šancu trvalo zlepšiť kvalitu životného prostredia v meste a skrášliť prostredie. Osadením informačných tabúľ sa vytvoril priestor pre trvalé a vždy aktuálne informovanie obyvateľov nielen o kvalite vody, ale aj o vysadených druhoch zelene.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ Náš Bardejov realizoval v programe SPPoločne projekt Aby si oddýchol každý. Zámerom projektu bolo vybudovanie oddychovej zóny. Vybudovala sa prvá časť oddychovej zóny - detské integrované ihrisko pre zdravé deti i deti s postihom. Do projektu boli zapojení aj členovia okresného centra zväzu telesne postihnutých v Bardejove, dobrovoľníci i neziskové organizácie.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 500 € Predkladateľ Občianska iniciatíva GRINAVA realizoval v programe SPPoločne projekt GrinGa - priestor pre všetkých. Cieľom projektu bolo vytvorenie multifunkčného priestoru GrinGa, určeného na rôzne kultúrne a spoločenské podujatia. Zriadila sa tiež detskú bibliotéka a nadviazala sa spolupráca s Malokarpatskou knižnicou. Vďaka projektu vznikol krásny multifunkčný priestor, kde sa už zrealizovali prvé verejné podujatia a kde sú naplánované ďalšie akcie pre deti a širšiu verejnosť.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 7 510 € Predkladateľ Občianske združenie Chrabromil realizoval v programe SPPoločne projekt Pohyb a šport v prírode má terapeutické účinky. Cieľom projektu bolo rozvíjať pohybové schopnosti a zručnosti ťažko zdravotne znevýhodnených, zlepšovať ich fyzické a psychické zdravie a bojovať aj proti obezite. V rámci projektu sa vybudovala viacúčelová zóna pre športovo-pohybové aktivity ako sú futbal, volejbal, basketbal a badminton. Voľný čas ťažko zdravotne znevýhodnených sa tak obohatil o potrebný pohyb a šport na čerstvom vzduchu, ktorý má na nich aj terapeutický vplyv.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ občianske združenie Lepšia Trnava realizoval v programe SPPoločne projekt Trnava PowerPark. Cieľom projektu bola výstavba outdoorového crossfitového ihriska pre posilňovanie s vlastnou váhou. Na ihrisku je naplánovaných niekoľko športových akcií pre verejnosť: Majstrovstvá mesta v zhyboch na hrazde, Crossfit Challenge a Fitness víkend. Ihrisko bude verejne prístupné pre všetkých Trnavčanov bez obmedzení.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Predkladateľ Občianske združenie Vlkolínec realizoval v programe SPPoločne projekt Obnova náučných chodníkov a senníkov v okolí Vlkolínca. Cieľom projektu bolo obnova náučných chodníkov a senníkov v okolí Vlkolínca. V rámci zrealizovaného projektu boli splnené všetky vytýčené ciele. Boli sfunkčnené jestvujúce náučné chodníky, zachránené pôvodné stavby-senníkov, spolu s udržiavaním a skultúrnením prírodného prostredia Vlkolínca, ako aj zapojením domáceho obyvateľstva do jeho skvalitňovania.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Predkladateľ Obec Dobroč realizoval v programe SPPoločne projekt Športovo relaxačný areál. Cieľom projektu bolo vybudovanie multifunkčného ihriska pre minifutbal a v zimnom období pre ľadový hokej. Ihrisko však bude slúžiť aj na tenis, volejbal a nohejbal. Pre hokejistov a korčuliarov budú ešte osadené vedľa ihriska parkové lavičky.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ Obec Dolné Dubové realizoval v programe SPPoločne projekt Zelená je tráva a nielen futbal je hra.. Cieľom projektu bolo vybudovanie detského ihriska v obci a tiež skvalitnenie futbalového ihriska a jeho okolia, kde sa pravidelne stretáva široká verejnosť pri športových, pohybových a iných oddychových aktivitách a kultúrnych podujatiach.
