Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Centra pre filantropiu

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Centra pre filantropiu, Bratislava'
za rok 2015

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 600 € Podporená fyzická osoba: Žaneta Karabová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetDvojičky Filip a Janette absolvovali rehabilitačný pohyb v programe Therasuit. Deti boli na týždennom rehabilitačnom pobyte v centre Possibilitas v Piešťanoch. Absolvovali terapiu Therasiut. ide o špeciálne cvičenie v kozmických oblekoch, ktorý z intenzívni terapeutický účinok rehabilitácie. Denne absolvovali 3 hodinové cvičenie: oxygenoterapiu, pozitívnu termoterapiu, stimulačnú masáž a 2hodiny intenzívneho individuálneho tréningu v oblekoch Therasiut.Táto kvalitná rehabilitácia pomohla deťom v uvoľnení stuhnutých svalov, posilnenie oslabených svalov, zlepšenie rovnováhy pri chôdzi, zlepšenie obratnosti a kondície.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v Possibilitas, Piešťany.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Silvia Petrova, podporená v Nadačnom fonde SlovanetMartin P. absolvoval, za stacionárnych podmienok komplexnú intenzívnu rehabilitačnú liečbu v ADELI Medi cal Center. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a kryokontrastnú terapiu. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná liečba sírnym bahnom a bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: manuálna terapia chrbtice a kĺbov horných / dolných končatín, liečba kyslíkom, magnetoterapia, spider terapia.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Daniela Pagáčiková, podporená v Nadačnom fonde SlovanetMonika P. absolvovala intenzívnu hipoterapiu od augusta do konca novembra 2016 v obci Klčov. Monika trpí DMO, pri hipoterapii dochádza k uvoľneniu svalového napätia a stimulácii dýchacieho svalstva. Na chrbte koňa dokáže uvoľniť svoje spastické telo, zabrániť tak hroziacim kontraktúram a zlepšiť celkové vnímanie.Finančný príspevok bol použitý na úhradu hipoterapie.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Mária Dunková, podporená v Nadačnom fonde SlovanetRudko J. sa narodil s DMO a rázštepom pery a podnebia, chodí len s oporou, nerozpráva ani neplače, je len mixovanú stravu podávanú kojeneckou fľaškou. Aby sa Rudko dobre v noci vyspal potreboval posteľ.Finančný dar bol použitý na kúpu postele a paplóna.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jana Paučová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetJanka F. absolvovala dvojtýždenný intenzívny rehabilitačný program Therasuit v R1 – centre intenzívnej terapie, ktoré zriadené organizáciou Daruj nádej. Metóda Therasuit je komplexným prístupom k liečbe postihnutých s neurologickými poruchami. Janka absolvovala tiež oxygenoterapiu a masáže, cvičenia v špeciálnom obleku, rašelinový zábal. Vďaka týmto procedúram sa jej zlepšilo držanie tela, má pevnejšiu panvu a lepšie chodí.Finančný dar bol použitý na úhradu rehabilitačného pobytu v OZ Daruj Nádej.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Kristína DugasováMartina D. absolvovala, za neurorehabilitačný program v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a kryokontrastnú terapiu. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná liečba sírnym bahnom a bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: manuálna terapia chrbtice a kĺbov horných / dolných končatín, liečba kyslíkom, magnetoterapia.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Milan Dudek, podporená v Nadačnom fonde SlovanetNikolas D. absolvoval, za stacionárnych podmienok komplexnú intenzívnu rehabilitačnú liečbu v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie a reči. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a kryokontrastnú terapiu. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná liečba sírnym bahnom a bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: manuálna terapia chrbtice a kĺbov horných / dolných končatín, liečba kyslíkom, magnoterapia.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Renáta Mikulová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetEma Elena S. absolvovala, za neurorehabilitačný program v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení, elektromechanickú hipoterapiu a logopédiu. Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Alexandra Švecová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetAlexandra Š. absolvovala, za stacionárnych podmienok komplexnú intenzívnu rehabilitačnú liečbu v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie a reči. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a kryokontrastnú terapiu. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná liečba sírnym bahnom a bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: manuálna terapia chrbtice a kĺbov horných / dolných končatín, liečba kyslíkom, magnetoterapia.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Beáta Báleková, podporená v Nadačnom fonde SlovanetDaniel B. absolvoval týždňový program Therasuit v centre Possibilitas. Každodenný program pozostával oxygenoterapia, pozitívna termoterapia, stimulačná masáž a intenzívny Therasuit tréning. Daniel sa zlepšil postoj a postavenie chrbtice.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt u Mgr. Stanislava Vojtová - POSSIBILITAS.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Michaela Horníková, podporená v Nadačnom fonde SlovanetŠimon Ch. absolvoval týždňový program Therasuit v centre Possibilitas. Každodenný program pozostával oxygenoterapia, pozitívna termoterapia, stimulačná masáž a intenzívny Therasuit tréning. Šimon sa zlepšil postoj a postavenie chrbtice.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Silvia Targošová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetDenis T. absolvoval Bobath rehabilitačný pobyt s masážami, rašelinovým zábalom, kyslíkom a biolampou. 2X do týždňa absolvoval hipoterapiu. Naučil sanové cviky, ktoré mu pomáhajú byť uvoľnenejším.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt Mgr. Stanislava Vojtová - POSSIBILITAS.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ivana Hulinová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetTomáš H. absolvoval rehabilitačný pobyt v dennom centre Svetielko v Trenčíne. Rehabilitoval metódou Therasuit. Výsledkom rehabilitácie je, že Tomáško je schopný samostatného stoja 30s. Zlepšilo sa mu držanie trupu a chrbta pri stoji a chôdzi. Mierne sa zlepšila celková stabilita. Na konci pobytu Tomáško zvládol aj samostatnú chôdzu pár krokov.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jarmila Grodna, podporená v Nadačnom fonde SlovanetPoskytnutý finančný príspevok bol použitý na nákup liekov a výživových doplnkov pre telesne postihnutú Veroniku G.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ján Kerbčár, podporená v Nadačnom fonde SlovanetAneta K. absolvovala, za neurorehabilitačný program v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a hyperbarickú oxygenoterapiu. V rámci rehabilitácie bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Bernadeta Gáliková, podporená v Nadačnom fonde SlovanetBraňo G. absolvoval rehabilitačný pobyt v Dunajskej Lužnej, kde cvičili Vojtovu metódu spolu s ďalšími procedúrami - magnetoterapia, laseroterapia, elektroliečba, masáže a vyťahovacie cvičenia na skrátené šľachy, ktoré Brankovi pomáhajú. Absolvovali aj kúpeľňu liečbu v Kováčovej. Tu absolvoval aj hipoterapiu. ktorá deťom z DMO pomáha udržať rovnováhu v sede a neskôr má vplyv na vzpriamovanie. Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v Tetis s.r.o a v špecializovanom liečebnom ústave Marina.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ivana Vicianová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetSamuel V. absolvoval, za neurorehabilitačný program v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie a reči. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a kryokontrastnú terapiu. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná liečba sírnym bahnom a bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: manuálna terapia chrbtice a kĺbov horných / dolných končatín, liečba kyslíkom, magnetoterapia.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Michaela Štapinská, podporená v Nadačnom fonde SlovanetAdam Š. absolvoval, za stacionárnych podmienok komplexnú intenzívnu rehabilitačnú liečbu v ADELI Medical Center. Jeho stav po rehabilitácii sa veľmi zlepšil, Adamko dokáže pracovať pravou rukou v pravom hornom kvadrante, dokáže poskladať puzzle s pomocou, už pomaličky aj je pravou rukou. Znížilo sa mu svalové napätie, a trošku je zlepšená aj chôdza.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Oľga Kitkova, podporená v Nadačnom fonde SlovanetJakubko K. absolvoval kúpeľný pobyt v Bojniciach, rehabilitácie v posilňovni, bazéne, na cvičenie s rehabilitačnými pomôckami. Nakúpili rôzne lieky na liečbu syna pre rôzne ochorenia. Každá táto pomoc Jakubkovi pomohla k zlepšeniu jeho zdravia komplexne.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačné cvičenie, plávanie, rehabilitačné pomôcky a lieky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ďurinová Zora, podporená v Nadačnom fonde SlovanetVeronika Ď. absolvovala týždenný rekondičný pobyt, v období od 23.10. do 29.10.2016. Pobyt zahŕňal ubytovanie, kúpeľňu terapiu, 10 procedúr, parafín, skupinový telocvik, reflexnú masáž, cvičenie vo vode a perličkový kúpeľ.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v Hoteli Prameň Dudince s.r.o.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Oxana Karasová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetLucia Karasová absolvovala Bobath rehabilitačný pobyt s masážami, rašelinovým zábalom, kyslíkom a biolampou. Naučil sanové cviky, ktoré mu pomáhajú byť uvoľnenejším.