Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 538812

DUNAJ PETROL TRADE, a.s.

  • Konanie č. 538812
  • Vydaný 21.6.2013
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 124 z roku 2013 28.6.2013
  • Úpadca DUNAJ PETROL TRADE, a.s.
    IČO: 36527319
    Záhradnícka 16
    94501   Komárno
  • Navrhovatelia DUNAJ PETROL TRADE, a.s.
    IČO: 36527319
    Záhradnícka 16
    94501   Komárno
  • D.P.T., a.s.
    Záhradnícka 16
    94501   Komárno
Správcovia
  • ADVO INSOLVENCY, k. s.
    IČO: 46772910
    Hollého 10
    94901   Nitra
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Nitra v právnej veci navrhovateľa: DUNAJ PETROL TRADE, a.s., so sídlom Záhradnícka 16, 945 01 Komárno, IČO: 36 527 319, o povolenie reštrukturalizácie dlžníka: DUNAJ PETROL TRADE, a.s., so sídlom Záhradnícka 16, 945 01 Komárno, IČO: 36 527 319, takto

Rozhodnutie

Súd povoľuje reštrukturalizáciu dlžníka DUNAJ PETROL TRADE, a.s., so sídlom Záhradnícka 16, 945 01 Komárno, IČO 36 527 319.

Súd ustanovuje správcu ADVO INSOLVENCY, k.s. adresa kancelárie Hollého 10, 949 01 Nitra.

Súd vyzýva veriteľov dlžníka, aby prihlásili svoje pohľadávky v zákonnej lehote 30 dní od povolenia reštrukturalizácie. Lehota na prihlásenie pohľadávok do reštrukturalizácie začína plynúť dňom nasledujúcim po dni zverejnenia tohto uznesenia v Obchodnom vestníku.

Súd ukladá správcovi povinnosť bez zbytočného odkladu informovať o povolení reštrukturalizácie známych veriteľov dlžníka, ktorí majú zvyčajné miesto pobytu, trvalé bydlisko alebo registrované sídlo v iných členských štátoch Európskej únie ako v Slovenskej republike, spôsobom podľa článku 40 Nariadenia Rady (ES) č. 1346/2000 zo dňa 29. mája 2000 o konkurznom konaní.

Súd určuje, že súhlasu správcu počas reštrukturalizácie podliehajú tieto právne úkony dlžníka:

- založenie obchodnej spoločnosti, družstva alebo inej právnickej osoby,

- nadobudnutie účasti alebo prevod účasti na obchodnej spoločnosti, družstve alebo inej právnickej osobe,

- splynutie alebo zlúčenie s inou právnickou osobou,

- nadobudnutie, prevod, dlhodobý prenájom a zaťaženie nehnuteľného majetku,

- uzatvorenie zmluvy o úvere, o pôžičke alebo o inom dočasnom poskytnutí alebo prijatí peňažných prostriedkov,

- predaj časti podniku, zvýšenie základného imania spoločnosti a emisia nových akcií,

- zabezpečenie cudzieho záväzku, prevzatie cudzieho záväzku, pristúpenie k cudziemu záväzku alebo poskytnutie sľubu odškodnenia za škodu spôsobenú treťou osobou,

- uzatvorenie zmluvy, ktorou sa dlžník zaviaže poskytnúť plnenie s hodnotou vyššou ako 1% z jeho obratu za predchádzajúci kalendárny rok,

- prijímanie nových zamestnancov, úpravy pracovných zmlúv a platových podmienok,

- vystavenie a avalovanie zmeniek a iných cenných papierov, nadobúdanie a prevod cenných papierov a účasti v obchodných spoločnostiach, prijímanie a vydávanie ručení a iných garancií,

- opravy a investície v sume vyššej ako 10.000,- eur,

- právny úkon bez primeraného protiplnenia alebo zvýhodňujúci právny úkon,

- právny úkon ukracujúci záujmy veriteľov na uspokojení ich pohľadávok,

- uznanie popretej pohľadávky voči veriteľovi podľa § 124 ods. 7 zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov.

Súd poučuje veriteľov, že prihláška sa podáva v jednom rovnopise u správcu, pričom správcovi musí byť doručená do 30 dní od povolenia reštrukturalizácie. Na prihlášku doručenú správcovi po lehote sa neprihliada. Prihláška musí byť podaná na predpísanom tlačive a musí obsahovať základné náležitosti, ktorými sú meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo veriteľa, meno, priezvisko a bydlisko alebo názov a sídlo dlžníka, právny dôvod vzniku pohľadávky, poradie uspokojovania pohľadávky zo všeobecnej podstaty, celková suma pohľadávky, podpis, inak sa na prihlášku neprihliada. Pre každú zabezpečenú pohľadávku musí byť podaná samostatná prihláška s uvedením zabezpečenej sumy, druhu, poradia, predmetu a právneho dôvodu vzniku zabezpečovacieho práva, inak sa pohľadávka v reštrukturalizácii považuje na nezabezpečenú. V prihláške podmienenej pohľadávky musí byť uvedená aj skutočnosť, na základe ktorej má pohľadávka vzniknúť alebo podmienka, od ktorej závisí vznik pohľadávky. Celková suma pohľadávky sa v prihláške rozdelí na istinu a príslušenstvo, pričom príslušenstvo sa v prihláške rozdelí podľa právneho dôvodu vzniku. Pohľadávka sa uplatňuje v eurách. K prihláške sa pripoja listiny preukazujúce v nej uvedené skutočnosti. Veriteľ, ktorý je účtovnou jednotkou, v prihláške uvedie vyhlásenie, či o pohľadávke účtuje v účtovníctve, v akom rozsahu, prípadne dôvody, prečo o pohľadávke v účtovníctve neúčtuje. Prihlášku možno opraviť alebo doplniť len tak, že sa pôvodná prihláška nahradí u správcu novou prihláškou, a to len do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok. Veriteľ, ktorý nemá na území Slovenskej republiky bydlisko alebo sídlo alebo organizačnú zložku podniku, je povinný ustanoviť si zástupcu na doručovanie s bydliskom alebo sídlom na území Slovenskej republiky a ustanovenie zástupcu písomne oznámiť správcovi, inak sa mu budú písomnosti doručovať len zverejnením v Obchodnom vestníku. Vzory tlačív na podávanie prihlášok a vzory tlačív príloh a údaje zapisované do nich spolu s vysvetlivkami k týmto zápisom sú uvedené v prílohách č. 4 až 6 vyhlášky Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 655/2005 Z.z., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 7/2005 Z.z. o konkurze a reštrukturalizácii, v znení vyhlášky Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky č. 514/2011 Z.z.

Súd poučuje účastníkov o práve uplatniť námietku zaujatosti voči sudcovi, ktorý má vec prejednať a rozhodnúť z dôvodov podľa § 14 ods. 1 Občianskeho súdneho poriadku, najneskôr do uplynutia lehoty na prihlasovanie pohľadávok; na neskôr doručené námietky súd neprihliada.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné.

Za deň doručenia tohto uznesenia sa považuje deň nasledujúci po dni zverejnenia uznesenia v Obchodnom vestníku.

  • Súd Okresný súd Nitra
  • Spisová značka 31R/2/2013
  • ICS 4113214400
  • Vydal JUDr. Soňa Vacková
  • Vydal FN sudkyňa
  • Odoslal Gabriela Verešová