Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 793077

COMPEL AS, s.r.o.

  • Konanie č. 793077
  • Vydaný 26.1.2017
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 23 z roku 2017 2.2.2017
  • Úpadca COMPEL AS, s.r.o.
    IČO: 31605907
    ČSA 10120
    03601   Martin
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Žilina v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: COMPEL AS, s.r.o., so sídlom: ČSA 10120, 036 01 Martin, IČO: 31 605 907, správcom ktorého je: JUDr. Mária Cabadajová, so sídlom kancelárie: Uhoľná 9, 010 01 Žilina, takto

Rozhodnutie

Správca je povinný vždy do desiatich dní po skončení príslušného kalendárneho štvrťroka predkladať súdu pravidelné podrobné správy o priebehu konkurzu za predchádzajúci kalendárny štvrťrok, najmä o vykonaných úkonoch smerujúcich k speňaženiu majetku patriaceho do konkurznej podstaty úpadcu. Správa musí mimo iné skutočnosti obsahovať aj stav výšky pohľadávok proti podstate, aktuálny majetok zapísaný v súpise majetku podstát spolu s popisom jeho pripravovaného speňažovania a označenie zriadených bankových účtov a stav na nich ku koncu kalendárneho štvrťroka. Fotokópie výpisov z účtov správy podstaty priloží správca k správe. Okrem pravidelných správ je správca povinný súdu predložiť správu vždy v prípade, že má v úmysle uzatvoriť zmluvu o odbornej pomoci s treťou osobou, najmä o právnej pomoci, o vedení účtovníctva, o archivácii dokladov úpadcu a každej zmluvy, ktorej predmet plnenia má hodnotu vyššiu ako päťsto eur, pričom túto správu obsahujúcu minimálne informáciu o zmluvnej strane, s ktorou zamýšľa uzatvoriť zmluvu, predmete plnenia, spôsobe akým bola zmluvná strana vybratá a výške odplaty, je povinný doručiť súdu najneskôr 14 dní pred zamýšľaným uzatvorením zmluvy. Do desiatich dní od uzatvorenia zmluvy, o ktorej správca informoval súd, je správca povinný doručiť do súdneho spisu jej fotokópiu, vrátane príloh.

Správca je povinný súdu oznámiť zostavenie zoznamu pohľadávok proti podstate, zostavený podľa § 96 ods. 2 zákona č. 7/2005 Z.z. a zároveň ho predložiť do 5 dní odo dňa zverejnenia oznamu o jeho zostavení v Obchodnom vestníku spolu s uvedením celkového výťažku dosiahnutého v konkurze tak, aby bolo možné overiť správnosť výpočtu výšky súdneho poplatku za konkurzné konanie a správnosť výpočtu odmeny správcu zo speňaženia.

Správca je povinný doručiť súdu návrh čiastočného a konečného rozvrhu výťažku, a to ešte pred jeho predložením príslušnému orgánu na schválenie, pričom rozvrh výťažku musí obsahovať všetky zákonné náležitosti a prílohy, musí byť jasný, zrozumiteľný a určitý.

Správca je povinný v rámci výkonu svojej činnosti postupovať s odbornou starostlivosťou a všetky ním vyhotovené potvrdenia, zápisnice, správy a iné listiny vyhotovené v zmysle zákona č. 7/2005 Z.z. musia obsahovať zákonom stanovené náležitosti, aby boli v prípade potreby preskúmateľné súdom.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu nie je prípustné odvolanie.

Proti tomuto uzneseniu súdu prvej inštancie vydanému súdnym úradníkom, ktoré treba doručiť, je prípustná sťažnosť. Sťažnosť môže podať ten, v koho neprospech bolo uznesenie vydané v lehote 15 dní od doručenia uznesenia na súde, ktorý napadnuté uznesenie vydal. O sťažnosti rozhoduje súd prvej inštancie spravidla bez nariadenia pojednávania. Ak nie je sťažnosť dôvodná, súd sťažnosť zamietne. Ak je sťažnosť dôvodná, súd napadnuté uznesenie zruší alebo zmení; v prípade zrušenia uznesenia je súdny úradník viazaný právnym názorom súdu.

  • Súd Okresný súd Žilina
  • Spisová značka 5K/18/2016
  • ICS 5116226079
  • Vydal JUDr. Michal Masár
  • Vydal FN vyšší súdny úradník
  • Odoslal JUDr. Michal Masár