Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Centra pre filantropiu

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Centra pre filantropiu, Bratislava'
za rok 2020

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
e) podpora vzdelávania 474,55 € Podporená fyzická osoba: Tomáš S.Názov podporenej aktivity: SYGA 2021Študent Tomáš S. získal motivačné štipendium na základe víťazstva v súťaži Siemens Young Generation Award 2021.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Adam S.Názov podporenej aktivity: SYGA 2021Študent Adam S. získal motivačné štipendium na základe víťazstva v súťaži Siemens Young Generation Award 2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 000 € Podporená organizácia: Nadácia Sluch ako dar, v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Zvyšovanie kvality vyšetrovacích postupov v ORLV rámci podporeného projektu bolo zakúpené zariadenie „ FIBERSCOPE ENF-GP2“. Endoskopické vyšetrovacie metódy zdokonaľujú pohľad na vyšetrovanú oblasť, možnosť posúdiť detaily. Endoskop má hrúbku 2,6mm a dá sa využiť aj na vyšetrovanie malých detí. Prakticky všetky ORL orgány sa nachádzajú v vnútri organizmu a pre ich detailnejšie posúdenie je nevyhnutné prezerať štruktúry vsunutím endoskopu. Čím kvalitnejší a tenší endoskop je, tým menej invazívne možno vyšetrovať. Zakúpenie zariadenia zlepšilo technické vybavenie pracoviska Kliniky otorinolaryngológie a chirurgie hlavy a krku Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice Bratislava, ktoré sídli v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke. Finančný dar bol použitý na zakúpenie medicínskeho prístroja „ FIBERSCOPE ENF-GP2“.
e) podpora vzdelávania 270 € Podporená fyzická osoba: Jana S., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 259 € Podporená fyzická osoba: Helena D., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 259 € Podporená fyzická osoba: Zoltán S., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 259 € Podporená fyzická osoba: Kristína C., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 259 € Podporená fyzická osoba: Lenka K., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 259 € Podporená fyzická osoba: Olena S., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Ildikó B., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Mária B., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Ildikó G., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Tímea G., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Tímea C., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 279 € Podporená fyzická osoba: Jana I., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 289 € Podporená fyzická osoba: Eva L., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 270 € Podporená fyzická osoba: Zuzana P., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 279 € Podporená fyzická osoba: Zuzana S., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 250 € Podporená fyzická osoba: Anna Z., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 259 € Podporená fyzická osoba: Lenka R., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 200 € Podporená fyzická osoba: Juliana B., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 280 € Podporená fyzická osoba: Mária N., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 205 € Podporená fyzická osoba: Eva N., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 205 € Podporená fyzická osoba: Gabriel N., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 289 € Podporená fyzická osoba: Martin V., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 106 € Podporená fyzická osoba: Tatiana D., v grantovom programe Staň sa opatrovateľom z NF HartmannFinančné prostriedky boli použité na preplatenie kurzu opatrovateľstva v rozsahu 220 hodín.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Mária P., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: BicieMatúš navštevuje ZUŠ v Žiari nad Hronom – Hru na bicie nástroje. Na hudobný nastroj bicie chodí už 7 rok. Raz chce nahrať svoj album. Finančné prostriedky boli použité na kúpu súčastí hudobného nástroja - nový hardvér, činely, stojan.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Daniel T., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Tenisová akadémiaTamara hrá aktívne tenis. Rozšírením tréningovej činnosti chce dosiahnuť väčšie úspechy na turnajoch aj v kategórii do 10 rokov. Úspechy na turnajoch – 2 x 3. miesto a 1 x 2. miesto. Rada by získala aj 1. miesto. Finančné prostriedky boli použité na služby spojené s tréningovou činnosťou.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Zuzana O., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: SpartakovecAlex vyniká vo futbale, ktorý ho veľmi baví. Má veľmi dobré výsledky, viackrát vyhral na turnajoch ako najlepší brankár. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového oblečenia a futbalových pomôcok.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Alena L., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Cesta na Majstrovstvá svetaLaura, je reprezentantkou Slovenska v dráhovej a cestnej cyklistike. Z roku 2021 je majsterkou Slovenska v rôznych disciplínach v dráhovej cyklistike a vicemajsterkou SR v cestnej cyklistike a časovke jednotlivcov. Laura po páde minulý rok žiaľ nebola nominovaná do reprezentácie Slovenska, preto sa nemohla zúčastniť majstrovstiev sveta. Finančné prostriedky boli použité na štartovný poplatok na súťaže, nákup športového, cyklistického oblečenia a doplnkov na bicykel.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Alena L., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Zažiariť v horskej cyklistikeDušan sa venuje cyklistike dva roky, za ten čas sa stal majstrom Slovenska v horskej cyklistike (XCO). V celkovom poradí slovenského pohára skončil na treťom mieste. V odvetví cyclocross skončil na majstrovstvách Slovenska na treťom mieste ako najmladší pretekár. Finančné prostriedky boli použité na kúpu bicykla.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Tatiana B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: O krok bližšie k svojmu snuFinančný príspevok bol určený pre Adriána, ktorý je aktívnym hráčom klubu OŠK Dolná Krupá v tíme U15 na pozícii brankár. Finančné prostriedky boli použité na nákup športového oblečenia a športových pomôcok.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Slávka L., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Žralok v bráneJožko je hádzanársky brankár, trénuje za mladších žiakov v Tatrane Prešov. Hádzaná je jeho život a chce sa stať profesionálnym hádzanárskym brankárom. Zúčastnil sa na majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v Žiline, kde získali titul za 1. miesto - zlatú medailu ako mužstvo mladších žiakov a zároveň získal titul najlepšieho brankára na turnaji U13 mladších žiakov. Finančné prostriedky boli použité na nákup športového materiálu a cestovné výdavky.
e) podpora vzdelávania 250 € Podporená fyzická osoba: Oľga C., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Nádejná dizajnérkaSimona vyniká v umeleckej sfére, je tvorivá, umelecky založená. Študuje v druhom ročníku na SOŠ umeleckej, kde rozvíja svoj vzťah k umeniu a umelecký talent. Zúčastnila sa výstavy, kde boli jej diela prezentované počas eventu v hoteli v Bratislave, kde boli rôzni uznávaní umelci. Taktiež bola v Poľsku vo Varšave, kde so školou reprezentovali na slovenskom veľvyslanectve vlastnoručne vytvorené kostýmy. Finančné prostriedky boli použité na umelecké pomôcky a materiál.
b) podpora a rozvoj športu 420 € Podporená fyzická osoba: Anna F., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: TanečnicaTimea sa venuje hip-hop tancu, ktorý ju veľmi baví. Návšteva workshopov, tréningov, súťaží ju naučila väčšej disciplíne a momentálne postúpila to vyššej výkonnostnej skupiny. Finančné prostriedky boli použité na hip hop tréningy, oblečenie a obuv.
e) podpora vzdelávania 465 € Podporená fyzická osoba: Libor P., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Digitálnym pianom k výškamAnna spieva už od svojich troch rokov. Aj vďaka jej úspechom v súťažiach na celoslovenskej a medzinárodnej úrovni sa stala študentkou Konzervatória v odbore operný spev. Získané financie využila na nákup hudobného nástroja - digitálneho piana.
b) podpora a rozvoj športu 490 € Podporená fyzická osoba: Erika K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Späť k hádzanejLucia sa venuje 10. rok hádzanej, dosiahla v nej domáce i medzinárodné ocenenia a chce sa venovala tomuto športu profesionálne. Finančné prostriedky boli použité na materiálne vybavenie: športové oblečenie, balančná podložka, masážna pištoľ, ktoré pomohli Lucii k skvalitneniu tréningových procesov, k zvýšeniu sily.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Slávka L., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Rýchly ako bleskJanko sa venuje atletike, obľubuje beh, ktorému sa venuje v každej voľnej chvíli. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie kvalitnejšieho športového oblečenia na beh pre profesionálnych atlétov. Ján bude v aktivitách v atletike pokračovať aj naďalej v súkromnom atletickom klube ASPH Prešov.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Miroslava Š., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Jakub motokrosová nádej SlovenskaJakub s motokrosom r. 2017 získal titul majstra SR v 50 ccm. V súčasnej dobe jazdí na motorke 85ccm. V Slovenskom pohári za rok 2021 sa umiestnil na celkom 3. mieste na Slovensku vo svojej triede. Najvýznamnejšou aktivitou bola účasť na Majstrovstvách Európy. Finančné prostriedky boli použité na pokrytie časti nákladov na pneumatiky a výstroj, štartovné na preteky.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Martina K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: TenisAshley sa venuje tenisu, chce byť profesionálnou hráčkou. Finančné prostriedky boli použité na služby na tréningy tenisu.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Milan Š., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Florbalová vášeňŠimon sa venuje florbalu, počas sezóny prestúpil do 1. FBC Trenčín. V rámci základnej časti sa umiestnil s klubom na 5. mieste v rámci Západoslovenského kraja. Na medzinárodnom turnaji v Prahe skončilo ich mužstvo na 12. mieste z 30 tímov a Šimon bol vo svojej kategórii na 14. mieste v tabuľke produktivity. Na Majstrovstvách Slovenska obsadilo mužstvo 7. miesto z 30 mužstiev. Šimon bol najlepším strelcom mužstva. Finančné prostriedky boli použité na ubytovanie s stravné náklady počas florbalových campov, nákup športového oblečenia a obuvi, úhrada poplatku za medzinárodný turnaj.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Anna F., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Futbalový senPeter sa venuje futbalu, reprezentuje mesto Zvolen v 2. lige. Jeho snom je dostať sa do zahraničia a hrať v niekto zo známych futbalových klubov. Finančné prostriedky boli použité na poplatok športového klubu a na športovú výstroj.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Marek K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Futbalový talentNicolas je futbalový talent. Ako tím mali veľký počet turnajov počas roka a na veľa z nich sa umiestnili na medailových pozíciách od 1. miesta až po 3 miesto. Napríklad turnaj v Lučenci 1.miesto. Turnaj v Ružomberku 3. miesto. Finančné prostriedky boli použité na poplatok futbalovej škole, cestovné náklady a športové vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 235 € Podporená fyzická osoba: Andrea Š., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: MMA talentPatrik sa MMA zápaseniu sa venuje 3 roky, trénuje v MMA klube v Michalovciach. Klub je členom organizácie SOMMA Slovensko, ktorá spadá pod svetovú organizáciu GAMMA. Tento rok sa stal šampiónom ligy vo svojej váhovej kategórii 77 kg a vicemajstrom Českej republiky v MMA vo váhovej kategórii 83,4 kg. Dostal sa do reprezentácie SR a pripravoval sa na ME. Na ME postúpil do druhého kola , v marci 2022 v svetom rankingu dosiahol rang 14, čiže sa umiestnil v TOP 20. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športovej výstroji a kúpu potravín a výživových doplnkov.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Eleonóra K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Karatista Jackie ChanPeťo sa venuje karate, je na technickom stupni 1.DAN kakyu1. Tréning bol zameraný na zvýšenie kondície, posilňovanie a zdokonaľovanie techniky. Finančné prostriedky boli použité na poplatok za pravidelné tréningy a športové vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Eleonóra K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Mladý Karate KidŠimon sa venuje karate od útleho detstva. Pravidelne navštevuje kurz karate, kde zdokonaľuje svoju techniku. Momentálne sa nachádza na 4. stupni kyu (zelený opasok). Finančné prostriedky boli použité na materiálno-technické vybavenie a poplatok za tréningy.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Petra V., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora pre talentovaného hokejistu môjho syna ŠimonaŠimon sa venuje hokeju, vyniká hlavne v hre v útoku a je 3. najlepší strelec v tíme. Šimonovými plánmi do budúca je dostať sa na športovú školu Dukla Trenčín, kde plánuje pokračovať vo svojej aktivite. Finančné prostriedky boli použité na zabezpečenie tréningov v klube HC Topoľčany, cestovné výdavky, nákup hokejky.
e) podpora vzdelávania 250 € Podporená fyzická osoba: Jozef K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Svet očami Simonky III.Simonka navštevuje Súkromnú základnú umeleckú školu, kde sa venuje výtvarnému umeniu. Zapojila sa do súťaží "Deti učia deti" a "Maľovaná abeceda", z ktorých získala diplomy. Následne absolvovala Zimnú prázdninovú školu SZUŠ a získala Strieborný certifikát. Ďalej získala vysvedčenie za absolvovaný rok 2021/2022 so známkami "výborný" a "absolvovala s vyznamenaním" a taktiež diplom za reprezentáciu SZUŠ na celoslovenských a medzinárodných súťažiach. Finančné prostriedky boli použité na školné a materiálne výdavky na výtvarné, umelecké potreby.
b) podpora a rozvoj športu 450 € Podporená fyzická osoba: Eva W., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Gymnastika moja srdcovkaNatália miluje tanec a gymnastiku. Navštevuje gymnastické centrum Slávia UK v Bratislave. Zabezpečenie tréningov jej pomohlo napredovať a zlepšovať sa v jednotlivých gymnastických cvičeniach. Finančné prostriedky boli použité na zabezpečenie tréningov.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Jarmila S., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Radosť z behania mi pomáha bežať pre "olympijské zlato"Hana Maria sa venuje behu na stredné a dlhšie trate od 400m do 5000m. Je členkou športového atletického klubu AC Stavbár Nitra. Hana mala možnosť zúčastniť sa pretekov vo Veľkej Británii, kde na súťaži UK Youth Development League Upper Midlands, 29. mája 2022 v behu na 800m, skončila na 2.mieste v máji 2022 a dňa 24.4 2022 sa umiestnila na 3. mieste v meste Leamington UK Youth Development League Upper Midlands North/East. V behu na 1500 v meste 3 A Rugby na súťaži Youth Development League Upper Midlands North/East sa v novembri 2022 umiestnila na 3 mieste. Zúčastnila sa súťaží na Slovensku, a ako dobrovoľníčka EYOF 2022 v Banskej Bystrici. Finančné prostriedky boli použité na nákup špotrovej obuvi, hodiniek, bežecké oblečenie a kúpa výživových doplnkov.
b) podpora a rozvoj športu 350 € Podporená fyzická osoba: Renáta Ž., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora talentuAdela sa venuje atletike - skoku o žrdi už 9 rokov. V r. 2021 získala 2. miesto hala Bratislava, 3. miesto vonku Trnava, 1.miesto družstvo atletickej lige Košice. Dosiahla osobný rekord v skoku o žrdi 285 CM, 4. miesto-hala MSR, 5. miesto hala ženy Bratislava, 2. miesto Atletická liga družstva Banská Bystrica, 4.miesto vonku Trnava. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového oblečenia a obuvi - bežeckých tretier.
e) podpora vzdelávania 250 € Podporená fyzická osoba: Martina V., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Malý programátorEliáš je technicky založený, vymýšľa si vlastné modely. Baví ho všetko, okolo matematiky, počítačov, technických a technologických hračiek. Kurz programovania A1 aj A2 ho posunul v jeho myslení, schopnostiach aj talente. Začal myslieť v zmysle programovacieho jazyka, pochopil veľmi veľa súvislostí a naprogramoval aj vlastnú minihru. Finančné prostriedky boli použité na kurz programovania - COOLCODE BLOX (A1) v medzinárodnej škole Logischool.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Stela B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Freestyle scooteringJakub vyniká v skákaní na kolobežke. Dosiahol 4. miesto v súťaži scootkings v Košiciach v kategórii pokročilých. Po renovácii kolobežky sa zväčšili možnosti skúšať na kolobežke nové triky a zdokonaľovať sa v tomto športe . Finančné prostriedky boli použité na kúpu nových kvalitných náhradných dielov na kolobežku.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Martin M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Budúca futbalová hviezdaViktor sa venuje futbalu, hrá v ŠKF Sereď. Vďaka finančnej podpore mal riadne zabezpečený tréningový proces, mohol absolvovať týždenný futbalový kemp a získal športovú výbavu pre zlepšenie tréningov: kopačky, čiapka, termo prádlo. Bol oslovený futbalovým klubom FC Nitra, aby pokračoval v ich prípravke U8. Zúčastnil sa kvalitne obsadeného turnaja v Orechovej Potôni. Dostal sa do kategórie U9, ktorá hráva 1. ligu prípraviek. Finančné prostriedky boli použité na služby za tréningy, poplatok za futbalový camp a športové vybavenie a oblečenie.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Monika H., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: WakeboardingEmma sa venuje sa vodným športom - wakeboardingu a kiteboardingu. Je členkou bratislavského wakeboardingového klubu Bratislava wake club - BWC. Každoročne sa zúčastňuje na mnohých národných, ale aj medzinárodných podujatiach. Majstrovstvá Slovenska vo Wakeboarde a Wakeskate sa uskutočnili 11.9.2021. Emma štartovala prvýkrát v kategórii Junior Ladies – do 18 rokov a skončila na peknom treťom mieste. Finančné prostriedky boli použité na športové vybavenie - nový wakeboard a ochrannú vestu.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Pavel M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: KarateDominik sa venuje karate, má 4. kyu -modrý opasok, je zaradený do súťažného družstva v jeho klube Tornado Team Nitra. Zúčastňuje sa na súťažiach slovenskej aj medzinárodnej úrovne. Finančné prostriedky boli použité na športové oblečenie a športové vybavenie a cestovné výdavky.
