Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Centra pre filantropiu

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Centra pre filantropiu, Bratislava'
za rok 2014

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
b) podpora a rozvoj športu 1 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie NovoCK, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. NovoCK je športový klub zastrešujúci mladých cyklistov a cyklotrialistov. Cieľom podpory bolo aby sa mohli zúčastniť pretekov v cyklotriale na Slovensku aj v Čechách. Zároveň sa aktívne podieľali na organizácii Cyklotrial youth games and Open Trial 2015 v Lučenci. Ide o medzinárodnú cyklotriálovú súťaž pre mládež do 16 rokov, ktorá je mládežníckou obdobou Majstrovstiev sveta. Preteku sa zúčastnilo 45 jazdcov. Tiež motivovali deti a mládež k aktívnemu športu a cyklistike vo všetkých jej podobách. Priblížiť cyklotrial, tento náročný a zároveň veľmi atraktívny šport širokej verejnosti .Finančný dar bo použitý na štartovné a registračné poplatky, technické zabezpečenie na bicykel a náhradné diely, tréning a sústredenia a na cestovné náklady.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 456,65 € Podporená fyzická osoba: Daniela Trajteľová, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Peňažný príspevok bol použitý na kúpu načúvacích aparátov, príslušných ušných koncoviek a kúpu špeciálneho zariadenia na prenos zvuku. Ide o doplnkové zariadenie k načúvaciemu aparátu. Daniela Trajteľová je osoba s ťažkým zdravotným postihnutím s mierou funkčnej poruchy 70%.Finančný dar bol použitý na kúpu načúvacích aparátov, príslušných ušných koncoviek a kúpu špeciálneho zariadenia na prenos zvuku.
e) podpora vzdelávania 701 € Podporená organizácia: 1. Slovenské neziskové servisné centrum, o.z. Cieľom projektu bolo zistiť potreby tretieho sektora prostredníctvom výskumného dotazníka zameraného na organizácie tretieho sektora. Výstupy z tohto dotazníka slúžia ako podklad pre výskumné práce v oblasti legislatívy a právneho prostredia.Hlavným dôvodom výskumu je potreba skvalitňovania jednak právnej istoty organizácií tretieho sektora a súčasne skúmanie jednotlivých inštitútov z pohľadu ich prínosu pre tretí sektor. Výskum bol realizovaný prostredníctvom elektronického systému Centrálneho portálu pre neziskový sektor s dopadom na cca 10 000 subjektov, ktoré sú súčasťou komunikácie s tretím sektorom. Poskytnuté odpovede z dotazníka sú podrobené výskumu a následne sú štatisticky vyhodnotené nielen pre subjekty tretieho sektora, ale aj pre verejnú správu.Finančný dar bol použitý na mzdy pre dvoch odborníkov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 400 € Podporená fyzická osoba: Mgr. Marián Berky, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Počas letných prázdnin 2015 sa v obci Halič uskutočnil 2.ročník TANGO- futbalový kemp pod záštitou ŠK Novohrad Lučenec pre deti od 6 do 12 rokov. Zúčastnilo sa ho 90 detí z Lučenca, Poltára, Divína, Podbrezovej a domáci Haličania. Absolvovali 3 krát denne tréningový cyklus. Ich pobyt bol okrem futbalu vyplnený večernými animačnými aktivitami. Finančný dar bol použitý na kúpu futbalovej bránky a ceny pre deti: lopta, tričko a dres.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € Podporená organizácia: Jazdecký klub Masarykov dvor, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Projekt jazdeckých pretekov bol zameraný na propagáciu jazdeckého šport u širokej verejnosti pod Poľanou. Jazdecké preteky sa konali 14-15.5.2016 v obci Pstruša. Cieľom bolo získanie nových členov a záujemcov o jazdecký šport a parkúrové skákanie.Finančný dar bol použitý na ceny pre jazdcov.