Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Centra pre filantropiu

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Centra pre filantropiu, Bratislava'
za rok 2018

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba:  Patrik B., v otvorenom grantovom programe Siemens. Študent získal motivačné štipendium na základe víťazstva v súťaži Siemens Young Generation Award 2019. Po ukončení stredoškolského štúdia bude pokračovať v štúdiu na Slovenskej technickej univerzite.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba:  Martin J., v otvorenom grantovom programe Siemens. Študent získal motivačné štipendium na základe víťazstva v súťaži Siemens Young Generation Award 2019. Po ukončení stredoškolského štúdia bude pokračovať v štúdiu na Slovenskej technickej univerzite.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie BagarNázov podporenej aktivity: Senior Friendly 2019Hlavným cieľom podporeného projektu bolo upriamiť pozornosť na problematiku starnutia populácie, podporiť myšlienky aktívneho starnutia a medzigeneračnej spolupráce a oceniť tých, ktorí prispievajú k zmene prístupu k seniorom. Do súťaže o ocenenie Senior Friendly celkový počet zapojených dosiahol takmer sto a dôležité je, že sa zapojili všetky kategórie – veľké firmy, stredné aj malé spoločnosti, samosprávy, médiá, kultúrne a vzdelávacie inštitúcie, občianske organizácie. Vo všetkých týchto kategóriách bolo v roku 2019 udelených 9 najvyšších ocenení, Plakiet Senior Friendly a 4 čestné uznania. Vyvrcholením celoročných aktivít bola konferencia na tému aktívneho starnutia a medzigeneračnej spolupráce, slávnostný večer spojený s medzigeneračným kultúrnym programom a odovzdávaním ocenení v štyroch kategóriách súťaže. Finančný dar bol použitý na organizačné a personálne zabezpečenie, propagáciu projektu, technické zabezpečenie (ozvučenie a osvetlenie) a stravu a občerstvenie.
e) podpora vzdelávania 2 000 € Podporená organizácia: Ústav robotiky a kybernetiky, Fakulta elektrotechniky a informatiky, STU v BratislaveNázov podporenej aktivity: 60. výročie automatizácie na FEI STURok 2019 bol na fakulte Ústavu robotiky 60. výročím automatizácie na FEI STU v Bratislave. V rámci tohto jubilea Ústav robotiky a kybernetiky pripravil tlač publikácie 60 rokov automatizácie na FEI STU v celkovom náklade 300 kusov. FEI STU zároveň zorganizovala spoločenské podujatie pri príležitosti 60 rokov automatizácie na FEI STU s celkovým počtom hostí 107. Finančný dar bol použitý na tlač publikácie a na občerstvenie počas recepcie.
e) podpora vzdelávania 1 530 € Podporená organizácia: Materská škola BorinkaNázov podporenej aktivity: Interaktívna tabuľaCieľom projektu MŠ Borinka bola modernizácia východno-vzdelávacieho procesu pomocou informačno-komunikačnej technológie, ktoré získali prirodzené a nenahraditeľné miesto v živote dospelého aj detí. Kúpou interaktívnej tabule bolo cieľom skvalitniť výchovno-vzdelávací proces a pripraviť deti na IT technológie, ktoré sú už neoddeliteľnou súčasťou základných škôl. Pomocou tabule si budú môcť rozvíjať gramotnosť, fantáziu či priestorovú orientáciu. Finančný dar bol použitý na kúpu interaktívnej tabule.
b) podpora a rozvoj športu 2 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie TK ElleganceNázov podporenej aktivity: Košice 2019 World cupKošice 2019 World Cup – tanec na vozíku sa konal v dňoch od 1.11.-4.11. 2019 v Hoteli Roca a počas toho sa konali aj Majstrovstvá Slovenska v tanci na vozíku. Koncom septembra a začiatkom októbra sa začali vykonávať prípravné práce ako zabezpečenie ubytovania, strava – občerstvenie, prenájom priestorov, hudobná produkcia, letenky, rozoslanie prihlášok a ich následné spracovanie, stretnutie s partnermi. Košice 2019 World Cup je vrcholne športové a kultúrne podujatie a zúčastnilo sa ho 5 krajín sveta – Rakúsko, Srbsko, Maďarsko, Nemecko a Slovensko. Finančný dar bol použitý na ubytovanie a prenájom priestorov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 17 240 € Podporená organizácia: Národný onkologický ústavNázov podporenej aktivity: Mobilný USG prístrojNárodný onkologický ústav je špecializovaná nemocnica zameraná na poskytovanie komplexnej zdravotnej onkologickej starostlivosti. USG prístroj Národný onkologický ústav využije v rámci chirurgických oddelení na rýchle detekcie pooperačných kolekcií a fluidothoraxov, označení miest punkcií čo umožní neposielať pacientov na RTG oddelenie. Taktiež je prístroj praktický v tom, že je možné ho používať pri lôžku pacienta. Finančné prostriedky boli použité na kúpi USG prístroja, ktorý bol darovaný Národnému onkologickému ústavu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 200 € Podporená organizácia: Združenie rodičov a priateľov školy pri Evanielickej materskej škole - SOVIČKY - na Exnárovej 10 v KošiciachNázov podporenej aktivity: Zdravotnícke zariadenie pre Materskú škôlkuCieľom bolo podporiť materskú školu v udržiavaní zdravého prostredia pre deti. Boli zakúpené germicídne žiariče, ktoré zabezpečujú dezinfekciu priestorov a tým pôsobia ako prevencia proti často sa vyskytujúcim chorobám. Zakúpené žiariče sú prenosné a ich výhodou je možnosť dezinfekcie akejkoľvek časti priestorov škôlky. Zlepšil sa tým zdravotný stav detí a znížilo sa riziko ochorenia. Finančný dar bol použitý na germicídne žiariče.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 652,74 € Podporená organizácia: Komunita Ľudovítov, n.o.Názov podporenej aktivity: Elektrospotrebiče pre resocializačné zariadenieCieľom projektu bolo zakúpiť nové spotrebiče do kuchyne pre klientov z programu orientovaného na podporu sociálneho začlenenia ľudí závislých od alkoholu, drog alebo nelátkových závislostí. Pôvodné vybavenie kuchyne bolo zastarané, opotrebované, niektoré súčasti vybavenia chýbali. Klienti vybavenie do kuchyne aktívne a každodenne používajú na prípravu jedál pre ostatných klientov s ktorými sa spolu liečia a aj pre personál centra. Zároveň sa učia variť, piecť, žehliť, upratovať a prenášať naučené skúsenosti do iných domácich aktivít, a to ako v centre, tak aj vo svojich domovoch s blízkymi. Finančný dar bol použitý na kuchynské a domáce spotrebiče a náradie.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 660 € Podporená organizácia: REVIA - Malokarpatská komunitná nadáciaNázov podporenej aktivity: ODPAD SA NEVYPARÍCieľom projektu bolo informovať o správnom triedení odpadov a naviesť tak na zodpovedný prístup každého jednotlivca priamo v mieste kde žije. Projekt svojimi aktivitami zapojil obyvateľov, pracovníkov mesta, odborníkov, dobrovoľníkov, aj ekohliadky do osvety a zlepšil povedomie o zodpovednosti každého z nás za odpady, ktoré produkujeme a za stav prostredia, kde žijeme. Finančný dar bol použitý na grafické práce a tlač materiálov, bannery a workshopy.