b) podpora a rozvoj športu 360 € Podporená fyzická osoba: Rastislav B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Zdravé plávanieNelku sa venuje plávaniu. Finančné prostriedky boli použité na úhradu plaveckých tréningov.
e) podpora vzdelávania 325 € Podporená fyzická osoba: Rastislav B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Tanec je životAdelka navštevovala baletnú prípravu v tanečnej škole Simony Smutnej SIMART. Po zvážení a odporúčaní si pridala jednu doplnkovú tanečnú, ktorú absolvuje v rámci školy cez Súkromnú základnú umeleckú školu Prokofievova. Finančné prostriedky boli použité na úhradu poplatkov za tréningy tanca a tanečné potreby.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Petra L., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Tanec v srdci IV.Ela začala tancovať v tanečnej skupine Bambula v Trenčíne v máji 2018. Zúčastnila sa viacerých súťaží na Slovensku, kde získavala popredné umiestnenia. Finančné prostriedky boli použité na poplatky za tréningy, tanečný camp, účasť na súťažiach a kúpu tanečného kostýmu.
b) podpora a rozvoj športu 495 € Podporená fyzická osoba: Tomáš L., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Judom svetomTomáš sa venuje džudu. Získal niekoľko umiestnení, konkrétne: 12. 6. 2022- Turnaj mladých nádejí v džude, Lučenec- 1. miesto, 4. 6. 2022- Judo Tournament Mayors Cup Bardejov- 3. miesto, 27. 2. 2022- Turnaj mladých nádejí, Zvolen- 2. miesto 3. 10. 2021- Turnaj mladých nádejí, Zvolen- 2. miesto. Finančné prostriedky boli použité na poplatky za tréningy, poplatok za sústredenie, cestovné náklady, poplatky a štartovné na súťaže, materiálne vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Jana V., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Futbal je pre mňa všetko!Adam hráva futbal za FK Čadca. Najvýznamnejšia aktivita pre rozvoj jeho talentu bol futbalový kemp v Trenčíne. Naučil sa tu nové spôsoby tréningu, nové techniky, samostatnosti, stretol sa s prvoligovými hráčmi, ktorí s nimi absolvovali kemp. Finančné prostriedky boli použité na poplatok za futbalový camp, cestovné náklady a športové vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Miriam B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora talentuSamko vyniká vo futbale. Vďaka finančnej podpore absolvoval letný futbalový kemp v Zlatých Moravciach, kde boli špičkoví tréneri a výborné podmienky pre trénovanie. Finančné prostriedky boli použité na futbalové kempy, tréningy a športové vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Miroslava D., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Fandí celá rodinaTeo je hokejista, chodí na základnú školu, ktorá je športovo zameraná, čiže počas vyučovania má aj tréningy. Finančná podpora mu umožnila zakúpiť novú výstroj, bez ktorej by nemohol trénovať. Finančné prostriedky boli použité na novú športovú výbavu - korčule, prilbu, rukavice a hokejku.
b) podpora a rozvoj športu 450 € Podporená fyzická osoba: Veronika H., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora budúceho olympijského víťaza v boxePeter sa venuje karate, dosiahol 3-Kyu - modrý opasok. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí 2. miesto na Majstrovstvách SR v kumite, 1. miesto v družstvách a veľa umiestnení na stupňoch víťazov na Slovensku aj v okolitých štátoch. Momentálne chodí aj na box, má za sebou viac ako 10 zápasov medzi juniormi. Na Majstrovstvách Slovenska, kde obsadil 2. miesto. Finančné prostriedky boli použité na nákup nových športových potrieb, na mesačné platby za tréningy, ako aj výdavky na súťaže.
b) podpora a rozvoj športu 250 € Podporená fyzická osoba: Peter K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Najlepší hráč tímuNinka sa venuje futbalu, v tíme Spartak Trnava - dievčatá. Tento rok hrávala v kategórii W15. Finančné prostriedky boli použité na nákup športovéhoj náradia a športového oblečenia.
b) podpora a rozvoj športu 200 € Podporená fyzická osoba: Marianna M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Volejbal - šport, ktorý zbožňujemDominik je všestranne športovo nadaný, venuje volejbalu. So svojim tímom suverénne vyhrali nad súpermi, ich šnúra turnajov pokračovala, zúčastnili sa turnajov v Skalici, Komárne, Novom Meste, kde predviedli svoje schopnosti. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového oblečenia, obuvi a športové potreby.
b) podpora a rozvoj športu 200 € Podporená fyzická osoba: Marianna M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Volejbal - úžasný športErik je športovo nadaný, venuje sa volejbalu. Jeho sen a cieľ je získať prvé miesto na Majstrovstvách Slovenska. Finančné prostriedky boli použité na nákup kvalitnej volejbalovej obuvi, volejbalové oblečenie, chrániče na kolená, kvalitnú volejbalovú loptu na domáce trénovanie a členský poplatok.
b) podpora a rozvoj športu 300 € Podporená fyzická osoba: Jana R., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora plaveckých talentovLeonard sa venuje plávaniu, navštevuje KVŠ Oceán. Finančné prostriedky boli použité na úhradu tréningov plávania.
e) podpora vzdelávania 250 € Podporená fyzická osoba: Marek M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Malý matematikOliver sa zaujíma o matematiku, od útleho veku rád počíta, rieši logické úlohy. Oliver od novembra 2021 aktívne navštevoval krúžok mentálnej aritmetiky. Kurz mentálnej aritmetiky výrazným spôsobom zlepšil jeho logické myslenie. Financie boli použité na úhradu programu mentálnej aritmetiky, zakúpenie počítadla abakus, ako aj učebníc k tomu potrebných.
b) podpora a rozvoj športu 250 € Podporená fyzická osoba: Martin B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora plávaniaTerezka je členkou plaveckého klubu Xbionic v Šamoríne. Zámerom projektu bolo zvýšenie počtu tréningov z dvoch na tri krát týždenne, aby tak mohla rýchlejšie napredovať. Zúčastnila sa aj prvých pretekov 26.3.2022 s názvom "Šamorínska vlnka". Vo svojej kategórii obsadila 5. miesto na 100 m voľný spôsob. Finančné prostriedky boli použité na členský poplatok v športovom klube a polatok za plavecký tábor.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Dušan M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Od plávania k triatlonuSimona začala plávať ako 5 ročná v plaveckom klube v Pezinku. Momentálne trénuje s triatlonovým klubom Triathlon mood, o.z. Finančné prostriedky boli použité na zabezpečenie tréningov plávania.
b) podpora a rozvoj športu 250 € Podporená fyzická osoba: Alena B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Začínajúca plavkyňaNelka začala plávať v jeseni 2020, pre klub XBS Swimming. Napreduje po technickej stránke v rôznych štýloch plávania. Finančné prostriedky boli použité na služby za tréningy plávania.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Zuzana P., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: KoncertyFilip má vlastnú hudobnú kapelu, v rámci základnej umeleckej školy vystupoval a súťažil, dosiahol aj so svojou kapelou 1. miesto, tvorba vlastných kompozícií. Finančné prostriedky boli použité na kúpu hudobnej aparatúry.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Podporená fyzická osoba: Lenka Š., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Talentovaný futbalistaMareka sa venuje futbalu a florbalu. Vo futbale hrá ako obranca pod TJ Štart Tuchyňa. Tento ročník bol pre Mareka posledný v rámci prípravky U11, nakoľko už dosiahol vek 11 rokov. Dostal dve ponuky hrávať za žiakov za inú obec, takže zvažuje tieto možnosti. Stále sa venuje aj florbalu, ktorý baví. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športovej pomôcky -odrazovej bránky, futbalové lopty a kúpu športové oblečenie a obuvi.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Lenka K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Pripraviť sa, pozor, štart!Ela sa začala venovať atletike, hlavne behu. Najviac ju posunulo vpred pravidelné trénovanie v atletickom klube pod odborným dohľadom trénerov. Taktiež jej pomohlo porovnávanie svojich schopností s deťmi rovnakého veku v jednotlivých atletických kategóriách, ako aj naučenie sa tímovej spolupráci pri tímových súťažiach. Ele sa podarilo dosiahnuť 2. miesto v behu na 600 metrov na pretekoch ČSOB Bratislava marathon 2022, čo je jej doterajší osobný rekord a splnený sen umiestniť sa na pódiu. Finančné prostriedky boli použité na služby za tréning a kúpu atletickej výstroje.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Lenka K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Rýchly ako bleskMatej od malička veľmi rád behá a preteká. Už piaty rok sa venuje atletike a je členom atletického klubu. Na halových majstrovstvách atletického zväzu Bratislavy získal v 3 disciplínach 3 medaily - dve zlaté za 1. miesto v skoku do diaľky a za 1. miesto v behu na 60 metrov a jednu striebornú za 2. miesto v behu na 600 metrov. Taktiež sa mu podarilo dosiahnuť 2. miesto v behu na 600 metrov na pretekoch ČSOB Bratislava marathon 2022, čo je jeho prvé pódiové umiestnenie na týchto pretekoch, na ktorých sa zúčastňuje už od malička. Finančné prostriedky boli použité na členské v atletickom klube a na atletickú výstroj.
b) podpora a rozvoj športu 200 € Podporená fyzická osoba: Kristína P., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Futbalový talentErik sa venuje futbalu, bol vybratý do reprezentácie Slovenska, zúčastnil sa aj týždňového sústredenia prípravy na reprezentáciu v Nemšovej. Na zápasoch a turnajoch väčšinou skončil ako najlepší strelec alebo hráč. Má doma desiatky medailí a rôznych trofejí. V 5. ročníku prestúpil do športovej futbalovej triedy. Na strednú školu išiel taktiež zo športovým zameraním. Chodí na športový manažment do Žiliny. Futbal hráva za Púchov. Finančné prostriedky boli použité na kúpu kopačiek.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Alena B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: MajstrovstváMaroš sa venuje plávaniu, momentálne pláva pre druhú výkonnostnú skupinu v XBS Swimming Šamorín. Frekvencia tréningov sa v jeho výkonnostnej skupine zvýšila na 5x týždenne. Zlepšil sa vo väčšine svojich osobných rekordov. Jeho cieľom bolo nominovať sa na Majstrovstvá SR, čo sa mu aj podarilo a za najväčší úspech považuje ešte aj umiestnenie sa na 3. mieste v štafete na majstrovstvách Slovenska SR žiakov. Finančné prostriedky boli použité na úhradu tréningov plávania na kúpu závodných plaviek.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Alena B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Stále plávaťDominika pláva už niekoľko rokov, momentálne pre club XBS Swimming Šamorín vo výkonnostnej skupine. Frekvencia tréningov sa vo výkonnostnej skupine zvýšila na 7x týždenne. Dominike sa podarilo zlepšiť osobné rekordy v takmer všetkých odplávaných disciplínach. Na majstrovstvách Slovenska starších žiakov dokonca uspela na druhom a treťom mieste v štafetách. Na medzinárodných pretekoch ORCA CUP sa dostala do finále, medzi 5 najlepších plavkýň. Finančné prostriedky boli použité na úhradu tréningov plávania na kúpu závodných plaviek.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Radoslav J., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Útok na TOP 3Magdaléna sa venuje olympijskej lukostreľbe. Momentálne strieľa v kategórii kadetky. Letné sústredenie zvýšilo kvalitu tréningového procesu a je intenzívnou prípravou pred Majstrovstvami Slovenska. Monokulár so statívom je potrebný pre strelca, ktorý strieľa na vzdialenosť 60 metrov, aby videl počas streľby presný dopad šípu. Z dosiahnutých výsledkov: majsterka Slovenska v zmiešaných dvojiciach terčová lukostreľba 2022 v Kežmarku, 2. miesto v stredoeurópskom pohári vo Viničnom za účasti strelcov zo siedmich krajín, celkové 3. miesto v Slovenskom pohári v terčovej lukostreľbe za rok 2022, dvakrát 2. miesto prvé a druhé kolo Slovenského pohára. Finančné prostriedky boli použité na členské poplatky v športovom klube, úhradu za letné sústredenie a športovú výbavu.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Ľubomír Š., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: HIP-HOP talentSára má talent na hip-hopový tanec, v ktorom žne úspechy a v súťažiach obsadzuje prvé priečky. Počas podpory dosiahla tieto výsledky: Grimmy dance cup 2022, 2. miesto, Prešov, Deň tanca, 1. miesto, Žiar nad Hronom, Majstrovstvá SR, účasť, Košice, Tanečný Kubín, 3. miesto, choreografia, Dolný Kubín, Tanečný Kubín, 2. miesto, show choreografia, Dolný Kubín. Finančné prostriedky boli použité na školné v tanečnom klube, na štartovné pri súťažiach a na tanečné kostýmy.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Radoslav J., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Ring voľnýMatejovi učaroval box. Jeho celý tréningový proces zastrešoval pán Martin Leško v priestoroch Tyson Gym Žilina, ktorý bol úspešným boxerom a trénerom. Zakúpená bola nevyhnutná výstroj ako rukavice, bandáže a chrániče zubov. Matejovi sa podarilo stať sa členom Diamond gym klubu v Žiline, ktorý profesionálne zastrešuje bojovníkov a je partnerom európskej organizácie Enfusion. Matej uspel v kontrolnom preteku Diamond a bol zaradený do výkonnostnej "A" skupiny v rámci klubu. Finančné prostriedky boli použité na služby spojené s tréningom a športové vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 300 € Podporená fyzická osoba: Andrea T., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Nádejný hokejistaDenis hrá hokej od svojich 5- tich rokov. Má niekoľko medailí a ocenení. Finančné prostriedky boli použité na cestovné náklady, poplatky za tréningy a kúpu športového oblečenia a výstroja.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 22 905,01 € Podporená organizácia: Slovenský Červený kríž, Ústredný sekretariát, v otvorenom grantovom programe NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora terénnych sociálnych služieb SČKVďaka finančnej podpore Slovensky? Červený? kríž? zakúpil 5 vozidiel pre terénne sociálne služby. Takto rozšírili a skvalitnili poskytované terénne služby vo viacerých regiónoch: Rimavská? Sobota, Spišská? Nova? Ves, Svidník, Topoľčany a Vranov nad Topľou. Ide hlavne o prepravu, zabezpečenie materiálnej pomoci, zdravotných pomôcok, doručenie teplej stravy. V súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine, mohli vďaka týmto autám pomáhať? aj pri preprave ľudí?, ktorí? prišli z Ukrajiny a v rámci Slovenska potrebovali pomôcť? s prepravou (najmä? ľudí? so zdravotným postihnutím). SČK môže byť bližšie k tým najzraniteľnejším ľuďom - seniorom, osamelo žijúcim ľuďom.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: František P., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na dofinancovanie kúpy nového elektrického invalidného vozíka Optimus II RS.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Mária D., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpu zdravotnej pomôcky, polohovateľnej postele, pre Rudolfa.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Vanesa L., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetRodičia chceli s Antóniom absolvovať rehabilitačný pobyt, čo sa im pre chorobu nepodarilo zrealizovať. Finančné prostriedky boli použité kúpu na liekov a vitamínov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jana D., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na 2-týždňový intenzívny tréning Therasuit, pre Alexandru, v Centre PROGRES v Michalovciach, v termíne 2.6.-6.6.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Lucia K.