zachovanie kultúrnych hodnôt 8 000 € Predkladateľ Obec Horné Semerovce realizoval v programe SPPoločne projekt Tradície a zvyklosti v našej obci. Cieľom projektu bolo oživiť tradície a zvyklosti obce Horné Semerovce. Folklórny súbor vedľa klubu dôchodcov nacvičil pásmo tancov a piesní, ktorým sa odprezentoval na dožinkovej slávnosti. V rámci projektu sa tiež zastrešilo pódium. Obec tiež zorganizovala vinobranie, ktoré bolo spojené so súťažou vo varení guľášu. Všetky podujatia boli spojené aj s remeselníckymi trhmi.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 500 € Predkladateľ Obec Nižný Žipov realizoval v programe SPPoločne projekt Žipovská Novta 2013 - 9, ročník. Cieľom projektu bolo spoznávať rozmanitosť slovenského folklóru a priblížiť krásy ľudovej piesne, ľudových tradícii regiónov Slovenska. V deň konania podujatia sa konal v uliciach obce pozývací program, ktorý pripravila folklórna skupina ŽIPOVČAN. Zámerom bolo vytvoriť priestor pre produkciu tvorcov, interpretov ľudovej kultúry, rôznych žánrov a rôznych vekových skupín.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 500 € Predkladateľ Obec Vysoká nad Kysucou realizoval v programe SPPoločne projekt Medzinárodné stretnutie hasičov - veteránov. Hlavným cieľom projektu bolo pripraviť a zrealizovať Medzinárodné stretnutie hasičov - veteránov v obci Vysoká nad Kysucou. Počas kultúrneho podujatia sa odmenili a uctili členovia zúčastnených hasičských zborov za ich dlhoročnú prácu pre svoju obec.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 7 800 € Predkladateľ Obec Vyšná Olšava realizoval v programe SPPoločne projekt Ihrisko pre deti. Cieľom projektu bolo kreatívne využiť verejný priestor v prospech detí. Obec Vyšná Olšava v spolupráci so ZŠ Vyšná Olšava vybudovala komplex preliezok, kde sa deti zabavia vo svojom voľnom čase. Tým sa zrevitalizoval nevyužitý priestor pri základnej škole. Vzniklo tak atraktívne miesto na aktívne trávenie voľného času detí.
podpora vzdelávania 5 920 € Predkladateľ Rodičovské združenie pri Základnej škole s materskou školou v Liešťanoch realizoval v programe SPPoločne projekt Záhrada zvedavých mravčekov - záhrada obnovy vzťahov. Hlavným cieľom projektu bola estetická a funkčná úprava nevyužívanej časti záhrady na „učebňu pod šírym nebom“, ktorá sa stane neoddeliteľnou súčasťou výukového plánu MŠ s celkom novými prvkami, aby deti – žiaci už od útleho veku spoznávali a postupne chápali prepojenosť medzi človekom a prírodou, medzi živou a neživou prírodou, ako i prepojenosť medzi ľuďmi navzájom. Nový priestor bude naďalej rozvíjaný a spoluutváraný deťmi.
ochrana a tvorba životného prostredia 8 000 € Predkladateľ Spojená škola-Stredná odborná škola Ľudovíta Greinera realizoval v programe SPPoločne projekt Areál zdravia. Hlavným cieľom projektu Areál zdravia bola úprava vonkajších priestorov areálu školy a domova mládeže pre študentov štiavnických škôl a verejnosť. Súčasťou revitalizácie bola výsadba zelene, aby v objekte vznikol park, ktorý má slúžiť aj na výučbu a poznávanie drevín lesníckych odborov. V rámci projektu sa tiež vybudovala kyslíková dráha a umelá lezecká stena v telocvični.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 900 € Predkladateľ Street dance academy realizoval v programe SPPoločne projekt Uk Championships. Ústredným zámerom projektu bol rozvoj pohybovej činnosti a zdatností u detí a mládeže prostredníctvom tanečnej súťaže. Na akciu sa prišli pozrieť nielen študenti základných, stredných a vysokých škôl, ale taktiež aj dospelí ľudia, ktorí majú radi tanec a prišli podporiť svoje deti. Do súťaže sa zapojili nie len Slováci, ale taktiež tanečníci z celej Európy. Témou diskusií bola hlavne história tanca, ale aj cestovanie a dôležitosť učenia sa cudzích jazykov, vhodná strava a životospráva tanečníkov a ako správne trénovať. Tanečníci sa mohli zúčastniť 10-tich lekcií a naučiť sa rôzne tanečné štýly a rozšíriť si tak svoje vedomosti a schopnosti v tanci.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ Súcit n.o., Veľké Kapušany realizoval v programe SPPoločne projekt Fitnes centrum pre seniorov. Cieľom projektu bolo pomáhať prijímateľom sociálnych služieb využiť voľný čas aktívne, pod dozorom odborného personálu a pozitívne ovplyvniť zdravie a pohyblivosť klientov s mnohými diagnózami. Zámerom realizácie bolo vybudovanie Fitnes centra pre seniorov. Ciele projektu sú dlhodobé. Do fitnes centra boli vybrané také prvky, ktoré sú vhodné pre každého klienta. Denne klienti 2x cvičia pod dozorom odborného personálu. Cvičením na čerstvom vzduchu bol spestrený život klientov v zariadení.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 7 020 € Predkladateľ TIMI, n.o. realizoval v programe SPPoločne projekt Oddychová a športová zóna pre deti v Centre Liberta. Cieľom projektu bolo vytvorenie oddychovej a športovej zóny v centre Liberta v Košiciach, najmä pre hendikepované deti. Na dvore centra sa vybudovala oddychová zóna, pozostávajúca z detského ihriska a posedenia. V interiéri centra pribudlo špeciálne pohybové zariadenie, nahrádzajúce u postihnutých detí aktívny pohyb. Pre zdravotne postihnuté deti sa tak rozšírila ponuka športového vyžitia v priestoroch centra Liberta.
