Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 433818

ENZO-VERONIKA-VES, a.s.

  • Konanie č. 433818
  • Vydaný 9.11.2011
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 219 z roku 2011 15.11.2011
  • Úpadca ENZO-VERONIKA-VES, a.s.
    IČO: 34130039
    Dežerice 342
    95703   Dežerice
  • Navrhovatelia SR-Daňové riaditeľstvo SR Banská Bystrica
    IČO: 00634816
    Textilná 20
    95701   Bánovce nad Bebravou
  • ENZO-VERONIKA-VES, a.s.
    IČO: 34130039
    Dežerice 342
    95703   Dežerice
Druh
Oznam
Oznam

Zápisnica zo schôdze veriteľov

zvolanej Okresným súdom Trenčín v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu ENZO-VERONIKA-VES, a.s., so sídlom Dežerice 342, Dežerice, IČO 34 130 039 konanej dňa 09.11.2011 o 09,00 hod. na Okresnom súde Trenčín, Piaristická 27, Trenčín, v miestnosti č. 121

Prítomní:

JUDr. Michal Fiala., sudca - predseda schôdze veriteľov - prítomný

Veronika Hlobeňová, zapisovateľka - prítomný

JUDr. Danica Birošová - správca - prítomný

Veritelia:

Advokátska kancelária JUDr. Danica Birošová

GAJA spol. s r.o.

Green Company s.r.o.

INGEO-ENVILAB, s.r.o.

Leoni Autokabel Slowakia, spol. s r.o.

METROPOLITEJ, s.r.o.

Obec Dežerice

Slovenská konsolidačná, a.s.

Sociálna poisťovňa so sídlom v Bratislave

TEDOS Bánovce nad Bebravou, spol. s r.o.

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s.

Program schôdze:

1. Otvorenie

2. Správa o činnosti správcu a stave konkurzu

3. Hlasovanie o schválení návrhu na nového správcu podľa § 42 ods. 5 ZKR

4. Rôzne

5. Záver

K bodu 1

Predseda schôdze JUDr. Michal Fiala otvoril schôdzu veriteľov. Skonštatoval, že je prítomný aspoň jeden veriteľ oprávnený na schôdzi hlasovať, t.j. že je schôdza veriteľov uznášania schopná.

K bodu 2

Správkyňa predniesla správu o činnosti správcu o konkurze.

Otázka úpadcu na správkyňu:

Aby sa vyjadrila k tomu, či v nájomnej zmluve z obcou Dežerice je zakotvený záväzok práva prednostnej kúpy nárok na započítanie vynaložených investícii a zriaďovanie hmotných bremien na majetku úpadcu.

K tejto otázke sa vyjadrím písomne. Úpadca najskôr hovoril o predkupnom práve, predkupné právo v prospech nájomcu zriadený nie je. Nájomná zmluva bola spracovávaná nadväzne na záväzný pokyn veriteľského výboru týkajúci sa speňažovania konkurznej podstaty a to skládky Dežerice ako časti podniku. V záväznom pokyne bola riešená otázka ochrany práv nájomcu pre prípad, a to z dôvodu viacerých súdnych sporov iniciovaných prepojenou osobou Green Company nebude možné časť podniku speňažiť a nájomca bude nútený vynaložiť finančné prostriedky nie na opravu a údržby, ale investičné prostriedky, ktoré nie sú súčasťou konkurz. podstaty a nebudú súčasťou konkurznej podstaty pretože budú výlučným vlastníctvom nájomcu alebo podnájomcu, to znamená aby nájomca v prípade, že nebude úspešný pri kúpe majetku mal nárok na vrátenie týchto investícii resp. ak bude na novo ohodnocovaná konkurz. podstata aj z vloženými investíciami, ktoré nebude možné odňať tak, aby sa tieto investície aby neboli zahrnuté do predaja, veľmi zjednodušene, aby nebol speňažený majetok nájomcu resp. podnájomcu. Čo sa týka práva prednosti kúpy v žiadnom prípade sa nejedná o predkupné právo. Ponukového konania sa môže zúčastniť neurčený počet záujemcov a podmienky ponuk. konania musia splniť všetci záujemci rovnako vrátane nájomcu, ak sa ponuk. konania zúčastní. Právom prednosti kúpy je riešená otázka, ak by nájomca ponúkol nižšiu cenu než úspešný záujemca, tak má právo nie však povinnosť dorovnať kúpnu cenu do výšky najvyššej ponúknutej ceny a iba v tomto prípade má možnosť kúpy konkurz. podstaty. Je riešená aj otázka, že pri zhode ponúk môže byť vykonaná tzv. licitácia čo znamená, že úspešný bude ten, kto ponúkne vždy najvyššiu kúpnu cenu teda ktorýkoľvek nájomca alebo podnájomca. Tento postup bol zvolený z dôvodov katastrofálneho stavu konkurz. podstaty, ktorú spôsobil resp. svojou nečinnosť zavinil úpadca, o čom svedčia aj znalecké posudky založené v súdnom spise. Konkurzná podstata vyžaduje nutnú sanáciu, a to jednak objektov, strojov a zariadení. Záväzný pokyn je logickým dôsledkov tejto situácie a je prijatý tak, aby výťažok pre veriteľov bol čo najvyšší.