e) podpora vzdelávania 518,06 € Podporená organizácia: Základná školaNázov podporenej aktivity: Riadenie inteligentných budov a domácnostíProjekt mal za cieľ zvýšiť záujem žiakov 2. stupňa ZŠ o duálne vzdelávanie. Vytvorením vhodného stimulujúceho prostredia polytechnickej učebne sa dostávali do reálneho kontaktu s praxou. Tým sa zvýšila ich motivácia na voľbu budúceho povolania v technickom smere alebo prírodovedno-technických odboroch. Žiaci školy aj rodičia prijali zámer s nadšením a s radosťou sa spolupodieľali na vytvorení vlastného pracovného a edukačného prostredia. Finančný dar bol použitý na stavebný materiál a náradie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 95 155,47 € Podporená organizácia: Slovenský Červený krížNázov podporenej aktivity: Podpora terénnych sociálnych služieb SČKÚzemné spolky SČK poskytujú širokú paletu terénnych sociálnych služieb na celom území Slovenska. Na Slovensku je veľa ľudí, ktorí žijú sami a izolovane. Častým dôvodom izolácie je zdravotné postihnutie, vysoký vek, vážna choroba, ale aj osamelosť. Slovenský Červený kríž poskytuje terénne sociálne služby na celom území Slovenska, ktoré okrem iného uľahčujú ľuďom prepravu, doručenie potraviny či šatstva. Už v 13 územných spolkoch Slovenského Červeného kríža funguje aj prepravná služba - špeciálne upravené vozidlá slúžia všetkým – či sú to ľudia so zdravotnými obmedzeniami, rodiny s malými deťmi, hendikepovaní, prípadne ľudia, ktorí bývajú v nedostupnom teréne. Služba je dostupná nielen na prepravu k lekárom, ale aj na úrady či nevyhnutné nákupy. Vďaka podpore projektu bola rozšírená sieť pomoci SČK ľuďom, ktorí sú z rôznych dôvodov odkázaní na pomoc. Nákupom 6 moderných a špeciálne upravených vozidiel SČK podporil kvalitu a rozšíril poskytovanie prepravnej služby a ďalších terénnych sociálnych služieb. Prepravná služba bola vďaka projektu spustená v okresoch Banská Bystrica, Košice - vidiek, Rožňava, Snina, Topoľčany a Trebišov. Finančné prostriedky boli použité na nákup 6 nových vozidiel na zabezpečovanie prepravnej služby.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Marek D.Názov podporenej aktivity: Raz bude ako Vanessa MaePodpora bola určená pre talentovanú 10-ročnú huslistku Alexandru zo Žikavy, ktorá tancuje a spieva aj v umeleckom súbore. Do umeleckej školy musí dochádzať 4x týždenne do iného mesta, preto má rodina zvýšené náklady aj na cestovanie. Absolvovala vianočný koncert a záverečné skúšky a postúpila na 2. stupeň v základnej umeleckej škole. Druhý polrok roku 2020 bol náročný z hľadiska pandémie Covid-19. Vyučovanie prebiehalo online a podujatia sa nerealizovali. Príspevok pomohol zaplatiť jeden rok poplatkov v umeleckej škole a zabezpečiť väčšie husle z dôvodu, že Alexandra stále rastie. Ciele projektu sa podarilo splniť, Alexandra hrá skoro každý deň a má z hrania radosť. Pani učiteľka ju chváli a ona rastie talentom a aj ako človek. Finančné prostriedky boli použité na kúpu huslí, dopravu a poplatky umeleckej školy.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Oľga G.Názov podporenej aktivity: Chcem tancovať na majstrovstvách sveta14-ročná Laura sa venuje tancu od svojich 4 rokov a dosahuje v ňom výborné výsledky i na medzinárodnej úrovni. Podporu z Nadačného fondu Kaufland rodina využila na úhradu tanečných hodín v tanečnej škole, ako aj na úhradu workshopov: tanečných, hereckých, gymnastických a na tanečné hodiny s tanečníkmi zo zahraničia (Amerika, Francúzsko...). Pre covid boli zrušené všetky hromadné podujatia a preto sa nemohli zúčastniť na MS Chorvátsko, ktoré mali byť v máji v Poreči, tak isto nemohli štartovať na výberové konania v Leviciach a v Piešťanoch a ani na World of dance vo Francúzsku.Podpora však veľmi pomohla na uhrádzanie tanečných hodín a s tým spojené iné rozvojové aktivity, workshopy. V tanci Laura stále pokračuje a dúfa, že v roku 2021 sa dostanú na MS a na WOD. Pre Lauru je tanec všetko - relax, útecha, život, kamarátstvo, rodina.... Finančné prostriedky boli použité na hodiny tanca a zálohu za ubytovanie na MS.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Daniel T.Názov podporenej aktivity: Tenisová akadémiaTalentovaná tenistka Tamarka trénuje so staršími spoluhráčkami. Príspevok bol určený na rozšírenie jej tréningovej činnosti pre dosiahnutie väčších úspechov na turnajoch. Tento cieľ sa čiastočne aj podaril, kedy v rámci súťaži viac ako 140x slovenských družstiev vyhrali piešťanské dievčatá celoslovenský tenisový detský FedCup do 10r. v októbri 2019. Z úspechov jednotlivcov bolo obsadenie 3. miesta v turnaji do 8 rokov v Bratislave z 29.02.2020. Podpora, tak ako bola cielená, bola určite prínosom pre rozvoj a podporu talentu, dodala takisto možnosti na viaceré účasti na turnajoch v rámci Slovenska, kde dieťa naberá skúsenosti. Určite svoj účel splnila a cieľ bol aj naplnený. Do budúcnosti by rodičia radi pokračovali v rozvoji a podpore talentu, keďže ich dcéru tenis baví, teší sa na každý tréning a prípravu berie zodpovedne. Finančné prostriedky boli použité na tréningové aktivity.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Monika H.Názov podporenej aktivity: WakeboardingEmma sa venuje vodným športom - wakeboardingu a kiteboardingu. Je vicemajsterkou Slovenska 2019 v kategórii dievčat do 15 rokov. V kategórii open žien majstrovstiev Slovenska 2019 skončila na tretej bronzovej priečke. V priebehu roku 2020 boli realizované postupne všetky plánované aktivity. Od decembra 2019 až do apríla 2020 prebiehala zimná príprava zameraná na kondično-gymnastické aktivity. Od apríla 2020 prebiehala letná príprava, tréningy na vode, absolvovanie súťaží. Rok 2020 bol negatívne poznamenaný celosvetovou situáciou zapríčinenou pandémiou ochorenia COVID-19. Našťastie vonkajšie športoviská boli po apríli 2020 opätovne otvorené. COVID-19 však negatívne ovplyvnil športové podujatia v celosvetovom ponímaní aj v rámci wakeboardingu. Medzinárodná federácia vodného lyžovania a wakeboardingu postupne rušila všetky medzinárodné podujatia, ktoré boli naplánované na rok 2020. Toto značne zasiahlo aj súťažnú aktivitu Emmi, ktorá mala možnosť posledný rok štartovať v kategórii dievčatá do 15 rokov – Grils U15. Napriek tejto nepriaznivej situácii sa na Slovensku podarilo usporiadať aspoň majstrovstvá Slovenska vo wakeboardingu a wakeskatingu, ktoré sa konali 5.9.2020 v Bratislave. Emma sa rozhodla štartovať už v najvyššej kategórii žien – Open Ladies, kde postúpila do finále a obsadila pekné tretie miesto. Finančné prostriedky boli použité na nový board a viazanie.
e) podpora vzdelávania 250 € Podporená fyzická osoba: Dana B.Názov podporenej aktivity: Nádejný huslista17-ročný huslista Marcel má hudobné nadanie, od šiestich rokov hrá na husliach. Úspešne reprezentoval ZUŠ na rôznych súťažiach v klasickej alebo ľudovej hudbe. Momentálne študuje na konzervatóriu v Banskej Bystrici. Pôvodným plánom projektu bola návšteva Talianska , kde mal navštíviť dielne výroby hudobných nástrojov a múzeum s hudobným nástrojmi, keďže nebolo možné cestovanie z dôvodu pandémie, tento cieľ sa nepodarilo naplniť. Podarilo sa však kúpiť kvalitný slák, ktorý pri štúdiu potrebuje a tiež prispieť na kúpu nových huslí. Za finančnú podporu je rodina veľmi vďačná. Do budúcna sú Marcelove plány riadne ukončiť štúdium na Konzervatórium a ísť študovať na vysokú školu do Bratislavy. Finančné prostriedky boli použité na kúpu husľového sláku a na nové husle.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Milan Š.Názov podporenej aktivity: Florbalová hviezdaPodpora bola určená pre Šimona (10) na podporu a rozvoj jeho talentu vo florbale. Sezónu ovplyvnila situácia so vznikom korony, ktorá zrušila sezónu a možnosť trénovania v hale. Napriek tomu sa Šimon zúčastnil dvoch víkendových a jedného týždenného florbalového campu v Trenčíne, súťažných zápasov v dvoch kategóriách, turnaja 14-ročných hráčov v Partizánskom, na ktorom jeho mužstvo skončilo na treťom mieste. V 09/2020 hral na dvoch turnajoch, kde v kategórii do 11 rokov ako kapitán mužstva sa stal najlepším útočníkom turnaja (4 zápasy - 18 gólov / 14 asistencií). O deň neskôr hral v kategórii do 13 rokov. V čase korony Šimon nezaháľal a pracoval na svojej kondícii a zlepšení práce s loptou a streľbou. Táto aktivita mu pomohla zlepšiť sa / pripraviť sa na ďalšiu sezónu, čo bolo vidieť na opätovnej možnosti trénovania v hale. Ciele v rámci podpory jeho talentu boli viac menej naplnené, aj keď v čase korona krízy nebolo možné dohrať ligovú súťaž a zúčastniť sa MSR vo florbale ako i medzinárodného florbalového turnaja v Bratislave. Do budúcna sa ciele nezmenili, pracovať a zlepšovať sa, odohrať poslednú sezónu v kategórii 11-ročných deti, etablovať sa v kategórii 13 ročných detí, zúčastniť sa dvoch medzinárodných florbalových turnajov v Bratislave a najme v Prahe a užívať si tento krásny šport. Finančné prostriedky boli použité na nákup halovej obuvi, hokejky s čepeľou a športového vaku a na účasť na florbalovom campe, tiež na členský poplatok v športovom klube.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Martina K.Názov podporenej aktivity: Tenis Podpora bola určená pre 13-ročnú Ashley, na podporu športovej aktivity a to konkrétne tenisu. Finančné prostriedky boli určené predovšetkým na nákup športových potrieb a na zaplatenie štartovného na súťažiach. Nakoľko krajinu a celý svet postihla pandémia koronavírusu, boli zrušené všetky športové podujatia a aj turnaje. Absolvovala len pár turnajov po Slovensku a jeden medzinárodný v Trenčianskych Tepliciach. Na turnaji v Trenčianskych Tepliciach sa v súťaži Dorastenky D umiestnila v dvojhre na 2. mieste. Nakoľko väčšina prostriedkov bola na nákup pomôcok, bola zakúpená aj tretia raketa, omotávky a výplety, nakoľko tieto veci sú najviac opotrebené pri hre, potrebuje ich najčastejšie a najviac počas celého roka. Plány do budúcnosti sú určite tenis, turnaje, tréningy. Ashley sa chce v živote venovať len tenisu, chce hrať na profesionálnej úrovni a rodičia ju v tom aj vďaka tejto finančnej pomoci budú aj naďalej podporovať. Finančné prostriedky boli použité na kúpu novej rakety, výpletu, omotávok, na štartovné poplatky a na tréningy.