Š., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na 2-týždňový intenzívny tréning Therasuit, pre Ondreja, u fyzioterapeutky Mgr. Jarmily Ryba?rovej? v Poprade, v termíne 29.11.- 10.12.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Lucia K.Š., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na intenzívny 2 týždenný? rehabilitačný? pobyt, pre Sáru, u fyzioterapeutky Mgr. Jarmily Ryba?rovej? v Poprade, v termíne od 3.- 10.12.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Veronika G., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na týždenný rehabilitačný pobyt u fyzioterapeutky Mgr. Jarmily Ryba?rovej? v Poprade, pre Nikolasa, v termíne od 6.- 10.12.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Tomáš K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité pre Tomáša, na rehabilitačný pobyt v Axis Medical Center v Piešťanoch.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Zsolt K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na 2 ty?z?dn?ovu? rehabilitáciu v Rehabilitačnom centre Harmony v Bratislave, na terapiu Lokomat, pre Patrika.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 250 € Podporená fyzická osoba: Mária S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpu špeciálnej pomôcky, zdvíhacieho zariadenia - stoličkového výťahu, pre Jána.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Beáta K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný? pobyt, pre Luka, u fyzioterapeutky Mgr. Jarmily Ryba?rovej? v Poprade, v termíne 1.-5.11.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Renata D., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité, pre Alinu na 20 vstupov do hyperbarickej komory, v OxyMedic v Rimavskej Sobote.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Judita M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na pravidelné rehabilitácie u fyzioterapeutky Andrei Chochola?c?kovej, pre Annu v mesiacoch máj a jún 2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Tatiana S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný? pobyt, cvičenie Therasuit v Slovenskom Červenom kríži v Košiciach, pre Janku, v termíne 2.-15.11.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Marián S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité, pre Gabriela, na úhradu rehabilitačného pobytu v zariadení HENDI CENTRUM v Piešťanoch, v termíne 17.-21.1.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jana B., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na neurohabilitačný program v ADELI Medical Center v Piešťanoch, pre Jakuba, v termíne od 23.5.-4.6.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Miroslava K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na pravidelne? rehabilitácie u fyzioterapeutky Mgr. Jarmily Ryba?rovej? v Poprade, kde Sebastián absolvoval Therasuit tréning, v termíne 8.-12.11.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Miroslava K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité, pre Adriána, na rehabilitačne? cvičenia - Therasuit tréning u fyzioterapeutky Mgr. Jarmily Ryba?rovej? v Poprade, v termíne 8.-12.11.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Monika K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Martina, v programe TheraSuit v R1 - centrum intenzívnej terapie v Banskej Bystrici, v termíne 7.- 18.2.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Michaela D., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na dvojtýždenný rehabilitačný pobyt metódou Therasuit, pre Danielu, v zariadení Slovenského Červeného kríža v Košiciach.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 70 € Podporená fyzická osoba: Peter K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité pre Mateja, na nákup zdravotníckej pomôcky - antidekubitného matraca s kompresorom a hygienický návlekov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Erika T., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný? pobyt, pre Šimona, v HENDI CENTRE v Piešťanoch, v termíne 11.- 22.11. 2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Iveta G., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité pre Patrika, na dvojtýždňový rehabilitačný pobyt, program Therasuit, v Centre Svetielko Trenčín.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 70 € Podporená fyzická osoba: Ľudmila S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité pre Tomáša, na nákup zdravotnej pomôcky - antidekubitného matraca s kompresorom a jedného páru hygienických návlekov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 70 € Podporená fyzická osoba: Anna I., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité pre Ľubicu, na nákup zdravotnej pomôcky - antidekubitného matraca s kompresorom a jedného páru hygienických návlekov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Vladimíra K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpu špeciálne pomôcky - elektrické zdvíhacie zariadenie do automobilu, ktoré Samuelovi a jeho rodine uľahčuje každodenný život.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Patrik N., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Dominika, v ADELI Medical Center Piešťany, v termíne 20.2.- 5.3.2022.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 877,38 € Podporená organizácia: PRO VIDA, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Program BUDDYCieľom podporeného projektu bolo zabezpečiť? supervízie stretnutia koordinátorov dobrovoľníkov v programe BUDDY s odbornou granátkou programu zamerane? na: mapovanie aktuálneho stavu zapojených dvojíc dobrovoľník- dieťa, odborná? pomoc a poradenstvo pri riešení? aktuálnych problémov dvojíc, stanovovanie stratégie, individuálne sledovanie navrhnutých krokov a ich vyhodnocovanie v kontexte budovania vzťahu, rozvoja jednotlivých dvojíc a vedenia deti k samostatnosti po odchode z centra. Finančné prostriedky boli použité na úhradu personálnych nákladov pre poradenské služby odborného garanta.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 600 € Podporená organizácia: Plamienok, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Stretnutie smútiacich rodínKaždoročne PLAMIENOK n.o. organizuje víkendové? stretnutie pre rodiny s deťmi, ktoré? stratili blízkeho (rodiča, súrodenca, alebo inú? osobu, ktorá? mala k dieťaťu veľmi blízky vzťah) a pre rodiny, ktoré? stratili dieťa. Finančné prostriedky boli použité na c?iastoc?nu? úhradu nákladov spojených s organizáciou tohto víkendu, konkrétne časť? nákladov za ubytovanie a stravu pre u?c?astni?kov a účastníčky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Podporená organizácia: MAKO SK v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Všetci pre jedného, jeden pre mnohýchCieľom projektu bolo pomôcť zaobstarať rehabilitačné a kompenzačné pomôcky deťom, ktoré ich potrebujú, ale bohužiaľ sociálna a ekonomická situácia rodiny im nedovoľuje si ich zaobstarať. Organizácii podarilo zakúpiť testovacie motory, ktoré spolu s vozíčkarmi testovali a priniesli im pozitívne výsledky, ale najmä možnosť ich zaradenia medzi platené pomôcky prostredníctvom zdravotných poisťovní, čo by zlepšilo život stovkám až tisíckam užívateľov. Finančné prostriedky boli použité na kúpu elektrického prídavného motora.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Novozámocký Platan, v Zamestnaneckom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Hmyzí hotel pod PlatanomCieľom podporeného projektu bolo, aby sa návštevníci parku pristavili pri hmyzom hoteli a na vlastné oči uvideli, aký všakovaký hmyz žije v ich okolí. Hmyzí hotel pozostáva z drevenej konštrukcie, ktorej výplňou sú rôzne materiály ako drevo, šišky, tehly, slama a podobne na ubytovanie hmyzu rôzneho druhu. Ide o projekt, ktorým človek napomáha prírode v lokalitách, kde sa dlhodobo snaží hmyz udomácniť. Vytvoriť aj miesto na sedenie, kde obyvatelia môžu tráviť svoj voľný čas. Finančné prostriedky boli použité na kúpu materiálu.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Scripture Union Slovakia, v Zamestnaneckom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Zacielené na rodičaZdruženie Scripture Union Slovakia, už 20 rokov, realizuje voľnočasové aktivity pre deti. Pandemická situácia ich postavila pred rôzne výzvy, jednou z najväčších bol prechod do online priestoru. Podporené aktivity boli postavené na flexibilite. S rodinami mohli ostať v spojení čiastočne osobne a čiastočne online. Rozšírili webstránky pracujemsdetmi.sk a nahrali ďalšie diely podcastu. Zrealizovali tri workshopy a dva webináre pre rodičov. Finančné prostriedky boli použité na web stránky, technickú podporu, propagáciu a cestovné náklady.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Podporená organizácia: Čadečka v pohybe, v Zamestnaneckom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Rozšírenie detského ihriska v ČadečkeV Čadečke, ktorá je časťou mesta Čadca, sa nachádza malé detské ihrisko, ktoré je súčasťou väčšieho športového areálu. V rámci podporeného projektu kúpili, poskladali a usadili preliezku na detské ihrisko. Po jej usadení ju natreli ochranným náterom na zvýšenie trvanlivosti a domontovali zábradlie a ostatné komponenty. Projektom chceli zmeniť najmä to, aby deti ktoré ihrisko navštívia mali viac možnosti tráviť čas na vonku v prírode a spolu s ostatnými deťmi. Finančné prostriedky boli použité na nákup detskej preliezačky.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Podporená organizácia: o.z.3Stromi, v Zamestnaneckom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: EKO ČENDŽ - SWAP Senec 2021Združenie 3Stromi motivuje ľudí k nižšej tvorbe odpadu. My, spotrebitelia, nakupujeme a hromadíme napr. mnoho oblečenia, niektoré kusy použijeme iba pár krát a opäť túžime po nových, pričom tie "staré" sú ešte použiteľné a mohli by robiť radosť niekomu inému, preto realizujeme akcie na bezplatnú výmenu oblečenia. SWAP je komunitná akcia, na ktorú účastníci prinesú svoje použité ale použiteľné oblečenie, doplnky či príslušenstvo a z ponuky SWAPu od iných užívateľov si môžu vybrať oblečenie, ktoré sa im páči. Finančné prostriedky boli použité na nákup veľkoplošného cateringového stanu.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie Naše Zálesíčko, v Zamestnaneckom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Ovocná alej s multifunkčným altánkomV obci Zálesie neďaleko Bratislavy vysadili v rámci Ovocnej aleje 100 stromov a 45 kríkov drienok a 1 multifunkčný altánok. Pôvodné odrody hrušiek, sliviek, čerešní, višní, moruší, ale aj líp, budú lemovať cyklotrasu, ktorá vedie od Dvoch mostov po Korzo Zálesie v dĺžke jeden kilometer. Vyzerá ako obyčajná poľná cesta, od soboty 30.10.2021 je z nej však už Ovocná alej. Stromy poskytnú okoloidúcemu či cyklistovi tieň a osvieženie, slúžiť budú ako vetrolam, zadržiava vodu v krajine, zmiernia horúčavy a budú i smerodajným prvkom v krajine. Finančné prostriedky boli použité na nákup drevených hranolov na postavenie altánku.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Dedinská folklórna skupina NOVANI, v Zamestnaneckom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Zabezpečenie časti zvukovej technikyVkusná ľudová zábava vždy dokáže povzniesť ducha každého človeka. O to sa snažia aj dobrovoľníci Dedinskej folklórnej skupiny NOVANI. Prinášať divákom humor na spôsob ľudových rozprávačov formou jednoaktových hier, doplnený a dotvorený ľudovou hudbou a tancom z prostredia obce. Pre zrozumiteľnosť tak spevu ako aj reči je dôležité byť počutý. Z tohto dôvodu sme podporili kúpu zvukovej techniky - bezdrôtové mikrofónové sety, ktoré môže využívať celé spektrum členov skupiny.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie rodičov pri Materskej škole Kostoľany nad Hornádom, v Zamestnaneckom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Podpora ľudových tradícií v materskej škole Kostoľany nad HornádomV modernej dobe veľakrát ide pôvodná krása ľudovej kultúry regiónov do zabudnutia. Cieľom podporeného projektu bolo podporiť ľudové tradície v materskej škole v Kostoľanoch nad Hornádom. Hlavným zámerom bolo zaobstarať pre deti potrebný počet krojov, aby sa mohla o to lepšie a intenzívnejšie pestovať výučba ľudových tradícií, tancov, spevov, detských hier a aby deti dôstojne reprezentovali materskú školu na všetkých kultúrnych podujatiach a vystúpeniach. Finančné prostriedky boli použité na nákup materiálu a zabezpečenie krojov.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Materské centrum Hojdana - Ružinov, v Zamestnaneckom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Detský záhradný ateliér v HojdaneCieľom podporeného projektu bola envirovýchova zážitkovou formou určená pre širokú komunitu rodičov a detí navštevujúcich materské centrum Hojdana. Oboznámenie sa detí i rodičov hravou formou s prírodnými, permakultúrnymi, ekologickýmmi postupmi formou workshopov, podporené envi-tvorivými dielničkami ako prostriedkom pre hlbšie zapamätanie zážitkových tém. Bol to zážitkový dotyk s veľkou záhradou s množstvom starobylých stromov, množstvom vzácnych krovín a drevín, hmatovým chodníčkom, vtáčími búdkami, lúkou pre včely, nekoseným ježoviskom pre ježiu rodinku, čmelínom, zelenou strechou, kompostoviskom. Finančné prostriedky boli použité na nákup materiálu, vedenie worshopov a exteriérový nábytok.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Belasý Kolibrík, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Letný tábor Belasý KolibríkDňa 02.08.2021 úspešne odštartovali 2. turnus štvrtého ročníka letného tábora Belasý Kolibrík pre deti s rôznymi formami zdravotného znevýhodnenia. V priestoroch v LEAF Academy na Sasinkovej 13 v Bratislave privítali 12 detí, 14 asistentov a 1 zdravotníka. Prvý deň strávili zoznamovaním sa, budovaním vzťahov medzi dobrovoľníkmi a deťmi, ako aj pohybovými hrami v záhrade. Počas týždňa navštívili Vodárenskú záhradu, Mini zoo Devín, bábkové predstavenie o troch prasiatkach a aj o príbeh o dvanástich mesiačikoch, múzeum Bibiána, Kidshous, mali tvorivé dielne. Finančné prostriedky boli použité na nákup vstupeniek do kultúrnych inštitúcií a materiálne vybavenie.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Zoulus, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Revitalizácia židovského cintorína vo Vinodole Na Slovensku je mnoho židovských cintorínov zničených, v obci Vinodol taký objavili. Cintorín bol v minulosti zrovnaný so zemou. Dobrovoľníci odkryli náhrobné kamene, ktoré boli ukryté pod nahrnutou vrstvou zeminy cca 40-50 cm. Revitalizovali zabudnutý, krovinami zarastený cintorín. Aby sa cintorín stal opätovne pietnym miestom bude potrebovať ešte veľa práce na oprave a sanácii nájdených náhrobných kameňov, ich osadenia a tvorby lapidária. Finančné prostriedky boli použité na georadarové meranie, kúpu materiálu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Rímskokatolícka cirkev Biskupstvo Banská Bystrica, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Františkánsky kláštor v Kremnici znovu ožíva!Podporili sme spracovanie kompletnej projektovej dokumentácie s realizačným prehĺbením, týkajúcu sa stavebného objektu - Františkánskeho kláštora v Kremnici. Podarilo sa im zrealizovať projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie obsahujúcu časti architektúra, statika, zdravotechnika, plyn, vykurovanie, vzduchotechnika, elektroinštalácia, sanácia proti vlhkosti, požiarna ochrana, výťah pre časť konventu s rajským dvorom, a spojovacie južné krídlo. Finančné prostriedky boli použité na spracovanie projektovej dokumentácie SO1.