Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 506177

EXIsport s.r.o.

  • Konanie č. 506177
  • Vydaný 30.1.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 26 z roku 2013 6.2.2013
  • Úpadca EXIsport s.r.o.
    IČO: 31723420
    Opatovská cesta 14
    04001   Košice
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Košice I v právnej veci navrhovateľa - dlžníka: EXIsport s.r.o., so sídlom Opatovská cesta 14, Košice 040 01, IČO: 31 723 420 pr. zást. Mgr. Marek Šmida, advokát, Advokátska kancelária HAVLÁT & PARTNERS, so sídlom Rudnayovo nám. č. 1, 811 01 Bratislava o návrhu na povolenie reštrukturalizácie takto

Rozhodnutie

P o v o ľ u j e r e š t r u k t u r a l i z á c i u dlžníka: EXIsport s.r.o., so sídlom Opatovská cesta 14, Košice 040 01, IČO: 31 723 420.

U s t a n o v u j e správcu: JUDr. Andreu Havlátovú Rajczyovú, so sídlom kancelárie správcu Mlynská č. 25, 040 01 Košice značka správcu S791.

U k l a d á správcovi vypracovať a predložiť súdu každých 30 dní podrobnú písomnú správu o stave a priebehu reštrukturalizačného konania ako aj o stave súpisu a zoznamu pohľadávok a zároveň v lehote do 10 dní od uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok doručiť na tunajší súd jeden rovnopis zoznamu pohľadávok v elektronickej podobe, spolu s evidenčnou pomôckou ohľadom veriteľov prihlásených pohľadávok a ich hlasovacích práv.

V y z ý v a veriteľov, aby v lehote 30 dní odo dňa povolenia reštrukturalizácie prihlásili svoje pohľadávky na predpísanom tlačive ustanovenému správcovi na adresu jeho kancelárie, s tým, že na prihlášky, ktoré nebudú spĺňať zákonom stanovené podmienky sa v reštrukturalizácii neprihliada.

Určuje, že súhlasu správcu počas reštrukturalizácie budú podliehať nasledovné právne úkony dlžníka:

- založenie obchodnej spoločnosti, družstva alebo inej právnickej osoby,

- nadobudnutie účasti alebo prevod účasti na obchodnej spoločnosti, družstve alebo inej právnickej osobe,

- prevod, prenájom alebo zaťaženie nehnuteľnosti alebo iného majetku, ktorého hodnota predstavuje významný podiel na celkovej hodnote majetku dlžníka, prípadne ich zaťaženie vecným bremenom,

- uzatvorenie zmluvy o úvere, o pôžičke alebo o inom dočasnom poskytnutí alebo prijatí peňažných prostriedkov,

- zabezpečenie cudzieho záväzku, prevzatie cudzieho záväzku, pristúpenie k cudziemu záväzku alebo poskytnutie sľubu odškodnenia za škodu spôsobenú treťou osobou,

- vystavovanie, avalovanie, zmeniek a iných cenných papierov, kúpa a predaj cenných papierov

- urobenie právneho úkonu bez primeraného protiplnenia alebo zachraňujúceho právneho úkonu,

- urobenie iného právneho úkonu ukracujúceho záujmy veriteľov na uspokojení ich pohľadávok,

- vykonanie iného než bežného právneho úkonu,

- opravy a akékoľvek investície a služobné cesty s predpokladanými nákladmi nad sumu 3.000,- eur

- vykonanie právneho úkonu dlžníka v pracovnoprávnych vzťahoch,

- uzatvorenie zmluvy, ktorou sa dlžník zaviaže plniť pokračujúce peňažné alebo nepeňažné plnenie počas viac ako troch mesiacov,

- uzatvorenie zmluvy, ktorou sa dlžník zaviaže poskytnúť plnenie s hodnotou vyššou ako 5% z jeho obratu za predchádzajúci kalendárny rok,

- akékoľvek peňažné plnenie zo strany dlžníka alebo jeho viaceré peňažné plnenia voči tomu istému subjektu v priebehu jedného roka vo výške presahujúcej sumu 2.000,- eur, ak nejde o plnenia vyplývajúce z právnych úkonov dlžníka schválených správcom,

- akékoľvek plnenie dlžníka voči tretej osobe predstavujúce čo i len čiastočné uspokojenie zmluvných alebo mimo zmluvných sankcií a

- uznanie prihlásenej pohľadávky popretej správcom v rámci reštrukturalizácie zo strany dlžníka v zmysle ustanovenia § 124 ods. 7 zák. č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vrátane uznania záväzku vykonaného na súde v konaní o určenie popretej pohľadávky.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je odvolanie prípustné.