e) podpora vzdelávania 250 € Podporená fyzická osoba: Mária P.Názov podporenej aktivity: Podpora na hudobný nástroj bicie nástroje a bass gitaraMatúš chodí na Základnú umeleckú školu na hudobný nástroj bicie a bass gitara. Bicie ho veľmi bavia a má ich nesmierne rád. Z grantového programu Sľubné talenty mu jeho mama zakúpila Cajon na rozvíjanie zručností, ako prídavok k bicím. Tiež cvičný pad obojstranný, na ktorom trénuje a rozvíja zručnosť a bubnovanie. Matúš chodieva na vystúpenia a na malé koncerty v rámci svojho mesta. Rodina je rozhodnutá ho v tejto záľube naďalej podporovať, lebo vidia na ňom pokroky a veria, že to môže dotiahnuť v hudobnej brandži ako hudobník ďaleko. Finančné prostriedky boli použité na kúpu cajonu a ruksaku na cajon a na obojstranný cvičný pad.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Eleonóra K.Názov podporenej aktivity: Mladý Jackie Chan10-ročný Peter sa venuje karate od svojich 5 rokov. Jeho snom je stať sa najlepším karatistom. Finančný príspevok bol použitý na úhradu poplatku za kurz a nákup potrebného vybavenia (kimono, topánky, rukavice, taška, tričká, tepláky,....). Stanovené ciele - absolvovanie skúšky na ďalší stupeň v karate, sa úplne nenaplnili, nakoľko bol kurz predčasne pozastavený. Aj napriek tomu považuje predkladateľka, jeho mama, tento kurz za úspešný, keďže sa uzavretím škôl odobrala deťom možnosť aktívne sa pohybovať (napr. na hodine telocviku) a kurz bol preto posunutý do exteriéru. Tu mal Peťo možnosť mať pravidelný pohyb a mohol sa zdokonaľovať v jednotlivých pohyboch/zostavách karate. Peťkovým cieľom je naďalej napredovať v karate, zdokonaľovať techniku a dostať sa až na majstrovský stupeň. Finančné prostriedky boli použité na tréningy, topánky a oblečenie na karate.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Eleonóra K.Názov podporenej aktivity: Karate KidPoskytnutý finančný príspevok nadačného fondu Kaufland „Sľubné talenty“ v značnej miere pomohol aj k rozvoju talentu Šimona. Finančný príspevok bol použitý na úhradu poplatku za kurz a materiálne vybavenie (kimono, topánky, rukavice, taška, tričko ,...). V dôsledku pozastavenia kurzu (z dôvodu pandemického ochorenia) sa plánované skúšky nestihli zrealizovať, preto Šimon nemohol postúpiť na vyšší stupeň. Ciele, ktoré boli pôvodne stanovené, sa síce na 100% nenaplnili (t.j. dosiahnutie ďalšieho stupňa karate), no napriek tomu sa zlepšila chlapcova kondícia a zdokonalila sa jeho technika v karate. Šimonkovým plánom je naďalej napredovať v karate a dosiahnuť najvyšší stupeň žiackej kategórie (1. kyu). Rodina ho chce v tomto pláne podporovať a spraviť všetko preto, aby svoj veľký sen dosiahol. Finančné prostriedky boli použité na tréningy a materiálne vybavenie.
e) podpora vzdelávania 200 € Podporená fyzická osoba: Janka K.Názov podporenej aktivity: Animák 2Lukáš má 18 rokov, študuje v maturitnom ročníku na Strednej súkromnej umeleckej škole v Bratislave v odbore animovanej tvorby. Po ukončení školy chce pokračovať v štúdiu na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU. Jeho talent sme podporili nákupom techniky - fotoaparátu, ktorá je do dnešného dňa jeho neoddeliteľnou súčasťou. Stále sa snaží zdokonaľovať či už vo fotografiách, alebo v kamere a v strihu videí. Natáča videoklipy, promo videá, videá pre youtuberov. Pani Janka bude jednoznačne syna podporovať v ďalšom vzdelávaní na VŠ aj naďalej. Finančné prostriedky boli použité na kúpu fotoaparátu.
b) podpora a rozvoj športu 450 € Podporená fyzická osoba: Anna D.Názov podporenej aktivity: Futbalový senPeter pôsobí vo futbalovom klube MFK ZVOLEN. Pravidelne sa zúčastňuje súťaží a snaží sa pracovať na zlepšení svojich futbalových schopností, chystá sa na strednú školu športovú v Banskej Bystrici. Finančný príspevok bol určený na podporu jeho talentu, aby aj naďalej pokračoval v tom, čo ho baví a v čom vyniká. Financie poslúžili na zaplatenie ročného poplatku klubu a na kúpu nevyhnutných vecí na jeho aktivitu - kopačky, halovky, tréningové veci. Vďaka príspevku sa podarili zrealizovať takmer všetky plány, Peter mohol chodiť aktívne na tréningy a súťaže. Z dôvodu pandémie sa nemohlo uskutočniť futbalové sústredenie, na ktoré bola vyčlenená aj časť financií - tie boli napokon presunuté na celoročné tréningy. Rodina bude Peťa naďalej podporovať, aby mu pomohli splniť jeho sen - živiť sa ako profesionálny futbalista. Finančné prostriedky boli použité na registračný poplatok klubu a materiálne vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Ľuba B.Názov podporenej aktivity: Milujem aerobikLenka (9r) rozvíjala svoj talent v športovom aerobiku. Tento rok bol špecifický kvôli pandémii, čiže tréningy boli v obmedzenom režime a takisto sa z veľkej časti rušili súťaže.Podarilo sa zrealizovať súťaž 29.2.2020 - 1. kolo Slovenského pohára, pobytový tábor v lete, 3.10.2020 2. kolo Slovenského pohára a na jeseň 2 x pohár federácií. Lenkina účasť a umiestnenie: 19.10.2019 - 3. kolo pohára federácií Nitra - 1. miesto v kategórii NG, 16.11.2019 - 4. kolo pohára federácií Praha - 1.miesto v kategórii NG, 29.2.2020 - 1. kolo Slovenského pohára Bratislava - 5. miesto vo vyššej kategórii ND. 3.10.2020 - 2. kolo Slovenského pohára Malinov - 4. miesto v kategórii ND, 1. miesto v pätici v kategórii ND. Do budúcna by Lenka chcela pokračovať vo svojej kariére a úspešne v nej napredovať. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie tréningov, letné sústredenie a na kúpu aerobikových topánok.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Miriam B. Názov podporenej aktivity: Plnenie snaSamuel je hráčom futbalu za klub FK Slovan Levice. Z dôvodu pandémie boli zrušené rôzne turnaje, zápasy, kempy a malo to vplyv aj na chod tréningového a zápasového procesu. Podarilo sa zrealizovať Letný futbalový kemp v Zlatých Moravciach, ktorý je na veľmi vysokej úrovni. Stihli v tejto sezóne absolvovať 4 majstrovské zápasy, kde sa Samkovi darilo, zaznamenal 4 góly. Zúčastnili sa na turnajoch v Galante , kde obsadili 2. miesto, na turnaji v Púchove, na turnaji v Leviciach. Na letnom kepme bol Samko vyhlásený za najaktívnejšieho hráča vo svojej kategórii. Podpora určite prispela k rozvoju talentu dieťaťa, rodičia mu chcú vytvoriť čo najlepšie podmienky a takáto finančná podpora im to uľahčuje. Finančné prostriedky boli použité na poplatky klubu za tréningy, na futbalový kemp a materiálne vybavenie - halovky, kopačky tréningové oblečenie a turfy.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Jana V.Názov podporenej aktivity: Kde je vôľa, tam je cesta...Adam trénuje a hráva futbal v Třinci za futbalový klub FK Futbal Třinec. Vďaka finančnej podpore mohla rodina Adamovi nakúpiť všetky potrebné veci na futbal a tiež financovať cestovné náklady, keďže táto položka je z dôvodu dochádzania pre rodinu záťažou. Adam absolvoval aj futbalový kemp v Tatranskej Lomnici. Zúčastnili sa ho chlapci z celého Slovenska. Bola to pre neho obrovská skúsenosť. Tento kemp, ako aj každý tréning, na ktorom sa zúčastnil, ho posúva stále ďalej. Bol nominovaný takmer na každý turnaj a zápas, ktorý tréneri zorganizovali. Aj napriek zložitej situácii, ktorá sa vyskytla, bolo futbalových príležitosti naozaj dosť. S klubom prešli takmer celé Čechy, Slovensko a aj Poľsko. I napriek tomu, že Adam dochádza na tréningy zo Slovenska, patrí medzi chalanov, ktorí majú najväčšiu účasť. Pre neho je najdôležitejšie hrať futbal. Jeho budúcnosť závisí najmä od situácie, ktorá tu teraz prevláda. Keby záležalo len na ňom, chcel by študovať na športovej škole v Třinci a ďalej sa naplno venovať futbalu. Ako on hovorí: "Futbal je moje všetko!" Finančné prostriedky boli použité na cestovné výdavky a nákup materiálneho vybavenia.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Petra L.Názov podporenej aktivity: Tancom ku šťastiuEla tancuje v tanečnej skupine Bambula v Trenčíne. Zúčastnili sa viacerých súťaží na Slovensku, kde získavajú popredné umiestnenia. Podpora bola určená na pokrytie výdavkov na mesačné školné, individuálne tréningy, kostýmy, tanečný kemp a účasť na tanečných súťažiach, na ktoré dievčatá tvrdo trénovali. Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa z plánovaných aktivít podarili zrealizovať štandardné a extra tréningy, tanečný kemp a kúpa nového kostýmu, no domáce i zahraničné súťaže boli žiaľ zrušené. Dievčatá však motiváciu nestratili, práve naopak, využili všetok čas na zdokonaľovanie sa v tanečnej technike a gymnastike, zvládli dve nové choreografie a dokázali samé sebe, že zlepšovať sa dá nielen s vidinou medaile. Ciele projektu boli teda naplnené, pretože cieľom nie je vždy výhra nad súperom, ťažšie je vyhrávať sám nad sebou. Ela sa vďaka doplnkovým tréningom opäť zlepšila v technike, má lepšiu kondičku a v nových choreografiách tancuje sólo prvky. Do budúcna by radi pokračovali v rovnakom nasadení, zdokonaľovali techniku a gymnastické prvky. Finančné prostriedky boli použité na tanečný kostým, tanečné a gymnastické tréningy a na tanečný kemp.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Rastislav B.Názov podporenej aktivity: ROPE SKIPPINGFinančné prostriedky boli určené pre Nelku a rozvoj jej talentu v športovej disciplíne skákania cez švihadlo v tíme FUN SKIPPERS. Mohla absolvovať tréningy, súťaž a sústredenie, ktoré prebiehali v období od novembra 2019 do augusta 2020. Časť finančných prostriedkov bola využitá na nákup športových potrieb. Do marca sa Nelke podarilo úspešne absolvovať Rebels Cup v Prahe, kde získala dve prvé miesta a Christmas Cup v Szombathely – v Maďarsku, kde získala v tímovej disciplíne druhé miesto. Od marca 2020 boli stopnuté všetky tréningy, ktoré sa z časti podarilo obnoviť v máji. Napriek kríze a všetkým opatreniam, ktoré do veľkej miery znemožnili účasť na tréningoch a súťažiach a vďaka veľkému úsiliu trénerov, sa podarilo pokračovať v stanovenom pláne a ďalej napredovať. Nelka sa počas tohto roka veľmi zlepšila v rýchlostných disciplínach, naučila sa veľa nových trikov so švihadlom a pridala sa aj do tímových disciplín, v ktorých boli na súťaži úspešní. Finančné prostriedky boli použité na tréningy, letné sústredenie, športovú výbavu, štartovné na súťaži Szombathely a cestovné náklady.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Dušan M.Názov podporenej aktivity: Malá plavkyňaPodpora bola určená na úhradu nákladov na plavecké tréningy a sústredenie plavkyne Simony. Napriek problémom spojeným so šírením nákazy koronavírusom sa podarilo realizovať veľkú časť z plánovaných aktivít. Od decembra 2019 až do začiatku marca prebiehali plavecké tréningy. Tieto po pauze pokračovali v júni 2020. Následne Simonka absolvovala sústredenie v auguste s plaveckým klubom, kde okrem tréningov plávania sa venovali aj iným aktivitám, ako beh, bicyklovanie, strečing a ďalšie kompenzačné aktivity. V mesiacoch september a október pokračovali tréningu až do zastavenia týchto aktivít z dôvodu nariadenia vlády v súvislosti so šírením koronavírusu. Napriek tomu, že väčšina súťaží sa neuskutočnila, Simonka dosiahla výrazné zlepšenie svojej plaveckej výkonnosti, zlepšením svojich osobných rekordov počas celej doby trvania programu, čím boli splnené ciele grantu. V budúcnosti by Simonka rada pokračovala v plávaní a trénovaní s Plaveckým klubom Pezinok a zároveň sa začala venovať aj trénovaniu ďalších športov, aby sa v budúcnosti mohla venovať multišportovým aktivitám, ako sú triatlon, akvatlon a pod. Finančné prostriedky boli použité na tréningy a plavecké sústredenie.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Pavel M.Názov podporenej aktivity: KarateZámerom projektu bola podpora Dominika a rozvoj jeho talentu v karate. Z plánovaných aktivít sa podarilo zrealizovať účasť na medzinárodných súťažiach a aj domácich. Napríklad súťaž Karate Grand Prix Ostrava 2019, Medzinárodná súťaž v Budapešti a v Bratislave. Na Slovensku sa zúčastnil klubovej súťaži TornadoCup a Spartak Cup Myjava, SP Trenčín a Zvolen Cup. Na medzinárodnej súťaži Karate Grand Prix Ostrava 2019 2.11.2019 získal 3. miesto v kumite. Na Spartak Cup Myjava 18.1.2020 získal 2. miesto v kata a 3. miesto v kumite. Finančná podpora pomohla pokryť výdavky pri cestovaní, pri nákupe oblečenia a pomôcok, úhrade ubytovania. Niektoré ciele sa nepodarilo naplniť z dôvodu pandémie Covid 19. Hlavným cieľom však zostáva neustále zlepšovanie a zdokonaľovanie v karate. Finančné prostriedky boli použité na sústredenie a cestovné výdavky a na materiálne vybavenie - kimoná, chrániče, oblečenie.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: Lucia T.Názov podporenej aktivity: Máme radi hokejRiško vyniká v hokeji, je členom hokejového klubu HOBA Bratislava. Súčasťou hokejovej prípravy sú pravidelné tréningy, ktoré musí absolvovať 4x do týždňa. Finančnú podporu využila rodina na úhradu tréningov, ktoré sú mimoriadne dôležité pre jeho rozvoj. Z príspevku hradili mesačné náklady na tréningy pre klub a mohli tak financovať výstroj a iné individuálne sústredenia a tréningy navyše. Finančné prostriedky boli použité na hokejové tréningy.
e) podpora vzdelávania 100 € Podporená fyzická osoba: Jana I.Názov podporenej aktivity: Podpora štúdia na umeleckej školeNina je umelecky založená a okrem kreslenia sa venuje aj spevu a hre na gitaru. Pozitívny vzťah k umeniu rozhodoval aj pri voľbe štúdia na strednej škole. Nina chcela študovať umelecké maskérstvo na Strednej umeleckej škole scénického výtvarníctva v Bratislave. Uchádzala sa o štúdium na strednej umeleckej škole, ktorá zároveň organizovala prípravný kurz na umelecké talentové skúšky. Hoci sa nakoniec rozhodla pre štúdium na inej škole, podpora splnila svoj účel, pretože skúšky urobila a bola prijatá. Finančné prostriedky boli použité na prípravný kurz na prijímacie pohovory.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Jana Š.Názov podporenej aktivity: Filipova podpora12-ročný Filip je brankár, už tretí rok chytá za FK Čadca, ktorá pôsobí v druhej lige. Finančná podpora bola určená pre Filipa na rozvoj jeho talentu vo futbale. Z dôvodu pandémie sa neuskutočnil brankársky kemp a uskutočnila sa iba polovica súťaží. Filip si vybojoval post brankárskej jednotky a bol nominovaný do výberu Kysúc. Finančná podpora mu pomohla kúpiť kvalitnejšie oblečenie a tým pádom podával aj kvalitnejšie výkony. V budúcnosti by chcel prestúpiť do kvalitnejšieho futbalového klubu. Finančné prostriedky boli použité na kúpu dresu, brankárskych nohavíc, brankárskych rukavíc a ďalšieho oblečenia.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Alena B.Názov podporenej aktivity: Sen o zlatej medaileDominika začala s plávaním pred 5 rokmi s cieľom naučiť sa plávať, ale aj kvôli zdravotným problémom. Po roku prestúpila do plaveckého klubu Senec a po ďalšom roku do nového športového klubu XBS Swimming, kde pôsobí dodnes v skupine výkonnostných plavcov. Aj v tomto školskom roku Dominika zlepšovala svoje osobné rekordy z mesiaca na mesiac, tvrdo na sebe pracovala, čo bolo vidieť aj na jej výsledkoch. Na majstrovstvách Slovenska sa umiestnila vo viacerých disciplínach v prvej desiatke plavkýň. Žiaľ, vzhľadom na pandémiu COVID 19 absolvovala posledné preteky vo februári 2020. Na základe nariadenia vlády nebolo možné v čase od marca do mája trénovať a teda ani pretekať. Tréningy boli čiastočné nahradené suchými atletickými tréningami v prírode, ale určite to nevykompenzovalo plávanie. Zároveň, vzhľadom na zlomeninu hornej končatiny vynechala plávanie aj koncom sezóny po opätovnom otvorení plavárni. Potenciál na zlepšenie do budúcna má určite v dohnaní zameškaného a vrátení sa do pôvodnej kondície. Ďalej by sa chcela zlepšiť v dlhších tratiach a zlepšení techniky motýľa a pŕs. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie pravidelných tréningov, na plavecké potreby, štartovné poplatky a dopravné náklady.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Alena B.Názov podporenej aktivity: Dobrý plavecMaroš začal s plávaním pred 5 rokmi. Po roku trénovania prestúpil do plaveckého klubu Senec a po ďalšom roku do nového športového klubu XBS Swimming. Tento školský rok 2019/2020 klub výrazne zvýšil kapacitu počtu plavcov a tréningových dráh, urobil reorganizáciu plaveckých skupín a Maroško sa dostal do skupiny ročníka 2009/ 2010 a začal trénovať s novým trénerom. V skupine svojich rovesníkov patril medzi najrýchlejších chlapcov. Už v októbri absolvoval svoje prvé preteky ŠAMORÍNSKA VLNKA, v ktorých je vidieť, že zlepšil svoje osobné rekordy a v prsiach na 50m skončil na druhom mieste. Ďalšie preteky pre túto skupinu plavcov boli plánované až začiatkom roka 2020, ale žiaľ vzhľadom na pandémiu ich už Maroškova skupina neabsolvovala. Na základe nariadenia vlády nebolo možné od marca do mája trénovať a teda ani pretekať. Tréningy boli čiastočné nahradené suchými atletickými tréningmi v prírode. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie pravidelných tréningov, plavecké potreby a štartovné na pretekoch.