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt Centre POSSIBILITAS.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 600 € Podporená fyzická osoba: Ing. Lucia Koščáková Šoltysová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetOndrej a Sára K. sú dvojičky s postihnutím DMO. Obaja absolvovali rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center. Sára tu urobila svoje prvé krôčiky aj keď s oporou. S Ondrejkom nacvičovali symetriu tela, prenos rovnováhy na rukách a zdvih hlavičky. Obaja absolvovali tiež logopedické cvičenia.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Iveta Kovačiková, podporená v Nadačnom fonde SlovanetMartin K. absolvoval trojtýždenný intenzívny rehabilitačný program Therasuit v R1 – centre intenzívnej terapie, ktoré zriadené organizáciou Daruj nádej. Metóda Therasuit je komplexným prístupom k liečbe postihnutých s neurologickými poruchami: aj s detskou mozgovou.Finančný dar bol použitý na úhradu rehabilitačného pobytu v OZ Daruj Nádej.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Beáta Kušmíreková, podporená v Nadačnom fonde SlovanetLuka K. absolvoval, za stacionárnych podmienok komplexnú intenzívnu rehabilitačnú liečbu v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a kryokontrastnú terapiu. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná liečba sírnym bahnom a bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: manuálna terapia chrbtice a kĺbov horných / dolných končatín, liečba kyslíkom, laserová reflexná terapia akupunktúrnych zón.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Petra Kabinová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetEma K. absolvovala, za stacionárnych podmienok komplexnú intenzívnu rehabilitačnú liečbu v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná klasická masáž celého tela, reflexná masáž.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: liečba kyslíkom, laserová reflexná terapia akupunktúrnych zón.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Peter Szalontai, podporená v Nadačnom fonde SlovanetPeter S. je odkázaný na každodennú pomoc rodičov, ani po niekoľkých operáciách jeho zdravotný stav sa nezlepšil a vyžaduje stále viac starostlivosti.Kúpeľná liečba a následné rehabilitácie mu pomáhajú zmierniť každodenné bolesti a zlepšiť jeho zdravotný stav.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačné cvičenie a masáže.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Beáta Kučeríková, podporená v Nadačnom fonde SlovanetRehabilitácia Dávidka K. prebehala v Olomouci, v rehabilitačnej ambulancii KM Kinepro, u fyzioterapeuta Mgr. Miroslava Kutina, ktorý zaškoľuje v cvičení Vojtovej metódy aj slovenských fyzioterapeutov. V ambulancii fyzioterapeut zaškoľoval rodičov, ako správne s Dávidkom cvičiť cviky Vojtovej metódy. Tie je potrebné cvičiť doma 3x denne 1x za 1- 2 mesiace chodia cvičiť do Olomouca.Finančné prostriedky boli použité na rehabilitáciu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Lucia Ludvigh Cintulová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetLucia L. absolvovala intenzívnu individuálnu rehabilitáciu Vojtovou metódou. Rehabilitácia jej pomohla znížiť napätie v svalstve a zlepšenie chôdze.Finančný dar bol použitý na úhradu rehabilitačných cvičení.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Michaela Pačutová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetMarek Č. absolvoval, za stacionárnych podmienok komplexnú intenzívnu rehabilitačnú liečbu v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neurofyziologických cvičení a kryokontrastnú terapiu. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a kryokontrastnú terapiu. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná liečba sírnym bahnom a bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: manuálna terapia chrbtice a kĺbov horných / dolných končatín, liečba kyslíkom, laserová reflexná terapia akupunktúrnych zón.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Elena Bencúrová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetLaura B. absolvovala, za stacionárnych podmienok komplexnú intenzívnu rehabilitačnú liečbu v ADELI Medical Center. Rehabilitácia bola zameraná na zníženie prejavov neuro-ortopedických a pohybových porúch, porúch koordinácie a reči. Každodenná viachodinová rehabilitácia zahŕňala individuálne navrhnutý program neurofyziologickýc h cvičení a kryokontrastnú terapiu. V rámci rehabilitácie bola aplikovaná liečba sírnym bahnom a bola vykonaná klasická masáž celého tela a končatín.Na zvýšenie efektívnosti neurofyziologických cvičení boli poskytnuté doplňujúce terapie: manuálna terapia chrbtice a kĺbov horných / dolných končatín, liečba kyslíkom, magnoterapia.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v ADELI Medical Center.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Mgr. Martin Ludvigh, podporená v Nadačnom fonde SlovanetMichaela L. absolvovala rehabilitačný pobyt v špecializovanej nemocnici Tetis s.r.o v Dunajskej Lužnej. Rehabilitácia obsahovala intenzívne rehabilitačné terapie podľa VOJTU, biotrónovú liečbu, vodoliečbu, masáže a laser terapiu. Miška sa na rehabilitácii naučila zdvihnúť ruky, pretáčať sa do strán a lepšie držať hlavu.Finančný dar bol použitý na úhradu rehabilitačného pobytu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Zuzana Mičúchová, podporená v Nadačnom fonde SlovanetJozef M. absolvoval týždenný TheraSuit rehabilitačný pobyt v dennom centre Svetielko v Trenčíne.Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt. Finančný príspevok bol použitý na rehabilitačný pobyt v Centre Svetielko v Trenčíne.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 877,95 € Podporená organizácia: Svetielko nádeje, o.z., podporená v Nadačnom fonde SlovanetCieľom projektu boli zabezpečiť pre zamestnancov Svetielka nádeje notebook a mobilné telefóny. Technická vybavenosť zamestnancov patrí k potrebám pri výkone povolania, najdôležitejší je notebook. V súčasnosti sa zameriavajú na poskytovanie pestrej škály starostlivosti o onkologicky choré deti a rodiny, rovnako ako o deti so život limitujúcim ochorením a ich rodiny (sociálna pomoc, sprostredkovanie finančnej pomoci).Finančné prostriedky boli použitá na kúpu notebooku a mobilných telefónov.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 14,93 € Podporená organizácia: Národný Trust n.o., podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitV dňoch 10-12.6.2016 zrealizovali VIII. Ročník podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad. Zmyslom tejto aktivity je aktívnym spôsobom prezentovať hodnoty historických parkov a záhrad, ktorých bolo 63 na území celého Slovenska. V každej lokalite bol dobrovoľnícky zabezpečená lektorská a sprievodcovská služba.Finančný dar bol použitý na grafické práce a tlač buletínu, občerstvenie pre dobrovoľníkov a kancelársky materiál.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 250 € Podporená organizácia: Natura Rusovce, podporená v Otvorenom grantovom programe NF Baumit Rusovský park je cieľom vychádzok veľkého množstva Bratislavčanov. Počas pekných dní tu môžete stretnúť veľa rodičov s deťmi, mladých aj starších na prechádzke, či na deke na lúke. O to smutnejšie je, že mnohí z nich si nemajú kam sadnúť, lebo väčšina lavičiek je zdevastovaných. Podporili sme rekonštrukciu a výmenu 5 lavičiek.Finančný dar bol použitý na kúpu a spracovanie 24 kusov fošní a materiál na rekonštrukciu lavičiek.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 800 € Podporená fyzická osoba: Pavel Dvořák, podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitKniha s názvom: Stopy dávnej minulosti 8, Smrť sultána Sulejmana od Pavla Dvořáka je súčasťou veľmi rozsiahleho projektu, cyklu Dejiny Slovenska v príbehoch, ktorý vychádza od roku 2002. Cyklus chronologicky rozpráva o dejinách Slovenska od najstarších čias (od neandertálskych ľudí) až do súčasnosti. ôsmy zväzok spracováva dejiny Slovenska v čase osmanských vojen, deviaty, ktorý vyjde tohto roku, dejiny Slovenska v čase stavovských povstaní. Finančné prostriedky boli použité na sadzbu a grafickú úpravu textov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená organizácia: ZŠ Spišský Štvrtok, podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitV areáli základnej školy v Spišskom Štvrtku postavili workoutové ihrisko.Do projektu zapojili žiakov a rodičov: so žiakmi najprv ihrisko navrhli, vymerali základy a spolu s rodičmi ich svojpomocne vykopali. V spolupráci s Obecným úradom v Spišskom Štvrtku základy zabetónovali. Firma dodala konštrukciu ihriska a jej montáž. Finančné prostriedky použili na zakúpenie niektorých prvkov ihriska - rebrík a hrazda. Po postavení ihriska prebehlo slávnostné otvorenie a ihrisko bolo odovzdané do používanie deťom a mladým z obce Spišský Štvrtok. Ciele projektu - vybudovať pre mladých ľudí a spolu s nimi workoutové ihrisko, ktoré rozšíri ich možnosti trávenia voľného času, boli naplnené.Finančné prostriedky boli použité na kúpu rebríka a hrazdy.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: SCK CYKLO TOUR Súľov - Hradná, podporená v Otvorenom grantovom programe NF Baumit19. ročník AUTHOR bikemaratónu Súľovské skaly sa uskutočnil 23. a 24. júna 2017. Na štart sa postavilo 1292 cyklistov z 8 krajín. Cieľom projektu je vytvorenie združeného, trvalo udržateľného športovo - turistického produktu s výraznou schopnosťou pritiahnuť ku aktívnemu odpočinku mladých občanov tohto regiónu a prilákať sem aj návštevníkov z okolitých štátov. Finančné prostriedky boli použité na informačné značenie.