Podľa ust. § 15a zák. č. 99/1963 Zb. v znení neskorších predpisov (Občiansky súdny poriadok, ďalej len „O.s.p.“), účastníci majú právo z dôvodov podľa ust. § 14 ods. 1 (ak so zreteľom na pomer sudcov k veci, k účastníkom alebo ich zástupcom možno mať pochybnosti o ich nezaujatosti) uplatniť námietku zaujatosti voči sudcovi, ktorý má vec prejednať a rozhodnúť. Podľa ust. § 197 ods. 6 zák. č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZKR“), účastník môže uplatniť námietku zaujatosti, najneskôr však do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok. Na neskôr doručené námietky súd neprihliada. Podľa ust. § 15a ods. 3 O.s.p. v námietke zaujatosti musí byť uvedené, proti komu smeruje, dôvod, pre ktorý má byť sudca vylúčený, a kedy sa účastník podávajúci námietku zaujatosti o dôvode vylúčenia dozvedel. Na podanie, ktoré nespĺňa náležitosti námietky zaujatosti, súd neprihliadne; v tomto prípade sa vec nadriadenému súdu nepredkladá.

Povolením reštrukturalizácie sa začína reštrukturalizácia. Reštrukturalizácia sa považuje za povolenú zverejnením uznesenia o povolení reštrukturalizácie v Obchodnom vestníku (§ 118 ods. 1 ZKR).

Za zverejnené sa uznesenie o povolení reštrukturalizácie považuje nasledujúci deň po jeho zverejnení v Obchodnom vestníku (§ 199 ods. 9 ZKR).

Ak ZKR neustanovuje inak, reštrukturalizácia bráni tomu, aby sa na toho istého dlžníka začalo alebo prebiehalo konkurzné konania; ak počas reštrukturalizácie dôjde na súd návrh na vyhlásenie konkurzu, súd návrh na vyhlásenie konkurzu uznesením odmietne (§ 118 ods. 2 ZKR).

Ak ZKR neustanovuje inak, právo uplatňovať svoje nároky počas reštrukturalizácie majú len veritelia, ktorým spôsobom ustanoveným týmto zákonom prihlásili svoje pohľadávky. Ak sa tieto nároky v reštrukturalizácii riadne a včas neuplatnia prihláškou, právo vymáhať tieto nároky voči dlžníkovi v prípade potvrdenia reštrukturalizačného plánu súdom zaniká (§ 120 ods. 1 ZKR).

Veriteľ prihlasuje svoju pohľadávku vyplnenou prihláškou spolu s prílohami. Prihlášku spolu s prílohami podáva veriteľ správcovi na adresu jeho kancelárie. Prihláška musí byť doručená správcovi do 30 dní od povolenia reštrukturalizácie. Na prihlášku doručenú po lehote sa v reštrukturalizácii neprihliada a pohľadávka v nej uplatnená sa do reštrukturalizačného plánu nezahŕňa. Doručenie prihlášky správcovi má pre plynutie premlčacej lehoty a zánik práva rovnaké právne účinky ako uplatnenie práva na súde (§ 121 ods. 1 ZKR).

Za začiatok lehoty na prihlásenie pohľadávok do reštrukturalizácie sa považuje deň nasledujúci po zverejnení uznesenia o vyhlásení konkurzu v Obchodnom vestníku (§ 199 ods. 9 druhá veta ZKR).