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie Športom k úspechu, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Podporili sme Slovenského reprezentanta v thajskom boxe, Vladimíra Moravčíka, aby sa mohol zúčastniť na podujatí: Príprava v tréningovom campe v Utrechte v Holandsku ako prípravu na zápas o európsky titul federácie W5 na podujatí W5 LEGENDS IN PRAGUE.Vladimír Moravčík sa dňa 8. 10. 2016 zúčastnil na pretokoch v Prahe W5 Legends , kde zápasil o európsky pás W5. Zápasil s bojovníkom z Azerbiadzanska Alim Nabiev. Zápas prehral na body.Finančný dar bol použitý na ubytovanie, stravné a cestovné náklady, športové oblečenie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 700 € Podporená fyzická osoba: Mária Dunková, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Finančne sme podporili matku štyroch detí, ktorá má jedného syna s telesným postihnutím. Rudko Danko sa narodil s DMO a rázštepom pery, podnebia . Rudko chodí len s oporou, nerozpráva ani neplače. S Rudkom býva s mamou v podnájme, kde im po uhradení nájmu ostáva len málo na základné životné potreby, ako je strava, ošatenie, hygiena. Finančný dar bol použitý na úhradu nájomného, oblečenie a obuv, hygienické potreby, skriňu, paplón.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 700 € Podporená fyzická osoba: Renáta Petrikovičová Kunovská,podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Christián Kunovský potreboval finančne pomôcť s hipoterapiou, masážami, nákupom výživových doplnkov, ortopedickou obuvou. Mama sa snaží svojmu 20 ročnému autistickému synovi pomôcť pri ortopedických problémoch. Finančné prostriedky boli použité na hipoterapiu, masáže, oblečenie, výživové doplnky, pomôcky na posilnenie svalstva, obuv, rehabilitačné pomôcky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 700 € Podporená fyzická osoba: Anna Gašparíková, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Anna Gašparíková má syna postihnutého hemofíliou. Z poskytnutého finančného príspevku mohla synčekovi mohla zakúpiť veci, ktoré by si inak nemohla dovoliť. Z finančného daru boli uhradené cestovné náklady k lekárom. Zakúpili bezpečnostnú detskú autosedačku, vďaka ktorej bude na cestách viac v bezpečí. Tiež zakúpili bezpečnú posteľ so zábranou, v ktorej už nespadne na zem a nespôsobí si ďalšie bolestivé opuchy a hematómy. Nakoniec kúpili všetky potrebné lieky. Finančný dar bol použitý na cestovné náklady, detskú autosedačku, posteľ, lieky.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená fyzická osoba: Alexander Lugovkin, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Anna Lugovkina sa zúčastnila XI. Medzinárodného konkurzu violončelistov „Antonio Janigro“. Anna vystúpila s ohláseným programom skladajúcom sa z troch diel. Počas dňa sa zúčastnila hodiny prof. Štefana Komisia udelila Anne II. miesto v jej kategórii a tiež získala na podnet člena poroty Dobrily Berković-Magdalenić - Špeciálne ocenenie poroty a to cenný violončelový sláčik ručnej výroby. Záujem o jej ďalšiu výučbu a profesionálne konzultácie osobne prejavil prof. Stefan Kropfitsch, a tiež člen poroty prof. Eldar Saparayev.Finančný dar bol použitý na ubytovanie, stravné náklady, cestovné náklady a štartovné.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Podporená organizácia: Regionálne centrum Slobody zvierat v Lučenci, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Regionálne centrum Slobody zvierat v Lučenci je jednej z najstarších útulkov pre opustené zvieratá na území SR. Ročne prijme a adoptujeme približne 450 psíkov a mačiek, ktoré potrebujú pomoc. Každého psíka po príchode prezrú, v prípade potreby ošetria. Každý psík prejde potrebnou karanténou, je očkovaný, následne sterilizovaný, preočkovaný, čipovaný a takto pripravený čaká na svoju rodinku. Všetky veterinárne úkony napomáhajú, aby si záujemcovia adoptovali zdravého psíka pripraveného prežiť krásny psí život so svojou novou rodinou.Finančný dar bol použitý na úhradu veterinárnych úkonov.