ochrana a tvorba životného prostredia 7 000 € Predkladateľ Základná škola Františka Hrušovského realizoval v programe SPPoločne projekt Záhrada v škole - škola v záhrade. Vďaka projektu sa zo školskej záhrady vybudovalo miesto, ktoré sa stalo školou v prírode, herňou, športoviskom, miestom na stretávanie sa a oddych, miesto, ktoré poskytne žiakom, obyvateľom, ale i návštevníkom obce príjemný a vyhľadávaný obecný priestor plný zelene. V záhrade sa vybudovala ekoučebňa a vznikli 3 výukové záhony na pestovanie trvaliek, letničiek a byliniek, ktoré využijú žiaci na hodinách pracovného vyučovania. Trávnatý porast záhrady sa osadil záhonmi s kvitnúcimi drevinami, bylinkami, tisovým plotom a levanduľou.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ Základná škola v Giraltovciach realizoval v programe SPPoločne projekt Moderné a bezpečné ihrisko pre naše deti. Cieľom projektu bolo vybudovanie detského ihriska v areáli Základnej školy v Giraltovciach a vytvorenie tak priestoru pre stretávanie sa rodín s malými deťmi na bezpečnom a peknom mieste. Cieľom bolo poskytnúť deťom možnosť hrať sa na rozsiahlej ploche na bezpečných a certifikovaných prvkoch ihriska, čím bol zámer projektu splnený.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ Základná škola, J. Švermu 6, 071 01 Michalovce realizoval v programe SPPoločne projekt Poďme spolu von. Cieľom projektu bolo vybudovať detské ihrisko a prostredníctvom neho ponúknuť žiakom školy a deťom zo sídliska alternatívu k vysedávaniu pred televíznou obrazovkou, respektíve monitorom počítača a umožniť im relaxovať, spolu s rovesníkmi vypĺňať voľný čas hrami na čerstvom vzduchu. Pre učiteľov a žiakov vznikla možnosť realizovať netradičné vyučovacie hodiny. Rodičom na MD a RD sa umožnilo tráviť spoločné chvíle s deťmi v príjemnom prostredí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ ČERIENKA realizoval v programe SPPoločne projekt Multifunkčné ihrisko. V obci Čerenčany sa vybudovalo nové multifunkčné ihrisko. Deti, mládež aj dospelí obyvatelia z obce získali vhodné a bezpečné miesto na športovanie a stretávanie sa. Vďaka projektu sa tiež obnovila činnosť futbalového klubu a mohli vzniknúť nové športové krúžky.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Predkladateľ Rodičovské združenie pri Materskej škole realizoval v programe SPPoločne projekt Čarovný svet pohybu. Rodičovské združenie pri Materskej škole v Spišskej Novej Vsi zrevitalizoval školský dvor, aby bol pre deti v prvom rade bezpečným miestom. ale aj miestom plným farieb, zaujímavých centier pohybu, zábavy i oddychových zón. Deti z celého sídliska získali príťažlivé a bezpečné miesto na hry vonku.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ OZ NOVÉ TVÁRE/NEW FACES realizoval v programe SPPoločne projekt V zdravom tele zdravý duch. OZ New Faces v rámci komplexnej úpravy mestského parku vybudovalo nové atraktívne miesto pre verejnosť. Vybudovalo sa nové detské ihrisko, obnovila sa zeleň a v rámci projektu sa vybudoval vonkajšie fitnes a športový areál. Vzniklo tak miesto pre aktívne trávenie času ľudí všetkých vekových kategórií v príjemnom prostredí.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 7 915 € Predkladateľ Mesto Spišské Vlachy realizoval v programe SPPoločne projekt Zóna pre mamičky s deťmi. Cieľom projektu bolo vybudovať zostavu detských prvkov, ktoré zapadnú do priestorov, medzi storočné stromy, či už esteticky alebo pozične. Vybrané prvky pokrývajú potreby najmenších aj starších detí. Výsledná oddychová zóna pritiahla viac detí, spojila ich a vznikol tak priestor, kde sa môžu stretávať aj mamičky.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Predkladateľ Kultúrno-informačné centrum Veľký Šariš realizoval v programe SPPoločne projekt Kultúrne leto na hrade Šariš. Zámerom projektu "Kultúrne leto na hrade Šariš" bolo kultúrnymi podujatiami oživiť počas leta hradný vrch hradu Šariš a ponúknuť obyvateľom Veľkého Šariša, Prešova a priľahlých miest viac možností na trávenie voľného času. Cieľom bolo tiež spopularizovať miestne tradície a zvyky a ponúknuť pridanú hodnotu dvom veľkým podujatiam - Filmová noc na hrade a Šarišské hradné hry. Realizáciou kultúrnych podujatí v atraktívnom prírodnom prostredí hradu priniesol projekt inovatívne možnosti k oživeniu komunitného kultúrneho života v regióne Šariša.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 8 000 € Predkladateľ Mesto Turzovka realizoval v programe SPPoločne projekt Samospráva deťom. Cieľom projektu bolo vytvorenie detského ihriska s atrakciami pre najmenších v Nízkoprahovom centre Dúha. Zámerom projektu bolo sústrediť sa na najmenšie deti, aby sa im vytvoril priestor na sebarealizáciu a plnohodnotné trávenie voľného času s mamičkami. Na mieste zastaralého detského ihriska tak vyrástla plne funkčná oddychová plocha.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 7 895 € Predkladateľ Areál oddychu a športu pri jazere, Nová Dedinka realizoval v programe SPPoločne projekt Revitalizácia jazera a vybudovanie detského ihriska. Cieľom projektu bolo vyčistenie a revitalizácia jazera a jeho priľahlého okolia, vybudovanie športovo-oddychového areálu s detským ihriskom pri jazere s cieľom podpory trávenia voľného času v prírode a následne podpora a rozvoj aktivít smerujúcich k budovaniu pozitívneho vzťahu širokej verejnosti, detí a mládeže k prírodným a kultúrnym hodnotám, ochrane prírody a životného prostredia.
zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € Predkladateľ TRIPTYCH o.z. realizoval v programe SPPoločne projekt Hidepark - viac priestoru pre kultúru v Nitre. Zámerom projektu bolo dokončenie mobilnej galérie, miestnosti pre dobrovoľníkov, zastrešenie pódia, vytvorenie krytého priestoru pre najmenších v komunitnej záhradke, a zároveň doplnenie drobného mobiliáru, a doplnenie technického zabezpečenia. Hidepark sa stal kultúrnym centrom, ktoré vzniklo na opustenom mieste bývalej skládky odpadov. Po štyroch rokoch sa toto miesto stalo kultúrnym centrom pre nezávislú kultúru, alternatívne športy, ekológiu a vzdelanie.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Predkladateľ Obec Zatín realizoval v programe SPPoločne projekt Šanca pre zatínske deti. Zámerom projektu bolo vybudovanie detského ihriska v parku pre deti, aby mohli kvalitne tráviť voľný čas v peknom prostredí. . Do projektu sa podarilo zapojiť všetkých obyvateľov z obce ako aj ľudí zo širokého okolia. Plánom obce do budúcnosti je bezpečne prevádzkovať detské ihrisko pre radosť detí. .
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Predkladateľ Obec Mýto pod Ďumbierom realizoval v programe SPPoločne projekt 400 rokov obce Mýto pod Ďumbierom. Zámerom projektu bolo pripomenutie si 400 rokov od prvej písomnej zmienky o obci Mýto pod Ďumbierom, príprava osláv, usporiadanie kultúrneho programu, zabezpečenie stretnutia občanov a rodákov, turistov a hostí z partnerských miest a obcí z Maďarska, Chorvátska, Čiech a Slovenska. V rámci projektu bol pripravený bohatý kultúrny program a slávnostné zasadnutie Obecného zastupiteľstva, kde boli ocenení občania, ktorí sa zaslúžili o rozvoj obce.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € Predkladateľ Obec Doľany realizoval v programe SPPoločne projekt Arborétum Doľany. Cieľom projektu Arboréta Doľany bolo zlepšenie environmentálneho povedomia u širokej verejnosti a zlepšenie vnímavosti detí a dospelých k rozmanitosti živých foriem. Plochu arboréta bude potrebné pravidelne udržiavať a porast čistiť od náletových drevín.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Predkladateľ Mesto Brezno realizoval v programe SPPoločne projekt Šport pri Hrone nás baví. Zámerom bola podpora a rozvoj zmysluplného využívania voľného času detí spolu s rodičmi úpravou, skvalitnením a obnovou verejného priestranstva a tým aj skvalitnenie životného prostredia a trvale udržateľného rozvoja mesta. Vytvorenie bezpečného miesta pre hru a zábavu pre detí, rozvoj ich fyzických zdatností a zručností, osobnostný a sociálny rast. V pokojnej zóne uprostred parkovej zelene, na okraji mesta s chodníkovým prepojením vedúcim priamo do centra mesta bolo vytvorené nové detské ihrisko. Vytvorené ihrisko prispeje k podpore a rozvoju fyzických zdatností a zručností detí, osobnostnému a sociálnemu rastu.