Prihláška musí byť podaná na predpísanom tlačive a musí obsahovať základné náležitosti, inak sa na prihlášku neprihliada. Základnými náležitosťami prihlášky sú: meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo veriteľa, meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo úpadcu, právny dôvod vzniku pohľadávky, poradie uspokojovania pohľadávky zo všeobecnej podstaty, celková suma pohľadávky, podpis. Celková suma pohľadávky sa v prihláške rozdelí na istinu a príslušenstvo, pričom príslušenstvo sa v prihláške rozdelí podľa právneho dôvodu vzniku. K prihláške sa pripoja listiny preukazujúce v nej uvedené skutočnosti.

Ak veriteľ prihlasuje zabezpečenú pohľadávku, v prihláške sa musí riadne a včas uplatniť aj zabezpečovacie právo, inak sa pohľadávka v reštrukturalizácii považuje za nezabezpečenú pohľadávku. Pre každú zabezpečenú pohľadávku musí byť podaná samostatná prihláška s uvedením zabezpečenej sumy, druhu, poradia, predmetu a právneho dôvodu vzniku zabezpečovacieho práva. (§ 122 ods. 1 ZKR).

Ak veriteľ prihlasuje podmienenú pohľadávku, v prihláške podmienenej pohľadávky musí byť uvedená aj skutočnosť, na základe ktorej má pohľadávka vzniknúť alebo podmienka, od ktorej závisí vznik pohľadávky. (§ 122 ods. 1 ZKR v spojení s § 29 ods. 1 až 6 a 8 ).

Pohľadávka sa uplatňuje v eurách. Ak sa pohľadávka neuplatní v eurách, sumu pohľadávky určí správca prepočtom podľa referenčného výmenného kurzu určeného a vyhláseného v deň vyhlásenia konkurzu Európskou centrálnou bankou alebo Národnou bankou Slovenska. Ak je pohľadávka uplatnená v mene, ktorej referenčný výmenný kurz Európska centrálna banka ani Národná banka Slovenska neurčuje a nevyhlasuje, sumu pohľadávky určí správca s odbornou starostlivosťou. (§ 122 ods. 1 ZKR v spojení s § 29 ods. 1 až 6 a 8 ).

K prihláške sa pripájajú listiny preukazujúce údaje uvedené v prihláške. Ak sa prihlasuje postúpená pohľadávka, k prihláške sa pripoja aj listiny preukazujúce nadobudnutie pohľadávky veriteľom. Ak pohľadávku prihlasuje veriteľ, ktorý je účtovnou jednotkou (zákon č. 431/2002 Z.z. v znení neskorších predpisov), v prihláške uvedie vyhlásenie, či o pohľadávke účtuje v účtovníctve, v akom rozsahu, prípadne dôvody, prečo o pohľadávke v účtovníctve neúčtuje, inak je správca povinný pohľadávku uplatnenú v prihláške poprieť. (§ 122 ods. 1 ZKR v spojení s § 29 ods. 1 až 6 a 8 ).

Ak veriteľ nemá na území Slovenskej republiky bydlisko alebo sídlo alebo organizačnú zložku podniku, v prihláške je povinný uviesť zástupcu na doručovanie písomností, ktorý má bydlisko alebo sídlo na území Slovenskej republiky; k prihláške je povinný pripojiť aj listiny preukazujúce, že zástupca poverenie na doručovanie písomností prijal. Ak si veriteľ zástupcu na doručovanie písomností nezvolí, budú sa mu písomnosti doručovať len zverejnením v Obchodnom vestníku (§ 122 ods. 1 ZKR v spojení s § 29 ods. 1 až 6 a 8 ).

Prihlášku môže veriteľ opraviť alebo doplniť len do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok. Prihlášku možno opraviť alebo doplniť len tak, že sa pôvodná prihláška nahradí u správcu novou prihláškou, a to len do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok. (§ 122 ods. 2 ZKR)

Ani správca, ani súd nie sú povinní vyzvať veriteľa na doplnenie alebo opravu neúplnej alebo nesprávnej prihlášky. Na požiadanie správca vydá veriteľovi potvrdenie, že jeho pohľadávka bola zapísaná do zoznamu pohľadávok. (§ 122 ods. 3 ZKR)

  • Súd Okresný súd Košice I
  • Spisová značka 31R/3/2012
  • ICS 7112232242
  • Vydal JUDr. Július Tóth
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Lucia Buľková