Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 518096

CEDRON, spol. s r.o.

  • Konanie č. 518096
  • Vydaný 8.3.2016
  • Publikovaný v Obchodnom vestníku č. 50 z roku 2016 14.3.2016
  • Úpadca CEDRON, spol. s r.o.
    IČO: 31407358
    Buzalkova 3
    83107   Bratislava
Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Bratislava I v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: CEDRON, spol. s r.o., so sídlom Buzalkova 3, 831 07 Bratislava, IČO: 31 407 358, ktorého správcom je JUDr. Tomáš Kozovský, so sídlom kancelárie Björnsonova 8, 811 05 Bratislava, značka správcu: S 467, o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu správcovi Okresný súd Bratislava I v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: CEDRON, spol. s r.o., so sídlom Buzalkova 3, 831 07 Bratislava, IČO: 31 407 358, ktorého správcom je JUDr. Tomáš Kozovský, so sídlom kancelárie Björnsonova 8, 811 05 Bratislava, značka správcu: S 467, o žiadosti správcu o uloženie záväzného pokynu správcovi

Rozhodnutie

Súd pri výkone pôsobnosti veriteľského výboru zaväzuje správcu: JUDr. Tomáš Kozovský, so sídlom kancelárie Björnsonova 8, 811 05 Bratislava, značka správcu: S 467 (ďalej len „Správca“), speňažiť majetok úpadcu nezabezpečené peňažné pohľadávky voči spoločnosti VÁHOSTAV - SK, a.s., so sídlom Priemyselná 6, 821 09 Bratislava, IČO: 31 356 648, v celkovej výške 254 979,46 € (ďalej len „Majetok“) prostredníctvom verejnej obchodnej súťaže, za najmenej 50 % nominálnej hodnoty výšky pohľadávky za dodržania nasledujúcich podmienok:

1) Správca zverejní výzvu na predkladanie ponúk v Obchodnom vestníku Slovenskej republiky s podrobným popisom Majetku, ktorý je predmetom verejnej obchodnej súťaže.

2) Majetok sa predáva spolu ako súbor peňažných pohľadávok.

3) Podrobné informácie budú záujemcom poskytnuté Správcom v kancelárií v úradných hodinách (adresu kancelárie a úradné hodiny Správca zverejní vo výzve); telefonicky v úradných hodinách na telefónnom čísle, ktoré Správca pre tieto účely zverejní vo výzve; elektronicky, prostredníctvom e-mailovej adresy, ktorú Správca pre tieto účely zverejní vo výzve (odpoveď na dopyt vybaví správca najneskôr nasledujúci pracovný deň).

4) Písomné cenové ponuky treba doručiť na adresu kancelárie Správcu, ktorú Správca zverejní vo výzve v lehote do 15 dní od zverejnenia výzvy v zalepených obálkach s označením: „KONKURZ č. k. 2K/13/2015 - NEOTVÁRAŤ!“. Lehota začína plynúť od prvého pracovného dňa nasledujúceho po zverejnení výzvy. Ak koniec lehoty pripadne na deň pracovného pokoja, posledným dňom lehoty je najbližší nasledujúci pracovný deň.

5) Ponuky, ktoré nebudú doručené do skončenia lehoty, sa nebudú považovať za riadne doručené, ani keď boli odoslané pred uplynutím lehoty. Správca takéto ponuky odmietne ako oneskorené. Podobne odmietne aj neúplné ponuky.

6) Každý záujemca môže predložiť len jednu ponuku. V prípade viacerých ponúk sa za záväznú považuje ponuka doručená v lehote podľa bodu 2 s najvyššou ponúknutou cenou za odkúpenie Majetku. Riadne doručená ponuka je záväzná do skončenia vyhodnotenia ponukového konania a nemožno ju vziať späť.

7) Ponuka musí byť doručená (poštou, osobne) najneskôr posledný deň lehoty podľa bodu 2.