ochrana a tvorba životného prostredia 6 000 € Predkladateľ Stredná odborná škola technická realizoval v programe SPPoločne projekt Vybudovanie eko zóny. Podstatným cieľom projektu bolo rozvinúť a prehĺbiť u žiakov aj dospelých environmentálnu výchovu a zodpovedný prístup k životnému prostrediu vybudovaním Ekozóny. Špecifickými cieľmi projektu bola motivácia mladých ľudí k sebarealizácii v prostredí školy v prospech rovesníkov i širšej komunity a odstránenie apatie mladých ľudí k manuálnej práci.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 866 € Predkladateľ Bežecký klub Vajnory realizoval v programe SPPoločne projekt FITNESS PARK JURSKÁ CESTA - VAJNORY. Cieľom projektu bolo vytvoriť podmienky na rekreačné športovanie v obci a v blízkom okolí. V oblasti športového areálu športuje čoraz viac ľudí, ktorí popri behu cvičia na inštalovaných fitness prvkoch. Celý projekt zapadá do koncepcie novej cyklotrasy JURAVA , ktorá bola otvorená prakticky v rovnakom termíne.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 867 € Predkladateľ FUDEMUS realizoval v programe SPPoločne projekt Vymeň nudu za pohyb. Cieľom projektu bolo usporiadanie pilotného športovo spoločenského podujatia. Zámerom bolo podnietiť čo najširšie obyvateľstvo k akémukoľvek pohybu a zabezpečiť potrebné športové náčinie, náradie a pomôcky.
zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € Predkladateľ Martinský klub priaznivcov cestovania realizoval v programe SPPoločne projekt Mosty. Hlavným cieľom projektu bola realizácia kvalitného kultúrneho podujatia s dlhodobou perspektívou, s ústrednou myšlienkou znižovania intolerancie medzi ľuďmi. Podarilo sa pripraviť kvalitné kultúrne podujatie s dlhodobou perspektívou. Svojimi aktivitami prispelo k znižovaniu intolerancie medzi ľuďmi. Na podujatí boli pripravené prezentácie cestovateľov a ľudí, zaoberajúcich sa ľudskými právami, pre deti základných a stredných škôl Turca. Tiež bol pripravený a realizovaný hudobný program inšpirovaný inými kultúrami. Medzi sprievodné aktivity projektu MOSTY patrili tematická fotosúťaž pre detského i dospelého tvorcu, spojená s workshopmi a vernisážou.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 880 € Predkladateľ Základná škola v Snine realizoval v programe SPPoločne projekt Relaxačno -náučno - poznávací dopravný chodníček. Zámerom a cieľom projektu bolo vybudovanie relaxačno – náučno – poznávacieho dopravného chodníčka, na ktorom sú umiestnené panely s históriou a krásou regiónu a oddychová zóna s lavičkami a hojdačkou. Veľká časť žiakov má priamych potomkov zo zátopovej oblasti Starina. A práve aj prostredníctvom týchto panelov sa priblížila krása tunajšej prírody (NP Poloniny, CHKO Vihorlat), v ktorej žili a vyrastali ich predkovia, históriu a krásu nášho mesta a regiónu. Tento chodník spolu s dopravným značením slúži aj ako dopravná cestička pre kolobežkárov a bicyklistov, aby si overovali pravidlá cestnej premávky.
ochrana a tvorba životného prostredia 3 470 € Predkladateľ Priatelia Znieva - občianske združenie realizoval v programe SPPoločne projekt Zelená oáza v Lazanoch - založenie komunitnej záhrady. Hlavnými cieľmi projektu bolo založenie verejnej komunitnej záhrady, ktorá by slúžila na oddych a stretávanie sa miestnej komunity. V založenej komunitnej záhrady boli osadené nové lavičky a informačné tabule. Zatraktívnil sa tak priestor dvoch kultúrnych pamiatok pre turistov a návštevníkov, ktorí na nich nájdu základné informácie o jednotlivých objektoch i vzniku záhrady.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 000 € Predkladateľ Obec Konská realizoval v programe SPPoločne projekt Pohyb pre deti. Cieľom projektu bolo poskytnúť deťom pravidelný a bezpečný pohyb v areáli ZŠ s MŠ. Podarilo sa zrealizovať osadenie hracích prvkov, výsadbu zelene, osadenie mobiliáru taktiež vysiatie trávy. Deti v rámci vyučovania sa budú starať nielen o zeleň, ale aj čistotu areálu.
zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € Predkladateľ Domka- Združenie saleziánskej mládeže, Stredisko Bratislava- Mamateyova realizoval v programe SPPoločne projekt Naša čajovňa. Hlavným cieľom projektu bola podpora komunity a znižovanie anonymity prostredníctvom vytvorenia prostredia čajovne, kde sa môžu mladí a rodiny neformálne stretávať za účelom príjemného posedenia, rozhovoru s priateľmi a na organizovaných kultúrnych podujatiach.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 750 € Predkladateľ "SP" realizoval v programe SPPoločne projekt "Zlomení". Cieľom projektu bolo prostredníctvom pravidelných podujatí, organizovaných raz za mesiac, zabraňovať prehlbovaniu medzigeneračných rozdielov a budovať jednotu v komunite obyvateľov mesta Sliač a jeho okolia, aktívne prispievať k zlepšovaniu vzťahov v rámci nej a pozitívne prispievať k znižovaniu anonymity medzi jej obyvateľmi. Účastníci na podujatí zastupovali naozaj rôznorodé vekové kategórie, boli nielen z mesta Sliač, v ktorom sa podujatie organizovalo, ale i z bližšieho či viac vzdialenejšieho okolia. Podujatie spojilo tak ľudí na jednom mieste.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 000 € Predkladateľ Obec Vyšná Olšava realizoval v programe SPPoločne projekt Florbalové ihrisko. Cieľom projektu bolo vybudovanie florbalového ihriska v nevyužitej časti veľkého školského areálu, aby sa zvýšila aktivita našich detí športovým vyžitím. Využil sa tak nefunkčný a zanedbaný priestor, ktorý iba chátral. Občanom bol ponúknutý priestor trávenia voľného času.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 000 € Predkladateľ Mesto Kráľovský Chlmec realizoval v programe SPPoločne projekt Rekonštrukcia športového ihriska v meste Kráľovský Chlmec. Hlavným cieľom projektu bolo vytvorenie a rozšírenie podmienok pre najviac druhov športových aktivít počas celého roka, pričom ihrisko bude prístupné a dostupné pre širokú verejnosť. Rekonštrukcia spočívala v odstránení starého oplotenia, opravy poškodenej hracej plochy, vo vybudovaní malej tribúny, vyčiarkovaní jednotlivých druhov ihrísk a namontovaní nových hracích zariadení.
zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Predkladateľ Obec Kapušany realizoval v programe SPPoločne projekt Ako v rozprávke. Zámerom projektu v Kapušanoch bolo usporiadanie rezbárskeho plenéru, ktorého výsledkom sú sochy na tému Slovenských ľudových rozprávok s úžitkovou funkciou. Verejnosť a hlavne deti mali možnosť zoznámiť sa s rezbárskymi technikami. Deti zo školy vytvorili popisy o účinkoch byliniek a koncepty rozprávok.
podpora vzdelávania 3 200 € Predkladateľ Základná škola realizoval v programe SPPoločne projekt Trieda v prírode s relaxačným priestorom. Cieľom projektu bolo vytvoriť aspoň jednu triedu v prírode a relaxačný priestor, ktorý by slúžil na vzdelávanie a k rozvoju psychomotorických funkcií žiakov. Počas letných prázdnin môže byt trieda v prírode s relaxačným priestorom využitá ako mini ihrisko s možnosťou naučiť deti napr. bicyklovať, keďže medzi budovami školy je väčšie vyasfaltované parkovisko.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 985 € Predkladateľ GJFR Alumni realizoval v programe SPPoločne projekt Smrekovica. Cieľom projektu bolo prakticky naplniť environmentálny program školy, upraviť turistický chodník, obnoviť značenie, doplniť ho informačnými tabuľami a spropagovať ho širšej verejnosti, zviditeľniť menej známe pútnické miesto a zároveň vybudovať oddychové miesto a obnoviť odpočívadlo. Študenti aj absolventi sa zúčastnili niekoľkých výstupov na Smrekovicu a budú naďalej pravidelne udržiavať turistický chodník.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 000 € Predkladateľ Občianske združenie DSS Turie realizoval v programe SPPoločne projekt FITpark pre seniorov "Chuť športovať sa nekončí". Hlavným cieľom projektu bolo vybudovať FITpark pre seniorov v areáli Centra sociálnych služieb TAU, s cieľom skvalitniť a zlepšiť život seniorov, zabezpečiť vhodné a zmysluplné využívanie voľného času, zmierniť následky ich ochorenia zapojením sa do aktívnej činnosti. Areál ihriska sa bude využívať aj na metodické a poradenské aktivity pre zamestnancov DSS Turie ale i iných zariadení, kde by sa mohli dozvedieť viac o cvičení a životných potrebách seniorov.
zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € Predkladateľ ŠKB CEDENT Vranov n.o. realizoval v programe SPPoločne projekt Kultúra bez hraníc na Domaši 0. Ročník - Zvýšme si kultúrne občianske povedomie. Cieľom projektu bolo vrátiť kultúrno - spoločenský život do miesta sústredeného cestovného ruchu na Domaši k turistom a občanom z okolitých obcí v danom regióne. Tento projekt zblížil všetkých ľudí z akejkoľvek národnostnej menšiny s majoritou. Prehliadka bola zameraná na prezentáciu ľudovej tvorby a folklóru, čo ocenila hlavne stredná a staršia veková kategória turistov a obyvateľov.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 000 € Predkladateľ SOŠ drevárska realizoval v programe SPPoločne projekt Futbalová miniliga majstrov. Zámerom projektu bolo zmeniť spôsob trávenia voľného času stredoškolákov a žiakov základných škôl vo Vranove nad Topľou, podporiť vytrácajúcu sa súťaživosť a zvýšiť možnosti na športovanie pre deti v mimoškolskom čase. Do školskej futbalovej miniligy sa zapojilo žiaci školy, ktorí pravidelne v poobedňajších hodinách hrávajú futbal. Vďaka zrealizovaným turnajom na novom umelom trávniku došlo ku nadviazaniu užšej spolupráce s ostatnými školami. Vďaka novému ihrisku sa oživil a zintenzívnil športový život.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 000 € Predkladateľ Obec Blatné realizoval v programe SPPoločne projekt Zveľadenie multifunkčného športovo-kultúrneho areálu obce Blatné. Zámerom projektu bola podpora zdravého životného štýlu a aktívneho pohybu všetkých vekových kategórií, stretávanie sa ľudí a podporovanie medziľudských vzťahov.