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € Podporená organizácia: Modrý Peter, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Ako sa číta architektúraZámerom knihy „Ako sa číta architektúra“ nie je kaleidoskopický prehľad, či výber realizovaných architektonických diel podľa istého kľúča – napríklad regionálneho, generačného, typologického alebo časového. Hlavným kritériom pre zaradenie diela do publikácie je jeho „schopnosť komunikovať“ dostupnou a zrozumiteľnou formou autorskú koncepciu diela, najmä vnútorné a vonkajšie podmienky, ktoré ju determinovali a originálne riešenia autora – architekta na základe požiadaviek klienta, užívateľov i verejnosti. Vlastným autorským sprievodným slovom sú autori - vysvetľujú svoje diela, odkrývať ľahkou, pútavou formou jednotlivé vrstvy riešenia z hľadiska priestorového, funkčného, vzťahu k prostrediu, ku krajine a v neposlednom rade i z hľadiska vnútorného duchovného obsahu a kultúrneho odkazu tak, aby boli zrozumiteľné čo najširšiemu okruhu čitateľov. Publikácia obsahuje 24 architektonických diel. Finančné prostriedky boli použité na autorský honorár a tlač knihy.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: OZ novozámocký platan, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Do rozprávky cez stenuCieľom podporeného projektu bolo obnoviť posedenie pod strieškam, dať do poriadku stenu tak, aby bola bezpečná pre návštevníkov a tiež skultúrnili mestské sídlisko umeleckou činnosťou. Obnovili posedenie pod strieškou ako i v jej tesnej blízkosti, dali do poriadku stenu, a tým ju spravili bezpečnou, očistili okolie, zreparovali detské pieskovisko a skultúrnili stenu-park-sídlisko a samotné mesto nástennými maľbami v detskom duchu s poukazom na hmyz, ktorý deti poznajú alebo ho môžu spoznať aj takouto formou. Finančné prostriedky boli použité na nákup materiálu a farieb.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Podporená organizácia: Kysucké folklórne stredisko, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Kysucké potešenieCieľom podporeného projektu bolo podporiť rozvoj folklóru v regióne, napomôcť popularizácii ľudovej kultúry, tradícií a pútavou formou umožniť rozvíjať ľudovú kultúru a dokumentovať tradičnú ľudovú kultúru. Zámerom bolo dať priestor chceli aj kysuckým remeselníkom. V rámci programu, ktorý sa realizoval 6. apríla 2022 na Palárikovej ulici v Čadci bola zabezpečená prezentácia tradičných remeselníkov, prezentácia folklórnych zoskupení - detských i dospelých. Program bol zachytený aj na videonahrávok. Finančný dar bol použitý na kultúrny program, propagáciu a zvukovo obrazovú produkciu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Podporená organizácia: OZ Tvorivá dielňa, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Včely v ŠACI - výtvarný plenér z netradičných materiálovVčely v ŠACI pôsobí výtvarno-sochársky plenér z netradičných materiálov, na ktorom vytvoria maľby, sochy, ktoré umiestňujú v mestskej časti v detskom parku Medúliku. V paku vytvorili na múr maľbu farbami a spraymi. Takýmto spôsobom chcú prezentovať úžitkové umenie pod vedením akademickej maliarky Dariny Kopkovej. Finančné prostriedky boli použité na kúpu materiálu.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Kolabo občianske združenie, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Be The ChangeVytvorili a overili replikovateľný vzdelávaco-rozvojový program na posilnenie podnikateľských zručností mladých ľudí. Počas programu priniesli študentom 17 prednášok rozdelených do 6 blokov, 5 stretnutí s úspešnými sociálnymi podnikateľmi a 1 exkurziu do úspešného podniku - mestskej hydroponickej farmy Hausnatura. V druhej polovici programu museli z off-line prejsť do on-linu, pre pandémiu COVID -19 a s ňou súvisiacimi opatreniami. Záverečnou aktivitou bolo ocenenie 3 najúspešnejších projektov. Víťazi získali finančnú odmenu -3. miesto získalo finančnú odmenu: ročné členstvo v Coworkingu Cvernovka a dodatočný mentoring. Finančné prostriedky boli použité na ocenenie pre 3. miesto v programe BeTheChange pre Matúša S.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Podporená organizácia: Periférne centrá OZ, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Ateliér vo vtáčom rajiProjekt renovácie maringotky – pojazdného ateliéru vo vtáčom raji rozbehli sériou konzultácií s architektom a skupinou študentov architektúry FA STU. Výstupom spoločných konzultácií bol projekt, ktorý sa začal počas art campu realizovať. Hlavnou aktivitou projektu bola letná skupinová rezidencia architektov, študentov architektúry, vizuálnych umelcov a remeselníkov – art camp Landscape Revisited 8 s podtitulom Ateliér vo vtáčom raji. Konal sa desať dní v auguste 2021 v kultúrnom centre Škôlka v Dúbravici. V rámci neho začali práce na renovácii maringotky - ošetrenie a náter podvozku budúcej maringotky, realizácia základnej konštrukcie, príprava spojov hranolov, opracovanie dreva a samotná stavba konštrukcie. V ďalšej jesennej fáze nasledovali aktivity zamerané na realizáciu vonkajšieho plášťa maringotky - osadenie izolačnej fólie, montáž vonkajšieho opláštenia plechom (steny aj strecha). V interiéri na stenách osadili konopnú izoláciu a začali pokrývať podlahu brezovou preglejkou, ktorú ošetrili voskovým olejom. Finančné prostriedky boli použité na kúpu materiálu: brezová preglejka a olej na drevo.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 300 € Podporená organizácia: Michael Krky OZ, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: KolečkoV rámci podporeného projektu zamestnávajú znevýhodnených ľudí a rekonštruujú mini kaviareň KOLEČKO, aby bola bezbariérovejšia a funkčnejšia. Po úspešnom ukončení rekonštrukcie mini kaviarne a znovuotvorení vysokých škôl sa spustí prevádzka mini kaviarne na Fakulte architektúry a dizajnu v Bratislave. V tejto kaviarni budú zamestnať znevýhodnených ľudí, pre ktorých je začlenenie do pracovného života veľmi dôležité aj z hľadiska socializácie. Finančné prostriedky boli použité na nákup chladničky a vybavenia mini kaviarne.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Združenie Abeland, v Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Záchrana drevenej kaplnky v AbelandePodporili sme gazdovskú dedinu Abeland, o ktorých sa stará rodina Abelových. Tá sa naplno venuje starostlivosti o zvieratká, zeleň a skrášlenie prostredia. Je to tu autenticky vidiecke prostredie. Finančne sme podporili rekonštrukciu 15 ročnej drevenej kaplnky Sv. Jozefa. Aktivitu realizovali svojpomocne. Agátovými stĺpmi na mnoho miestach podopreli a staticky stabilizovali celú drevenú stavbu. Medzi tieto stĺpy osadili okná a dvoje dverí. Stavbu uzavreli stenami a zároveň zateplili aby sa dala vykúriť. Pod zateplenú strechu namontovali drevený obklad. Finančné prostriedky boli použité na nákup drevených okien.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 520 € Podporená organizácia: BENETRIX, n.o., v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Aby sa nám ľahšie dýchaloCieľom podporeného projektu bolo zabezpečiť kyslíkové koncentrátory a ich používanie v zariadení pre seniorov a v zariadení opatrovateľskej služby. V priebehu roka bolo vďaka nim možné zachrániť život viacerým prijímateľom sociálnej služby a zabrániť následkom, ktoré by zhoršili kvalitu ich ďalšieho života. Vynikajúca odozva na projekt bola zo strany rodín týchto klientov. Finančné prostriedky boli využité na nákup dvoch kyslíkových koncentrátorov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € Podporená organizácia: Asociácia pre európske umenia, v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Kremnický hradný organ "V šarme francúzskej hudby"Cieľom festivalu Kremnický hradný organ 2022 bolo nadviazať na tradíciu špičkových interpretácií z minulosti. Festival si zachoval kvantitu, t.j... sedem festivalových výstupov, predstavil významného organistu Prof. Gianluca Libertucciho z Vatikánu, predstavil v súčasnosti najvýznamnejšieho organistu na Slovensku Mgr. Istvána Nagya a generáciu mladších umelcov Francesca Cardelliho z Talianska, Mag. Lisu Hummel z Nemecka, Mag. Stefana Donnera z Rakúska a Mag. Ágostona Gedaia z Maďarska. Finančné prostriedky boli použité na aktivity organizačného zabezpečenia a na registračnú asistenciu organistom počas koncertov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 3 000 € Podporená organizácia: Pro Technik STU, v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Záver sezóny SZ Technik STUZámerom podporeného projektu bolo docenenie dôležitých členov speváckeho zboru, na ktorých pleciach leží naštudovanie diel, ktoré sú počas sezóny uvádzané. Zlepšila sa hlasová výbava zboru, čo spevákov finálne motivovalo aj pre nasledujúcu sezónu. Projekt Záver sezóny SZ Technik STU prebehol prostredníctvom realizácie koncertných vystúpení v Pezinku, Nitre a Kežmarku. Projekt realizovali 40 dobrovoľníci speváci, organizačná vedúca, zbormajsterka a jej asistent, hlasová pedagogička a k spolupráci boli prizvaní profesionálni hudobníci Mucha Quartet, M. Štrbák, L. Duchoňová, P. Remenár a ďalší. Finančné prostriedky sa použili na personálne náklady spojené so skvalitnením speváckeho zboru, na zbormajsterku, asistenta zbormajsterky, hlasovú pedagogičku, organizačnú vedúcu a hlasových asistentov.
e) podpora vzdelávania 1 600 € Podporená organizácia: SPOKOJNOSŤ - centrum sociálnych služieb, n.o., v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: O krok vpredZámerom podporeného projektu bolo zabezpečiť pre deti a mládež bezpečné miesto v priestoroch nízkoprahového denného centra, zmysluplne v ňom tráviť čas, naučiť sa pracovať v skupine, rozvíjať svoju kreativitu a estetické cítenie a tak predchádzať vzniku sociálnej patológie a následne ju znižovať. Aktivity rozdelili do 3 oblastí: prevenčné aktivity, odborné prednášky a streetwork. Prevenčné aktivity prebiehali formou voľnočasových záujmových aktivít na rozvoj a upevnenie sociálnych kompetencií detí a mládeže, podporu ich manuálnych zručností a upevňovania ich hodnôt a záujmov v praxi, ako napr.: byť zelenší, spoznávanie bylín a úvod do sveta finančníctva. Odborné prednášky sa týkali tém ako alkoholizmus, prostitúcia, kriminalita, šikana, obchodovanie s ľuďmi, poruchy príjmu potravy a iné. Terénna sociálna práca – streetwork prebiehal najmä formou rozhovor s deťmi a mladými v ich prirodzenom prostredí. Finančné prostriedky boli použité na odmeny lektorom odborných prednášok a na kúpu spotrebného materiálu: bylinky, náradie, zemina.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Podporená organizácia: Komunitné centrum Olejníkov, v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Pridaj sa k námKomunitné centrum Olejníkov otvorilo novú klubovňu, ktorú vybavili pingpongovým stolom, kalčetom, či terčmi na šípky. Komunitné centrum bolo najmä cez letné prázdniny plné detí, mládeže i dospelých. "Šípkoví maniaci" vytvorili družstvá a stretávali sa v klubovni, hrali od rána do večera. V rámci aktivít s deťmi prebiehali aj rôzne športové súťaže. Vymysleli súťaž aj o najlepšieho športovca, ktorý bol vyhlásený a dostal odmenu aj diplom. Deti sa do klubovne veľmi radi vracali, aktivity zaujali aj deti, ktoré komunitné centrum predtým nenavštevovali. Získali si väčšiu pozornosť aj od rodičov, ktorí sa zaujímali o dianie, pracovníci centra sa snažili aj ich zapájať do programu. Do aktivít boli zapojené skupiny detí od 5 do 12 rokov, mládež do 12 do 18 rokov, dospelí a seniori. Zapojených bolo približne 145 detí a 20-30 dospelých a seniorov. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového vybavenia, spoločenské hry, hračky a kreatívny materiál.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 500 € Podporená organizácia: IPčko, v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: FLEK klub = bezpečné miesto pre mladých ľudí v krízePracovníci a pracovníčky IP-čka zamerali na poskytovanie poradenskej a krízovej pomoci pre mladých ľudí, ktorá sa nachádza z hľadiska vývinu v tom najnáročnejšom období, kedy najmenej pomoc hľadajú a najviac ju potrebujú. Vzhľadom na akútny nedostatok odborníkov na duševné zdravie a náročný systém získania pomoci pre mladých ľudí sa Flek klub stal miestom, do ktorého mladí ľudia vstupujú s vedomím, že majú pomoc na dosah. Možnosť riešenia náročných a krízových rozhovorov poskytuje poradenská miestnosť Káčko, v ktorom je k dispozícii psychológ a psychologička. Počas 4 dní v týždni (streda - sobota) sa vo FLEK klube uskutočňuje podporný a rozvojový program. Dominantným prvkom Flek klubu sú technológie a ich prepojenie s psychológiou. V rámci podporného a rozvojového programu sa venovali napríklad programovaniu hardvérov, kódovaniu hier a 3D tlači, zrealizovali turnaje v PS, Xbox a Nintendo, diskusie s TikTokermi, psychológmi a psychologičkami, odborníkmi na online hry, usporiadali filmové večery a cestovateľské kiná, kurz sebaobrany, karate, yoyovania aj ukrajinčiny, koncerty, arteterapiu a muzikoterapiu, hry na netradičných nástrojoch, skúšali rôzne medzinárodné jedlá, spoznávali spoločenské hry a zasúťažili si aj vo vedomostných kvízoch. Súčasťou projektu a konceptu Flek klubu bola aj terénna práca v uliciach. Finančné prostriedky boli použité na materiálne vybavenie klubu a na propagáciu, grafiku a fotodokumentáciu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 800 € Podporená organizácia: Občianske združenie SAMARIA, v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Poďme sa po škole zahrať! alebo Bezpečné a tvorivé prostredie pre hruCieľom podporeného projektu bolo poskytnúť deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia bezpečný a podnetný priestor na voľnočasové aktivity, kde sa budú cítiť prijaté. Aktivity prebiehali v komunitnom centre v Hlohovci. Jednalo sa o športové, kreatívne a socializačné aktivity. Počas športových aktivít zlepšili deti svoju obratnosť a koordináciu či pohyblivosť, vyskúšali si nové druhy športu. Počas kreatívnych činností zlepšovali jemnú motoriku, vyskúšali si nové techniky a svoje pocity mohli vyjadriť kreatívnou činnosťou. Deti zo sociálne znevýhodneného prostredia chodili i na doučovania, kde vypracovávali úlohy, písali cvičné diktáty a rátali príklady. Výsledkom projektu bolo zvýšenie návštevnosti aktivít komunitného centra. Finančné prostriedky boli použité na úhradu personálnych nákladov, prenájom priestorov, kúpu kreatívneho materiálu a športových pomôcok.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 989 € Podporená organizácia: Ulita, v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Cieľom podporeného projektu bola podpora a rozvoj pracovníkov/čiek a dobrovoľníkov/čiek občianskeho združenia Ulita prostredníctvom poskytnutia skupinových a individuálnych vzdelávaní a absolvovaním zahraničnej stáže, taktiež posilnenie tímu formou teambuildingu. Všetky plánované aktivity boli naplnené a realizované. Zahraničnú stáž absolvovali v Českej republike. Navštívili 5 rôznych organizácii v troch mestách (Brno, Hradec Králové a Praha), v ktorých si priamo vyskúšali pracovať na službách týchto organizácii. Všetky aktivity prispeli k rozvoju pracovníkov/čiek, podpore ich kompetencií. Druhým cieľom, ktorý bol smerovaný na deti a mladých ľudí, bolo zabezpečiť viacdennú aktivitu a sprístupniť im tak zážitok, ku ktorému by inak nemali prístup a taktiež odľahčiť ich rodičov počas prázdnin. Počas letných prázdnin absolvovalo 11 detí a 4 pracovníci/čky viacdenný pobyt v Bojniciach. Finančné prostriedky boli použité na úhradu personálných nákladov pre realizátorov a lektorov, ubytovanie a stravu, cestovné náklady a kúpu vstupeniek na atrakcie pre deti počas spoločného výletu.