e) podpora vzdelávania 400 € Podporená organizácia: Inštitút pre energeticky pasívne domy, podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitDňa 26. – 30.6.2017 usporiadali Letnú škola udržateľnej architektúry ako voliteľný predmet v rozsahu štyridsiatich vyučovacích hodín. Určená bola pre študentov Fakulty architektúry STU, avšak zúčastnili sa jej taktiež študenti Stavebnej fakulty STU. Účasť študentov bola veľmi dobrá,zúčastnilo sa do 40 študentov. Poslaním podujatia je prispieť k transformácii stavebného trhu na Slovensku smerom k udržateľnej výstavbe a prepojiť odborníkov zo všetkých sektorov stavebníctva. Finančné prostriedky boli použité na mzdy pre lektorov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie Vagus, podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitMyšlienkovým cieľom projektu je poskytnúť pre ľudí bez domova priestor pre odbornú pomoc, ktorý bude vo vizuálne dobrom a komfortnom stave a pozitívne tak ovplyvní pocit ľudí, ktorí sa dlhodobo pohybujú v nehostinnom prostredí ulice. V nízko prahovom centre DOMEC sa v rámci rekonštrukcie podarilo zrealizovať vnútorné aj vonkajšie omietky stien v priestoroch jedálne. Tiež boli zrekonštruované omietky v hlavnej budove a vstupná brána. Do rekonštrukčných prác boli zapojení aj samotní ľudia bez domova. Finančné prostriedky boli použité na stavebné práce.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 762,85 € Podporená fyzická osoba: Ing. arch. Martin Mašek, PhD., podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitOstrov Dominika bol 18. septembra 2017 spustošený hurikánom Maria. Projekt bol zameraný na pomoc pri obnove oblasti dediny La Plaine na ostrove Dominika (Dominické spoločenstvo). Ostrov – až 90 % budov – bolo zničených a poškodených, väčšinou zostali domy bez striech. Cieľ bol stanovený v súlade s vyhlásením Disaster Management Commitee na Dominike, ktorý odporúčal postup: Voda – Strava – Komunikácia - Strechy – Elektrina. V rámci projektu zaobstarali bitúmenovú strešnú krytinu a klince a zabezpečili prepravu do prístavu v Roseau na Dominike, a pomohli zorganizovať prepravu z prístavu do dediny La Plaine.Finančný dar bol použitý na strešnej krytiny.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: Spojená škola Svätej Rodiny, podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitRealizácia obnovenia a vybudovania multifunkčného ihriska sa uskutočnila od júla 2017 do konca novembra 2017. V škole je v súčasnosti celkom 14 športových krúžkov - futbalové, volejbalové, hádzaná, floorbalový, crossfit, bedminton, atletické, loptové hry a akrobatický rock and roll. Vybudovaním moderného multifunkčného ihriska pre všetky vekové kategórie chceme predchádzať obezite a sedavému životnému štýlu, podporovať aktívne využitie voľného času pohybom a športovaním na čerstvom vzduchu. Finančný dar bol použitý na rekonštrukčné práce.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € Podporená organizácia: Nadácia Cvernovka, podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitV priestoroch po Strednej priemyselnej škole chemickej na Račianskej ulici v bratislavskom Novom Meste vyrástlo detské ihrisko komplementárne voči coworkingu, ktoré Nadácia Cvernovka ponúka freelancerom. Orientujú sa na skupinu pracujúcich mamičiek/ rodičov s deťmi.Finančný dar bol použitý na materiál, stavbu oplotenia, záhony.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie Imobilio, podporená v Otvorenom grantovom programe NF BaumitObčianske združenie Imobilio je dobrovoľnícka organizácia, ktorá sa usiluje o integráciu ťažko telesne postihnutých a zlepšenie kvality ich života a postavenia v spoločnosti. Ich hlavnou aktivitou je stavba vzdelávacieho a výskumno-vývojového centra Imobilio v Karlovej Vsi s názvom Imobilio. Zámerom predkladaného projektu bolo dokončiť omietky na 3. nadzemnom podlaží objektu Imobilio a dokončiť atikový múr strechy s potrebnou izoláciou a vyrovnanie stien výťahovej šachty. Dokončili omietky objektu, aby mohli začať finalizovať ostatné práce a pripraviť podklad strechy s hydroizoláciou. Finančné prostriedky boli použité na stavebný materiál.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 400 € Podporená fyzická osoba: Mgr. Marián Berky, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-MarketPočas letných prázdnin 2017 sa v obci Halič uskutočnil 5.ročník TANGO- futbalový kemp pod záštitou ŠK Novohrad Lučenec pre deti od 5 do 13 rokov. Zúčastnilo sa ho 56 detí z Lučenca, Poltára, Divína, Podbrezovej a domáci Haličania. Absolvovali 3 krát denne tréningový cyklus. Ich pobyt bol okrem futbalu vyplnený večernými animačnými aktivitami. Finančný dar bol použitý na kúpu odrazovej siete a ceny pre deti: trenky, štupli, Box FCM+RM.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: JASIV občianske združenie, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-MarketZámerom projektu bolo pripraviť tretí ročník súťaže s názvom Divínsky Boyard 2017. Cieľom súťaže je podpora prevencie kriminality detí škôl vzdelávaním, hrami a pohybomv prírode a to cieľavedomým a koordinovaným pôsobením hravou a súťaživou formou vzdelávaniana vývoj vnímania, správania sa a konania detí vo veku II. stupňa základných škôl. Do projektu sa zapojili 12 škôl zo štyroch okresov. Zámerom bolo spojeniepohybu detí v prírode a hier s inovatívnymi prvkami vzdelávania a osvety vo vybraných oblastiach prevenciekriminality. Finančný dar bol použitý na nákup dosiek a fošní, kotevný pás a športovo spotrebný materiál.
b) podpora a rozvoj športu 24,81 € Podporená fyzická osoba: Peter Minarech, podporená v Otvorenom grantovom programe Nadácie M-MarketPeter M. v dňoch 31. 07. do 07. 08. 2017 mal príležitosť reprezentovať Slovensko na BISFed 2017 Seville World Open, v Seville v Španielsku. Peter je už 14 rokov reprezentant v bocci. Na takomto významnom podujatí sa zúčastnil po prvý krát.Finančný dar bol použitý na štartovné náklady na turnaj.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 660 € Podporená organizácia: Detský domov Košice v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Do Snoezelen miestnosti boli zakúpené špeciálne pomôcky. Deťom v zariadení tak boli vytvorené nové podnety na podporu ich celkového osobnostného rozvoja. Nové podnety im umožnili zažiť nové situácie, vybudovať si nové väzby, vzájomne sa viac poznávať, rozvíjať a stimulovať zmysly, nájsť miesto pre riešenie vzájomných problémov. Miestnosť Snoezelen a pomôcky využívajú všetky deti v zariadení. Podarilo sa tak vytvoriť podnetné prostredie pre deti, ktoré výrazne ovplyvní ich ďalší osobnostný rozvoj.Finančný dar bol použitý na lehátko, interaktívny ovládač a pomôcky.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Podporená organizácia: Obec Plavecké Podhradie v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. V roku 2016 sa úspešné pokračovalo na zabezpečovacích prácach na objekte Severného gotického paláca Plaveckého hradu. Sanovalo sa, doplnilo sa murivo a obnovilo sa množstvo architektonických detailov ako trámová konzola a nika tretieho podlažia. Realizovala sa čiastočná obnova renesančného prevétu, priznávala sa staršia strieľňa a pôvodné cimburie na vonkajšej fasáde severnej steny paláca. Stabilizovali sa tiež okenné a vstupné otvory na prvom a druhom podlaží čím sa zastabilizovala celá severná stena paláca a zabránilo sa tak jej deštrukcii. Finančný dar bol použitý na vyrobenie a osadenie gotickej stropnej konzoly.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 440 € Podporená organizácia: ASOCIÁCIA MARFANOVHO SYNDRÓMU - AMS v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Projektu Asociácie Marfanovho syndrómu – AMS sa zúčastnilo 52 dospelých a 8 detí pacientov s ochorením MFS a ich rodinných príslušníkov. Absolvovali masáže chrbta, hydrokynezioterapeut precvičoval 3 skupiny a dvakrát si zacvičili jogu. Projekt bol orientovaný na celé Slovensko. Účastníci získali, prostredníctvom deviatich realizovaných prednášok, komplexné informácie o ochorení, liečbe, praktické informácie o strediskách a pracoviskách pomoci. Zdravotne znevýhodneným osobám, trpiacim psychickými i fyzickými bolesťami sa podarilo zvýšiť sebavedomie, dodať odvahu pýtať sa na kompetentných miestach a nebojácne sa začleniť medzi zdravú populáciu. Projekt prispel k zlepšeniu zdravotného stavu účastníkov. Aktívnym oddychom boli pacienti vytiahnutý z izolácie a duševnej depresie, ktorými členovia so závažným zriedkavým ochorením Marfanov syndróm trpia.Finančný dar bol použitý na uhradenie rekondično - rehabilitačného pobytu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 440 € Podporená organizácia: Spoločnosť Williamsovho syndrómu v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Pobytu sa zúčastnilo 18 rodín zo Slovenska a 18 rodín z Českej republiky. Pripravený mali každodenný pevný program - cvičenie, plávanie, turistika, angličtina, ergoterapia, muzikoterapia. Pre rodičov boli pripravené prednášky, týkajúce sa problematiky Williamsonovho syndrómu. Organizátori pobytu pripravili niekoľko krátkych výletov, v okolí zariadenia. Deti a mládež zo Spoločnosti WS sa integrovali medzi ostatných občanov v novom prostredí.Finančný dar bol použitý ako príspevok na uhradenie rekondičného pobytu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 330 € Podporená fyzická osoba: Monika Samardáková (pre: Šimon S.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Tento projekt bol určený pre 8 ročného chlapca Šimonka, ktorý je odkázaný iba na vozík. Dokúpené doplnky mu veľkou mierou pomôžu k skvalitneniu jeho života. Ako náhle dostal stolík ku vozíčku, mal radosť z písania. Doteraz boli všetky stoly vysoko, Šimonko veľmi napínal ruky, teraz sa mu darí ch pomaly uvoľňovať. Prestal sa sťažovať na bolesti v oblasti sedu, dlhšie sa vydrží voziť a hrať vo vozíku. Vďaka úložným obalom na kolesá rodičia môžu lepšie udržať čistotu v dome pri nepriaznivom počasí.Finančný dar bol použitý na kúpu príslušenstva k vozíku - stolík, obal na kolesá a sedačka.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Zdena Šlesárová (pre: Dominika Š.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Dominika s diagnostikovaným genetickým ochorením absolvovala so svojou mamou rekondičný pobyt pri mori. Každým takýmto pobytom je fyzicky odolnejšia a radostnejšia. Každý deň pobytu trávila čas pri mori až do neskorých hodín, striedavo na špeciálnom lehátku a v hojdacej sieti, ktorá jej tiež pomáha uvoľniť sa. Prímorský vzduch zredukoval nutnosť denne používať kyslíkový prístroj iba na pol hodinu, redukujú sa jej tým respiračné ochorenia. Plávanie a cvičenie v mori zase prospieva jej fyzickej kondícii.Finančný dar bol použitý na úhradu rekondičného pobytu pri mori.