b) podpora a rozvoj športu 200 € Podporená fyzická osoba: Marcela P.Názov podporenej aktivity: Športom ku zdraviu15-ročný Štefan sa aktívne venuje florbalu, futbalu a posilňovaniu. Príspevok predkladateľka využila na kúpu športových potrieb pre svojho syna na rozvoj jeho talentu. Nákup športových potrieb pomohol v jeho napredovaní, napriek tomu, že tento rok priniesol veľa obmedzení a bránil mnohým žiakom zúčastniť sa športových podujatí. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športových potrieb - lôpt, hokejky na florbal a na nákup športovej obuvi.
b) podpora a rozvoj športu 430 € Podporená fyzická osoba: Mária D.Názov podporenej aktivity: Majster KATA :-)Maxim trénuje 2. rok karate. Na rok 2020 boli naplánované viaceré súťaže, na ktorých by sa Maxim zúčastnil, ale bohužiaľ vďaka súčasnej situácii boli všetky súťažne podujatia od marca 2020 zrušené. Maxim sa zúčastnil 2 veľkých súťaží a taktiež súťaži v rámci klubu. 2. KOLO BRATISLAVSKÉHO POHÁRA MLÁDEŽE A MAJSTROVSTVÁ BÚK DORASTENCOV A JUNIOROV - 27.10.2019 - kde sa vo svojej kategórii Kata mladší žiaci 8-9 rokov umiestnil na 7. mieste. SLOVENSKÝ POHÁR DETÍ a ŽIAKOV - 1. kolo v Trenčíne 16.02.2020, kde sa vo svoje kategórii Kata chlapci 10-11 pri silnej celoslovenskej konkurencii neumiestnil. Taktiež sa mu podarilo tento rok dosiahnuť bez problémov technický stupeň vyspelosti v karate 7. kju. Cieľ projektu sčasti naplnený bol, vďaka grantovej podpore mohli zakúpiť potrebné pomôcky na tréning, ako aj uhradiť poplatky za tréningy a súťaže. V každom prípade, to, že sa neumiestnil na stupňoch víťazov, ho neodradilo a len motivuje k tomu, aby naďalej a viac na sebe pracoval, zdokonaľoval naučené a naučil sa nové. Finančné prostriedky boli použité na tréningy, poplatky na súťaže a na materiálne vybavenie (kimono a rukavice).
e) podpora vzdelávania 400 € Podporená fyzická osoba: Karolína K.Názov podporenej aktivity: Folklór a hra na gitaruSamuel má 16 rokov a tancuje v Detskom folklórnom súbore Vienok. Absolvoval takmer všetky vystúpenia, ktoré boli naplánované do začiatku pandémie v tancoch Varajkový, Lucia, Koledníci, Ditiská z Habury. V januári 2020 vystupoval na 47. Plese Oravcov s tancom Goral. Nakoľko nastala neočakávaná situácia s pandémiou COVID 19, boli všetky tréningy a naplánované aktivity pozastavené. V čase pandémie súbor Vienok fungoval cez sociálne siete. Deti dostávali zadania cez Facebook a tance nacvičovali individuálne doma. V mesiaci august sa zúčastnil letného tábora, kde nacvičovali tance celý deň počas celého trvania tábora. Ďalšie vystúpenie, ktoré bolo naplánované na 24.10.2020 v Dome kultúry Zrkadlový Háj, sa tiež nemohlo uskutočniť z dôvodu druhej vlny pandémie COVID 19. Okrem tancovania v Detskom folklórnom súbore Vienok sa Samuel venuje aj hre na gitaru. Navštevuje ZUŠ na Exnárovej ul. na druhom stupni a tiež je členom hudobnej skupiny Rock Kids. Hodiny hry na gitaru máva pravidelne raz do týždňa. Počas pandémie od marca 2019 do júna 2020 sa hodiny gitary uskutočnili dištančnou formou cez sociálne siete. Vďaka hre na gitaru sa Samuel 10.07.2020 zúčastnil natáčania jednej z epizód internetovej TV Kavej ako komparz. Poskytnutím finančného príspevku bude môcť Samuel pokračovať v tancovaní aj v hre na gitaru a tým aj naďalej rozvíjať svoj talent. Finančné prostriedky boli použité na úhradu školného na gitaru a na nákup kroja - nohavíc, košele a lajblíka.
b) podpora a rozvoj športu 200 € Podporená fyzická osoba: Janka Č.Názov podporenej aktivity: Kone9-ročná Laura sa venuje jazde na koni a aby sa mohla v tomto športe zlepšovať, podporili sme ju v rámci programu Sľubné talenty. V rámy tréningov sa zlepšila v jazde na koni. Z poskytnutej finančnej čiastky 200 eur boli zaplatené hodiny jazdy na koňoch, keďže cena jednej hodiny bola 20 eur, grant postačil na zaplatenie 10 lekcií. Na jazdy chodila do Motešíc a Nedašoviec, kde sa nachádzajú jazdecké školy. V jazdení by Laura rada pokračovala aj v budúcnosti. Finančné prostriedky boli použité na lekcie jazdenia na koni.
e) podpora vzdelávania 290 € Podporená fyzická osoba: Jozef K.Názov podporenej aktivity: Svet očami SimonkySimonka sa dlhodobo venuje výtvarnému umeniu. Podpora bola určená na úhradu školného v Súkromnej základnej umeleckej škole Výtvarný ateliér Ladon, zdokonalenie techník Simonky a materiálne zabezpečenie pre jej výtvarnú tvorbu. Výsledkom úspechu je absolvovanie ďalšieho ročníka na SZUŠ a dve zlaté pásma v súťažiach. Podpora určite prispela k rozvoju talentu, nakoľko výtvarné umenie je pre Simonku ideálnym pri rozvoji jej kreativity a osobnosti. Plánom do budúcna je neustále podporovať Simonku v jej záľubách, koníčkoch a samozrejme rozvíjať jej talent. Ten sa u nej objavil hlavne po tej výtvarnej stránke, ktorá ju naozaj napĺňa a robí jej život i život okolia "farebnejším". Finančné prostriedky boli použité na školné v umeleckej škole a na výtvarné potreby.
e) podpora vzdelávania 380 € Podporená fyzická osoba: Martin A.Názov podporenej aktivity: Kristínka Antal - talentovaná výtvarníčkaPríspevok bol určený pre rozvoj talentu 11-ročnej Kristíny prostredníctvom nákupu výtvarníckeho materiálu a formou návštevy ateliéru AJAMO, ktorý rozvíjal jej výtvarné zručnosti. Ďalšou aktivitou projektu mala byť návšteva Kunstahalle workshopov vo Viedni. V situácií, keď sa uzatvorili hranice a zrušili všetky spoločenské aktivity, sa rodičia rozhodli nahradiť túto položku a podporiť rozvoj talentu kúpou grafického tabletu. V spojení s najmodernejším vybavením a softwarom, ktorý zachytávanie jej myšlienok zjednodušuje a zrýchľuje do formy tlačeného výstupu, sa Kika rozhodla viac venovať vytváraniu príbehov a ANIME postáv. Kike prekvapivo grafika vytvorená v tablete pomáha komunikovať aj s rovesníkmi mimo jej okruhu najbližších priateľov. Anime je výtvarnou formou vyjadrovania, v ktorej dnes našla spôsob, ako povedať svoje myšlienky a pocity. Ciele projektu boli naplnené, aj keď inou formou, ako bolo pôvodne v pláne. Keď sa opatrenia spojene s Covidom uvoľnia a bude možnosť bez obáv organizovať workshopy mladých talentov, bude ju otec podporovať v reálnom a nie virtuálnom kontakte s rovesníkmi. Finančné prostriedky boli použité na úhradu poplatkov do ateliéru, výtvarný materiál a grafický tablet so softvérom.