e) podpora vzdelávania 1 000 € Podporená organizácia: Ľalia - združenie detí a rodičov, v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Pílanská RechtaCieľom podporeného projektu bolo pokračovať vo fungovaní klubu, ktorý je otvorený všetkým deťom bez rozdielu a taktiež ich rodičom. Špecifickými cieľmi bolo zlepšiť pripravenosť predškolákov na školu, motivovať žiakov k učeniu, budovať u detí a ich rodičov vzťah ku komunite a prírode. Počas školského roka pomáhali pracovníci klubu deťom s domácimi úlohami a zvládaním učiva. Venovali sa aj zveľaďovaniu klubovej záhrady, v záhrade a na dvoch miestach v obci zasadili ovocné stromy. Finančné prostriedky boli použité na odmeny pre dobrovoľníkov, hudobné nástroje a spotrebný materiál.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Podporená organizácia: Vaša charita, n.o., v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Rozvoj dobrovoľníctva v prospech sociálne znevýhodnených detí a mládežeZámerom podporeného projektu bolo rozšírenie klubových-voľnočasových aktivít pre znevýhodnené deti a mládež, ďalej zvýšenie kvality manažmentu dobrovoľníckej činnosti, zvýšenie počtu dobrovoľníkov v organizácii, ako aj rozšírenie poskytovania pomoci odídencom z Ukrajiny a pomoc pri adaptácii na nové prostredie. Podaril sa im zrealizovať nábor dobrovoľníkov, vypracovanie dobrovoľníckeho programu, podpora koordinácie dobrovoľníkov. V prospech znevýhodnených detí a mládeže sa realizátori zamerali na trávenie voľného času, sprevádzanie pri adaptácii na nové prostredie - najmä pre deti utečencov. Do aktivít bolo zapojených celkom 42 detí. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady pre lektorov a animátora, cestovné výdavky, materiálne výdavky a propagáciu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 949,42 € Podporená organizácia: ICHTYS, o.z., v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Klubová a terénna práca s deťmi a mládežou v mestskej časti Devínska Nová Ves a Dúbravka - štart nového klubuProjekt sa zameriaval na dve cieľové skupiny: deti a mládež vo vekovej kategórii 6-26 rokov, tráviace voľný čas neštruktúrovane prevažne v uliciach bez dozoru – v mestskej časti Devínska Nová Ves a Dúbravka. Služby nízkoprahového centra využívali deti a mládež ohrozené rozličnými sociálno-patologickými javmi a sociálnym vylúčením. Druhou cieľovou skupinou boli viacdetné rodiny, jednorodičovské rodiny, rodiny s handicapovaným dieťaťom, rodiny v kríze a rodiny. Súčasťou projektu bolo mapovanie potrieb a sociálno-patologických javov detí a mládeže v mestskej časti Dúbravka. Realizátori zorganizovali rôzne športové podujatia, vzdelávanie, teambuilding a strategické plánovanie pre pracovníkov klubu, ako aj streetwork s deťmi a mladými. Finančné prostriedky boli použité na vzdelávanie, ubytovanie a cestovné náklady, odmeny na súťaže, tlač letákov, kúpa tabletu ako aj materiálne vybavenie klubu.
e) podpora vzdelávania 2 700 € Podporená organizácia: Mládež ulice, v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: V prospech seba i celkuCieľom podporeného projektu bolo podporiť budovanie zručností pracovného a dobrovoľníckeho tímu a tiež podporiť ich osobnostný a profesionálny rozvoj. Zrealizovali odborné, vzdelávacie bloky pre pracovníkov a dobrovoľníkov organizácie. Rozhodovacie procesy v tíme, motivačné rozhovory. Súčasťou vzdelávania bol aj teambuilding, ktorý bol potrebný pre podporu dobrých a zdravých vzťahov v tíme. Ďalšou súčasťou projektu bola priama práca s klientmi v nízkoprahových programoch: ktorá prebiehala v nízkoprahovom klube "Klub na Peknej", ako aj v uliciach a na sídliskách v MČ Bratislava - Rača. Klub bol otvorený 4x do týždňa v poobedných hodinách. Ponúkali deťom a mladým ľuďom voľnočasové aktivity, preventívne a rozvojové aktivity, doučovanie, ale aj podporné poradenstvo. Treťou časťou projektu bola evaluácia a reflexia priamej práce v nízkoprahových programoch. Pracovný aj dobrovoľnícky tím sa poctivo a dôkladne pripravoval na každú službu, stanovovali si ciele, ktoré chcú službami dosiahnuť a tieto potom reflektovali na tzv. intervíziách. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady na lektorov, ubytovanie, stravu a cestovné počas teambuildingu a na spotrebný materiál.
b) podpora a rozvoj športu 2 500 € Podporená organizácia: KreDO, v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Šport gamesCieľom podporeného projektu bolo doplnenie nedostatočnej ponuky pre voľnočasové aktivity. Ponúknuť atraktívne a zaujímavé aktivity, ktoré by upútali deti a mládež. Podarila sa zrealizovať šachová klubovňa a turnaje, Letné športové dopoludnia. Na pravidelných klubovniach sa zúčastnilo viac ako 150 detí/mladých ľudí. Do aktivít sa zapojili aj rodičia detí a mládeže, ďalej miestne organizácie ako je pingpongový klub, seniori a samostatní dobrovoľníci. Finančné prostriedky boli použité na športovo-pohybové materiálne vybavenie, odmeny pre víťazov, športové náradie a nákup občerstvenia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Podporená organizácia: Mesto Ružomberok, Nízkoprahové denné centrum pre deti a rodinu - PREROD, v grantovom programe Nízkoprahové programy pre deti a mládež, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Z izby, na ulicu, s novými kamošmi, spolu spoznajme krajV rámci finančnej podpory vybavili priestor mobilnej sociálnej služby - karavan o nové hry, pomôcky, aktivity pre prácu s deťmi. Oslovili partnerské subjekty pracujúce s odídencami z Ukrajiny a na mapovanie potrieb a možností zapojenia detí a mladých do svojich aktivít. Následne poskytovali terénnu prácu v troch lokalitách Ružomberka - skatepark Klačno a sídlisko Roveň so sídliskovou mládežou a ulica Ž. Silbigera - s vysokou koncentráciou minoritného rómskeho a segregovaného obyvateľstva. V spolupráci s kolegami z KC bratskej jednoty baptistov, ktorí rozbehli klub pre ukrajinské rodiny, sa pravidelne zúčastňovali ich aktivít na získanie kontaktu s deťmi a ich následnom vtiahnutí do ďalších aktivít. Uskutočnili 2 týždňový prímestský poznávací-výchovno-rekreačný tábor pre 40 detí s pestrým programom. Zrealizovali 6-dňový pobytový tábor s 27 účastníkmi v Hnilčíku pri Spišskej Novej Vsi. V letných mesiacoch realizovali prázdninové kluby na ulici pri karavane. Podarilo sa zrealizovať aj ďalšie aktivity - futbalový turnaj pre 15 tímov - 120 detí a mladých, v závere leta komunitný guláš v Čutkovskej doline. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady, propagáciu, materiálne vybavenie a ubytovanie a stravu počas pobytového tábora.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 19 610 € Podporená organizácia: Skutočne zdravá škola o.z., v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Analýza školskej jedálneProjekt Skutočne zdravej školy sa zameriaval na analýzu školskej jedálne a jedálnička na vybraných 36-tich školách. Audit jedálne/skladu a revízia jedálnička zahŕňala nasledujúce aktivity: osobná návšteva ŠJ, vyhotovenie vzorovej správy a odporúčaní, personalizovanie záverečnej správy na základe zistení po osobnej návšteve. Analyzoval sa súčasný stav jedálnička a použitých surovín, najmä v oblastiach ich čerstvosti, sezónnosti a pôvodu. Taktiež používanie polotovarov, zoznam súčasných dodávateľov surovín a potravín – pôvod nakupovaných potravín. Hodnotil sa stav v oblasti ponuky nápojov v školskom menu a taktiež oblasť vzdelávania personálu jedálne. Na základe vykonanej analýzy bola vypracovaná a poskytnutá písomná správa ako prvý krok k zlepšovaniu školskej jedálne. Úspešným školským jedálňam realizátori na Skutočne zdravej konferencii slávnostne odovzdali certifikáty, nálepky a darčekový balíček. Odborné garantky vypracovali ukážkový sezónny jedálny lístok na dobu trvania 8-mich týždňov s praktickými tipmi ako ľahšie implementovať odporúčania vyplývajúce z Aplikácie k MSN a receptúram pre školské stravovanie, ktoré vydalo MŠVVaŠ SR v roku 2021. Táto metodika je voľné dostupná na stiahnutie aj pre ďalšie školy. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady, odmeny za marketing a grafiku, tlač nálepiek a certifikátov .
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 21 500 € Podporená organizácia: Skutočne zdravá škola o.z., v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Program Skutočne zdravá škola (SZŠ) do svk škôl aj v roku 2022Podporená aktivita mala za cieľ pomôcť vybraným základným školám napĺňať kritériá programu SZŠ, viesť a motivovať jej hlavných aktérov - pedagógov, personál jedálne, deti a žiakov a rodičov k podpore trvalej udržateľnosti v rámci potravinového systému, aj vďaka tvorbe jedinečnej metodiky pre pedagógov MŠ a ZŠ za účelom uľahčiť začlenenie témy jedla prierezovo do výuky. Výstupom projektu bol nárast zapojených škôl - za rok 2022 sa realizátorom podarilo zvýšiť zapojené školy z počtu 64 na 86 škôl. Boli vytvorené pracovné listy pre MŠ, pre 1. stupeň ZŠ, ako aj pre 2. stupeň ZŠ. Podarila sa dosiahnuť aj aktívnejšia spolupráca s mestskými zastupiteľstvami, nové spolupráce s poslancami NR SR, systémové zmeny - navýšenie finančných pásiem na nákup potravín na jedno jedlo v školských jedálňach. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady, tlač materiálov a grafické práce, poštovné a propagáciu projektu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 50 000 € Podporená organizácia: Slovenský Červený kríž, Ústredný sekretariát, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora terénnych sociálnych služieb Slovenského Červeného krížaCieľom podporeného projektu bolo skvalitniť a podporiť terénne sociálne služby Slovenského Červeného kríža - v regióne Popradu posilniť prepravnú službu kúpou nového vozidla a v ďalších 9 regiónoch (Košice-mesto, Košice-okolie, Liptovský Mikuláš, Levice, Prešov, Rožňava, Senica, Topoľčany, Žiar nad Hronom) prispieť na udržateľnosť poskytovania týchto služieb. V rámci projektu SČK zakúpil jedno vozidlo špeciálne upravené na prevoz ľudí s telesným postihnutím - hydraulickou plošinou na umiestnenie invalidného vozíka. SČK, územný spolok Poprad. Pre ďalších 9 územných spolkov SČK finančná podpora z projektu prispela k dofinancovaniu nákladov, ktoré sú na fungovanie terénnych sociálnych služieb nevyhnutné - mzda vodičov, kuchárov, servis vozidiel či kuchynských zariadení, zakúpenie zdravotníckych pomôcok, vybavenia jedálne, či dokonca zabezpečenie fyzioterapie pre klientov sociálnych služieb, ktorí by si ju nemohli dovoliť. Poskytovanie sociálnych služieb výrazne pomáha zraniteľným skupinám zapájať sa do bežného života a predchádza tak sociálnemu vylúčeniu. Finančné prostriedky boli použité na mzdové a materiálne výdavky a na kúpu automobilu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 23 160 € Podporená organizácia: ZÁCHRANA, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: AED DO KAŽDEJ OBCECieľom podporeného projektu bolo zlepšenie dostupnosti defibrilátorov pre verejnosť a v prípade ich použitia samotná záchrana života. Defibrilátor je lekársky prístroj, používaný na liečbu závažných porúch srdcového rytmu krátkym elektrickým výbojom. Strategické rozmiestnenie defibrilátorov v každej obci, či meste na Slovensku je dlhodobým cieľom organizácie OZ Záchrana. Finančné prostriedky boli použité na kúpu 10 ks defibrilátorov a označovacích nálepiek.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 10 000 € Podporená organizácia: Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Program zavádzania výchovy k dobrovoľníctvu - Angažovaná školaProgram Angažovaná škola funguje v ročných cykloch, začína vzdelávaním pedagógov začiatkom kalendárneho roka, pokračuje podporou pedagógov v procese implementácie plánu výchovy k dobrovoľníctvu, realizáciou študentských projektov, ich uchádzaním sa o značku Angažovaná škola a vrcholí na jeseň samotným oceňovaním a predstavovaním najpríkladnejších projektov. V rámci projektu bolo zrealizované podujatie spojené s oceňovaním škôl implementujúcimi výchovu k dobrovoľníctvu. Konalo sa 11.10.2022 v Banskej Bystrici. Na podujatí sa zúčastnilo viac ako 100 pedagógov, mladých ľudí a zástupcov mimovládnych organizácií. V spolupráci s Univerzitou Mateja Bela, ktorá sa téme venuje aj výskumne, na ňom realizátori predstavili základné princípy servise learningu, konkrétne školské projekty, ktoré boli touto stratégiou realizované a rôzne prístupy samospráv k podpore výchovy k dobrovoľníctvu na školách. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady, propagáciu, mzdu pre fotografa, kúpu kancelárskych potrieb, občerstvenie, výrobu videí a materiálne výdavky: ceny pre ocenených, tlačiareň, nájomné náklady a telekomunikačné služby.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 000 € Podporená organizácia: Skutočne zdravá škola o.z., v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Skutočne zdravá konferencia jeseň 2022Cieľom konferencie, ktorá sa uskutočnila v 14.10.2022, bolo rozvíjať kultúru stravovania vo všetkých ekologických, ekonomických, sociálnych a zdravotných súvislostiach na slovenských školách. Vďaka realizovaným prednáškam a workshopom pomáhajú v rozvoji kultúry zdravého stravovania na školách. Zároveň pomáha dostať tému zdravého, kvalitného a udržateľného stravovania až k oficiálnym inštitúciám. Dobdený blok prednášok bol venovaný výberu kvalitných potravín, poukázaniu na najväčšie chyby a aj tipy ako to napraviť. Popoludňajšie prednášky boli zamerané na učiteľov a rodičov, ako môžu oni začleniť tému jedla do rôznych predmetov a podporiť vzťah detí k prírode a ku kvalitnému jedlu. Súbežne s prednáškami prebiehali aj rôzne workshopy o tom, ako využiť financie z Plánu obnovy a odolnosti SR, ako používať bylinky a koreniny v kuchyni, či ako rozpoznať pravé kakao. Konferencie sa osobne zúčastnilo 105 ľudí (vedúce školských jedální, pedagógovia, študenti strednej odbornej školy a zástupcovia štátnych inštitúcií). Finančné prostriedky boli použité na tlač metodických materiálov, mzdu pre grafika a fotografa a promo videa z konferencie.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 875 € Podporená organizácia: Komunitné centrum, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Srdce na dlaniZámerom podporeného projektu bolo zrealizovať online podujatie 12. ročníka oceňovania dobrovoľníkov Srdce na dlani, ktoré malo upozorniť verejnosť na tému dobrovoľníctva a zviditeľniť dobrovoľnícke aktivity, do ktorých boli dobrovoľníci aktívne zapojení. V období 2 mesiacov pracovníci Nitrianskeho centra dobrovoľníctva oslovovali organizácie v nitrianskom kraji, aby nominovali svojich dobrovoľníkov na ocenenie za rok 2022. Výberová komisia zložená zo zástupcov mesta Nitra, občianskych združení a odborníkov pracujúcich v téme dobrovoľníctvo vybrali najúspešnejších kandidátov, ktorí boli nominovaní v oblasti kultúry, sociálnej a zdravotníckej sfére, v oblasti práce s mládežou a deťmi, v oblasti vzdelávania, ochrany životného prostredia, subjektu podporujúceho dobrovoľníctvo, či koordinátora dobrovoľníkov, alebo dobrovoľníka do 18. rokov. S ocenenými najlepšími dobrovoľníkmi bolo natočené video, ktoré je zverejnené na sociálnych sieťach a YouTube kanály Nitrianskeho centra dobrovoľníctva. Výstupom projektu bolo 42 nominovaných dobrovoľníkov a 8 ocenených. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady koordinátorov, odmeny moderátorom, hudobnej produkcii a na výrobu videa.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 875 € Podporená organizácia: Dobrovoľnícke centrum Trnavského kraja, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Srdce na dlaniRealizáciou projektu – podujatím Srdce na dlani – regionálnym oceňovaním dobrovoľníkov vznikla v Trnavskom kraji platforma na oceňovanie dobrovoľníckej činnosti aktívnych dobrovoľníkov. V Trnavskom kraji sa konalo takéto podujatie v slávnostnom duchu a s účasťou verejnosti po prvýkrát. Realizátori veria, že v spolupráci s Krajskou inovačnou rozvojovou agentúrou a pod záštitou TTSK tak vytvorili v trnavskom kraji novú tradíciu. Celkom šiestich výnimočných ľudí a skupín v piatich rôznych kategóriách vybrala komisia zložená zo zástupcov KIRA, TTSK, zástupcov odbornej verejnosti ako i aktívnych dobrovoľníkov. Na podujatí sa aktívne podieľali svojou účasťou a prevzatím ocenenia, v rámci prípravy video vizitiek, propagácie podujatia ako i propagácie myšlienky dobrovoľníctva prostredníctvom svojich osobných príbehov a skúseností. Finančné prostriedky boli použité na prenájom sály, nákup občerstvenia, odmeny moderátorovi, fotografovi a hudobníkom, na propagáciu a ceny pre dobrovoľníkov.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 875 € Podporená organizácia: Dobrovoľnícke centrum Košického kraja, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Voda nie je odpadPracovníci Košického dobrovoľníckeho centra vytvorili v rámci projektu dve dažďové záhrady na košickom sídlisku Ťahanovce. Potrebné bolo z chodníka na Berlínskej ulici zviesť vodu do dažďových záhrad, nie do kanalizácie. Okrem toho odstránili betónové plochy, pretože miesta, ktoré na dažďové záhrady vybrali, boli miesta po bývalých prašiakoch kobercov. Z plôch odstránili betón, dobagrovali a vyčistili terén, vysadili dažďové záhrady. Vytvorili tím dobrovoľníkov, ktorí sa o záhrady budú v budúcnosti starať. Vytvorili na Berlínskej ulici dva veľké, 30m2 priestory, ktoré budú vsakovať vodu z chodníkov a tým pádom pomôžu udržiavať dažďovú vodu, ktorá nepôjde do kanalizácie, čo napomáha udržiavať dobrú klímu v boji s klimatickou krízou. Okrem toho zlepšili prostredie obyvateľom okolitých domov, ktorí sa už nemusia pozerať na nepekné betónové plochy, ale vidia zeleň a kvetinové záhony. V realizácii podobných aktivít by chceli realizátori pokračovať aj na jar 2023. Finančné prostriedky boli použité na bagrovacie práce, nákup rastlín a štrku, odmeny klampiarovi a odborníčke na dažďové záhrady a tiež na propagáciu.