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 330 € Podporená organizácia: Lepší svet n.o. v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. V októbri 2016 bolo zakúpené športové náradie a následne pridané k zariadeniu telocvične. Klienti zariadenia majú každé ráno rozcvičku a v priebehu dňa sa fyzioterapeut venuje každému klientovi osobitne. Raz do týždňa majú aerobik s vyškolenou cvičiteľkou. V poobedňajších hodinách a cez víkendy majú klienti športové aktivity. Vďaka náradiu môžu klienti zariadenia realizovať rôzne cvičenia, ktoré prispievajú k zlepšeniu ich psychickej a fyzickej kondície. Cvičenie je pre nich zábava, zvyšujú sa ich telesná zdatnosť, ktorá im pomáha začleniť sa medzi zdravú väčšina a umožňuje im byť čo najviac sebestačnými.Finančný dar bol použitý na zakúpenie športového náradia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 300 € Podporená organizácia: Divadlo bez domova v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Vzhľadom k širokému repertoáru predstavení Divadla bez domova a obmedzeným priestorovým kapacitám vznikla potreba systematického odkladania a skladovania rekvizít a kostýmov. V rámci projektu externá scénografka a kostýmová dizajnérka divadla navrhla a vyrobila zariadenie divadelnej šatne a vešiaky na kostýmy. Police sú určené na praktické uskladnenie rekvizít k jednotlivým predstaveniam. Vešiaky slúžia všetkým hercom a herečkám na prehľadné odkladanie kostýmov k predstaveniam. Realizáciou projektu sa sprehľadnila a výrazne sa zefektívnila príprava na divadelné predstavenia – ako na domácej scéne, tak aj pri hosťovaní na iných bratislavských, slovenských či zahraničných miestach. Zariadenie divadelnej šatne mimo podlahy uvoľnilo priestor v miestnosti, čo je dôležité predovšetkým pri spoločnej príprave na skúšky a predstavenia a prezliekaní sa do kostýmov, najmä vzhľadom na našich hercov a herečky s telesným postihnutím a ich asistentov – zjednodušenie manipulácie s invalidnými vozíkmi.Finančný dar bol použitý na zariadenie divadelnej šatne.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 660 € Podporená organizácia: Občianske združenie Svetielko nádeje v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Projekt Nádej bol zrealizovaný v období mesiacov august a september 2016. Príspevkom na lieky z tohto projektu pomohlo občianske združenie Svetielko 23 rodinám, ktorých deti boli respektíve stále sú v starostlivosti Kliniky pediatrickej onkológie a hematológie DFNsP Banská Bystrica. Zároveň dopomohli k jednoduchšiemu zvládnutiu náročnej situácie v rodinách i po finančnej stránke. V rodinách totiž ani na chvíľu nemuseli váhať, či odporúčané podporné lieky kúpiť.Finančný dar bol použitý na uhradenie liekov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Erika Konfala (pre: Kristínka K.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. V rámci projektu Rehabilitácia bobath konceptom Kristínka absolvovala týždňový rehabilitačný pobyt. V pobyte mala okrem rehabilitácie zahrnuté aj denné masáže na uvoľnenie svalstva, ktoré sú dobré na zabránenie kontraktúr, či inhaláciu kyslíka prospešnú na prekysličenie mozgu, ktoré ovplyvňuje jej aktivitu a výkon na cvičení. Absolvovala aj biofeedback, ktorý ovplyvňuje a zlepšuje jej koncentráciu a špeciálnu bio stimulačnú terapiu na vnútorne "ohriatie" dolných končatín. Permanentná rehabilitácia pomohla v tomto polroku hlavne v oblasti jemnej motoriky, a to v cielenejšom úchope predmetov.Finančný dar bol použitý na uhradenie rehabilitačného pobytu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Jaroslava Lorincová v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Cieľom projektu bolo podporiť a finančne pomôcť pani Jaroslave a jej dvom deťom, predovšetkým najmladšej dcére, ktorá sa narodila až po smrti manžela. V rámci projektu bola zakúpená autosedačka, ktorá pani Jaroslave veľmi pomohla pri častom prevoze vtedy čerstvo narodenej dcérky. Pre deti boli zaobstarané aj výživy, oblečenie a plienky.Finančný dar bolu použitý na zakúpenie autosedačky, výživy, oblečenia a plienok.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Milena Urbančoková v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Názov diagnózy pani Mileny je Centrálna kvadruparéza a borelióza. Následkom ochorenia je nezamestnaná, prišla o svoju domácnosť a manžel musel vycestovať do zahraničia, odkiaľ prispieva na domácnosť, lieky a hygienické potreby pre manželku. Vďaka realizácii projektu sa zlepšila životná situácia pani Mileny, ako aj jej zdravotný stav. Vďaka projektu si zakúpila lieky, čistiace a hygienické potreby a medicínske pomôcky doporučené lekárom, a to ortopedickú obuv a nový posteľný matrac. Finančný dar bol použitý na zakúpenie hygienických pomôcok, liekov a medicínskych pomôcok.
e) podpora vzdelávania 330 € Podporená fyzická osoba: Mária Bertová (pre: Rastislav B.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Projekt bol realizovaný pre Rasťa, chlapca trpiaceho autizmom, ktorý nedokáže samostatne existovať v spoločnosti. Má narušenú komunikáciu. Napriek svojej diagnóze navštevuje praktickú školu v Prešove, ktorá je vzdialená od jeho bydliska 45 km. Denne cestuje priemerne hodinu do školy a hodinu zo školy domov. V okrese bydliska, kde Rastík býva, nie je totiž žiadne špecializované zariadenie pre autistov. Do školy ho vozí mama, ktorá sa o neho stará 24 hodín denne. Pre rodinu je potrebné cestovať autom, a tak vďaka podpore z projektu bola Rastíkovi zabezpečená celoročná doprava do školy, pričom sa mohli venovať aj liečbe extrapyramidového ochorenia.Finančný dar bol použitý na uhradenie pohonných hmôt.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Dominika Madalová v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Cieľom projektu, ktorý sa podarilo naplniť bolo zlepšenie Dominikinho zdravotného stavu. Zlepšila sa jej hybnosť a uvoľnili svaly. Dominika v lete absolvovala pobyt na Filipínach, kde dostala ďalšiu dávku svojich kmeňových buniek. Sama na sebe cítila zmeny už po týždni, čo sa týka voľnosti jej prstov a nôh. Okrem Dominiky si zmeny všimli aj jej blízki a fyzioterapeutka - pri cvičení viac reaguje, má lepšie vnemy, svaly, pevnejšie brucho. Priebeh projektu bol hladký, bez komplikácií. Dominika peniaze použila na liečbu, ktorá jej pomáha. Fotodokumentáciu, žiaľ, nemá, pretože nie je dovolené danú liečbu dokumentovať a zverejňovať. Avšak cíti pokrok, to je dôležité. V tejto liečbe by chcela pokračovať naďalej.Finančný dar bol použitý ako príspevok na uhradenie liečby kmeňovými bunkami.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Kristína Rovňanová v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. V rámci projektu "Čerstvé potraviny" bola pre mladú rodinu, ktorá sa snaží postaviť na vlastné nohy a postarať sa o svoju dcéru Kristínku najlepšie, ako vedia, zakúpená chladnička s mrazničkou. Nakoľko im pred časom vypovedal službu tak potrebná mraznička, ich fungovanie bolo veľmi komplikované, aj vzhľadom k blížiacim sa letným mesiacom. Teraz rodina opäť môže nakupovať potraviny výhodnejšie, napríklad aj vo väčšom množstve, a následne ich skladovať v mrazničke, čo im pomáha časovo aj finančne.Finančný dar bol použitý na nákup chladničky s mrazničkou.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 330 € Podporená fyzická osoba: Jitka Gábelová (pre: Sára D.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Sára je dievčatko, ktoré nemôže žiť s vlastnou rodinou. Žije u pestúnskej mamy, ktorá vychováva aj adoptovaného chlapca a vlastnú dcéru. Sára trpí následkami fetálneho alkoholového syndrómu, jej biologická mama v tehotenstve požívala alkohol. Vďaka realizácii projektu sa Sárka zúčastnila tábora, kde sa naučila rozpoznávať čo zvieratá znamenajú pre ľudí, ako im pomáhať a starať sa o nich. Hodiny jazdectva na nej zanechali veľmi prijemne stopy, ako jej správanie sa doma, snahu pomáhať a zlepšila sa aj jej pozornosť v škole.Finančný dar bol použitý na uhradenie tábora a hodín jazdectva.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 641 € Podporená organizácia: POMOCNÍČEK o.z. v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Ciele projektu boli naplnené a napĺňajú sa denne používaním zakúpených pomôcok počas terapií poskytovaných v Dennom Centre POMOCNÍČEK. Ako pri fyzioterapii, tak aj pri špeciálnej pedagogike sú pomôcky veľmi užitočné a nápomocné. Pri fyzioterapii sa používa predovšetkým hojdací koník na nácvik rovnováhy, zaťažovania chodidiel pri rozhojdávaní a vnímaní hojdavého pohybu. Kolotoč využívajú deti v sede alebo v stoji a taktiež je používaný na stimuláciu vestibulárneho systému. Pojazdná doska plní podobný účel, no v inom smere pohybu a deti na nej tiež nacvičujú pohyby potrebné k plazeniu. Svetelná guľa a zrkadlové gule sú využívané pri špeciálnej pedagogike na zrakovú stimuláciu, relaxáciu a spoznávanie obrazu samého seba.Finančný dar bol použitý na zakúpenie detských pomôcok.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Barbora Brezovská (pre: John K.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. John dovŕšil v juni 2016 vek 18 rokov. Jeho pobyt v Resocializačnom stredisku Manus mal byť ukončený dovŕšením plnoletosti. John sa však rozhodol v zariadení zotrvať aj po dovŕšení plnoletosti, nemal však prostriedky na uhradenie pobytu. Projekt pokryl jeho pobyt v resocializačnom centre po dobu troch mesiacov. Cieľom bolo, aby John začal chodiť na strednú školu. Tento cieľ sa však nepodarilo dosiahnuť. Finančný dar bol použitý na uhradenie poplatkov spojených s pobytom v zariadení.