e) podpora vzdelávania 1 400 € Podporená organizácia: Gymnázium Boženy Slančíkovej Timravy, podporená v Otvorenom grantovom programe. Nadácie M-MarketCieľom projektu bola podpora vzdelávania dvoch študentov osemročného štúdia na Gymnáziu Boženy Slančíkovej-Timravy v Lučenci:Petra Jaška, študenta 7. ročníka , ktorý svoju školu reprezentoval výhrou celoštátneho kola Olympiády v anglickom jazyku v roku 2016. Za finančný príspevok mu zakúpili notebook, tlačiareň, externý pevný disk, USB kľúč a licenciu pre Microsoft Office 365. Spomenuté pomôcky mu slúžia na pokračovanie v rozširovaní vedomostí anglického jazyka a efektívnejšiu prípravu na vyučovanie, než by bola možná s prostriedkami v rámci možností finančnej situácie jeho rodiny.Andreja Kancoka, študenta 4. ročníka, ktorý sa kvalifikoval na medzinárodnú olympiádu v astronómii a astrofyzike v Indii. a finančný príspevok mu zakúpili notebook, ktorý mu slúži na prípravu na olympiádu v oblasti matematiky, fyziky, astronómie.Finančný dar bol použitý na kúpu dvoch notebookov, tlačiareň, externý pevný disk, USB kľúč a licenciu pre Microsoft Office 365.
b) podpora a rozvoj športu 1 100 € Podporená organizácia: EKO–MA–ŠKO, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Cieľom projektu bolo podporiť environmentálne profilovanú materskú školu, ktorú navštevuje 139 detí. Za získané financie sme kúpili lezeckú trojstenu, na ktorej budú deti aktívne tráviť čas aby mali motiváciu k pohybu.Bolo treba odstrániť staré, nevyhovujúce preliezky, a následná montáž a ukotvenie nových prvkov. Poslednou etapou bolo zahrnutie jám zeminou po ukotvení a stvrdnutí betónu, ktoré vykonali svojpomocne.Finančný dar bol použitý na kúpu a umiestnenie Trojstennej preliezky od firmy PLAYSYSTEM - detské ihriská.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Lukáš Lörinc, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Lukáš Lörinc je začínajúci reprezentant v boxe. Patrí do tímu BC Stavbár Nitra. Tréningové centrum klubu je v Nitre a už dlhé roky je základom pre reprezentáciu SR v boxe. Lukáš sa v roku 2016 zúčastnil viacerých zápasov doma i v Českej republike. Je vicemajster SR, ktorým sa stal na Majstrovstvách SR v Ždani. Na turnaji mladých nádejí v Malackách skončil na druhom mieste a na medzinárodnom turnaji juniorov v Sokolove. Na turnaji v Českej republike sa umiestnil na treťom mieste. Finančný dar bol použitý na športové potreby a pomôcky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 429 € Podporená fyzická osoba: Marcela Pinkas, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-Market. Viktórii Pinkas sme prispeli na rehabilitačnú liečbu a zakúpenie rehabilitačnej pomôcky: špeciálneho kočíka. Kočík je prispôsobený potrebám Viktórie, má tvarovanú opierku a uchytenie bezpečnostných pásov. Viktória absolvovala individuálny program TheraSuit v R1 - centre intenzívnej terapie, Daruj nádej, občianske združenie v Banskej Bystrici.Finančný dar bol použitý na kúpu špeciálneho kočíka a rehabilitačný pobyt.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Nadácia Študent, podporená v grantovom programe SPOLU. OZ študent v spolupráci so Súkromnou základnou umeleckou školou usporiadalo koncert ku dňu matiek. Na koncerte vystupovali všetky štyri odbory: hudobný, literárno- dramatický, tanečný a výtvarný. Na koncerte bola realizovaná verejná zbierka do pokladničiek, vyzbierali sumu: 418 €.Finančné prostriedky z verejnej zbierky a matchingu boli použité na kúpu elektronického klavíra pre SZUŠ.