Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 497303

PRVÁ STROJÁRENSKÁ LEASINGOVÁ, a.s.

  • Konanie č. 497303
  • Vydaný 9.5.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 93 z roku 2013 16.5.2013
  • Úpadca PRVÁ STROJÁRENSKÁ LEASINGOVÁ, a.s.
    IČO: 36423891
    Robotnícka 819/38
    03901   Turčianske Teplice
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: PRVÁ STROJÁRENSKÁ LEASINGOVÁ, a.s., so sídlom Robotnícka 819/38, 039 01 Turčianske Teplice, IČO: 36 423 891, správcom ktorého je: Mgr. Marína Gallová, so sídlom kancelárie Jilemnického 30, 036 01 Martin, o návrhu správcu na uloženie záväzného pokynu, ako postupovať, takto

Rozhodnutie

Majetok zapísaný v súpise všeobecnej podstaty úpadcu, zverejnenom v Obchodnom vestníku č. 109/2012 zo dňa 7.6.2012, a to:

- kotol EKOBIO 300, nezistený rok výroby, opotrebovaný, súpisová hodnota 14.790,80 eur,

- osobný automobil Nissan ALMERA, rok výroby 2000, súpisová hodnota 1.200 eur,

- poškodené dubiózne zásoby režijného materiálu, súpisová hodnota 4.789,33 eur,

- materiál na sklade, súpisová hodnota 263,08 eur,

je správca povinný speňažiť v treťom kole ponukového konania nasledovným spôsobom:

Výzvu na predkladanie ponúk s podrobným opisom speňažovaných hnuteľných vecí s uvedením výšky najnižšieho podania vrátane úplných podmienok ponukového konania je správca povinný zverejniť v Obchodnom vestníku a na úradnej tabuli správcu. Predávané motorové vozidlo správca zároveň ponúkne na internetových stránkach, na ktorých sa bezplatne zverejňujú ponuky predávaných ojazdených motorových vozidiel. Inzerované oznámenie musí obsahovať minimálne informácie o predmete predaja, o výške najnižšieho podania, o lehote na podávanie záväzných návrhov a o možnosti poskytnutia bližších informácií o predmete predaja, pričom zároveň bude doplnený o odkaz na podmienky ponukového konania zverejnené v príslušnom Obchodnom vestníku. Realizáciu inzerátu na internete je správca povinný zabezpečiť tak, aby záujemcovia o kúpu ponúkaných motorových vozidiel mali dostatočný čas na podanie ponuky. Lehota na podávanie záväzných ponúk bude stanovená najmenej na 20 dní odo dňa zverejnenia ponukového konania v Obchodnom vestníku. Správca je povinný zabezpečiť ohliadku predmetu predaja v termíne a na mieste stanovenom v podmienkach ponukového konania. Ponuky sa budú doručovať na adresu kancelárie správcu. Obálky s ponukami budú otvorené do 3 dní po uplynutí lehoty na podávanie ponúk v kancelárii správcu, o čom je správca povinný spísať záznam. Následne správca ponuky vyhodnotí a o výsledku ponukového konania bude podrobne informovať súd. Správca vyhodnotí ponuky na základe ponúknutej kúpnej ceny, pričom kúpnu zmluvu uzatvorí so záujemcom, ktorý ponúkne za konkrétnu hnuteľnú vec najvyššiu kúpnu cenu, ktorá však nesmie byť nižšia ako 25 % hodnoty speňažovaného majetku uvedenej v súpise. Ďalšie podmienky ponukového konania, ktoré nie sú upravené týmto záväzným pokynom, je správca oprávnený stanoviť sám, pri dodržaní zásady hospodárnosti, verejnosti a transparentnosti. V prípade neúspechu tretieho kola ponukového konania správca požiada o udelenie nového záväzného pokynu.

Odôvodnenie

Podaním doručeným súdu dňa 2.5.2013 správca oznámil súdu, že druhé kolo ponukového konania organizovaného na speňaženie majetku zapísaného do súpisu všeobecnej podstaty zverejneného v Obchodnom vestníku 109/2012 zo dňa 7.6.2012 ako súpisové zložky majetku označené číslami 3 až 6 bolo neúspešné. S poukazom na uvedené požiadal správca súd ako príslušný orgán o uloženie nového záväzného pokynu, pričom na speňaženie tohto majetku navrhol pokračovať v treťom kole ponukového konania za podmienok podobných ako v prvom a druhom kole, pričom speňažované veci majú byť predané tomu záujemcovi, ktorý ponúkne za konkrétnu hnuteľnú vec najvyššiu kúpnu cenu, ktorá však nesmie byť nižšia ako 25 % hodnoty uvedenej v súpise majetku.

Z obsahu spisového materiálu súd zistil, že na prvej schôdzi veriteľov, ktorá sa konala dňa 4.7.2012, nebol zvolený veriteľský výbor. Veriteľský výbor nebol zvolený ani na ďalšej schôdzi veriteľov, ktorá sa konala dňa 3.9.2012 a preto príslušným orgánom na uloženie záväzného pokynu, ako postupovať vo veci speňažovania majetku úpadcu tvoriaceho všeobecnú podstatu [§ 83 ods. 1 písm. a) ZKR] je v zmysle § 39 ods. 1 ZKR súd.

Majetok, ktorý je predmetom správcovej žiadosti o uloženie nového záväzného pokynu, bol zapísaný do súpisu všeobecnej podstaty, zverejneného v Obchodnom vestníku 109/2012 zo dňa 7.6.2012 (súpisové zložky majetku označené číslami 3 až 6). Na jeho speňaženie správca zorganizoval druhé ponukové konanie, v ktorom neprejavil záujem o kúpu speňažovaného majetku žiaden záujemca.

Súd sa oboznámil s návrhom správcu na zorganizovanie tretieho kola ponukového konania a tento spôsob speňaženia speňažovaného majetku posúdil ako vhodný. Preto správcovi v súlade s jeho návrhom udelil záväzný pokyn tak, ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia. Pre prípad neúspechu tretieho kola ponukového konania si súd vyhradil právo uložiť nový záväzný pokyn.

Poučenie

Proti tomuto rozhodnutiu odvolanie nie je prípustné.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 4K/2/2012
  • ICS 5112204194
  • Vydal JUDr. Jaroslav Macek
  • Vydal FN Sudca
  • Odoslal Stanislava Čičmanová