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená organizácia: Autistické centrum Rubikon, n. o. v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Hlavným cieľom projektu bolo naučiť deti trpiace autizmom starostlivosti o interiérové a exteriérové kvety, rozvíjať ich samostatnosť, iniciatívnosť a vykonávať aj také činnosti, ktoré by im v budúcnosti pomohli uplatniť sa aj na trhu práce. V rámci projektu boli zakúpené samo zavlažovacie kvetináče a držiaky kvetináča na zavesenie. Deti si nacvičili sadenie kvetov, v rámci ktorého rozpoznávali kvety a ich častí, pripravovali zeminu do kvetináčov, učili sa spôsoby samotného sadenia a presádzania kvetov. V ďalšom kroku priebežne nacvičovali starostlivosť o kvety. Deti nielenže nadobudli nové zručnosti, ale u mnohých sa vytvoril aj výnimočný vzťah k "záhradníctvu". Deti si osvojili všetky úkony súvisiace so starostlivosťou o kvety. Prostredníctvom nácviku úkonov sa zlepšila ich jemná a hrubá motorika, vizuomotorická koordinácia, koncentrácia pozornosti, sociálna interakcia a znížila sa frekvencia výskytu problémového správania.Finančný dar bol použitý na zakúpenie samo zavlažovacích kvetináčov a držiakov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 330 € Podporená organizácia: Občianske združenie Amazonky v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Občianske združenie Amazonky založili a naďalej spravujú pacientky s diagnózou karcinóm prsníka. Ich aktivity sa zameriavajú na šírenie a informovanosti o diagnóze a liečbe a pre čerstvo diagnostikované ženy sa stávajú "sprevádzačom chorobou". V rámci projektu prebiehali v masérskej škole ZAMAS lymfomasáže, ktoré sú veľmi prospešné a dôležité pre pacientky po mastektómii prsníka, a tiež pri odstránení axíl. Práve pri tomto ochorení, vznikajú veľmi často lymfedémy t. j. opuch hornej končatiny – buď celej alebo niektorej jej časti. Lymfomasáže odstránia začínajúci lymfedém, alebo ho zmiernia a preto je dôležité podstupovať takýto druh masáži. Vo fitnes centre BIG FIT členky OZ Amazonky, mohli využívať priestory na rôzne druhy cvičenia. Pohybové aktivity sú dôležitou súčasťou prevencie pred opätovným návratom karcinómu prsníka.Finančný dar bol použitý na uhradenie poplatkov za lymfomasáže a využívanie fitnescentra.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Igor Magát (pre: Lukas Pavol T.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. 7 a pol ročný chlapec s autizmom, ktorý je pestúnskym synom v mnohodetnej rodine absolvoval pobyt v špeciálnom pobytovom tábore MiniBodka, ktorý mu zabezpečil špeciálnu starostlivosť a rôzne formy terapie v čase prázdnin. Systematická, celodenná, liečebno-terapeutická práca formou zážitkov a hier, hydro-, kanis- a hipo- terapie v tábore mu pomohla zmierniť niektoré prejavy vyplývajúce z jeho diagnóz. Lukasko bol na tábore spokojný, zmiernili sa niektoré jeho fóbie, podarilo sa mu rozvinúť niektoré vzťahy - k zvieratám, i k rovesníkom. Naučil sa spolupracovať a kooperovať s inými deťmi, výrazne pozitívne reagoval na zamestnávanie a kreatívne činnosti. Tábor bol prospešný nielen pre neho samého, ale aj pre rodičov, keďže získali súhrnnú správu o aktivitách a činnostiach vhodných pre Lukaska.Finančný dar bol použitý na úhradu rekondičného pobytu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Kristína Kečkešová (pre: Diana M.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Dianke, ktorá má šesť rokov diagnostikovali minulý rok nádor na mozgu s metastázami. Operovali ju a nádor jej vybrali. Následne bola prevezená do nemocnice v Prahe, kde absolvovala protónovú liečbu. Je nákladná a poisťovňa prepláca len časť nákladov. Dianka má chemoterapeutickú liečbu úspešne za sebou a pomaly sa zotavuje. Vďaka podpore mohla absolvovať liečenie v Piešťanoch. Dianka tiež nemusela tráviť toľko času v nemocnici a mohla byť častejšie doma.Finančný dar bol použitý na zakúpenie liekov a uhradenie benzínu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená organizácia: Detský domov Harmónia v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Janko, chovanec Detského domova Harmónia, toho času v profesionálnej rodine A.Horníkovej, absolvoval operáciu Ulzibat v Kladne (operácia šliach - uvoľnenie jazvovitých kontraktúr). Operácia mu bola odporučená ortopedičkou aj niekoľkými fyzioterapeutmi. Pred operáciou sa staval na nohy, či chodil s pomocou len na špičkách, alebo zdeformovaných chodidlách. Po operácii došlo k želanému uvoľneniu napätia v svaloch spôsobeného diagnózou DMO. Teraz vie Janko stáť a chodiť s pomocou na celých chodidlách, posilnili sa mu aj ruky a chrbát, zlepšila rovnováha a pokračuje naďalej v rehabilitácii, aby mohol v budúcnosti postupne samostatne chodiť. Uvoľnenie mu veľmi pomohlo v kvalitnejšom a zmysluplnejšom napredovaní. Finančný dar bol použitý ako príspevok na operáciu OLZIBAT.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 338 € Podporená fyzická osoba: Božena Horáková (pre: Dominik H.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Dominik je vnímavý chlapec, ktorý vzhľadom na svoj stav väčšinu času trávi doma. Na špeciálnych psov reaguje vždy veľmi pozitívne. Terapia bola zameraná na vibrácie, senzorickú stimuláciu cez srsť, vnímanie dýchania špeciálneho psa a zrovnanie kardiopulmonálnej činnosti psov a dieťaťa. Výrazným prvkom je teplota a vplyv na prekrvenie koncových ciev v rukách a nohách Dominika, ktorý trpí nedostatočným prekrvením a pocitom chladu. Dominikovi psy pomáhajú v oblasti spastických častí a Dominik má na niekoľko hodín zvýšený rozsah pohybu, nohy v kolenných kĺboch. Dôležitou časťou terapie je však aj sociálny a emočný kontakt, nakoľko špeciálne psy uvoľňujú hormón dôvery oxytocín, u Dominika sa do 30 minút zmierňuje napätie, precitlivenosť na zvuky a pohyby. Zlepšuje sa jeho nálada, vnímanie nových vecí, ustupuje rešpekt zo psov.Finančný dar bol použitý na uhradenie canisterapie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Jozef Stojka v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Pán Jozef je invalidný dôchodca a otec 4 detí. Stará sa aj o svoje vnúčatá, ktoré mu boli zverené do starostlivosti. Žije vo veľmi nevyhovujúcich podmienkach, najmä pre deti, v byte nemá vodu ani elektrinu. Pána Jozefa možnosť splatenia časti sankcií namotivovala splatiť aj zvyšnú časť, čo aj v pravidelných mesačných sumách realizuje (okrem toho, že samotný dlh na nájme má splatený). Úhradou časti sankcií dal najavo aj mestu že to s riešením svojej situácie myslí vážne a záleží mu na tom, aby deti vyrastali vo vhodnom prostredí. Vo februári 2017 síce ešte bytovú otázku nemal vyriešenú, v spolupráci s OZ Návrat je však v intenzívnej komunikácii s mestom. Vďaka vyplateniu časti sankcii má výrazne lepšiu vyjednávaciu pozíciu voči mestu Žilina.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Richard Horák v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Cieľom projektu bolo pomôcť človeku, ktorý prekonal post resuscitačný syndróm, následkom ktorého zostal psychicky postihnutý. Pán Richard je mladý milujúci otec dvoch maloletých detí, ktorým v tomto stave nedokáže pomôcť. Vďaka realizácii projektu absolvoval pán Richard v príjemnom prostredí liečebné a kúpeľné procedúry a načerpal tak sily na ďalšie obdobie. V spoločnosti blízkej osoby sa zrelaxoval a aspoň čiastočne zotavil svoj organizmus.Finančný dar bol použitý na liečebný pobyt a procedúry.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Eva Jánošíková (pre: Tomáško J.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Tomáško sa narodil s detskou mozgovou obrnou, spastickou kvadruparézou ťažkého stupňa, ktorá bola spôsobená predčasným narodením. Intenzívna rehabilitácia Tomáškovi pomohla uvoľniť jeho poskracované šľachy. Učil sa opierať o vystreté rúčky pri snahe štvornožkovať. Pri Vertikalizácii bola snaha upravovať jeho krokový mechanizmus, čo sa zatiaľ veľmi nedarí nakoľko Tomáško dosť kríži nožičky a len veľmi pomaličky napreduje .Tento uvoľnený stav po rehabilitácii trvá približne 4 až 6 týždňov.Finančný dar bol použitý na rehabilitačný pobyt a medicínske pomôcky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Mgr. Jaroslav Vnenčák (pre: Laura V.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Laura má takmer dva roky. Počas pôrodu pravdepodobne došlo k trvalému poškodeniu mozgu. Jej mentálny vývoj zaostáva a je na úrovni novorodenca. Laura absolvovala v priebehu šiestich mesiacov pravidelnú terapiu s fyzioterapeutom. Pravidelným cvičením sa postupne začala Laura otáčať z chrbátika na bruško a opačne. Súčasne sa jej spevnilo svalstvo a teraz vie výrazne lepšie držať hlavičku. Takisto dokáže počas krátkej doby samostatne sedieť. Čo sa týka tracheostómie, znížil sa počet potrebných odsávaní počas celého dňa. Laura stravu stále prijíma len pomocou sondy.Finančný dar bol použitý na rehabilitácie.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Zuzana Ondrášová (pre: Tadeáš O.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Tadeáškovi bola diagnostikovaná ulcerózna kolitída, čo je autoimúnne ochorenie. Táto choroba ho obmedzuje v prijímaní potravy. Tadeáško je odkázaný na špeciálny druh potravín. Ich cena je však veľmi vysoká. Vďaka projektu sa podarilo aspoň čiastočne pokryť zvýšené náklady rodičov na špeciálne výživové doplnky. Prísun tejto špeciálnej stravy je pre človeka s tak vážnym ochorením, ktorému Tadeáško čelí, potrebný a stáva sa nutnosťou pre dosiahnutie zvýšenia kvality organizmu ohrozeného chorobou.Finančný dar bol použitý na zakúpenie výživových produktov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Martina Danihelová (pre: David D.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. David je 10 ročný chlapec, ktorý od narodenia trpí detskou mozgovou obrnou. Je to forma spastickej dyparézy stredne ťažkého stupňa. David v čase od októbra 2016 do januára 2016 absolvoval sedenia, tvoriace komplexný rehabilitačno – terapeutický program Biofeedback. Rehabilitačno – terapeutický program sa uskutočnil v Rehabilitačnom centre v Bratislave, s ktorým má Dávid už skúsenosť, nakoľko sem pravidelne chodil na terapie už v minulosti. U Dávida nastalo badateľné zlepšenie pozornosti a impulzivity, čo sa odzrkadlilo aj pri jeho príprave do školy a pozornosti počas vyučovania.Finančný dar bol použitý na rehabilitačný pobyt a pohonné látky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Miriam Štolfová v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. V rámci projektu bola dosiahnutá záchrana niekoľkých zubov. Štefan mal kazy aj v trvalom chrupe, taktiež aj Alenka. Najmladšia Veronika mala kazov najviac, avšak ešte v mliečnom chrupe. Deti majú chrup už opravený, dentálna hygienička im počas krátkeho popoludňajšieho stretnutia vysvetlila a názorne ukázala ako si čistiť zuby. Deti dostali množstvo zubných kefiek, pást a pomôcok dentálnej hygieny, čo im napomôže k trvalému udržaniu zdravého chrupu, pretože čisté zuby sa nekazia. Myslím, že to pomôže aj ich mladším súrodencom, nakoľko odpozorujú doma dobré hygienické návyky.Finančný dar bol použitý na uhradenie zubného ošetrenia a zubných pomôcok.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 330 € Podporená fyzická osoba: Tomáš Mikšovský v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Tomášovi realizácia projektu pomohla k zlepšeniu jeho stavu. Vďaka zakúpenej outdoorovej deke mohol bez problémov cvičiť v prírode na zemi, bez toho aby mu hrozilo podchladenie alebo iné ochorenia. Zakúpenú obuv využíva pri dennom nácviku chôdze a pri tréningu stability v stoji. Postupne sa mu darí stavať na nohy.Finančný dar bol použitý na zakúpenie špeciálnej obuvi a pomôcky na rehabilitáciu.