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 875 € Podporená organizácia: Prešovské dobrovoľnícke centrum, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Srdce na dlani 20225. decembra 2022 sa uskutočnilo slávnostné oceňovanie dobrovoľníkov – gala večer s kultúrnym programom a cateringom v reprezentatívnych priestoroch pre cca 200 účastníkov. Výsledkom projektu bol rekordný počet nominácií za 21. rokov oceňovania dobrovoľníkov v Prešovskom kraji: 67 prijatých nominácií, z toho 63 unikátnych, pre porovnanie – v roku 2021 prijali 39 nominácií. Ďalším úspechom bola spoluúčasť samosprávy na projekte, ktorá si uvedomuje prínos dobrovoľníctva pre komunitu a spoločnosť ako takú a chce participovať na podpore dobrovoľníctva - tento rok bol výnimočný aj tým, že prišli nominácie z 12 z 13 okresných miest Prešovského kraja, čím dosiahli takmer 100% zastúpenie okresov. Vďaka aktívnemu oslovovaniu mestských úradov a médií prispeli realizátori k pozitívnemu šíreniu myšlienky dobrovoľníctva. Neoceniteľným pozitívom pri realizácii projektu bola ochota účinkujúcich pripraviť pestrý a hodnotný kultúrny program bez nároku na odmenu. Finančné prostriedky boli použité na materiálne výdavky, občerstvenie a plakety pre ocenených dobrovoľníkov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 875 € Podporená organizácia: V.I.A.C. - Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Dobrovoľníctvo blízko násZámerom podporeného projektu bolo prispieť k väčšiemu zviditeľneniu dobrovoľníctva na území Žilinského kraja medzi organizáciami a obyvateľmi kraja a prispieť aj k väčšiemu zviditeľneniu služieb Žilinského dobrovoľníckeho centra. V projekte bolo vytvorených 10 video-vizitiek dobrovoľníkov, ktorí boli nominovaní v rámci podujatia Srdce na dlani. Videovizitky premietali na podujatí oceňovania dobrovoľníkov a dobrovoľníčok Žilinského kraja Srdce na dlani 2022, ktoré sa udialo 13.12.2022. Ďalšou aktivitou projektu bolo zorganizovanie lokálnych dobroraňajok. Podarilo sa zorganizovať dobroraňajky v Žiline, v Liptovskom Mikuláši a v Trstenej. Na dobroraňajkách sa zaoberali témou práce s talentami, témou hľadania možností pre spoluprácu, prioritami a konkrétnymi opatreniami ohľadom pripravovanej koncepcie o dobrovoľníctve. Spolu sa zúčastnilo všetkých 3 dobroraňajok: 27 organizácií so sumárnym počtom 39 účastníkov. Realizácia projektu priniesla predovšetkým prepojenie organizácií na lokálnej úrovni. Zároveň mali účastníci projektu možnosť spoznať príklady dobrej praxe - konkrétnych lokálnych dobrovoľníkov a organizácie, ktoré vedú ku motivácii k dobrovoľníctvu. Najväčšou zmenou sú predovšetkým nadviazané spolupráce, ktoré vznikli vďaka prepojeniu na dobroraňajkách. Finančné prostriedky boli použité na honorár za výrobu videí a kúpu občerstvenia.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 875 € Podporená organizácia: Centrum dobrovoľníctva, n.o., angl. názov: Volunteer Centre, n.o., skrátený názov: CD, n.o., v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Srdce na dlani - oceňovanie dobrovoľníkov a dobrovoľníčokCieľom bola propagácia dobrovoľníctva v Banskobystrickom kraji prostredníctvom oceňovania Srdce na dlani 2022. Realizácia oceňovania prebehla vo Zvolene. Kvantitatívnym výstupom bolo 36 prijatých nominácií, 30 splnilo podmienky štatútu, 13-ti ocenení dobrovoľníci, dobrovoľníčky, skupiny ši subjekty v 12 kategóriách. Bolo udelené aj mimoriadne ocenenie. Slávnostné odovzdávanie ocenení a poďakovaní Srdce na dlani na galavečeri prebehlo za účasti 112 hostí. Po 2 pandemických rokoch, kedy nebolo možné realizovať spoločenské podujatia, realizátori veľmi ocenili možnosť vrátiť sa k formátu spoločného galavečera. Vďaka publikovaniu nominačných príbehov na sociálnych sieťach oslovili realizátori širšiu verejnosť aj v týchto lokalitách a v niektorých prípadoch aj vytvorili základ pre budúce spolupráce. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady pre koordinátorku projektu a moderátora podujatia na ceny pre ocenených dobrovoľníkov a dobrovoľníčky.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 875 € Podporená organizácia: Trenčianske dobrovoľnícke centrum o.z., v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Srdce na dlani 2022 - 3. ročníkCieľom projektu bolo pripraviť a zabezpečiť 3. ročník oceňovania dobrovoľníctva v TN kraji - Srdce na dlani 2022. Počet nominovaných na ocenenie stúpol dvojnásobne, z pôvodných 12 nominovaných v roku 2021 na 26 nominácií. Oceňovanie dobrovoľníctva je jednou z činností dobrovoľníckeho centra a tento ceremoniál výrazne posúva vnímanie a hodnoty dobrovoľníctva pre našu spoločnosť. Mnoho ocenených bolo nomináciou a následným oslovením veľmi prekvapení, nadšení, a reagovali, že nechcú byť ocenení, veď to preto nerobia. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady pre koordinátorky projektu, odmeny pre ocenených dobrovoľníkov a tvorbu webovej stránky.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 875 € Podporená organizácia: Bratislavské dobrovoľnícke centrum, v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Srdce na dlaniCieľom podporeného projektu bolo poďakovať a vzdať úctu všetkým, ktorí sa dobrovoľníctvu venujú, vrátane dobrovoľníkov a koordinátorov dobrovoľníkov a oceniť ich v jednotlivých kategóriách. Je dôležité poukázať na tých, ktorí pomáhajú iným vo svojom voľnom čase bez nároku na odmenu a venujú sa dobrovoľníctvu dlhodobo. Prijali 65 nominácií, 40 organizácií, počet 170 ľudí v nomináciách. Na podujatí sa zúčastnilo 250 ľudí. Zapojení účastníci, ako aj cieľové skupiny hodnotili projekt veľmi pozitívne. Realizátori dostali veľa poďakovaní za to, že si všímajú prácu dobrovoľníkov, že dávajú priestor všetkým nominovaným, nie len oceneným. Do budúcna plánujú pracovníci BDC s projektom pokračovať, najbližšie budú pripravovať Srdce na dlani 2023. Na základe výsledkov vidia potrebu, aby tento projekt a samotné slávnostné oceňovanie bolo pevnou súčasťou ich každoročnej práce a mohli ho naďalej zlepšovať. Finančné prostriedky boli použité na odmeny pre účinkujúcich, kultúrny program, tvorbu videovizitiek a kúpu občerstvenia.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 6 550,58 € Podporená organizácia: Skutočne zdravá škola o.z., v Otvorenom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Tvorba metodiky, receptáru a zošitu pre krúžky varenia na ZŠCieľom podporeného projektu bolo zvýšiť povedomie a záujem o tému potravín, s fokusom na zdravé potraviny, vylepšené základné zručnosti v kuchyni a zdravý vzťah detí k jedlu. Vďaka podpore sa im podarilo vytvoriť a vytlačiť 3 metodické materiály pre učiteľov a žiakov, ktorí sa zapoja do krúžkov varenia. Konkrétny výstupom sú: metodika na krúžky varenia, na základe ktorej bude učiteľ vedieť viesť krúžok varenia, spolu 13 kapitol. Receptár, ktorý obsahuje 52 ľahkých receptov zvládnuteľných aj pre deti a zošit, do ktorého si deti môžu zapisovať recepty, ktoré si vyskúšali na krúžku varenia alebo doma. Finančné prostriedky boli použité na honoráre pre manažment a dohľad projektu, mzdu pre autorku materiálov, mzdu pre grafika a na tlač dokumentov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Richard H., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Kristínu, v HENDI CENTRE Piešťany, v termíne od 20.6. - 24.6.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Dominika D., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačné cvičenia v Rehabilitačnej klinike Rehab-Klinik, s.r.o., pre Sofiu, v termíne od augusta do decembra 2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Katarína M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Samka, v Centre Liberta Košice, v termíne od 29.8.- 2.9.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jaroslava B., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitáciu s fyzioterapeutkou v súkromnom centre špecialno-pedagogického poradenstva centra včasnej intervencie v Žiline, pre Gabiku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ivana K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Tomáša, v HENDI CENTRE Piešťany, v termíne od 16.5.-20.5 2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Janka Ž., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Damiána, v Possibilitas - centrum zdravia, v termíne od 02.-13.05.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Katarína M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Martina, v Possibilitas - centrum zdravia, v termíne 4. - 14.4.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Zdenka S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpu špeciálneho rehabilitačného kočíku, pre Jasmínku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Mária B., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na 2-ty?z?dn?ovy? program AXIS Cognitive v Axis Medical Center v Piešťanoch, pre Patrika, v termíne 14.-26.3.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Andrea Š., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na dvojtýždenný rehabilitačný pobyt, pre Peľka, v HENDI CENTRE Piešťany, v termíne 09.-20.05.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Iveta K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt v programe TheraSuit v R1 - centrum intenzívnej terapie v Banskej Bystrici, pre Martina, v termíne 23.5.-3.6.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Erika S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpu rehabilitačného kočíka JOSI-Wismi pre Mareka.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Viera M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Petra, v Rehabilitačnom centre Natália Hlohovec.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Erika S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Danielu, v ADELI Medical Center, v termíne od 4.-16.07.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 250 € Podporená fyzická osoba: Michaela P., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Michaelu, v Centre PROGRES v Michalovciach , v termíne od 11.-15.7.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Zuzana U., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Adama, v Centre Svetielko Prešov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Vlasta Š., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na cvičenia Bobath koncept navštevovala u Mgr. Martiny Fillovej Mihalkovej v Martine, pre Emíliu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Zuzana G, v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Vilka, v Rehabilitačnom centre Ceremina v Šúrovciach.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Renata D., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na desať rehabilitačných vstupov do HBO komory, t.j.. na kyslíkovú terapiu, pre Alinu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ľudmila M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Moniku, v ADELI Medical Center, v termíne od 05.-18.06.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jana S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Tomáška, v ADELI Medical Center, v termíne od 25.4. -6.5.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Natália T., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpeľno-rehabilitačný pobyt v Patinciach, pre Natáliu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Daniela H., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Danielu, v Centre Svetielko v Prešove.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ľubomíra K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpeľnú liečbu v kúpeľoch Kováčová - Marína, pre Veroniku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Marián S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na úhradu ambulantných rehabilitácií zariadení NAPREDUJ v Trenčíne, pre Gabriela.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Richard G., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpu zdviháku, ktorý pomáha Richardovi pri každodennej manipulácii.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Slavomíra G., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na dvojtýždňový rehabilitačný pobyt, pre Slávka, v Possibilitas - centrum zdravia, v termíne od 16.-27.05.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Alžbeta T., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na intenzívny rehabilitačný pobyt vo Fyziobeskyde v Čechách, pre Sáru.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 152,47 € Podporená fyzická osoba: Tomas K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpu terapeutickej pomôcky -PRUŽNÉ KRESLO pre zmyslovú stimuláciu a upokojenie detí so senzorickými problémami, pre Tomáška.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Mária V., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Lucku, v HENDI CENTRE Piešťany, v termíne od 31.10.- 4.11.2022.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ivana K. H., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, v zariadení Neurino Šamorín v mesiacoch október a november 2022, pre Anetu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jozef K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Elinku, v Centre Svetielko v Prešove.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Miroslava M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na úhradu terapie Bazálnej stimulácie, pre Mirka, ktorý absolvoval 13 terapií v Detičky lastovičky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Monika K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Martina, v Centre LIBERTA.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ján H., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Jurka, v Rehabilitačnom centre Napreduj.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Lucia F., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Amálku, v špecializovanom rehabilitačnom zariadení v Prešove.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € Podporená organizácia: OZ Possibilitas , v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Rázové vlnyFinančné prostriedky boli použité na zakúpenie prístroja fyzikálnej terapie RÁZOVÉ VLNY. Táto liečba dokáže zefektívniť rehabilitáciu a pomáha pri zlepšení zdravotného stavu klientov Centra Possibilitas. Cieľovou skupinou sú deti s diagnózou DMO s neuromuskulárnymni ochoreniami a spasticitou. Vďaka pridaniu fyzikálnej terapie rázových vĺn dokázali realizátori urýchliť liečbu a tým pádom zlepšiť celkový zdravotný stav ošetrovaných klientov. Výsledkom je zlepšenie spastických stavov, zníženie svalového napätia pri rehabilitácii a lepšie výsledky samotnej terapie.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Podporená organizácia: MAKO SK, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Mám o koliesko viacCieľom podporeného projektu bol nákup prídavného hybridného pohonu k mechanickému invalidnému vozíku. Jedná sa o špecifický produkt, nakoľko svojim zameraním slúži aj ako rehabilitačná pomôcka. Jedná sa o spojenie ručne poháňaného bicykla s elektro pohonom, ktorý slúži buď ako podpora, alebo v prípade potreby aj ako úplne samostatný pohon. Osobám, ktoré sú spôsobilé využívať elektrický vozík v drvivej väčšine nedovoľuje ich finančná situácia uhradiť doplatky za túto pomôcku a tak ostávajú bez možnosti pokračovať v aktívnom živote. Prídavný motor, podľa ich najčastejších vyjadrení, pre nich znamená najmä slobodu. Realizácia projektu mala pozitívny dosah na zmenu života pre zapojených testerov. V rámci projektu sa realizátorom podarilo nadviazať spoluprácu s mnohými organizáciami, ktoré zastupujú práva zdravotne znevýhodnených občanov. Taktiež sa podarilo zrealizovať stretnutia s poslancami NRSR a realizovať konkrétne kroky, ktoré by mali viesť ku kategorizácii týchto motorov ako plne hradenej kompenzačnej pomôcke, ktorá tak pomôže stovkám až tisíckam ľudí odkázaných na mechanický vozík byť opäť o obrovský kus samostatnejšími. Finančné prostriedky boli použité na nákup prídavného hybridného motorčeka pre invalidné vozíky.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Kamila M., v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetŽiadateľka sa ocitla v ťažkej životnej situácii. Jej dcéra je ťažko zdravotne postihnutá, od septembra 2022 nastúpila na povinnú školskú dochádzku. Finančne prostriedky boli použité na kúpu notebooku pre uľahčenie vzdelávania. Notebook bude slúžiť ako učebná pomôcka, pri písaní úloh, na jednoduchšiu komunikáciu so školou, a tiež zaistí Veronike väčšiu samostatnosť pri vybavovaní si povinností.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 200 € Podporená organizácia: SVETIELKO NÁDEJE, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Výmena starých mobilov za nové a nákup plážového vybavenia pre detiZámerom podporeného projektu bolo skvalitnenie kontaktu s 50 rodinami v aktívnej liečbe, s 200 rodinami z databázy ohľadom výletov a skvalitnenie kontaktu hospicového tímu pri starostlivosti o umierajúce deti, ktorý je na telefóne 24/7 a postará sa ročne cca o 20-30 detí s rodinami. Na komunikáciu boli používané staršie mobily, ktoré mohli vymeniť za nové. Druhá časť financií bola, použitá pre 30 detí, ktoré absolvovali rekreačný pobyt v Chorvátsku. Finančné prostriedky boli použité na materiálne vybavenie – nákup telefónov a plážovej výbavy: osušiek, klobúkov pre 30 detí.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 800 € Podporená organizácia: Pomáhame deťom Národného ústavu detských chorôb, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Špeciálna postieľka pre deti s neurologickými ochoreniamiRealizátori zakúpili špeciálnu postieľku "Travel Pod" vyrábanú v Anglicku. Slúžiť bude deťom, ktoré sú v Národnom ústave detských chorôb hospitalizované na Klinike detskej neurológie. Okrem kvalitnej zdravotnej starostlivosti je cieľom poskytnúť malým pacientom a ich sprievodcom čo najlepšie a najkomfortnejšie podmienky na liečbu. Nová postieľka je pre deti bezpečnejšia, nakoľko je mäkká a celá sa dá zavrieť. Dieťa si počas záchvatu, ktorý často prichádza nečakane, neublíži. Aj mamičky si môžu aspoň trošku oddýchnuť, keď vedia, že ich dieťa je v bezpečí. Finančné prostriedky boli kúpené na kúpu špeciálnej postieľky pre deti do nemocnice.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 200 € Podporená organizácia: SVETIELKO POMOCI n.o., v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Obnova materiálneho zabezpečenia detského mobilného hospicuSvetlieko pomoci poskytuje domácu hospicovú starostlivosť pre deti s onkologickými chorobami v terminálnom štádiu. Podporuje rodiny, kde je dieťa onkologický pacient v terminálnom štádiu. Dlhodobo sa venujú rodinám po strate dieťaťa, poskytujú smútkové poradenstvo a terapiu. Zámerom tohto projektu bola obnova materiálneho zabezpečenia detského mobilného hospicu, ktoré prispieva k zlepšeniu komfortu pre detského pacienta v terminálnom štádiu. Konkrétne bola zakúpená elektrická polohovateľná posteľ do domáceho prostredia pre väčšie deti cca od 14 do 18 rokov, ktorej súčasťou je aj antidekubitný matrac. Posteľ bude bezplatne zapožičiavaná rodinám, ktoré ju budú aktuálne potrebovať. Finančné prostriedky boli použité na kúpu polohovateľnej postele ako súčasť materiálneho vybavenia mobilného hospicu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 450 € Podporená organizácia: Milan Štefánik, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Benefičné podujatie "OSMIDIV" pre deti s mentálnym postihnutímDlho očakávaný deň pre mentálne a zdravotne postihnuté deti sa uskutočnil v nedeľu 21. augusta 2022 v dome kultúry v Banskej Štiavnici. Išlo v poradí už 13. ročník benefičného podujatia Osmidiv, ktoré zorganizovalo Občianske združenie Milan Štefánik pri ústavoch pre mentálne postihnutých. Hlavnou myšlienkou celej akcie bola integrácia znevýhodnených ľudí do spoločnosti i odstránenie bariér medzi handicapovanými a zdravými. A darovať hudobný zážitok mentálne postihnutým deťom, ktoré sa počas roka nemôžu bežne zúčastniť takéhoto kultúrneho podujatia. Podujatie navštívilo spolu 422 hendikepovaných z 21-tich zariadení mentálne postihnutých spolu so svojím doprovodom a v rámci integrácie a začlenenia do spoločnosti 23 bežných návštevníkov. Vystúpili účinkujúci - spevák Václav Neckář & Bacily, skupiny Polemic, ABBA Tribute Show z Maďarska a moderátor Roman Pomajbo. Finančné prostriedky boli použité na dopravu a obsluhu zvukovej techniky podujatia.