b) podpora a rozvoj športu 300 € Podporená fyzická osoba: Renáta Ž. Názov podporenej aktivity: Podpora talentuAdela trénuje atletiku, konkrétne skok o žrdi. Aktivity projektu smerovali predovšetkým k tomu ,aby vytvorila svoj osobný rekord, zlepšila rovnováhu a dostala sa do reprezentácie. Podarilo sa jej zúčastniť na viacerých súťažiach: MSK hala Bratislava dorast: 4. miesto, MSK vonku Trnava dorast: 4. miesto, MSK liga žien Košice družstiev: 3. miesto, MSK vonku juniorky Trnava: 3. miesto. Podpora jej pomohla na 100 %, zlepšila si držanie tela. Vzhľadom na situáciu- pandémiu Covid 19, bolo tréningov menej, ale udržala si svoj štandard a podarilo sa jej skočiť svoj osobný rekord 270cm v skoku o žrdi a dostať na športové gymnázium v Nitre, kde by chcela naďalej zlepšovať svoje kvality. Finančné prostriedky boli použité na balančnú podložku a bežeckú obuv a funkčné legíny.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Jozef P.Názov podporenej aktivity: Preskoč rekordŠtefan sa venuje atletike 7 rokov. Pôvodne začínal s futbalom, ale v piatom ročníku prestúpil na športove gymnázium, kde sa venuje doteraz atletike. Jeho prioritou je trojskok a skok do diaľky. V atletike dosiahol nielen v krajských, ale aj celoslovenských súťažiach kvalitné výsledky a aj v budúcnosti by sa chcel naďalej venovať a zlepšovať v tomto športe. Podpora pre Štefana bola využitá naplno. Pôvodný plán bolo financovať 2-týždenné sústredenie v Španielsku, ktoré sa však pre pandémiu nemohlo uskutočniť. Financie boli presunuté na nákup športového vybavenia. Lepšie športové vybavenie sa ukázalo ako dobrá voľba pre dosiahnutie športových výsledkov. Finančné prostriedky boli použité na nákup športového vybavenia.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Podporená fyzická osoba: Tatiana B.Názov podporenej aktivity: Brankár12-ročný Adrián je členom futbalového tímu OŠK Dolná Krupá v skupine žiakov U15 na pozícii brankár. So svojim tímom vyhrali prvé miesto v skupine. Finančný príspevok bol určený na nákup pomôcok pri tréningoch. Napriek tomu, že kvôli koronavírusu boli pozastavené všetky súťaže, podarilo sa mu s tímom ešte získať prvé miesto na oblastnej súťaži vo futbale. Po uvoľnení vonkajších športovísk začali trénovať dva krát do týždňa, pre Adriána ako brankára pribudol jeden tréning navyše pre brankárov. Finančné prostriedky boli použité na brankárske oblečenie, obuv a tréningové pomôcky.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Radoslav J.Názov podporenej aktivity: Útok na prvé miesto v rebríčkuMagdaléna sa venuje olympijskej lukostreľbe. Podpora bola určená na zaplatenie ročného klubového členského poplatku, nákupu lukostreleckej výstroje, ktorú je potrebné sezónne meniť, hlavne z dôvodu opotrebenia, alebo z dôvodu rastu dieťaťa. Taktiež bola finančná podpora použitá na zaplatenie letného lukostreleckého kempu s účasťou strelcov z celého Slovenska pod odborným vedením najlepších slovenských trénerov. Magdalénka dosiahla v roku 2020 niekoľko dobrých výsledkov, napríklad na súťažiach: Liptovská Halová 1. miesto, 1. kolo podtatranskej ligy v Kežmarku: 2.miesto, 3. kolo podtatranskej ligy v Žiline: 2. miesto, Slovenský pohár v halovej, Banská Bystrica 1. miesto a na Majstrovstvách Slovenska v Liptovskom Mikuláši "nepopulárne" 4. miesto, aj keď po prechode do vyššej vekovej kategórie, je to úspech. Podpora umožnila Magde trénovať a kvalitatívne napredovať, dnes už aj v lukostreľbe je silná konkurencia a sú aj strelci, ktorí cestujú na zahraničné kempy aj do Kórei a trénujú pod vedením svetových trénerov. Ak chcete uspieť, nestačí len talent a kvalitné technické vybavenie, ale aj možnosť pravidelného tréningu a dobrého odborného vedenia. Vyššie spomínané úspechy svedčia, že pravidelný tréning, letný kemp a potrebná výbava, dcére pána Jakubova pomohli úspešne zvládnuť prechod do vyššej kategórie a dosiahnuť pekné výsledky. Finančné prostriedky boli použité na poplatky klubu a nákup lukostreleckej výstroje.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Andrea D.Názov podporenej aktivity: Podpora futbalového talentuTobias trénuje v jeho vysnívanom MFC Spartak Bánovce nad Bebravou a spolu s ostatnými spoluhráčmi a trénermi robia všetko pre to, aby sa dostali do "A" mužstva. Keďže takmer celý rok 2020 sa niesol v znamení COVID 19, futbalová sezóna bola na jar, ako aj na jeseň prerušená. Počas prerušenia Tbias trénoval individuálne najmä prácu s loptou a taktiež pracoval na svojej kondícii. Počas letných prázdnin odohrali 3 prípravné zápasy, ktoré vyhrali a Tobias strelil 3 góly, čo je na obrancu veľmi slušný výsledok. Na jeseň odohrali 4 súťažné zápasy s bilanciou 1 výhra a 3 prehry. Cez zimu boli 5 dní na sústredení na Inovci, kde trénovali najmä kondične a takticky. Cez leto boli na letnom futbalovom v Nitrianskom Rudne. Podpora prispela k rozvoju talentu, nakoľko v Bánovciach Tobias trénuje so skúsenými trénermi a podľa ich tvrdení vidia na ňom obrovský progres. Podpora okrem iného pomohla pri financovaní cestovného, nakoľko mužstvá klubu sa na zápasy prepravujú individuálne a cestuje sa často desiatky kilometrov na zápasy, taktiež na tréningy. Zimné a letné sústredenie fungovali na princípe táborov so zameraním na futbal. Ciele projektu boli naplnené - Tobias sa dostal do MFC Spartak Bánovce nad Bebravou. Finančné prostriedky boli použité na nákup športového oblečenia, cestovné a na zimné sústredenie a letný futbalový kemp.
b) podpora a rozvoj športu 450 € Podporená fyzická osoba: Zoran S.Názov podporenej aktivity: Alex CapoeiraPodpora bola určená pre Alexa na podporu športového rozvoja v Capoeire. Alex sa venuje športu Capoeira už 8. rok. Za túto dobu dosiahol výborné výsledky. Je Majster Slovenska, Majster Českej republiky, získal 2. miesto na majstrovstvách Katalánska v Barcelone a 4. miesto na majstrovstvách Poľska v Opole. Cieľom projektu bola prípravu na ďalšie súťaže na Slovensku a v zahraničí. Podarilo sa zrealizovať pravidelné tréningy, aj keď kvôli pandémii časť prebiehala online, letnú príprava v Galante a čiastočne aj pohybovú príprava. Súťaže, ako aj podobne veľké akcie, boli a stále aj sú pozastavené kvôli pandemickým opatreniam. Jediné podujatie, ktoré sa podarilo Alexovi absolvovať, bola účasť na Majstrovstvách Európy v Liberci, kde obsadil v kategórii Juniori 5. Miesto. Ciele projektu boli naplnené z časti a hlavným prínosom bol neustály rozvoj a napredovanie v uvedenom športe. Predkladateľ projektu očakáva, že v blízkej budúcnosti sa bude môcť začať opätovne športovať a budú usporiadané majstrovstvá Slovenska a okolitých krajín, tak ako sme ich poznali do teraz. Finančné prostriedky boli použité na tréningy, sústredenia a na športovú obuv.
b) podpora a rozvoj športu 350 € Podporená fyzická osoba: Iveta L.Názov podporenej aktivity: Tenisový frajerLucas sa začal tenisu venovať už v škôlke. Od vtedy na sebe pracuje, zdokonaľuje sa. Chodí na turnaje a hoci má len 6 rokov, získal už 1 medailu a 2 diplomy. Ide si za svojim cieľom a veľmi rýchlo sa učí. Škola a tenis sú pre neho prvoradé. Raz by sa chcel stať slávnym tenistom. V rámci projektu absolvoval detský tenisový kemp v termíne od 7. do 11.9.2020. Z grantu bolu zaplatené aj pravidelné tréningy v Tenisovom klube Kúpele Piešťany, ktoré prispeli k rozvoju jeho talentu. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie tréningov a tenisového kempu.