b) podpora a rozvoj športu 300 € Podporená organizácia: Telovýchovná jednota Mladosť Žilina v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Šach nepatrí do kategórie športov, ktoré dotuje štát. Vďaka podpore projektu sa medzinárodného turnaja detí v Poľsku mohli zúčastniť aj deti z rodín s nižšími príjmami, ktorým bola preplatená doprava na turnaj. Na Medzinárodnom turnaji v Poľsku si deti zmerali sily so zahraničnými účastníkmi z Nemecka, Poľska, Maďarska. Turnaja v Žiline sa zúčastnilo 121 detí zo Žiliny a z okolitých okresov.Finančný dar bol použitý na uhradenie dopravy a odmien.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Stanislav Kráľ (pre: Adam K.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Adam urobil vďaka trom druhom terapií, ktoré absolvoval v Centre pre diagnostiku a terapiu obč. združenia Fascinujúce deti, pokrok v oblasti svojej nervovej sústavy i v oblasti sluchového vnímania. Okrem týchto diagnostikovateľných hodnôt sa zlepšil vzťah rodičov s Adamom a naopak. Do rodiny prišlo viac pokoja, porozumenia a ohľaduplnosti. Rodičia sa zmierili s vecami, ktoré sa nedajú u Adama zmeniť (alebo sa budú meniť len pomaly), a rozhodli sa vedome pracovať na tých, u ktorých to ide. Veria, že Adam napriek svojmu postihnutiu a rannej traume má šancu svoj život zvládnuť tak, aby bol šťastný on aj ľudia okolo neho.Finančný dar bol použitý na uhradenie terapií.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 660 € Podporení organizácia: Domov sociálnych služieb Méta v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Predmetom projektu bolo zabezpečenie bežiaceho pásu pre prijímateľov sociálnych služieb Domova sociálnych služieb Méta. Pravidelným cvičením na bežiacom páse si prijímatelia trénujú chôdzu, rýchlu chôdzu, beh a udržiavajú si fyzickú kondíciu a duševnú rovnováhu. Bežiaci pás využívajú takmer všetci PSS tejto prevádzky, trpiaci ľahším aj stredným mentálnym postihnutím, aj sťaženou chôdzou. Bežiaci pás využívajú denne v rámci rozcvičky, prakticky však kedykoľvek (v zimných mesiacoch i v nepriaznivom počasí, kedy je pre mnohých z nich problematické sa pohybovať vonku.) Poskytovanie aktívneho života prostredníctvom pohybu ľuďom s mentálnym postihnutím umožňuje udržiavať ich úroveň hrubej motoriky, psychickej pohody a v neposlednom rade aj radosť z pohybu, pocit úspechu. Ponúka im tiež možnosť prekonávať samých seba.Finančný dar bol použitý na zakúpenie bežiaceho pásu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Jana Rybárová (pre: Damián R.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Damiánko má dva roky. V októbri 2015 prišiel pri nehode s traktorom o celé predlaktie pravej ruky. Momentálne je Damiánko zdravý, pravú amputovanú ruku má nahradenú umelou. Rodičia aj príbuzní sa mu denne venujú a snažia sa ho rozveseliť. Damiánko po amputovaní pravej ruky odmieta spoločnosť iných detí. Pre Damiánka bol zabezpečený záhradný domček. Pomôže mu rozvíjať motoriku, osamostatnenosť, odvahu a zistí, že jeho postihnutie mu nebráni v hre s inými deťmi. Damiánko sa tak bude môcť hrať a rozvíjať ako iné deti v jeho veku a nebude obmedzovaný.Finančný dar bol použitý na zabezpečenie záhradného domčeku.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená organizácia: CENTRUM LIGDA - asociácia pre telesne postihnutých v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. CENTRUM Ligda - asociácia pre tesne postihnutých zrealizovala projekt Pilates pre vozíčkarov na území Liptova po prvý krát. Realizáciou projektu dosiahli zlepšenie zdravotného stavu a zvýšenie povedomia o možnostiach skvalitnenia rehabilitácie občanov s poranením miechy. Projektu sa zúčastnilo 5 zdravotne postihnutých klientov, ktorí boli vybraní podľa závažnosti postihnutia, nakoľko nie každý zvládne cviky Pilates a je potrebné aby inštruktor viedol cvičenie individuálne, s každým klientom. Klienti spoločne absolvovali každý po 10 hodín cvičení Pilates.Finančný dar bol použitý na uhradenie prenájmu, honoráru pre lektora a na zakúpenie cvičebných podložiek.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Mgr. Helena Stašáková (pre: Zuzana N.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Zuzkine detstvo bolo zlé. Otca nepozná a mama má mentálne postihnutie. Zuzka nikdy nemala svoju izbu, alebo miesto, ktoré by patrilo iba jej. Realizáciou projektu bola pre Zuzku vytvorená príjemne zariadená detská izbu. Vďaka projektu bol tak splnený jeden veľký detský sen. Detská izba je zariadená novým, pastelovým nábytkom. Vlastnoručne vyrobené dekorácie dotvorili celkovú atmosféru detského kráľovstva.Finančný dar bol použitý na zakúpenie nábytku do detskej izby.
e) podpora vzdelávania 330 € Podporená fyzická osoba: Sylvia Macková v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. V rámci projektu bola podporená matka deviatich detí pani Sylviu. ktorá sa po materskej dovolenke potrebovala opäť zamestnať. Pani Sylvia začala študovať na PFUK v Bratislave kvalifikačné štúdium v odbore špeciálna pedagogika-poradenstvo. Postupne si našla prácu v tomto odbore a aktuálne pracuje v SCSPP v Michalovciach ako špeciálny pedagóg- logopéd.Finančný dar bol použitý ako príspevok na školné.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 660 € Podporená organizácia: Nezábudka – združenie na pomoc rodinám s postihnutými deťmi a mladistvými v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Špeciálny liečebný pohybový prístroj Thera TIGO Trainer, umožňuje kombináciu aktívneho a pasívneho pohybu rúk a nôh. Zlepšuje hybnosť a mobilitu detí a dospelých, mobilných aj imobilných. Môžu cvičiť v sede na stoličke, na vozíku, aj v ľahu na žinenke. Posilňuje svalstvo, uvoľňuje kĺby. Čiastočne mobilných, ale pripútaných na vozík povzbudzuje na zvýšenú aktivitu plynulou kombináciou aktívneho a pasívneho pohybu. Prístroj je pre členov veľmi prospešný vzhľadom na to, že zdravotné a kombinované postihnutie spôsobuje, že človek iba málo rozumie potrebe telesnej zdatnosti a rehabilitácie. Nezábudku navštevuje 47 členov , prístroj môžu využívať skoro všetci. Na rehabilitačnom trenažéri cvičia klienti centra každý pracovný deň, denne ho využije cca 10-12 klientov. Používanie prístroja dlhodobo pomáha zvyšovať kvalitu poskytovanej rehabilitácie a sociálnych služieb v zariadení Dom Nezábudka.Finančný dar bol použitý na zakúpenie rehabilitačného trenažéru.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 440 € Podporená organizácia: Kysucké Nové Mesto Klub sclerosis multiplex pri SZSM v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Rekondičný pobyt Klubu občianskeho združenia Slovenský zväz sclerosis multiplex v Kysuckom Novom Meste sa uskutočnil v októbri v Turčianskych Tepilicach. Zúčastnilo sa ho 19 členov klubu. V penzióne im boli poskytnuté procedúry ako infrasauna, masážne kreslo, masážna posteľ, masážny golier, perličkový kúpeľ a klasická masáž. Dobre chodiaci využívali aj j Aqua park na plávanie a ostatné atrakcie. Každý deň praktikovali ranné cvičenie a zdravotné vychádzky v parkoch. Večerné posedenia využili členovia na spoločné besedy o ich nevyliečiteľnom ochorení, možnostiach liečby a tiež si odovzdávali skúsenosti a podporu.Finančný dar bol použitý na uhradenie rekondičného pobytu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Podporená fyzická osoba: Martina Viskupová (pre: Melisska K.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. V rámci projektu bola realizovaná Canisterapia pre Melissku Kosíkovú ako podporná terapia fyzického, ale najmä mentálneho rozvoja dieťaťa. Počas canisterapií bol najvýraznejšie podporovaný vnem vibrácia. Tento vnem je považovaný za primárny a vyvíja sa už v prenatálnom vývoji človeka. U psa je to vibrácia spôsobená dýchaním, čo predstavuje pre dieťa veľmi výraznú aktivitu. Pri canisterapii boli v ďalšom rade podporované zmysly zrakové, sluchové a hmatové. Maximalizáciou zapájania všetkých vnemov súbežne počas celej doby trvania projektu boli docielené aktivity, ktoré sú pre deti s viacnásobným postihnutím výrazne náročné. Súbežne bolo podporované samotné vnímanie vlastného tela, jeho ohraničenia, a celistvosti tak dotykom ako aj teplom psa. Canisterapia neodmysliteľne so sebou prináša empatiu, vnímavosť, dôveru, lásku k prírode a k živému tvoru ako takému.Finančný dar bol použitý na uhradenie canisterapie.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia: Základná škola Malá Ida v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Základnú školu v Malej Ide navštevuje 232 žiakov. Školská odborná učebňa fyziky a chémie je v súčasnosti v zastaranom stave a pred plánovanou rekonštrukciou. Pomocou získaných digitálnych a mechanických pomôcok a chemikálií boli realizované žiacke pokusy na predmetoch fyzika a chémia a na chemickom krúžku. Asi 110 žiakom sa venovali dve učiteľky, boli realizované predpísané laboratórne práce a žiakov boli pripravení na predmetové olympiády. Získané zručnosti, aj podľa ohlasov rodičov, dokážu deti využívať v každodennom živote. Aktivity sa realizujú aj naďalej.Finančný dar bol použitý na chemikálie, chemické a fyzikálne pomôcky.