ochrana a tvorba životného prostredia 3 360 € Predkladateľ Stredná odborná škola drevárska a stavebná realizoval v programe SPPoločne projekt Krasňanské studničky - voda pre život. Zámerom projektu bolo vytypovanie si 5-tich prameňov a studničiek, vrátane vyčistenia, zrekonštruovania, vytvorenia oddychovej minizóny, osadenia oznamovacích tabúľ a zmonitorovania stavu vody. Ďalej prebiehali besedy s osadníkmi a študentmi o krasňanských studničkách - vode pre život. Celkovo bolo vyčistených a upravených 5 studničiek vrátane osadenia a vytvorenia oddychových minizón. Na kvalitu vody boli vypracované chemické rozbory, ktoré boli zverejnené na oznamovacích tabuliach pri jednotlivých studničkách. S osadníkmi boli zorganizované besedy za účasti pedagógov a žiakov, kde boli poučení o dôležitosti a význame čistej pitnej vody.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 670 € Predkladateľ Základná škola Slovenského národného povstania realizoval v programe SPPoločne projekt Športujeme spoločne. Cieľom projektu bolo zorganizovať športovo - zábavné aktivity v priestoroch ZŠ. Projektom bolo podporené športovanie celých rodín a zároveň prezentácia zdravého životného štýlu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 4 114 € Predkladateľ Obec Košické Olšany realizoval v programe SPPoločne projekt Pohyb - zdravie - zábava. Cieľom projektu bolo revitalizovať areál školy a vybudovať bezpečné centrum pre cieľavedomé športovo-pohybové aktivity detí navštevujúcich materskú školu, otvoriť školu pre rodiny s deťmi vo veku od 2-7 rokov. Detské multifunkčné ihrisko bolo slávnostne otvorené v novembri.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 000 € Predkladateľ Stredná odborná škola realizoval v programe SPPoločne projekt Miesto, kde to žije. Cieľom projektu bola renovácia hľadiska okolo futbalového ihriska a tým prilákanie širokej verejnosti, mládeže, športových nadšencov a priaznivcov spoločenských akcií a vytvorenie miesta pre oddych. Okrem renovácie hľadiska bolo potrebné zveľadenie okolia priestoru hľadiska . Do budúcnosti vynovené hľadisko zatraktívni život v meste, posilní spoločenský život a prinesie miesto oddychu.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 744 € Predkladateľ ZŠ s MŠ Rakovec nad Ondavou realizoval v programe SPPoločne projekt Žime aktívne. Cieľom projektu bolo zaktivovať komunitu mikroregiónu Poondavie k cieľavedomej pohybovej a športovej aktivite, za účelom zmeny spôsobu života, vyplnenia voľného času a odstránenia sociálno-patologických javov vyskytujúcich sa u mládeže a zlepšenia zdravotného stavu komunity. Pre mnohých žiakov, študentov a ľudí v produktívnom veku sa športové aktivity stali samozrejmou súčasťou ich bežného dňa. Pravidelné športovanie mladšej generácii vyplnilo voľný čas a priviedlo ich k aktívnej a zmysluplnej činnosti. Dospelí tiež privítali všetky aktivity projektu a cieľavedome pracovali jednak na svojom zlepšovaní sa v tom ktorom športe, ale aj na zlepšení zdravotného stavu a zvyšovaní kondície.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 000 € Predkladateľ Mesto Púchov realizoval v programe SPPoločne projekt Street Workout Park. Zámerom projektu bolo vybudovaním tréningového "street workoutového parku" v Púchove podporiť vhodné trávenie voľného času mládeže. Ihrisko je postavené k radosti mladých cvičencov.
ochrana a tvorba životného prostredia 6 000 € Predkladateľ Obec Malžencie realizoval v programe SPPoločne projekt Revitalizácia na oddychovú zónu-PARK. Cieľom projektu bolo vybudovanie Oddychovej zóny, parku na mieste kde v minulosti vznikla nelegálna skládka odpadu. Dôvodom na jeho realizáciu bola skutočnosť, že v obci nie je vhodne upravené miesto na zmysluplné a aktívne trávenie voľného času. Z nelegálnej skládky sa vyviezlo cca 700 ton inertného odpadu. Na miesto bola navozená nová vrstva zeminy a vysiate trávne osivo. V záverečnej etape sa osadila šachovnica a oddychový mobiliár a realizovala sa výsadba stromov.