P. Mach doložil do zápisnice podanie z otázkami na správkyňu.

Predseda schôdze veriteľov odkázal pána Macha na riešenie prípadných podľa jeho názoru sporných otázok na nového správcu v prípade ak bude zvolený.

Predstúpil JUDr. Polomský zástupca spol. Green Company uvádza, že právo prednosti kúpy vylučuje iných záujemcov o majetok úpadcu v procese speňažovania. Nájomná zmluva neobsahuje licitáciu tak ako to uvádza správca a nájomca chráni iba záujem nájomcu a podnájomcu na úkor úpadcu. Prečo správca po 3.3.2011 kedy zaniklo postavenie člena VV Daňového úradu BnB koná s 5 členným resp. s 4 členným VV. a to aj vo vzťahu obsahu nájomnej zmluvy a nezverejňuje zápisnice zo schvaľovania obsahu nájomnej zmluvy v obchodnom vestníku.

Správkyňa uvádza:

Nájomná zmluva neobsahuje záväzný pokyn v celom rozsahu iba časť týkajúcu sa nájomcu. Daňovému úradu postavenie účastníka konania nezaniklo pretože mu zostalo časť pohľadávky vo výške 158 euro. Čo sa týka zverejnenia zápisnice prípade výsledkov hlasovania správca tieto zverejňuje po ich doručení. Bolo zistené, že výsledok písomného hlasovania správcovi doručený nebol, preto bol vyzvaný predseda VV, aby výsledky písomného hlasovania predložil rovnako aj zápisnicu, čo predseda VV vykonal a zápis s písomného hlasovania som dala zverejniť do Obchodného vestníka. Celej problematike chcem iba uviesť že spol. Green Company ako veriteľ a kupujúci napáda celé konkurzné konanie a neustálymi žalobami spôsobuje škodu ostatným veriteľom.

JUDr. Polomský odvolania správcu naďalej pretrvávajú. uvádza podanými žalobami bránime svoje práva a to v stave konkurzu, kedy dôvody o