e) podpora vzdelávania 330 € Podporená fyzická osoba: Mária Janurová (pre: Jakub J.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Jakub navštevuje špeciálnu školu v Žiline, kde sa učí komunikovať posunkovou rečou, na čo v škole využívajú aj špeciálne aplikácie pre tablety iPad. Financie rodine nedovoľujú tablet zabezpečiť. Cieľom projektu bolo pomôcť hendikepovanému Jakubovi v rozvoji komunikačných zručností zakúpením tabletu, na ktorý bude možné nainštalovať špeciálne edukačné aplikácie. Tablet bol zakúpený a už po pár týždňoch používania boli viditeľné zjavné pokroky v Jakubových schopnostiach.Finančný dar bol použitý na zakúpenie tabletu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Ing. Marcela Makai v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Pani Pappová, ktorej bola pomoc určená, zomrela ešte pred začiatkom realizácie projektu. Podpora smerovala jej synovi, ktorý bol po smrti matky umiestnený do Domova sociálnych služieb v Lučenci. Vojtíkovi bola zabezpečená nová posteľ s matracom, vyhovujúca jeho zdravotnému stavu, ktorou domov nedisponoval.Finančný dar bol použitý na zakúpenie postele, matracu a paplónu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 200 € Podporená fyzická osoba: Vladislav Hoffman v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Pán Vladimír si v rámci projektu zaobstaral lupienkovú pílu a rezné nástroje k nej. Je to stroj jednoduchý, presný, relatívne veľmi bezpečný a tichý. Vyrobil niekoľko druhov výrobkov ako dámske zrkadielka, spony, drevené dózy, či svietniky. Z práce sa pán Vladimír tešil. Jeho výrobky mali úspech. Niektoré z doposiaľ zrealizovaných výrobkov bude vyrábať ďalej. Veľmi sa teší na nové veci.Finančný dar bol použitý na zakúpenie lupienkovej píly a lisu lupienkovej píly.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Mojmír Žvach v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Pán Mojmír je 29 rokov invalidným dôchodcom s diagnózou sclerosis multiplex. Pôvodný zámer zakúpiť prístroj na cvičenie a uhradenie rehabilitácií nebol naplnený, nedovolil to zdravotný stav pána Mojmíra. Namiesto toho mu boli zakúpené lieky. Po doužívaní liekov pociťoval lepšiu stabilitu, chodil menej prihrbený a hlavne sa mu zlepšila jemná motorika v rukách, čo mu dosť pomohlo v jeho každodenných činnostiach.Finančný dar bol použitý na úhradu liekov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 330 € Podporená fyzická osoba: Iveta Vráblová (pre: Marián V.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. V rámci projektu bol financovaný pobyt pre Maroška v DSS pre deti a dospelých ÚSVIT. Maroško sa zúčastnil rôznych zaujímavých aktivít v spoločnosti aj iných detí či dospelých. Vyskúšal si kreslenie, vírivku, samozrejme - v rámci jeho obmedzených možností. Taktiež bol na výlete v Bratislave a videl tak niečo nové, preňho dosiaľ nepoznané. Realizáciou projektu bolo dosiahnuté spestrenie jeho všedného a často krát i "šedivého" života. Projekt bol tiež prospešný pre Maroškovu mamu, pre ktorú bolo takisto osviežením, že mohla mať so synom nové aktivity.Finančný dar bol použitý na uhradenie liekov, pobytu v DSS a pohonných hmôt.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Podporená organizácia: REFUGIUM, n. o. v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Cieľom projektu bolo napomôcť pacientom v neziskovej organizácii Refugium, kde snahou celého zariadenia bolo zvyšovanie kvality života terminálne chorých pacientov a zabezpečenie ich subjektívnej spokojnosti. To sa prejavilo v pomoci pri zvládaní nepríjemných prejavov a symptómov ochorení, ktoré so sebou prinášajú ťažké a zákerné ochorenia. Predmetom daru bolo zakúpenie liekov na tíšenie bolesti (opiátov), ktoré uľavia zomierajúcim pacientom od veľkej bolesti. Vďaka realizácii projektu sa podarilo zachovať kvalitu života a tým navodiť pocit subjektívnej spokojnosti pacientov v terminálnom štádiu onkologických ochorení.Finančný dar bol použitý na zakúpenie liekov na tlmenie bolesti.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 200 € Podporená organizácia: Dobrovoľný hasičský zbor Vysoká nad Kysucou v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Realizáciou projektu Židovský cintorín boli naplnené ciele projektu, ktoré si predkladatelia v projekte stanovili. Projekt realizovali členovia dobrovoľného hasičského zboru. Zúčastniť sa ho mohli obyvatelia obce, záujemcovia o históriu, či deti, ktorým sa aspoň takýmto spôsobom priblížila história. Realizáciou projektu došlo k vyčisteniu priestoru, na ktorom sa židovský cintorín nachádza. Odstránili sa konáre, kríky, buriny, ktoré znehodnocovali priestory a pomníky cintorína. Výrazne sa napomohlo k zlepšeniu prírodného prostredia a ochrane kultúrnej pamiatky. Kultúrna pamiatka sa stala atraktívnejšou pre širokú verejnosť a prilákala aj mladšiu generáciu, ktorá už nemá také vedomosti o zabúdanej minulosti. Zvýšilo sa povedomie ľudí o histórii, histórii obce Vysoká nad Kysucou a o zložitej situácií Židovskej komunity.Finančný dar bol použitý na zakúpenie náradia a pomôcok.
b) podpora a rozvoj športu 200 € Podporená organizácia: Lokál v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Cieľom projektu bolo motivovať chlapcov na vozíčku z OZ Lokal, k dosahovaniu športových výkonov. V rámci projektu sa uskutočnilo niekoľko aktivít, a to príprava tričiek - ako prejav spolupatričnosti k jednému tímu, stanovenie si spoločného cieľa - prejsť rýchlym tempom aspoň 5 km, či strečing na workout ihrisku. Realizácia projektu chlapcov povzbudila k trénovaniu. Finančný dar bol použitý na uhradenie tričiek a materiálu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 331 € Podporená fyzická osoba: Mária Miziková v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Pani Mária sa zúčastnila rehabilitačného pobytu v Bardejovských kúpeľoch. Denne absolvovala 4 - 6 procedúr, podľa odporúčania ošetrujúcej lekárky. Absolvovanie rehabilitačného pobytu veľmi pomohlo pre zlepšenie psychického stavu pani Márie, ale hlavne na rozhýbanie pravej ruky a nohy, ktoré má na 70 % nefunkčné.Finančný dar bol použitý na uhradenie rehabilitačného pobytu.
e) podpora vzdelávania 330 € Podporená organizácia: Púpava v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. Cieľom projektu bolo rozšíriť, resp. podporiť tvorbu mobilnej učebne, ktorá je využívaná na účely dopĺňania vzdelávania mladých ľudí z detského domova Kolárovo. Táto učebňa má dlhodobo slúžiť na rozvoj chýbajúceho vzdelania mladých ľudí. V rámci projektu bol zakúpený tablet, ktorý je využívaný pri dlhodobej práci s mladými ľuďmi. V rámci projektu ich za pomoci tabletu učili ako si vyhľadať ubytovanie, dopravné spojenie. Keďže väčšina chovancov má viac ako 18 rokov učili ich predovšetkým ako si prostredníctvom tabletu môžu nájsť prácu. Finančný dar bol použitý na zakúpenie tabletu, pamäťovej karty.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 340 € Podporená fyzická osoba: Zuzana Ruščinová (pre: Adela R.) v zamestnaneckom grantovom programe Siemens. 10-ročná Adelka sa narodila predčasne v 26. týždni tehotenstva. Predčasný pôrod a 4 krvácania do mozgu však zanechali svoje stopy vo forme diagnózy Detská mozgová obrna (DMO) – Spastická Dipareza, čo znamená, že trpí pohybovými poruchami dvoch končatín neurologického pôvodu. Adelka absolvovala 5x v týždni 3 hodinový rehabilitačný pobyt TheraSuit po dobu 3 týždňov. Vďaka rehabilitáciám sa jej zlepšila stabilita v stoji bez pomoci. Adelka sa zlepšila v chôdzi s dvoma francúzskymi barlami.Finančný dar bol použitý na rehabilitačný pobyt.