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Podporená organizácia: Svetielko nádeje, o.z., podporená v grantovom programe SPOLU. Cieľom projektu bolo prezentovať Detský mobilný hospic na bežeckých pretekoch s názvom Lučatínska 11. Na tomto podujatí realizovali verejnú zbierku na podporu organizácie, formou darov a výťažkom zo štartovného. Na akcii robili tvorivé dielničky pre deti. Finančný dar bol použitý na nákup výtvarného a kancelárskeho materiálu na tvorivé dielne a finančné prostriedky z verejnej zbierky boli použité na nákup zdravotníckeho materiálu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Podporená organizácia: Občianske združenie Kaštieľ Radvanských, podporená v grantovom programe SPOLU. Dobrovoľníci občianskeho združenia uskutočnili verejnú zbierku počas Radvanského jarmoku, kde vyzbierali 200 €. Nadácie CpF zbierku zdvojnásobí na sumu 400 €. Výťažok zbierky bude použitý na zastavenie nežiaduceho procesu znehodnotenia a celkovú rekonštrukciu objektu. Cieľom združenia je propagácia a podpora obnovy a rekonštrukcie stredovekého architektonického dedičstva - Kaštieľ a Radvanských v Banskej Bystrici.Kaštieľ Radvanských bude slúžiť občanom mesta a širokému okoliu ako kultúrny a spoločenský stánok s muzeálnou zbierkou bábok významného rodáka Radvane p. Anderleho.Finančné prostriedky boli použité na požičanie kostýmov pre dobrovoľníkov, občerstvenie, kúpa pokladničiek. Finančné prostriedky z verejnej zbierky boli použité pre Akadémiu umenia na služby súvisiace stavebnými a archeologickými prácami pri rekonštrukcii Kaštieľa Radvanských.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 454 € Podporená organizácia: Občianske združenie Skálnik, podporená v grantovom programe SPOLU. Dňa 9-11.9.2016 sa v Dolnej Bzovej uskutočnil 6. ročník Bzovských sklárskych dní s podtitulom 250. výročie príchodu sklárov z Nemecka a Moravy do regiónov Novohrad a Podpoľanie. Na kultúrnej akcii prebiehali ukážky sklárskeho umenia, výstava historických predmetov zo skla, výstava historických fotografií zo skla zachytávajúcich sklárov a sklárske rodiny z regiónu a kultúrny program. Na akcii bola realizovaná verejná zbierka v ktorej vyzbierali 354 eur. Finančný dar bol použitý na ozvučenie podujatia, nákup kancelárskeho materiálu. Verejná zbierka bola použitá na materiál, tvorivé dielne a výrobu drevených foriem.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: JASIV, občianske združenie, podporená v grantovom programe SPOLU. Cieľom II. ročníka súťaže s názvom DIVÍNSKY BOYARD 2016 bolo poskytnúť žiakom základných škôl vo veku 11 – 15 rokov základné informácie a právne aspekty správania sa v jednotlivých oblastiach prevencie kriminality – majetkovej, vandalizmus, protidrogová a patologické javy, základné ľudské práva a hanobenie ľudskej rasy, počítačová kriminalita a sociálne siete, dopravná kriminalita, migrácia a obchodovanie s ľuďmi. Zámerom bolo spojiť netradičnú formu vzdelávania s pohybom v prírode, súťažami a športovaním. Súťaž bola rozdelená na dve semifinálové kolá: pre deti ZŠ o okresov Lučenec a Poltár – I. semifinále (23.6.2016) a pre deti ZŠ z okresov Detva a Zvolen (24.6.2016). Spolu sa semifinálových kôl zúčastnilo 200 detí zo ZŠ. Školy umiestnené na stupňoch víťazov postúpili do finále, ktoré zorganizovali 14. septembra 2016. Finále súťaže kultúrne obohatil koncert Petra Cmorika so