Súd zároveň oboznámil schôdzu veriteľov o dôvodoch prečo odmietol ustanoviť JUDr. Košaru do funkcie správcu a že toto rozhodnutie bolo taktiež potvrdené rozhodnutím Krajského súdu Bratislava. Súd zároveň oboznámil veriteľov, že voči rozhodnutiam o neustanovení JUDr. Košaru do funkcie správcu boli podané dovolania zo strany JUDr. Košaru a Obce Dežerice, pričom zároveň požiadali o zrušenie dnešnej schôdze veriteľov z dôvodu, že o dovolaniach nebolo doposiaľ rozhodnuté. Súd uvádza k tejto veci, že zákon o konkurze a reštrukturalizácii v § 198 ods. 1 nepripúšťa dovolanie ani mimoriadne dovolanie proti uzneseniu vydanému v konaní podľa tohto zákona, pričom má zároveň aj vedomosť o tom, že s tohto dôvodu dovolania v iných konkurzných konaniach Najvyšší súd odmietol. Uznesením, ktorým súd odmietol ustanoviť JUDr. Matúša Košaru do funkcie správcu je pritom v súčasnosti už právoplatné a vykonateľné. Vzhľadom na uvedené skutočnosti súd nepovažoval za dôvodné zrušiť dnešnú schôdzu veriteľov, na ktorej má byť zvolený nový správca.

K bodu 3

Následne zoradil prítomných veriteľov podľa počtu ich hlasov a oboznámil prítomných s počtom hlasov jednotlivých prítomných veriteľov, celkovým počtom hlasov prítomných veriteľov a väčšinou, ktorá je potrebná na prijatie uznesenia schôdze veriteľov nasledovne:

Slovenská konsolidačná, a.s. 744 978

Leoni Autokabel Slowakia, spol. s r.o. 484 214

Sociálna poisťovňa so sídlom v Bratislave 455 631

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. 293 462

METROPOLITEJ, s.r.o. 162 650

Advokátska kancelária JUDr. Danica Birošová 55 216

INGEO-ENVILAB, s.r.o. 38 825

Obec Dežerice 10 450

GAJA spol. s r.o. 10 271

-----------------------------------------------------

spolu 2 255 697

Väčšina potrebná na prijatie uznesenia 1 127 849

Bolo pristúpené k voľbe správcu.

Predseda schôdze vyzval veriteľa s najvyšším počtom hlasov Slovenskú konsolidačnú, a.s., aby navrhla nového správcu.

Slovenská konsolidačná, a.s. navrhla za nového správcu správkyňu zapísanú v zozname správcov vedenom Ministerstvom spravodlivosti SR, vedenú pod číslom S1369, Ing. Katarínu Roderovú, adresa kancelárie I. Olbrachta 900/6, 911 01 Trenčín.

Na to bolo pristúpené k hlasovaniu.

Výsledky hlasovania o návrhu na nového správcu Ing. Katarína Roderová

Za:

Slovenská konsolidačná, a.s. 744 978

Leoni Autokabel Slowakia, spol. s r.o. 484 214

Sociálna poisťovňa so sídlom v Bratislave 455 631

Všeobecná zdravotná poisťovňa, a.s. 293 462

METROPOLITEJ, s.r.o. 162 650

Advokátska kancelária JUDr. Danica Birošová 55 216

INGEO-ENVILAB, s.r.o. 38 825

Obec Dežerice 10 450

GAJA spol. s r.o. 10 271

-----------------------------------------------------

spolu 2 255 697

Väčšina potrebná na prijatie uznesenia 1 127 849

Proti: nikto

Zdržal sa: nikto

U z n e s e n i e

Za nového správcu konkurznej podstaty v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu ENZO-VERONIKA-VES, a.s., so sídlom Dežerice 342, Dežerice, IČO 34 130 039 bola schôdzou veriteľov zvolená Ing. Katarína Roderová, so sídlom kancelárie I. Olbrachta 900/6, 911 01 Trenčín, značka správcu S1369.

K bodu 4

Na výzvu predsedu schôdze veriteľov nevzniesol žiadny s prítomných veriteľov pripomienku, námietku alebo otázku.

K bodu 5

Predseda schôdze poďakoval prítomným za účasť.

Zápisnica skončená dňa 09.11.2011 o 10,00

Príloha zápisnice: Prezenčná listina veriteľov

Predseda schôdze:

Zapisovateľka:

  • Súd Okresný súd Trenčín
  • Spisová značka 29K/25/2010
  • ICS 3110213040
  • Vydal JUDr. Michal Fiala
  • Vydal FN samosudca
  • Odoslal Veronika Hlobeňová