ochrana a tvorba životného prostredia 5 000 € Predkladateľ Obec Ovčiarsko realizoval v programe SPPoločne projekt Záhradná studňa, zdroj vody, zdravia, poznania. Cieľom projektu bolo sfunkčnenie studne, ozdravenie životného prostredia v centre obce a využívanie vody zo studne materskou školou i občanmi obce. Zároveň sa podarilo premeniť priestor pred materskou školou na harmonické miesto slúžiace pre hry a edukačné aktivity detí, kde môžu spoznávať význam vody pre človeka a realizovať pestovateľské činnosti.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 5 970 € Predkladateľ Obec Moravany realizoval v programe SPPoločne projekt Deti bezpečne na kolesách. Zámerom projektu bolo vytvoriť dopravné ihrisko v novovzniknutom parku Zuzana v centre obce v tesnej blízkosti Materskej školy a tak poskytnúť deťom priestor na vzdelávanie a príjemné trávenie chvíľ vo voľnom čase. Cieľom projektu bolo taktiež pokračovať v revitalizácii zanedbanej časti obce, poskytnúť mládeži regiónu priestor na vzdelávanie v dopravenej výchove a skvalitniť voľnočasové aktivity rodín sa deťmi.
ochrana a tvorba životného prostredia 6 000 € Predkladateľ Regenerácia generácie, o.z. realizoval v programe SPPoločne projekt Horský park challenge 2014. Cieľom 2. ročníka podujatia Horský park Challenge bolo spoločnými silami poskytnúť základnú starostlivosť Chránenému areálu Horského parku v Bratislave. Základnými princípmi tohto podujatia bolo upovedomiť návštevníkov parku o potrebe zabezpečiť parku bežnú starostlivosť formou čistenia od odpadkov, predovšetkým po sebe, ale tiež od nánosov občianskeho odpadu navievaného zo susediacich rušných ulíc. Ďalším cieľom tohto podujatia bolo učiť deti v lone prírody správať sa k nej ohľaduplne a s úctou i vďakou. Zopakovať si abecedu recyklácie odpadov, naučiť sa pomáhať a čistiť prírodu, ale sa aj zabaviť a zašportovať. Vyzbieralo sa vyše 50 vriec odpadkov.
podpora vzdelávania 6 000 € Predkladateľ Základná škola realizoval v programe SPPoločne projekt Malý zázrak semienok pre všetky zmysly. Cieľom projektu bolo vybudovať pre žiakov I.stupňa ZŠ a I. a II. stupňa špeciálnych tried azyl učebný, pracovný a azyl pre oddych. Bol vytvorený krytý prístrešok, altánok, umožňujúci výučbu v prírode. Vzniknutá školská záhradka, vytvorila priestor, v ktorom žiaci nadobudnú pracovné zručnosti, spoznajú cenu vlastnej práce a naučia sa mať úctu k výsledkom práce iných.
zachovanie kultúrnych hodnôt 6 000 € Predkladateľ Obec Dolné Dubové realizoval v programe SPPoločne projekt Po stopách prvého slovenského románu.. Hlavným cieľom bolo zviditeľnenie mena J.I.Bajzu, autora prvého slovenského románu. Myšlienkou projektu bolo prepojenie troch významných stavieb bodom, ktorý tieto stavby navzájom spojí. Vybudoval sa parčík, spojili sa stavby bytostne súvisiace s J.I. Bajzom do jedného bodu, vytvorilo sa tak priestranstvo pre spoločenské , duchovné a kultúrne aktivity a v neposlednom rade prišlo k participácii obyvateľov obce, ktorí sa zapojili do prác súvisiacich s projektom.
podpora a rozvoj telesnej kultúry 6 000 € Predkladateľ Materská škola, Dukelská 977, Považská Bystrica realizoval v programe SPPoločne projekt Mama, otec, sestra, brat, prídi s nami športovať. Zámerom projektu bolo zabezpečiť športové pomôcky pre materskú školu a skvalitniť tak podmienky na realizácie športových podujatí a taktiež zatraktívniť každodenné pobyty detí vonku.
zachovanie kultúrnych hodnôt 4 000 € Predkladateľ OZ OPPIDUM realizoval v programe SPPoločne projekt Medzinárodný divadelný a filmový festival UmUm´14. Cieľom projektu bolo vytvoriť trojdňový festival s rozmanitým a kvalitným umeleckým programom, ktorý sa konal v meste Stará Ľubovňa. Podarilo sa vytvoriť unikátnu atmosféru spoločenskej udalosti, ktorá poskytla možnosť stretnutia a dialógu globálneho sveta s lokálnym. Organizátorom sa podarilo vytvoriť rozmanitý a kvalitný umelecký program, ktorý bol tento rok zameraný na tému umenie a príroda.
Spolu 2 521 098,33 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder