Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Konkurzy a reštrukturalizácie z Obchodného vestníka - Konanie č. 740474

Všeobecná investičná spoločnosť, a.s. v likvidácii

Druh
Uznesenie
Hlavička

Okresný súd Bratislava I v právnej veci vyhláseného konkurzu na majetok úpadcu: Všeobecná investičná spoločnosť, a.s. v likvidácii, so sídlom Maróthyho 6, 811 06 Bratislava, IČO: 17 322 677 správcom ktorého je: Mgr. Jozef Maruniak, správca S1364, so sídlom kancelárie: Hviezdoslavovo námestie 14,| 811 02 Bratislava - Staré Mesto o návrhu správcu na uloženie záväzného pokynu správcovi

Rozhodnutie

Súd pri výkone pôsobnosti veriteľského výboru ukladá správcovi úpadcu Všeobecná investičná spoločnosť, a.s. v likvidácii, so sídlom Maróthyho 6, 811 06 Bratislava, IČO: 17 322 67 (ďalej len „Úpadca“): Mgr. Jozefovi Maruniakovi, správca S1364, so sídlom kancelárie: Hviezdoslavovo námestie 14,| 811 02 Bratislava - Staré Mesto (ďalej aj „Správca“) záväzný pokyn na speňažovanie podniku Úpadcu v ponukovom konaní zmysle podľa § 92 ods. 1 písm. d) zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizáciu a o zmene a doplnení niektorých zákonov v príslušnom znení (ďalej len „ZKR“) za týchto podmienok:

Správca je povinný zverejniť oznámenie o ponukovom konaní v Obchodnom vestníku SR. Prípadný záujemca bude povinný doručiť do kancelárie Správcu záväznú ponuku na odkúpenie podniku úpadcu v zalepenej obálke s nápisom „KONKURZ 37K/68/2018 NEOTVÁRAŤ“.

V každom kole ponukového konania bude čas na predloženie záväznej ponuky stanovený najmenej v rozsahu 14 dní. Zmeškanie lehoty nebude možné odpustiť.

Ponuka bude musieť obsahovať označenie predmetu kúpy, návrh konečnej kúpnej ceny, spôsob úhrady a lehotu splatnosti kúpnej ceny, označenie záujemcu (obchodné meno, sídlo, IČO, osoby konajúce v mene záujemcu; u fyzických osôb meno, priezvisko, bydlisko, rodné číslo), právnická osoba priloží k záväznej ponuke výpis z obchodného registra.

Správca po uplynutí lehoty na predkladanie záväzných ponúk obálky otvorí za prítomnosti aspoň jednej osoby a spíše o tom zápisnicu.

Správca vyhodnotí predložené ponuky bez zbytočného odkladu po uplynutí lehoty na predkladanie ponúk, najneskôr do 5 dní od skončenia lehoty na predkladanie záväzných ponúk. O vyhodnotení ponúk správca spíše zápisnicu.

Víťazom ponukového konania sa stane záujemca, ktorý splní podmienky ponukového konania a predloží najvyššiu ponuku.

Správca v lehote 15 dní odo dňa vyhodnotenia ponúk písomne upovedomí úspešného záujemcu o výsledku vyhodnotenia ponúk a vyzve ho na uzatvorenie zmluvy o predaji podniku v stanovenej lehote, nie kratšej ako 7 dní.

V prípade, že úspešný záujemca neuzavrie v stanovenej lehote zmluvu o predaji podniku, prípadne neuhradí kúpnu cenu v súlade s akceptovanými podmienkami, správca nebude ďalej na tohto záujemcu prihliadať.

Ponúknutá cena za podnik Úpadcu musí byť v 1. kole ponukového konania najmenej vo výške 100 %, v 2. kole ponukového konania najmenej vo výške 65 % a v 3. kole ponukového konania najmenej vo výške 35 % súpisovej hodnoty všetkých nespeňažených súpisových zložiek všeobecnej podstaty, inak Správca ponuku nemôže prijať. V prípade, že ani v 3. kole ponukového konania nebude predložená ponuka žiadneho úspešného záujemcu, správca zorganizuje 4. kolo, v ktorom bude oprávnený predať podnik Úpadcu za najvyššiu ponúknutú cenu.

Ďalšie podmienky speňažovania je oprávnený určiť Správca tak, aby dosiahol čo najvyšší výťažok, v čo najkratšom čase, s vynaložením čo najnižších nákladov, a to v súlade so všeobecne záväznými právnymi predpismi, najmä ustanoveniami ZKR a ustanoveniami osobitných právnych predpisov ( napr. zákon č. 566/2001 Z. z., Obchodný zákonník).

Poučenie

Proti tomuto uzneseniu odvolanie nie je prípustné. (§ 198 ods. 1 ZKR)

  • Súd Okresný súd Bratislava I
  • Spisová značka 37K/68/2018
  • ICS 1118214245
  • Vydal JUDr. Lea Gubová
  • Vydal FN sudkyňa