skupinou a galaprogram jednotky Čestnej stráže prezidenta SR spolu s hudobným sprievodom Vojenskej hudby zo Sliača. Vrcholom pre deti bola penová show v podaní členov Hasičského a záchranného zboru SR. Celkovo sa tento rok súťaže DIVÍNSKY BOYARD zúčastnilo 200 detí prichádzajúcich do Divína z 9 základných škôl a 1 osemročného gymnázia. Do finále postúpilo 90 žiakov. Celkovým víťazom DIVÍNSKEHO BOYARDU 2016 sa stalo družstvo žiakov zo ZŠ Hriňová – Školská ul., na druhom mieste skončili žiaci ZŠ Kriváň a tretie miesto obsadili domáci Divínčania zo ZŠ Divín. Na akcii bola realizovaná verejná zbierka, na ktorej vyzbierali 817,50 €, ktoré použili na kúpu rezivo, farby a spojovací materiál.Finančný dar boli použité na tlač diplomov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 485,07 € Podporená organizácia: Národný Trust n.o., podporená v rámci matchingu na www.StartLab.sk. V dňoch 10-12.6.2016 zrealizovali VIII. Ročník podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. Zmyslom tejto aktivity je aktívnym spôsobom prezentovať hodnoty historických parkov a záhrad, ktorých bolo 63 na území celého Slovenska. V každej lokalite bol dobrovoľnícky zabezpečená lektorská a sprievodcovská služba.Finančný dar bol použitý na grafické práce a tlač buletínu, občerstvenie pre dobrovoľníkov a kancelársky materiál.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: SCK CYKLO TOUR Súľov - Hradná, podporená v Otvorenom grantovom programe Baumit. 18. ročník AUTHOR bikemaratónu Súľovské skaly sa uskutočnil 25. júna 2016. Na štart sa postavilo 80 cyklistov. Podujatie zabezpečovalo 35 dobrovoľníkov. Cieľom projektu je vytvorenie združeného, trvalo udržateľného športovo - turistického produktu s výraznou schopnosťou pritiahnuť ku aktívnemu odpočinku mladých občanov tohto regiónu a prilákať sem aj návštevníkov z okolitých štátov. Finančný dar bol použitý na tlač propagačného bulletin.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 5 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie Integrácia svieti pre všetky deti rovnako, podporená v Otvorenom grantovom programe Baumit. Hlavným cieľom projektu bolo predchádzať všetkým formám diskriminácie, rasizmu, xenofóbie, homofóbie, antisemitizmu a ostatným prejavom intolerancie, podporovať interetnický a interkultúrny dialóg na lokálnej, regionálnej a národnej úrovni medzi národnostnou majoritou a etnickou minoritou a tým prispieť k odstráneniu predsudkov a scitliveniu väčšinového obyvateľstva voči problémom minorít. Poznávaním sa navzájom prostredníctvom účasti na spoločnej zážitkovej a kultúrnej aktivite (koncert, výtvarná súťaž, športová exibícia) sa vytvoril priestor pre formovanie postojov a neakceptáciu akejkoľvek diskriminácie, na odstraňovanie napätia, ktoré vzniká zo strachu z neznámeho. Odbúravaním predsudkov budú vytvorené podmienky na akceptáciu rôznorodosti a inakosti.Finančný dar bol použitý na technické zabezpečenie - ozvučenie, osvetlenie a výstavba stageu charitatívneho koncertu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená organizácia: Občianske združenie Mici a Mňau, podporená v Nadačnom fonde Slovanet. Divadielko Mici a Mňau chce šíriť povedomie o závažný ochorení a poukazovať na potreby detí a dospelých s Cystickou fibrózou. Podporili sme aktivitu s názvom: Mici a Mňau: Nádych - výdych. Ide o projekt pre deti s postihnutím: s cystickou fibrózou. Jeho prvou časťou je divadelné predstavenia Mici