b) podpora a rozvoj športu 450 € Podporená fyzická osoba: Adriana K.Názov podporenej aktivity: Vodnopólový senPodpora bola určená pre Alexa na rozvoj jeho talentu vo vodnom póle. Financie boli využité prevažne na tréningy vo vode, ktoré boli s prestávkami, keď zatvorili plavárne. V januári sa Alex zúčastnil medzinárodného turnaja v Brne, kde obsadili krásne prvé miesto. Za krátko bol turnaj v Košiciach a Prešove, ktoré boli bez umiestnenia. Po dlhej prestávke nastúpili na tréningy vonku a absolvovali sústredenie na Duchonke. Žiaľ vývin situácie im neumožnil sa zúčastniť dlho plánovaného medzinárodného turnaja v Paríži, ktorý sa mal konať v apríli. Podpora prispela Alexovi k realizácií svojho sna, k športu, ktorý ho nesmierne baví a zúčastneniu na medzinárodných turnajoch. Veľa aktivít, ktoré boli naplánované, sa nepodarilo zrealizovať z dôvodu Covid-19. Viac ako 5 mesiacov boli a sú zatvorené plavárne a nebolo možné na rozvoji talentu pracovať. Alex by veľmi rád by postúpil do vyššej kategórie, kde už bol nominovaný - do slovenského výberu. Finančné prostriedky boli použité na poplatky klubu za tréningy, turnaje, sústredenie a na športové vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Podporená fyzická osoba: Marek M.Názov podporenej aktivity: Chiara Mišagová - zavodný tenisChiara sa venuje závodnému tenisu. Poskytnuté finančné prostriedky boli využité pre zabezpečenie materiálneho vybavenia a športového oblečenia, čím sme umožnili Chiarke naďalej pokračovať v intenzívnych tenisových tréningoch pod vedením bývalej slovenskej tenisovej reprezentantky Ľudmily Cervanovej v tenisovom klube Matchpoint Trebatice. Z dôvodu pandémie Covid 19 sa nezúčastňovala na turnajoch mimo materského tenisového klubu. Na turnajoch, ktoré organizoval jej tenisový klub Matchpoint Trebatice, dosiahla Chiarka vynikajúce úspechy. 2. miesto na zimnom tenisovom turnaji dorasteniek, 19. 1. 2020, 1. miesto na letnom tenisovom turnaji dorasteniek, 5.7.2020. Chiara v roku 2020 dosiahla okrem tenisových úspechov aj úspech v škole. Bola úspešne prijatá na bilingválne Slovensko – nemecké Gymnázium M. R. Štefánika v Novom Meste nad Váhom. Chiara sa aj naďalej intenzívne venuje a bude venovať tenisu a pokračuje v rozvíjaní svojho športového talentu aj vďaka finančnej podpore. Finančné prostriedky boli použité na kúpu tenisovej rakety a tréningového oblečenia.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Podporená fyzická osoba: Michal K.Názov podporenej aktivity: Univerzálny futbalista 2Adam už od svojich 5 rokov hráva futbal za Fomat Martin a je veľkou oporou svojho mužstva. Účelom podpory bolo vytvoriť podmienky na pokračovanie rozvoja jeho futbalového talentu absolvovaním futbalových kempov, pravidelne trénovať pod profesionálnymi trénermi, možnosti vyskúšať svoje schopnosti proti rozličným protihráčom a zažiť úspechy v tom, čo miluje - vo futbale. Viac menej sa podarili všetky plánované aktivity, no vzhľadom na fakt, že v roku 2020 zasiahla Slovensko, tak ako celý svet tzv. corona kríza, ktorá poznačila nielen zdravie ľudí, ale všetky oblasti ľudského života a teda aj oblasť športu, bolo víťazstvom, že sa aktivity v tejto miere vôbec mohli uskutočniť. Z podpory boli financované 2 futbalové kempy, ktoré organizoval domáci klub Fomat Martin a účasť na ňom bola podporením klubu a samotných trénerov. Okrem toho boli peniaze využité na financovanie účasti na turnajoch a triangloch, konkrétne v 11/2019- turnaj Korňa (2. miesto), 12/2019 - turnaj Žilina (2. miesto), 12/2019- Partizánske, 01/2020 - domáci turnaj Martin 2.miesto), 01/20 - triangel KNM, 02/20 -turnaj Korňa (1. miesto), 02/20 - turnaj Badín (1. miesto), 03/2020- triangel Martin, 03/20- triangel Pohronie, 06/20 - triangel BB, 06/20 - Turnaj Sučany U13 (1. miesto), 08/20 - medzinárodný turnaj Stankovany (2. miesto). Okrem toho účasť na rámci Krajskej ligy prípraviek a Okresnej súťaže U13. V septembri 2020 účasť aj v lige žiakov U12 - proti Lučencu a Banskej Bystrici. Finančné prostriedky boli použité na poplatky klubu, futbalové kempy a športové vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 450 € Podporená fyzická osoba: Marek K.Názov podporenej aktivity: Futbalový talentPodpora bola určená pre Nicolasa pre podporu jeho futbalového talentu. Z aktivít sa nepodarilo zrealizovať jedine letný futbalový tábor, ktorý bol zrušený. Nicolas chodil 3x týždenne na tréningy. Zúčastnil sa aj niekoľkých turnajov, kde získali rôzne umiestnenia. Turnaj v Kežmarku: 1.miesto, turnaj v Trnave 3. miesto. Ďalej sa zúčastnili na turnajoch vo Zvolene, Bratislave, Poprade, Martine a tiež niekoľko miestnych turnajov v Banskej Bystrici. Podpora prispela k rozvoju jeho futbalového talentu, financie umožnili absolvovanie turnajov, ktoré sú finančne náročné, keďže sa často konajú vo vzdialených mestách. Ciele boli naplnené na 100%. Hlavný cieľ bol, aby sa Nicolasko zlepšil vo futbale, resp. posunul svoju úroveň na vyšší level, čo sa aj podarilo. Turnaje sú najlepším tréningom a najviac sa na nich Nicolasko naučí. Pán Krajčovič chce svojho syna naďalej podporovať vo futbale. Chce aby žil tým, čo má rád a aby si splnil svoj sen, byť futbalistom. Finančné prostriedky boli použité na mesačné poplatky vo futbalovej škole, cestovné náklady na turnaje a športové vybavenie.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Podporená fyzická osoba: Diana Š. Názov podporenej aktivity: Keď srdce bije pre hokejVladimír sa v rámci svojich voľnočasových aktivít venuje najmä ľadovému hokeju. Z aktivít, ktoré boli naplánované na sezónu 2019/2020, sa podarilo zrealizovať zakúpenie kompozitovej hokejky, účasť na hokejovom sústredení v rámci jarných prázdnin v termíne od 24.02. 2020 - 28.02.2020. Spomínané sústredenie sa konalo v meste Veľký Krtíš na príslušnom zimnom štadióne. Vladko sa aj v rámci jarných prázdnin športovo realizoval. Sústredenie bolo vedené formou denných dvojfázových tréningov na ľadovej ploche a hodinovou kondičnou prípravou. Ďalšou zrealizovanou aktivitou bola úhrada registračného poplatku vo výške 200€. Všetky tieto vyššie spomenuté skutočnosti prispeli k tomu, že Vladko sa i naďalej so zanietením venuje ľadovému hokeju, je preňho napĺňajúcou činnosťou a chce sa tomuto druhu športu venovať i v budúcnosti. Má snahu pracovať na sebe a dosahovať vyššie ciele. Z dôvodu pandémie sa nezrealizovalo hokejové sústredenie v mesiaci júl 2020. I napriek tejto negatívnej skutočnosti sa väčšiu časť aktivít zrealizovať podarilo. Finančné prostriedky boli použité na registračný poplatok klubu, hokejové sústredenie a kúpu hokejky.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Podporená fyzická osoba: Róbert Ď.Názov podporenej aktivity: Tanec je radosťBarbora sa venuje Latinskému tancu už 8 rokov, počas ktorých sa prepracovala na Juniorskú majsterku SR. Podpora bola zameraná na individuálne tréningy v rámci rozvoja jednotlivých tanečných choreografií v Latino tanci a prípravu na zahraničné súťaže. Zrealizovalo sa všetko v rámci plánovanej tréningovej prípravy. Preteky v Poľsku, ktoré sa uskutočnili 7.12.2019 (Bailami Dance festival 2019) boli pre Barborku veľkým úspechom. V konečnom zúčtovaní v jednotlivých kategóriách bola 6x na prvom mieste (zlatá) a 1x získala striebro. Na danom festivale bola najúspešnejšou pretekárkou v počte zlatých medailí. Následne sa zmenila situácia a v rámci pandémie Covid 19 boli všetky súťaže zrušené. V letnej príprave sa pripravovala na majstrovstvá SR, ktoré sa žiaľ v rámci druhej vlny zrušili. Napriek danej situácii podpora v individuálnych tréningoch prispela k skvalitneniu jednotlivých detailoch tanca. Finančné prostriedky boli použité na individuálne tréningy a tanečné topánky.
b) podpora a rozvoj športu 250 € Podporená fyzická osoba: Soňa F.Názov podporenej aktivity: Podpora tréningov jazdy na koniMiška sa venuje jazde na koni, úspešne zložila skúšky na jazdeckú licenciu a momentálne pracujú individuálne spolu s trénerkou na jej pokroku, aby vo veku cca 14 rokov mohla začať súťažiť. Aj na základe pridelenej podpory sa tréningy ustálili na frekvencii 2 - krát týždenne. Tým pádom Miška výraznejšie napreduje, čoho dôkazom bolo aj jej 2. miesto v záverečnej jazde zručnosti v špecializovanom jazdeckom tábore. Momentálne stále pokračuje v nastavených tréningoch a pomaly sa pripravuje na aktívne pretekanie. Finančné prostriedky boli použité na individuálne tréningy v jazde na koni.
b) podpora a rozvoj športu 300 € Podporená fyzická osoba: Erika K.Názov podporenej aktivity: Žijem hádzanouLucia má 16 rokov, 8. rok sa venuje hádzanej, pôsobí v miestnom klube HK Slovan Duslo Šaľa. Cieľom projektu bolo zlepšenie vytrvalostnej kondície v rámci externých tréningov a skvalitneniu procesov v technických individuálnych tréningoch. V rámci budovania vytrvalostnej a fyzickej kondície, a taktiež aj techniky streľby a prihrávok v období plánovania od septembra až októbra 2019 po máj 2020 sa jej podarilo riadne trénovať, čiže kondícia z pravidelných tréningov sa zvýšila. Počas pandémie Covid-19 Lucia trénovala samostatne v externých priestoroch pri rieke Váh a v interiérovej súkromnej posilňovni. Po uvoľňovaní opatrení sa jej podarilo od mesiaca júl riadne trénovať. V mesiaci august sa zúčastnila na 5 dňovom sústredení na Skalke spolu so svojim novým tímom a aj s novým trénerom. Výsledkom podpory bolo zlepšenie kondície a techniky pri streľbe. Lucka bola zaradená do základnej zostavy, kde sa s ňou na každom jednom zápase počítalo. Ako tím Slovan Duslo Šaľa mladšie dorastenky boli pribežne na prvom mieste v 1. lige. No bohužiaľ zákaz športových činností im prekazil možnosť byť oficiálne na 1. mieste v 1. lige v rámci Slovenska a možnosť bojovať o popredné miesta v rámci Československého pohára. V sezóne 2020/2021 Lucia nastúpila do tímu starších dorasteniek, kde vzniká nový priestor na zlepšovanie. Finančné prostriedky boli použité na tréningy, tréningové pomôcky a športové oblečenie.