b) podpora a rozvoj športu 3 000 € Podporená organizácia: Špeciálne olympiády Slovensko, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Young Athletes - kemp detí od 2 rokov s intelektuálnym znevýhodnenímŠpeciálne olympiády Slovensko je organizácia, ktorá poskytuje celoročný cyklus tréningov a domácich či medzinárodných súťaží v rôznych druhoch olympijských i neolympijských športov pre deti aj dospelých s intelektuálnym znevýhodnením. Zámerom podporeného projektu bolo zabezpečiť športové pomôcky pre deti s intelektuálnym znevýhodnením. Projekt funguje už od roku 2017, pričom vždy to bolo jednodňové podujatie. Tento rok bol zrealizovaný formou sústredenia, čo sa veľmi osvedčilo, pretože v tejto komunite je dôležite socializovať sa a pomáhať si navzájom. Aktivít sa zúčastnilo 20 mladých ľudí vo veku 12-20 a 16 dobrovoľníkov. Zakúpili športové pomôcky, ktoré ďalej putujú deťom domov, alebo do zariadení, v ktorých sú počas dňa, aby mohli naďalej rozvíjať svoje športové zručnosti. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športových pomôcok.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € Podporená fyzická osoba: Jaroslav Š, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: S?alava?ry – financovanie u?c?asti golfovy?ch su?t?az?iach Jaroslav S?. patri? v súčasnosti medzi jedných z najtalentovanejších hráčov paragolfu (golf zdravotne postihnutých). Na Slovensku zatiaľ? paragolf nemá? dostatočnú podporu, ktorá? by športovcom umožnila zu?c?astn?ovat? sa podujatí? a su?t?az?i?. Finančné prostriedky boli použité na pravidelne? výdavky, s ktorými stav rámci amatérskej športovej kariéry golf istú stretáva. Išlo najmä o úhradu ročného členského poplatku do golfového klubu, v ktorom pôsobí, ďalej náklady na letenku, dopravu, ubytovanie a registračný poplatok v Portugalsku, kde sa zúčastnil súťaže v golfe. Financie tiež použil na materiálne vybavenie, ktoré je pre tento šport potrebné. Finančná? podpora mu umožnila rozvíjať? svoj talent, preukazovať? ho svojimi s?portovy?m nasadením a výkonom a v neposlednom rade vytvárať? pozitívny obraz a vzorne reprezentovať? Slovensku? republiku.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Podporená organizácia: PRO VIDA, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Program BUDDYCieľom podporeného projektu bolo zvyšovanie kvality podpory pre existujúce BUDDY vzťahy dobrovol?ni?k-diet?a, zvyšovanie poctu vzťahov v rámci programu BUDDY. Odborne? supervízie pre koordinátorky dobrovoľníkov, ktoré? sa starajú? o cca. 15-25 dvojíc sú? nevyhnutne?, aby mohli poskytovať? kvalitnú? podporu pre dobrovoľníkov a deti v na?roc?ny?ch podmienkach ovplyvnených pande?miou COVID-19. Aktivitou projektu boli pravidelné supervízne stretnutia priebežne 3-4x mesačne. Psychológovia/koordinátori mohli odborne konzultovať vzniknuté situácie, navrhovať riešenia a priebežne si overovať zvolené intervencie. Uskutočnilo sa viac ako 200 pravidelných stretnutí 6 koordinátorov s dobrovoľníkmi v období november 2022 - január 2023. 109 aktívnych dvojíc (dobrovoľník-dieťa) bolo zapojených v programe za rok 2022. 10 nových dvojíc vzniklo v projektovom období. Finančné prostriedky boli použité na personálne náklady za poradenské služby.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 000 € Podporená organizácia: Úsmev pre druhých, v Otvorenom grantovom programe, NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Tretí kontakt pre rodiny - kampaň u pediatrovV mesiaci november 2022 zrealizovalo združenie Úsmev pre druhých veľkú informačnú kampaň pre pediatrov. V rámci Slovenska oslovili 1357 detských lekárov, ktorým zaslali informačné letáky so sprievodným listom. Cieľom bolo zlepšiť informovanosť o včasnej intervencie pre rodiny, ktorým sa narodilo dieťatko s postihnutím. Práve prostredníctvom pediatrov sa rodiny môžu najľahšie dozvedieť, kde sa dostanú k relevantným informáciám a k pomoci od multidisciplinárneho tímu, ktorým združenie Úsmev pre druhých disponuje. Rodinám poskytujú bezplatné poradenstvo od rôznych špecialistov. Pri včasnej intervencií je veľmi dôležitý čas – čím skôr sa začne s dieťatkom pracovať, tým lepšie výsledky môže dosiahnuť. Výsledky kampane sa ukážu neskôr, podľa toho ako narastie počet záujemcov o služby združenia. Finančné prostriedky boli použité na poštovné náklady, tlač a grafiku propagačných materiálov.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 900 € Podporená organizácia: SYTEV, grantovom programe Tu sa nám páči, tu chcem žiť, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Kukučínová IdentitaCieľom podporeného projektu bola realizácia murálovej maľby Martina Kukučína - Rysavá jalovica na Kukučínovej ulici v Kysuckom Novom Meste umelcami a dobrovoľníkmi s využitím procesu komunitného plánovania. Výsledkom je hotový murál a stovky pozitívnych ohlasov. Na záver projektu prebehlo zhodnotenie projektu s realizačným tímom a dobrovoľníkmi či umelcami. Spoločne sa zhodli, že chcú pokračovať v tomto projekte ďalej a teda budúci rok sa pokúsia o Identitu ulice Matice Slovenskej. Finančné prostriedky boli využité na zakúpenie farieb, tryskov a zabezpečenie foto a video dokumentácie tvorby diela.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 1 000 € Podporená organizácia: Mesto Trstená, grantovom programe Tu sa nám páči, tu chcem žiť, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Komunitná záhradaCieľom podporeného projektu bolo vybudovať komunitnú záhradu v lokalite Vyšný breh. V rámci realizovaných aktivít sa podarilo lokalitu povrchovo upraviť, vysadiť okrasnú parkovú zeleň a osadiť lavičky. Za samotnou realizáciou projektu stáli obyvatelia miestnej komunity všetkých vekových kategórií, či už seniori, ale aj mládežníci a všetci pomáhali ako dobrovoľníci. Pri výsadbe a úprave terénu pomáhali aj zamestnanci Mestského úradu v Trstenej. Finančné prostriedky boli využité na nákup okrasnej parkovej zelene, vonkajších kvetináčov a parkových lavičiek.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 900 € Podporená organizácia: Mesto Myjava, grantovom programe Tu sa nám páči, tu chcem žiť, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Rozvoj Komunitnej záhradyProjekt zameraný na vybudovanie komunitnej záhrady pri mestskej ubytovni. V bytovkách bývajú ľudia v nepriaznivej životnej situácii, ako ľudia bez domova, osamelé matky s deťmi či nízkopríjmové rodiny. V jednej z bytoviek sídli Nocľaháreň, Útulok a Komunitné centrum. V rámci realizovaných aktivít sa aktivizovali samotní obyvatelia a spoločne pracovali na skrášlení okolia. Kvety, stromy, okrasné dreviny i parkové lavičky dotvorili celkový pohľad na danú lokalitu. Vytvoril sa tak priestor pre zmysluplné trávenie voľného času i pre realizáciu edukačných, preventívnych, vzdelávacích a záujmových aktivít Komunitného centra, Útulku či Nocľahárne. Finančné prostriedky boli využité na nákup rastlín, stromov a okrasných drevín a lavičiek do komunitnej záhrady.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 700 € Podporená organizácia: Občianske združenie Odyseus, grantovom programe Tu sa nám páči, tu chcem žiť, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Pentagon - lepšie miesto pre životCieľom podporeného projektu bolo posilnenie vzťahov vylúčenej komunity na bratislavskom Pentagone s ich okolím. V rámci realizovaných aktivít si klienti svojpomocne vymaľovali kontaktné centrum, vysadili trvalky a uskutočnili dve upratovacie brigády v okolí Pentagonu. Do aktivít boli zapojení klienti a klientky z vylúčenej komunity, ktorú obyvateľstvo Pentagonu zvyčajne vníma v spojitosti s hlukom, neporiadkom a drogami. V rámci aktivít títo ľudia dokázali, akí dokážu byť iniciatívni, spolupracujúci a empatickí. Počas realizácie projektu kontinuálne prebiehalo tiež poskytovanie harm reduction služieb v kontaktnom centre, ku ktorých udržaniu projekt tiež prispel obstaraním zdravotníckeho materiálu a materiálu na ošetrovanie. Okrem tohto materiálu boli finančné prostriedky použité na nákup záhradníckych potrieb a rastlín na výsadbu.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 200 € Podporená organizácia: Záhrada Dvory, grantovom programe Tu sa nám páči, tu chcem žiť, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Fotovoltaika pre komunitnú záhradu DvoryKomunitná záhrada Dvory vytvorila na doteraz nevyužívanom priestore prostredie plné rastlín, hmyzu a komunitného života. Nedisponovala však žiadnym zdrojom elektrickej energie, vďaka ktorému by sa záhrada stala energeticky nezávislou. V rámci podporeného projektu sa podarilo zaobstarať a namontovať solárny ostrovný systém, ktorý tento nedostatok vyriešil. Vytvoril sa manuál pre členky a členov záhrady, aby rozumeli tomu, ako systém funguje, aké typy zariadení môžu používať a ako prípadne riešiť problémy. Finančné prostriedky boli využité na zabezpečenie solárneho ostrovného systému do komunitnej záhrady.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 000 € Podporená organizácia: VYSOKÝ VRCH, grantovom programe Tu sa nám páči, tu chcem žiť, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Obnova oddychového miesta pri smerovníku RoveňOrganizácia dlhodobo vykonáva dobrovoľnícke aktivity v území NP Muránska planina. Podporený projekt bol zameraný na úpravu okolia turistického a cyklistického smerovníka Roveň. V rámci plánovaných aktivít sa podarilo opraviť prístrešok, lavice na sedenie vrátane náterov, zhotoviť novú informačnú tabuľu a vybudovať a osadiť stojiská pre kone. Aktivity projektu realizovali miestni dobrovoľníci a členovia občianskeho združenia. Náročná preprava materiálov sa podarila zrealizovať vďaka spolupráci miestnych komunít. Finančné prostriedky boli použité na nákup zrubovej guľatiny, farieb, štetcov a impregnačných náterov a na výrobu informačného panelu vrátane jeho grafického návrhu.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 900 € Podporená organizácia: Mesto Lučenec, grantovom programe Tu sa nám páči, tu chcem žiť, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Oddychujme v našich mestských sadochMesto Lučenec v rámci projektu zrevitalizovalo v mestských ovocných sadoch spoločne s dobrovoľníkmi starý prístrešok a vystavalo dva gabionové stoly k laviciam. Pri prístrešku bol vybudovaný gabionový vyvýšený záhon, do ktorého boli posadené byliny a liečivé rastliny. Celý priestor teraz slúži verejnosti a návštevníkom sadov na posedenie, oddych, relax, environmentálnu výchovu a vzdelávanie, prednášky a pomologické kurzy, ale taktiež aj ako úkryt pred nepriaznivým počasím. Výsadba v gabionovom záhone celý priestor prevoňala a zároveň vytvorila prirodzenú a bezpečnú bariéru medzi včelínom a priestorom v prístrešku. Finančné prostriedky boli využité na kúpu materiálu na gabionové konštrukcie stolov a vyvýšeného záhonu.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 23,93 € Podporená organizácia: Občianske združenie TELEKIA, grantovom programe Tu sa nám páči, tu chcem žiť, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Zástavka Tri tableCieľom podporeného projektu bolo obnoviť drobnú infraštruktúru na lokalite Tri Tably v území CHKO Vihorlat a osadiť informačnú tabulu k soche na lokalite, ktorá sa viaže na povesti o Sninskom kameni. Obnovená infraštruktúra slúži návštevníkom prichádzajúcim na túto "lesnú križovatku" z dvoch náučných chodníkov. Z lokality je možnosť pokračovať na Sninský kameň alebo k jazeru Morské oko. Finančné prostriedky boli použité na nákup dreveného materiálu na opravu infraštruktúry, výrobu infotabule a pomocný materiál.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 500 € Podporená organizácia: Rodinné kruhy, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Rodinné kruhy na vodeCieľom podporeného projektu bolo vytvoriť podnety pre zmysluplné trávenie voľného času. Spoločne s mnohodetnými rodinami a rodinami ohrozenými chudobou chodili členovia združenia na jazerá, kde po inštruktáži zaúčali rodičov spoločne s deťmi paddleboardovať. Učili ich, ako správne stáť na paddleboarde, ako správne držať pádlo a to najdôležitejšie, ako správne motivovať deti pri učení sa novým zručnostiam. Vďaka projektu mohli deti namiesto trávenia voľného času pri tablete a počítačových hrách tráviť spoločný čas s rodičmi a objavovať radosť z pohybu a krásy prírody. Finančné prostriedky boli využité na nákup paddleboardu a piatich plaveckých záchranných viest.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Milan Štefánik, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Veľa láskyDlho očakávaný deň pre deti s mentálnym a zdravotným znevýhodnením sa uskutočnil vo štvrtok 20. novembra 2022 v Košických kultúrnych centrách Kulturpark v Košiciach. Išlo v poradí o 5. ročník benefičného podujatia Veľa lásky, ktorého sa zúčastnilo 115 detí z ústavov a zariadení pre zdravotne znevýhodnených z východného Slovenska a Košického samosprávneho kraja. Hlavnou myšlienkou celej akcie bola integrácia znevýhodnených ľudí do spoločnosti i odstránenie bariér medzi handicapovanými a zdravými. Deti si spolu s kapelou Desmod zaspievali jej najväčšie hity. Finančné prostriedky boli využité na organizačno-technické zabezpečenie podujatia.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: Gymnázium sv. Edity Steinovej, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Hrou k pohybu a radosti – Flag futbalCieľom podporeného projektu bolo implementovať Flag futbal do výchovno-vzdelávacieho plánu na Gymnáziu sv. Edity Steinovej. Počas aktívnej výučby si „vlajkový futbal“ vyskúšalo v školskej, ako aj v mimoškolskej činnosti, približne 450 detí a dospievajúcich vo vekovej kategórii od 11 do 19 rokov. Pozorovať bolo možné zvýšený záujem o pohybovú aktivitu tohto typu. Za realizáciou projektu stál vyškolený učiteľ telesnej a športovej výchovy Mgr. Martin Jesenský, PhD., ktorému sa spoločne s jeho kolegami podarilo zorganizovať aj 2 školské turnaje medzi jednotlivými triedami vo Flag futbale v externom prostredí školy. Finančné prostriedky boli využité na kúpu 12 rugbyových lôpt a 26 flag opaskov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 746,6 € Podporená organizácia: Združenie príbuzných, priateľov a ľudí s psychickými poruchami Krídla, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Art Brut - Dúha v násPodujatie Art Brut Bratislava 2022 – Dúha v nás zameralo svoju pozornosť a ciele na často vynechávanú, avšak vysokú časť populácie, ľudí s psychickými poruchami, ktoré im bránia dočasne alebo celoživotne sa vrátiť do spoločenských a pracovných kontextov. Cieľom podujatia bola a v rámci pokračujúcich činností stále je destigmatizácia pacientov s duševným ochorením okrem iného i prezentáciou ich výtvarných diel. Ďalšími cieľmi bola aj vzájomná výmena odborných vedomostí a osobných skúseností vedúca k zlepšeniu starostlivosti o ľudí s psychickými poruchami u zúčastnených odborníkov a zvýšenie motivácie k samostatnosti, uvedomenia si sebahodnoty a sebaocenenia u pacientov. Finančné prostriedky boli použité na propagačné materiály k podujatiu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Podporená organizácia: BELIANKY, o.z., Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Kniha: V objatí živlov. Architektúra Vysokých Tatier 1871 - 1918Cieľom podporeného projektu bolo vydanie prvej vedeckej monografie pod názvom „V objatí živlov, Architektúra Vysokých Tatier 1871 – 1918.“ Etapy realizácie projektu prebiehali v nasledujúcich fázach: bol dokončený rukopis knihy a vyhľadávali sa potrebné obrazové podklady. Paralelne prebiehali jazykové korektúry textu a dolaďovala sa štruktúra knihy. Priebežne sa pracovalo na skenovaní obrazových podkladov a ich prvotnej retuši. Následne došlo k selekcii obrázkov do knihy, vytvoreniu grafického návrhu zalomenia a jeho postupného vylaďovania. Vytvárali sa tiež mapy tatranských osád. Cieľovou skupinou knihy bola odborná obec ale aj poučená široká verejnosť. Finančné prostriedky boli použité na tlač monografie.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 300 € Podporená organizácia: OZ Verejnô, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: UmeanoVytvoril priestor na sebaprezentáciu pre generáciu mladých alebo začínajúcich umelcov a podporilo širokú verejnosť v kreativite a tvorivosti. Vďaka projektu sa zrealizovalo 7 umeleckých podujatí a podporilo sa tak 24 autorov a autoriek v predstavení ich tvorby verejnosti. Podarilo sa tiež vytvoriť väčšie pódium, oddeliť výstavnú časť od prezentačnej drevenou zástenou a zlepšiť osvetlenie a ozvučenie kultúrno-komunitného priestoru Hory Doly. Finančné prostriedky boli použité na nákup technického a materiálneho zabezpečenia projektu, nákup kreatívnych a výtvarných potrieb, vytvorenie odmien pre prezentujúcich a propagáciu projektu.
b) podpora a rozvoj športu 700 € Podporená organizácia: Klub alpského lyžovania SKI-ALP KLUB DRIENICA - LYSÁ, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Podpora rozvoja alpského lyžovania u detí a mládežeCieľom podporeného projektu bolo zhotovenie a nákup kvalitného technického lyžiarskeho oblečenia pre mladých športovcov vo veku od 5 do 15 rokov, ktorí sú zároveň aj členmi klubu. Konkrétne sa jednalo o lyžiarske softshelové vesty a nohavice. V prvom rade bol potrebný grafický návrh oblečenia, na ktorom spolupracovali rodičia, deti a prešovská firma 3B. V návrhu bolo dôležité zviditeľniť klub a región, v ktorom klub pôsobí. Komunikáciu medzi skupinami, ktoré na projekte spolupracovali, zabezpečovalo vedenie klubu, ako aj distribúciu lyžiarskych dresov medzi členov klubu. Kúpou nových dresov sa jednoznačne podporila tímová prezentácia začínajúcich športovcov na tréningoch, sústredeniach a lokálnych súťažiach. Finančné prostriedky boli použité na kúpu softshelových viest a nohavíc.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Podporená organizácia: Modrá Nota o.z., Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Openjazzfest - open air jazzový festivalZámerom podporeného projektu bola prezentácia a popularizácia jazzovej hudby a podpora existencie festivalu, ktorý sa realizoval už po dvanásty krát. Vďaka jeho úspešnosti postupne získava na popularite doma, ale aj v zahraničí. Aj vďaka podpore bolo možné v roku 2022 pokračovať v nastúpenom trende a zrealizovať projekt určený viacerým cieľovým skupinám: obyvateľom regiónu, návštevníkom Trenčianskeho kraja a rekreačnej oblasti Zelená voda, ale aj čoraz väčšiemu počtu fanúšikov jazzu z celého Slovenska. Záujem o podujatie narastá aj z toho dôvodu, že každý rok zabezpečia organizátori špičkových svetových hudobníkov, ale aj špičkových slovenských jazzmanov. Finančné prostriedky boli použité na pokrytie časti nákladov na prenájom potrebného vybavenia festivalu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Natura Rusovce, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Obnovme spolu sakrálne pamiatky RusoviecCieľom podporeného projektu bola obnova - odborná rekonštrukcia 6 sakrálnych pamiatok, umiestnených v exteriéri - na verejných priestranstvách v Rusovciach. Konkrétne sa rekonštruovala drevená socha ukrižovaného, umiestnená v zelenom trojuholníku pri vstupe do Rusoviec, súsošie Najsvätejšej trojice z roku 1748 so sochami sv. Márie Magdalény, sv. Floriána, sv. Rochusa a sv. Jána Nepomuckého, ktoré je v páse zelene na Balkánskej ulici, obelisk rodiny Zichi z roku 1776, tiež v páse zelene na Balkánskej, socha Piety z roku 1742, morový stĺp so sochou sv. Antona z roku 1719 spred kostola sv. Márie Magdalény a kamenná socha Ukrižovaného z roku 1745, ktorá je situovaná na rohu Balkánskej a Lesníckej ulice. Finančné prostriedky boli použité na statiku a murovanie základov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Podporená organizácia: HRUDA, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Veliká račanská HuslovicaCieľom realizácie podujatia Veľká račanská Huslovica bolo neformálnou formou propagovať a prezentovať slovenské ľudové umenie, jeho rôznorodosť a krásu v mestskej časti Bratislava-Rača. Získali ďalších aktívnych stúpencov pre tradičné ľudové umenie a motivovať miestnych obyvateľov k vyhľadávaniu a uchovávaniu miestnych ľudových tradícií. Počas celého večera sa degustovali a konzumovali vínka najmä malých a stredných Račanských vinárov, čím sa spropagovali nielen pre bratislavských, ale aj pre mimo bratislavských návštevníkov. Aj takouto formou podujatie prispelo k záchrane vinohradníctva v mestskej časti Bratislava-Rača. Finančné prostriedky boli použité na vytvorenie grafických návrhov propagačných materiálov, na honorár pre hlavného dramaturga podujatia.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie MARESSA, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Zahoď stres a nabi sa energiou, zážitková kreatívna formaProjekt bol zameraný na duševnú pomoc po období pandémie, dospelým, deťom a seniorom, ktorí touto neblahou situáciou trpeli izolovanosťou od spoločenského, kultúrneho života. Význam realizácie projektu bol aj emocionálny. Zážitkové maľovanie, tvorba keramiky mali pôsobiť ako hojivý balzam na tieto vnútorné rany, čo sa aj podarilo. Ľudia kreatívnou zážitkovou tvorbou uvoľnili zo seba napätie a počas tvorenia sústredili svoju pozornosť na proces, ktorý im prinášal spokojnosť, radosť, osobný dobrý pocit a nový zážitok. Finančné prostriedky boli použité na nákup maliarskych potrieb a potrieb na keramiku.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie Naše Zálesíčko, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Plastiky na KorzeCieľom podporeného projektu bolo zrealizovať 4 výstavy Plastiky na Korze a predstavenie aktuálnych tendencií súčasného sochárstva v prírodnom prostredí mimo tradičných galerijných prezentácií v kamenných inštitúciách, keďže prehliadky súčasnej monumentálnej sochárskej tvorby, ktoré by sa odohrávali priamo v prírode, sú organizované skôr sporadicky. Boli zrealizované 4 cykly výstav súčasného vizuálneho umenia, každá z nich otvorená vernisážou a ukončená finisážou. Z jednej z výstav, Kvety Dunaja, sa stala stála expozícia. Finančné prostriedky boli použité na propagáciu projektu, autorské honoráre a služby statika.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie EUROARCH, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Deti a architektúra 2022: Výnimočné školyCieľom podporeného projektu bola osveta o architektúre školských budov na Slovensku aj v Európe medzi 10-15 ročnými žiakmi po celom Slovensku. Do projektu sa zapojilo vyše 600 základných škôl, ZUŠ a 8- ročných gymnázií, spolu 15 tisíc žiakov. E- kurz na tému "Výnimočné školy", ktorý bol v rámci projektu vytváraný, má 3 kapitoly. 1. kapitola sa venuje histórii škôl na Slovensku a vo svete, 2. kapitola je venovaná najzaujímavejším budovám škôl na Slovensku, 3. kapitola je venovaná zaujímavým architektonickým konceptom škôl v Európe. E-kurz končil veľkým kvízom, pri ktorom si žiaci preverili, čo si z e-kurzu zapamätali a pritom sa aj zabavili. Projekt bol ukončený výtvarnou súťažou na tému "Moja predstava výnimočnej školy" a následnou vernisážou diel. Finančné prostriedky boli použité na pokrytie časti nákladov na programovanie obsahu e- kurzu, grafiku a gemifikáciu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 200 € Podporená fyzická osoba: Lukáš B., Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Letné kino v Mlynici 2022Cieľom podporeného projektu bolo združiť a socializovať ľudí naprieč generáciami v malej obci Mlynica pod Tatrami. Vďaka iniciatíve troch susedov sa vytvorilo vonkajšie podujatie s príjemnou atmosférou, bez vstupného a s občerstvením, kam mohli prísť celé rodiny, stráviť tu príjemné chvíle a nadviazať nové kontakty. Podarilo sa vytvoriť dve podujatia, na ktorých sa premietali filmy - jeden určený skôr pre staršie deti a dospelých a druhý rozprávkový. Podujatia boli realizované v obecnom kultúrnom centre s malým pódiom a hľadiskom. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie filmov.
e) podpora vzdelávania 200 € Podporená organizácia: Občianske združenie Csokonai, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Kútik zdravého čítaniaV rámci podporeného projektu Kútik zdravého čítania sa podarilo prepojiť vplyv a zážitok z čítania s posilnením zdravia. Vybudovali malý rozprávkový kútik spolu s panelom zo soľných tehál, ktorý využívajú nielen pri výchovno-vzdelávacom procese, ale umožnili jeho využívanie aj rodinám s deťmi, pre ktorých je dôležité trávenie spoločného času a posilňovanie zdravia. Finančné prostriedky boli využité na nákup soľných tehál využitých na stavbu soľného panelu.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia: OZ TEAM, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Show your talentShow your talent je komplexný a dlhodobý rozvojový program, ktorý prebieha súčasne so školským polrokom s rozsahom viac ako 84 hodín. Účastníkmi programu sú stredoškoláci a učitelia. V rámci realizovaného projektu mladí ľudia získavali množstvo príležitostí a impulzov, ktoré formovali ich osobnosti a prinášali im veľa nápadov pre vlastnú realizáciu v budúcnosti. Program sa skladá z 2 víkendových školení, 3 workshopov, tímových projektov, individuálneho mentoringu a slávnostnej konferencie. Finančné prostriedky boli využité na pokrytie časti nákladov spojených s lektorným, propagáciou a materiálno-technickým zabezpečením konferencie.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia: BartTime, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Keramika pre vsetkýchCieľom podporeného projektu bolo zrealizovať večerné kurzy keramiky, ktoré priblížili ľuďom kreatívny proces jej výroby - od samotného umeleckého návrhu až po vlastnú realizáciu. Za realizáciou projektu stál ateliér tvor.ba. Aktivity boli určené pre kohokoľvek, kto má chuť a záujem učiť sa niečo nové. Ukázalo sa, že o projekt mali najväčší záujem ženy. V rámci projektu sa podarilo sprostredkovať toto remeslo bližšie k skupine neznámych ľudí, zaškoliť ich a tým pádom zapojiť laickú verejnosť do kreatívneho procesu keramiky. Finančné prostriedky boli použité na kúpu keramického náradia, kvalitné materiály potrebné na vyhotovenie umeleckých diel.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia: Stredisko kultúry Bratislava Nové Mesto, Otvorenom grantovom programe, NF BaumitNázov podporenej aktivity: Zakladáme Novomestské divadloZámerom podporeného projektu bola výchova novej generácie divákov, mládeže, nájsť si cestu do divadla a naučiť sa orientovať v množstve informácií, ktoré táto doba prináša. Vedieť odlíšiť pravdu od dezinformácií sa dá iba ak sa vzdelávame, nie všetko sa dá vygugliť. A o tom pojednávala práve inscenácia Jeruzalem anno 1187. Poukázala na to, že nikto a nič nie je “čiernobiele“. Informačná vojna, respektíve ohýbanie informáciami a dezinformácie sú neustále prítomnou, “podprahovou“ pointou diela. Jedna z najväčších hrozieb civilizovaného sveta, ktorá sama o sebe dokáže polarizovať spoločnosť, sa ukazuje reálnou už pred tisíc rokmi. Finančné prostriedky boli využité na honoráre hercom, vďaka čomu sa mohli zúčastniť žiaci stredných škôl predstavenia zadarmo.
Spolu 313 584,94 €