a Mňau: Nádych – výdych, ide o vzdelávacie predstavenia na tému zdravého životného štýlu detí a informovanie o ochorení cystická fibróza. Divadielko Mici a Mňau chce šíriť povedomie o tomto závažnou ochorení a poukazovať na potreby detí a dospelých s Cystickou fibrózou a zároveň. A druhou časťou je natočenie podporného videa pre deti s cystickou fibrózou. Keďže tieto deti sa nemôžu stretávať, vytvorili im zábavné, vzdelávacie video, ktoré môžu pozerať z bezpečného prostredia domova. Finančný dar bol použitý na natočenie a animáciu videa: https://www.youtube.com/watch?v=PoKRtP9kYl8
e) podpora vzdelávania 1 200 € Podporená organizácia: Svetielko nádeje, o.z., podporená v Nadačnom fonde Slovanet. Cieľom projektu bolo zabezpečiť vzdelávanie formou osobnej účasti na školeniach, konferenciách na Slovensku a zahraničí. Fundraisor absolvoval 7 rôznych konferencií a školení: efektívny pomáhajúci rozhovor, efektívna komunikácia, práca s emóciami. Fundraisor sa zúčastnil sa na konferencii Space for art Therapies, a dvoch paliatívnych konferencií.Finančný dar bol použitý na úhradu účastníckych poplatkov na konferenciách a workshopov, cestovných nákladov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 600 € Podporená organizácia: PLAMIENOK, n.o., podporená v Nadačnom fonde Slovanet. Cieľom projektu bola podpora činnosti Plamienka, n.o., ktorý poskytuje bezplatné poradenstvo a psychologickú pomoc deťom a rodinám, ktorí stratili blízkeho a to za každých okolností. Počas trvania projektu uskutočnili 17 skupinových stretnutí pre 19 detí a adolescentov. Pre rodiny po strate blízkeho boli zorganizované dve víkendové stretnutia, ktorých sa zúčastnilo spolu 14 rodín. Dar napomohol k zlepšeniu kvality života detí a rodín po strate blízkeho človeka.Finančný dar bol použitý na uhradenie mzdy pre psychológa.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 592,96 € Podporená organizácia: SVETIELKO POMOCI n.o., podporená v Nadačnom fonde Slovanet. V Svetielku pomoci n.o. z minulých skúseností zistili, že vzhľadom na potreby detských pacientov by bolo lepšie mať 7-miestny automobil. Často sa im stávalo, že potrebovali odviezť 3 matky a 3 deti spolu v jeden deň z jedného smeru. Automobil sa využíva maximálne ekonomicky, jazdy sa v rámci možností spájajú, aby dosiahli čo najlepšie náklady na prevádzku automobilu. Pri kúpe automobilu oslovili všetkých predajcov, ktorí majú v ponuke 7-miestne automobily, so žiadosťou o cenovú ponuku, vrátane špeciálnych zliav a bonusov pre neziskovú organizáciu.Finančný dar bol použitý na kúpu automobilu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 313 € Podporená organizácia: Diecézna charita Nitra, prevádzka: Hospic – dom pokoja a zmieru u Bernadetky v Zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Hospic – dom pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre je neštátne zdravotnícke zariadenie so zameraním na poskytovanie paliatívnej starostlivosti. Pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti v Hospici je nevyhnutné dostatočné vybavenie oddelenia zdravotníckym materiálom. Jeho zabezpečovanie tvorí významnú zložku prevádzkových nákladov. Zdravotnícky materiál bol využitý pri zabezpečení potrebnej starostlivosti o pacientov v záverečnom štádiu ochorenia v hospici. Finančný príspevok bol použitý na zakúpenie spotrebného zdravotníckeho materiálu.
Spolu 27 831,68 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder