Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'ĽUDIA ĽUĎOM, n.f., Bratislava'
za rok 2018

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 749,3 € Finančným darom bol podporený vznik, premiéra a repríza originálneho autorského predstavenia "Príbeh z lesa" kde sú deti účinkujúcimi i divákmi. Dar bol použitý na návrh a realizáciu kostýmov, scény, nákup rekvizít, vytvorenie a realizáciu hudobnej nahrávky, prenájom priestorov na generálky, premiéru aj reprízy predstavenia, návrh a realizáciu propagačných materiálov, zhotovenie fotodokumentácie aj Dvd záznamu. "Príbeh z lesa" je o lese, kde láska a priateľstvo prekoná strach a samotu, kde zvieratká vedú deti k pozornosti o životné prostredie, k uvedomeniu si zodpovednosti každého z nás za svoje konanie. Predstavenie realizovalo občianske združenie Elledanse, ktoré od r. 2007 prináša systematické vzdelávanie v oblasti tanca, umelecké a voľnočasové aktivít pre všetky vekové skupiny.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 4 288 € Finančný dar bol použitý na podporu liečebných postupov pre živé a aktívne dievčatko, ktoré má rado ľudí, zábavu a učenie sa. Bohužiaľ narodila sa tak, že ju jej telíčko prakticky vôbec neposlúcha a zmeniť to je nesmierne pomalé - potrebuje pravidelné rehabilitácie, cvičenia a aktivity. V súčasnosti má najväčší prínos rehabilitácia v Egypte, ktorá ju vždy skokom posúva vpred a preto je dôležité absolvovať týchto rehabilitácii čo najviac.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 938,1 € Finančný dar bol použitý pre Petra, 28-ročného mladého muža, ktorý od narodenia trpí diagnózou DMO. Kvadruparéza ovplyvnila jeho zdravotný stav natoľko, že je odkázaný na invalidný vozík, bez ktorého nie je schopný samostatného pohybu. Žije v bezbariérovom byte, v ktorom má pripôsobené podmienky tak, aby aj napriek pripútaniu na vozík dokázal samostatne riešiť bežné denné úkony. Peter je aktívnym študentom a neustále zvyšuje svoju kvalifikáciu aby sa vedel uplatniť aj na trhu práce. Finančný dar bol použitý na náklady súvisiace s životom v bezbariérovom byte a na náklady spojené so štúdiom.
Spolu 6 975,4 €