Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 486637

KLI PRODUKT, s.r.o.

  • Konanie č. 486637
  • Vydaný 20.3.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 62 z roku 2013 28.3.2013
  • Úpadca KLI PRODUKT, s.r.o.
    IČO: 31605354
    Kysucká cesta 26/543
    01001   Žilina
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina, v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: KLI PRODUKT, s.r.o., so sídlom Kysucká cesta 26/543, 010 01 Žilina, IČO: 31 605 354, správcom ktorého je: Ing. Štefan Straka, so sídlom kancelárie Na stanicu 16, 010 09 Žilina, takto

Rozhodnutie

Správca je povinný vždy do desiatich dní po skončení príslušného kalendárneho štvrťroka predkladať súdu pravidelné podrobné správy o priebehu konkurzu za predchádzajúci kalendárny štvrťrok, najmä o vykonaných úkonoch smerujúcich k speňaženiu majetku patriaceho do konkurznej podstaty úpadcu. Správa musí mimo iné skutočnosti obsahovať aj stav výšky pohľadávok proti podstate a aktuálny majetok zapísaný v súpise majetku podstát spolu s popisom jeho pripravovaného speňažovania. Okrem pravidelných správ je správca povinný súdu predložiť správu vždy v prípade, že má v úmysle uzatvoriť zmluvu o odbornej pomoci s treťou osobou, najmä o právnej pomoci, o vedení účtovníctva, o archivácii dokladov úpadcu a každej zmluvy, ktorej predmet plnenia má hodnotu vyššiu ako tritisíc eur, pričom túto správu obsahujúcu minimálne informáciu o zmluvnej strane, s ktorou zamýšľa uzatvoriť zmluvu, predmete plnenia, spôsobe akým bola zmluvná strana vybratá a výške odplaty, je povinný doručiť súdu najneskôr 14 dní pred zamýšľaným uzatvorením zmluvy. Do desiatich dní od uzatvorenia zmluvy, o ktorej správca informoval súd, je správca povinný doručiť do súdneho spisu jej fotokópiu, vrátane príloh.

Správca je povinný súdu predložiť a doručiť návrh čiastočného, resp. konečného rozvrhu výťažku ešte pred jeho predložením príslušnému veriteľskému orgánu na schválenie, pričom rozvrh výťažku musí obsahovať všetky zákonné náležitosti a prílohy, pričom musí byť jasný, zrozumiteľný a určitý.

Správca je povinný v rámci výkonu svojej činnosti postupovať s odbornou starostlivosťou a všetky ním vyhotovené potvrdenia, zápisnice, správy a iné listiny vyhotovené v zmysle zákona č. 7/2005 Z.z. musia obsahovať zákonom stanovené náležitosti, aby boli v prípade potreby preskúmateľné súdom.

Odôvodnenie

Uznesením č.k. 4K 8/2008-146 zo dňa 8.7.2008, zverejneným v Obchodnom vestníku č. 135B/2008 zo dňa 14.7.2008, rozhodol súd o vyhlásení konkurzu na majetok úpadcu. Do funkcie správcu bol ustanovený Ing. Štefan Straka, so sídlom kancelárie Na stanicu 16, 010 09 Žilina.

Podľa § 41 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení účinnom do 31.12.2011 (ďalej ako „ZKR“), súd počas konkurzného konania vykonáva dohľad nad činnosťou správcu. Súd je pri výkone dohľadu oprávnený požadovať od správcu vysvetlenia alebo správy o priebehu konkurzného konania, ktoré je správca povinný súdu v určenej lehote poskytnúť.

Podľa § 3 ods. 2 zákona č.8/2005 Z.z. o správcoch, správca je povinný vykonávať správcovskú činnosť s odbornou starostlivosťou, s využitím všetkých svojich skúseností a odborných vedomostí.

Súd v rámci dohľadu nad činnosťou správcu uložil správcovi povinnosť podávať pravidelné správy o priebehu konkurzu, ako aj predkladať súdu správy v presne stanovených prípadoch. V záujme ochrany veriteľov a naplnenia účelu konkurzu (§ 5 ZKR) si súd vyhradil právo byť informovaný o priebehu konkurzu, ako aj byť informovaný o pripravovaných zmluvách, ktoré by potencionálne mohli mať negatívny dopad na zmenšenie konkurznej podstaty.

Súd upozorňuje správcu na dôsledky prípadného nerešpektovania pokynov súdov vyplývajúce zo ZKR (§ 42 ZKR), či zákona o správcoch, prípadne aj Trestného zákona.

Poučenie

Proti tomuto rozhodnutiu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 4K/8/2008
  • ICS 5108211924
  • Vydal JUDr. Jaroslav Macek
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Stanislava Čičmanová