e) podpora vzdelávania 3 500 € Podporená organizácia: Nadácia Adeli v otvorenom grantovom programe Siemens. Medzi pacientmi ADELI Centra je ročne približne 300 slovenských detí a z nich viac ako polovica v školskom veku. Keďže deti trávia na rehabilitačnom pobyte dva až štyri týždne, bývalo zabezpečenie kontinuity vzdelávacieho procesu problematické. Preto AMC privítalo ponuku Špeciálnej školy v Piešťanoch vytvoriť vysunuté pracovisko - špeciálnu triedu priamo v rehabilitačnom centre. Vytvorením triedy sa umožnilo deťom, ktoré sa zúčastňujú rehabilitačného pobytu, plynule pokračovať vo vzdelávacom procese. Mnohé deti takto môžu absolvovať rehabilitačný pobyt vtedy, keď si to ich zdravotný stav vyžaduje a nie iba počas školských prázdnin. Vyučovanie a konzultácie sa uskutočňujú v popoludňajších hodinách po absolvovaní rehabilitačných procedúr. Personálne je škola zabezpečená pracovníkmi Špeciálnej školy v Piešťanoch, priestory poskytlo ADELI Medical Centrum. Špeciálna trieda začala slúžiť svojmu účelu v školskom roku 2016/2017.Finančný dar bol použitý na vybavenie triedy.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Podporená organizácia: OZ Nefromed v otvorenom grantovom programe Siemens. III. Interná klinika LFUK a UNB si pripomína 60 výročie v dejinách slovenského zdravotníctva s školstva. Občianske združenie NEFROMED sa rozhodlo vydať monografiu, ktorá priblížila tieto dejinné udalosti súčasnej generácií. Týmto aktom súčasne vzdala úctu a vďaku všetkým lekárom ako aj ostatným pracovníkom kliniky za posledných 60 rokov, ktorí šírili dobré meno kliniky, nášho zdravotníctva a školstva doma aj v zahraničí. Príkladne sa starali o zdravie občanov Slovenskej republiky, vzhľadom na jej celoslovenské pôsobenie. Monografia je súčasne aj vysokoškolskou učebnicou pre študentov medicíny, zdrojom informácií o histórií internej medicíny na Slovensku, histórii vzniku biochémie a klinickej biochémie vo vtedajšom Československu až do dnešných dní. Finančný dar bol použitý na zaplatenie za prácu vydavateľstva LV Promo.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 500 € Podporená organizácia: Neinvestičný fond pre ZÁCHRANU A ZLEPŠENIE ZRAKU v otvorenom grantovom programe Siemens. Odborné podujatie 13 th Congress of South East European Ophthalmological Society, ktoré sa konalo 29.septembra - 1.októbra 2016 bolo prvý krát organizované Slovenskou oftalmologickou komorou v Bratislave na požiadanie South-East European Opthalmological Society - SSEOS. Na kongrese sa zúčastnili zástupcovia z 24 štátov sveta, počet účastníkov bol 455. Odznelo 96 prednášok zahraničných i slovenských účastníkov kongresu. Odborná akcia mala bohatý program, na ktorom boli prezentované najnovšie poznatky v diagnostike a liečbe očných ochorená detí a dospelých. Kongres výrazne zviditeľnil Slovensko vo svete a prispel k zvýšeniu odborných poznatkov a nadviazaniu osobných kontaktov s mnohými zahraničnými kolegami.Finančný dar bol použitý na uhradenie poplatku za prenájom sály.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 280 € Podporená organizácia: Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR v otvorenom grantovom programe Siemens. Organizácia muskulárnych dystrofikov zrealizovala, v priebehu júla 2017 v rekreačnej oblasti Duchonka, detský tábor, na ktorom sa celkovo zúčastnilo 9 detí so svalovými ochoreniami, 5 súrodencov týchto detí a rodičia. Každé dieťa malo svojho osobného asistenta/asistentku, ktorí sa mu venovali počas animačných aktivít ako aj vo voľnom čase. Bežný tábor deti absolvovať nemôžu, prítomnosť rodiča je dôležitá, vzhľadom na závažnosť ochorenia a nutnosť fyzickej pomoci. Program pre detí bol pestrý, jeho cieľom bolo, aby mali deti s ťažkým telesným postihnutím možnosť absolvovať táborové aktivity, aby sa deti navzájom spoznali a mali tak vo svojom okruhu niekoho s podobným zdravotným problémom. Tohtoročnou táborovou téma bola: Sme záchranári. Počas tábora bola pozornosť venovaná aj rodičom. Nakoľko rodičia detí prežívajú v podstate podobné ťažkosti a problémy, bolo v ich záujme aby sa navzájom spoznali. Pre účastníkov pobytu boli k dispozícii dvaja fyzioterapeuti, sociálna poradkyňa a arteterapeutka.Finančný dar bol použitý na uhradenie ubytovania a stravy.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 740 € Podporená organizácia: Brána do života v otvorenom grantovom programe Siemens. Občianske združenie Brána do života od roku 2001 poskytuje azylové ubytovanie a odbornú pomoc obetiam domáceho násilia - ženám, matkám s deťmi. Krízové centrum disponuje 12 obytnými jednotkami pre ženy a ich deti, veľkou kuchyňou, obývačkou, herňou pre deti, práčovňou a vonkajšou záhradou s detským ihriskom. Vďaka podpore bolo možné kontinuálne zabezpečovať hygienický štandard zariadenia Krízového centra a zvyšovať ubytovací štandard pre klientky Krízového centra. Bola zrealizovaná rekonštrukcia izby pred príchodom novej klientky, vymaľované spoločné priestory, nakoľko každodenným užívaním vzniká veľká opotrebovanosť priestorov a zabezpečených 12 kusov sušiakov na bielizeň.Finančný dar bol použitý na uhradenie sušiakov na bielizeň, materiálu a maliarskych prác.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 980 € Podporená organizácia: OZ Barlička v otvorenom grantovom programe Siemens. Občianske združenie Barlička vzniklo v roku 1992 z iniciatívy rodičov detí so zdravotným postihnutím a za 15 rokov činnosti sa stalo profesionálnym centrom sociálnych služieb pre mladých ľudí s postihnutím. Po zabezpečení sociálnych služieb sa od roku 2013 sa OZ Barlička postupne mení na inkluzívne komunitné centrum pre všetkých. Realizáciou projektu bola hracia zóna a bezbariérová komunitná záhrada rozšírená o hrací prvok s bezpečnostnou podložkou. Bol tak skvalitnený komunitný život na Sídlisku 3 v Prešove. Zároveň v iných rovinách vznikol priestor pre viacgeneračnú výmenu a integráciu ťažko zdravotne znevýhodnenej mládeže s majoritnou sídliskovou komunitou. Hracia zóna bola verejnosti otvorená počas celej sezóny 2017.Finančný dar bol použitý na uhradenie hracieho prvku a bezpečnostnej zóny.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 2 800 € Podporená organizácia: Nadácia Sluch ako dar v otvorenom grantovom programe Siemens. V rámci projektu bolo zakúpené zariadenie „ Interacoustics Eclipse EP25 (BERA) modul“. Eclipse EP25 modul je určený na používanie pri elektrofyziologickom vyhodnocovaní, dokumentovaní a diagnostike porúch ucha u detí a dospelých. Vďaka prístroju je možné určiť závažnosť poruchy sluchu, čo je nevyhnutný predpoklad na výber efektívnej kompenzačnej pomôcky. Zariadenie umožňuje skrátenie času potrebného na diagnostiku, aby zbytočne nedošlo k oneskorenému vývoju reči. Zakúpenie zariadenia zlepšilo technické vybavenie pracoviska Kliniky otorinolaryngológie a chirurgie hlavy a krku Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice Bratislava, ktoré sídli v Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v Petržalke.Finančný dar bol použitý na zakúpenie Interacoustic Eclipse EP25 (BERA) modulu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Podporená organizácia: Chránená dielňa Soňa Zelisková v otvorenom grantovom programe Siemens. Pani Zelísková sa svojou prácou snaží rúcať bariéry a predsudky osvetou o nevidiacich. Do práce s hlinou zapája ľudí všetkých vekových kategórií. Pracovného asistenta potrebuje z dôvodu, aby mohla šíriť osvetu medzi ľuďmi na školeniach, kurzoch a workshopoch po celom Slovensku aj v zahraničí ako i pri samotnej práci v keramickej dielni. Vďaka podpore mohla dielňa pokračovať vo svojej činnosti.Finančný dar bol použitý ako príspevok pre pracovnú asistentku.
b) podpora a rozvoj športu 1 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie Asia Budo Center Slovensko v otvorenom grantovom programe Siemens. Klub Asia Budo Center v súčasnosti navštevuje 40 detí vo vekovej kategórií od 5 do 15 rokov, 15 mládežníkov v juniorskej kategórií, 20 dospelých vo vekovej kategórií od 18 do 50 rokov a 12 seniorov nad 50 rokov. Občianske združenie usporiadalo v dňoch 6 – 8 októbra 2017 sústredenie na Jahodníku, v rekreačnom stredisku Záruby, kde boli použité športové vybavenie a oblečenie. Na sústredení boli členom odovzdané kimoná s opaskami. Dňa 26. novembra 2017 občianske združenie usporiadalo Asia Budo show v Dome kultúry Dúbravka formou prezentácie ukážok umenia, aké sa vyučuje v združení.Finančný dar bol použitý na uhradenie športového oblečenia a vybavenia.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 180,11 € Podporená organizácia: Nadácia matka - dieťa v otvorenom grantovom programe Siemens. Kardiotokografickým monitorom sa sleduje bezprostredný stav plodu v maternici pred a počas pôrodu. Na základe záznamu z prístroja je možné určiť riziko ohrozenia plodu a rozhodnúť sa pre ďalší liečebný postup, resp. vedenie pôrodu. Fetálny monitor je v súčasnosti plne funkčný a je umiestnený na pôrodnej sále I. gynekologicko - pôrodníckej kliniky LFUK v Bratislave. Prístroj je v dennej, takmer nepretržitej prevádzke. Neutrálna elektróda je podložka pod pacientku, ktorá zabezpečuje izoláciu pacientky počas monitorovania elektrickými zariadeniami, alebo počas operácie. Prístroj je taktiež plne využívaný pre potreby 1. gynekologicko - pôrodníckej kliniky.Finančný dar bol použitý na uhradenie fetálneho monitoru a ako príspevok na zakúpenie neutrálnej elektródy.
Spolu 55 740,65 €