Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Železiarne Podbrezová

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Železiarne Podbrezová, Podbrezová'
za rok 2010

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
Oblasť školstva 12 294,92 € Ako aj po ostatné roky nadácia usporiadala ďalší ročník futbalového turnaja pre ZŠ Horehronia - zúčastnené ZŠ získali finančné prostriedky na zakúpenie športových pomôcok pre potreby výučby telesnej výchovy na ZŠ. Finančne sme prispeli na výlet pre žiakov Odborného učilišťa internátneho vo Valaskej, na ozdravný pobyt pre žiakov ZŠ Podbrezová a na letné tábory pre mladých technikov a prírodovedcov. Nadácia ďalej prispela na zakúpenie detských ležadiel do Materskej školy v Podbrezovej. Ďalšie finančné prostriedky sme darovali na zakúpenie výpočtovej techniky a výučbu žiakov Súkromného gymnázia ŽP. V oblasti školstva sme darovali prostriedky Technickej univerzite v Košiciach, ktoré boli použité na ceny v súťaži "Študentská vedecká odborná konferencia Metalurgia 2012" a na pokrytie nákladov s organizovaním vedeckých a spoločenských aktivít pri príležitosti 60. výročia založenia technickej univerzity.
Oblasť zdravotníctva 5 000 € Finančný dar bol použitý na zakúpenie zdravotníckej techniky pre Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb v Banskej Bystrici.
Oblasť sociálnej sféry 8 769,15 € Podstatnú časť finančných prostriedkov v oblasti sociálnej sféry sme darovali rodinám i jednotlivcom na zmiernenie zlej finančnej a ekonomickej situácie spôsobenej prevažne chorobou, nezamestnanosťou a tragickými udalosťami. Naša pomoc ďalej smerovala pre Obec Hronec a Dolné Otrokovice, kde sme sa formou vecného daru (troska, železné rúry) snažili zmierniť následky po povodniach. Časť prostriedkov bola darovaná na činnosť Domova dôchodcov a sociálnych služieb LUNA v Brezne.Finančnou čiastkou sme pomohli Únii nevidiacich a slabozrakých SR, pobočka B. Bystrica z ktorej bola podporená výúčbová činnosť. Nadácii Sluch sme prispeli na stretnutie implementovaných detí a ich rodičov.
Oblasť kultúry 10 950,24 € Naďalej pokračujeme vo finančnej podpore kultúrnych podujatí v okrese Brezno ako napríklad: Slávnosť sv. Juraja v Lopeji, akcia pre deti pod názvom "Privolajme prázdniny" v obci Podbrezová, usporiadanie podujatia "Regionálna prehliadka speváckych skupín Seniorov" a osláv pri príležitosti 20. výročia vzniku Jednoty dôchodcov na Slovensku, Okresná organizácia Brezno. Finančne sme prispeli na zorganizovanie 22. ročníka folklórneho festivalu pod názvom "KOLIESKO 2012" i deťom na pokrytie nákladov spojených s účasťou na tanečnom tábore. Z darovaných prostriedkov boli zakúpené uniformy pre členov Dychovej hudby ŽP. Finančným darom sme prispeli na vydanie literárneho diela - románu pánovi Mgr. Františkovi Piliarovi.
Režijné náklady 86,24 € Uvedené finančné prostriedky použila nadácia na pokrytie režijných nákladov v podobe poplatkov na BU, zrážkovej dane z kreditných úrokov na BU a notárske služby - spísanie notárskej zápisnice pre prijímateľov podielu zaplatenej dane.
Spolu 37 100,55 €
Výrok auditora

gdpr_placeholder