8) Ponúknutá cena musí byť najmenej vo výške 50% súpisovej hodnoty. Na ponuky s nižšou ponúknutou cenou sa nebude prihliadať.

9) Záujemca musí pred podaním ponuky do súťaže zložiť na bankový účet správcu peňažnú zábezpeku, pričom suma zábezpeky musí byť minimálne 10 % súpisovej hodnoty ponúkaného majetku. V prípade, že úspešný záujemca odmietne uzavrieť zmluvu o postúpení pohľadávok (ďalej len „Zmluva“), má Správca voči takémuto záujemcovi nárok na zmluvnú pokutu vo výške 10 % súpisovej hodnoty ponúkaného majetku t.j. do výšky zábezpeky.

10) Záväzná ponuka musí obsahovať najmä:

a) označenie záujemcu minimálne v rozsahu:

i) obchodné meno, sídlom, IČO pri právnických osobách,

ii) meno, priezvisko, bydlisko, dátum narodenia alebo rodné číslo v prípade fyzickej osoby nepodnikateľa,

iii) obchodné meno, miesto podnikania, IČO v prípade fyzickej osoby - podnikateľa.

b) originál alebo úradne overenú kópiu aktuálneho výpisu z obchodného registra resp. živnostenského registra nie staršieho ako 90 dní, ak ponuku podáva právnická osoba alebo fyzická osoba - podnikateľ,

c) označenie predmetu kúpy,

d) návrh kúpnej ceny v členení bez DPH a aj s DPH,

e) doklad o zložení sumy zábezpeky na ponúkanú kúpnu cenu, na účet správcu,

f) číslo účtu, na ktoré bude neúspešnému záujemcovi vrátená zábezpeka po ukončení I. kola tohto ponukového konania.

11) Všetky predložené dokumenty musia byť napísané v slovenskom jazyku, alebo cudzom jazyku s úradne overeným prekladom do slovenského jazyka.

12) Ponuka musí byť určitá a zrozumiteľná bez akýchkoľvek podmienok, podpísaná osobou oprávnenou konať v mene záujemcu.

13) Správca vyhodnotí ponukové konanie tak, že za víťaza vyberie záujemcu, ktorý vo svojej ponuke ponúkol najvyššiu kúpnu cenu za ponúkaný majetok. Pri zhode ponúk má prednosť záujemca, ktorého ponuka došla Správcovi najskôr.

14) Správca písomne oznámi dátum a čas vyhodnocovania ponúk orgánu príslušnému na udelenie záväzného pokynu, minimálne 5 pracovných dní pred vyhodnotením ponúk a umožní zástupcovi príslušného orgánu účasť na otváraní obálok a vyhodnocovaní ponúk (vyhodnocovanie ponúk sa uskutoční v pracovný deň v čase medzi 8:00 a 14:00 hod.). V oznámení zároveň uvedie, počet doručených ponúk.

15) Správca písomne oznámi vybratého záujemcu príslušnému orgánu do 3 pracovných dní od vyhodnotenia ponúk.

16) Správca je oprávnený po súhlase príslušného orgánu odmietnuť neprimerane nízke ponuky.

17) Podmienkou prevodu majetku je úhrada odplaty najneskôr pri podpise zmluvy.

18) úspešný záujemca je povinný uzavrieť zmluvu o predaji hnuteľných vecí do 10 pracovných dní od vyhodnotenia ponúk správcom,

19) V prípade ak bude prvé kolo verejnej obchodnej súťaže neúspešné, vykoná Správca ďalšie kolo verejnej obchodnej súťaže, alebo požiada príslušný orgán o udelenie nového pokynu. Žiadosť Správcu musí spĺňať náležitosti podľa § 84 ods. 3 zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizáciu a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné. (§ 198 ods. 1 ZKR)

  • Súd Okresný súd Bratislava I
  • Spisová značka 2K/13/2015
  • ICS 1115206762
  • Vydal JUDr. Stanislava Bezáková
  • Vydal FN sudca
  • Odoslal Zuzana Barriová