b) podpora a rozvoj športu 250 € Podporená fyzická osoba: Marián K.Názov podporenej aktivity: Rope skipppingPodpora bola určená pre Sofiu na uhradenie nákladov na účasti na majstrovstvách sveta Rope Skippinguv Číne v Pekingu, na ktorých sa aj zúčastnila. Získala aj pekné umiestnenie v kategórii Single rope speed 2400 skips, ktoré zaskákala za 12 min. a 743 sekúnd. Získala 5. miesto. V skupinovej súťaži dosiahli ocenenie za kreativitu. Táto podpora určite prospela k rozvoju jej talentu, skúsenosťami zúčastnenia sa na takom veľkom podujatí. Tieto majstrovstvá boli spojené aj s kempom Rope Skipping China Open 2019, kde sa učili nové techniky a štýly skákania od úspešných lektorov. Do budúcnosti jej otec, predkladateľ projektu dúfa, že sa ostane venovať tomuto športu a bude patriť špičke na Slovensku. Finančné prostriedky boli použité na úhradu letenky.
b) podpora a rozvoj športu 250 € Podporená fyzická osoba: Marián K.Názov podporenej aktivity: Rope SkippingSofiin brat, Jakub, bol inšpirovaný svojou sestrou, ktorá sa športu rope skipping venuje dlhšie. Hoci sa Jakub venuje rope skippingu len 2 roky, dosiahol už niekoľko ocenení doma aj v zahraničí. Podpora pre Jakuba bola zameraná na úhradu tréningov a účasť na súťažiach. V októbri 2019 sa zúčastnil na medzinárodnej súťaži v Prahe, kde sa umiestnil vo svojej kategórii na prvom a druhom mieste. V decembri sa zúčastnil na medzinárodnej súťaži v Maďarsku Szombathely, kde sa umiestnil na štvrtom mieste. Tento grant určite prispel k rozvoju jeho talentu, čomu nasvedčujú aj výsledky. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie členských poplatkov v športovom klube.
b) podpora a rozvoj športu 100 € Podporená fyzická osoba: Anna Ď.Názov podporenej aktivity: Fitneska7-ročná Timea navštevuje športový krúžok fitness. Snaží sa postupne zlepšovať v tom, čo ju baví a rada by sa zúčastňovala súťaži. Príspevok z grantu jej pomohol zabezpečiť pravidelné tréningy a ďalší rozvoj. Finančné prostriedky boli použité na úhradu tréningov.
e) podpora vzdelávania 350 € Podporená fyzická osoba: Iveta G. Názov podporenej aktivity: Malá umelkyňaDominika navštevuje základnú umeleckú školu v Brezne, odbor spev a hra na husle. Od útleho veku tancuje a spieva v detskom folklórnom súbore Šťastné detstvo v Brezne. Reprezentuje ZUŠ na rôznych akciách a súťažiach, či v speve alebo v hre na husle. Finančná podpora bola určená pre rozvíjaniu jej talentu a podporu jej vzdelávania. Z plánovaných aktivít navštevovala výučbu v ZUŠ, v speve a v hre na hudobný nástroj. Navštevovala folklórny súbor, kde rozvíjala talent v speve a v tanci. V roku 2019/2020 žiaľ pre situáciu na Slovensku a vo svete absolvovala len dva vystúpenia, ostatné vystúpenia a súťaže boli zrušené. Hoci nemohla Dominika absolvovať vystúpenia a súťaže, vzdelávala sa dištančne, či už v speve, v tanci alebo hre na hudobných nástrojoch husle a keyboard. Naďalej rozvíjala svoj talent a určite chce v tom pokračovať naďalej. Finančné prostriedky boli použité na školné v ZUŠ, poplatok vo folklórnom súbore a na kúpu hudobného nástroja.
b) podpora a rozvoj športu 250 € Podporená fyzická osoba: Juraj B.Názov podporenej aktivity: M+M+MMatej športuje už od svojich 4 rokov. Momentálne sa venuje taekwondu. Matej aj s bratom Marekom pokračovali v tréningoch taek-wonda v miestnom klube ILYO TKD Trenčín. Na jar začali chodiť aj na ďalšie tréningy techník poomsae. Počas prvej vlny Covid trénovali doma a pripravovali sa na páskovanie na žltý opasok. Obidvom sa podarilo spraviť skúšky v júni a od leta majú doma dva žlté opasky. Získaná podpora z programu Sľubné talenty bola zhodnotená v lepšiu pohybovú schopnosť. V momentálnej situácii sa hodiny telesnej výchovy v školách krátia alebo úplne rušia a deti je čoraz ťažšie motivovať k športovým aktivitám. Finančné prostriedky boli použité na tréningy a cestovné.
e) podpora vzdelávania 150 € Podporená fyzická osoba: Marcela P.Názov podporenej aktivity: Matematik16-ročný Dominik vyniká v matematike. Navštevuje gymnázium, na základnej škole bol premiantom a získal radu matematických diplomov. Žiaľ kvôli pandémii Covid 19 sa zrušili všetky matematické súťaže, okrem korešpondenčných seminárov KMS a následne absolvoval matematické sústredenie, ktoré mu pomohlo zlepšiť sa v matematike. Tak pokračoval vo svojich ostatných koníčkoch a to filozofií, politológií či špeciálna časť matematiky a to ekonómia. Dominik plánuje pokračovať v štúdiu na gymnáziu a v samovzdelávací, ktorého tak veľmi baví. Finančné prostriedky boli použité na kúpu odbornej literatúry.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Martin K.Názov podporenej aktivity: Katka a karateKatarína sa aktívne venuje, pre dievča nie úplne obvyklému športu, karate. V posledných rokoch sa jej snaha a odhodlanie začala vracať v podobe úspechov, čo ju ešte viac motivovalo k ďalšiemu tvrdému tréningu. Celosvetová pandémia zasiahla na jar v tomto roku aj túto oblasť. Celoplošne boli pozastavené, prípadne zrušené tréningy, sústredenia a aj súťaže. Účelom podpory bolo zlepšiť materiálne podmienky pre Katku v tréningoch i súťažiach a na nákup výstroje. Účel bol naplnený, bola zabezpečená potrebná výstroj na tréningy i súťaže. Od konca minulého roka sa Katka zúčastňovala spolu so svojim tímom na všetkých dostupných súťažiach a reprezentačných sústredeniach. Na jar 2020 boli všetky tréningové a súťažné činnosti prerušené, mnohé aj úplne zrušené, čo bolo demotivujúce, avšak tréneri sa venovali zverencom individuálne, prípadne on-line. Napriek náročnej situácie sa stihla zúčastniť na súťažiach ako: 11/2019- Brno Karate grand prix - 1.miesto, 2/2020- 1. kolo Slovenského pohára v karate a kobudo v Pezinku- 1. miesto v kategórií Kumite 14-15rokov a 1. miesto v Kumite team 14-17 rokov. 09/2020 1. kolo pohára slovenskej federácie karate a bojových umení v Prievidzi- 2. miesto. Okrem súťaží sa zúčastnila aj reprezentačného sústredenia v Radave. Podpora mala pre Katku určite zmysel. Vniesla vlnu nadšenia a radosti pri výbere novej výstroje, ale i pocit uznania a podpory, nakoľko pri tomto druhu športu je to len na pleciach rodičov. Finančné prostriedky boli použité na nákup športového vybavenia a oblečenia.
e) podpora vzdelávania 150 € Podporená fyzická osoba: Jaroslava Č.Názov podporenej aktivity: Kreatívne kreslenie15-ročná Jarka sa venuje maľovaniu a animačnej tvorbe. Študuje odbor animačná tvorba na súkromnej škole umeleckého priemyslu vo Zvolene. Vyniká v kresbe postáv a ilustrácií. Ako absolventka študijného odboru bude vedieť aplikovať svoje získané vedomosti a zručnosti ako dizajnér alebo počítačový výtvarník. Cieľom projektu bolo úspešne ukončiť štúdium prvého ročníka, čo sa Jarke aj podarilo. Všetky odborné predmety ukončila so známkou výborný. Určite k tomu prispeli aj kvalitné umelecké pomôcky, na nákup ktorých sme prispeli. Zvolené ciele boli naplnené a o rozvoj Jarkinho talentu sa bude rodina usilovať aj naďalej. Finančné prostriedky boli použité na nákup umeleckých pomôcok.
b) podpora a rozvoj športu 250 € Podporená fyzická osoba: Andrea D.Názov podporenej aktivity: Podpora talentuPodpora bola určené pre 12-ročného Adriana, ktorý navštevuje ZUŠ Ars Akademy, kde sa venuje tancu. Z naplánovaných aktivít sa podarilo zrealizovať napríklad účasť na tanečnom tábore Street Dance Academy. V Banskej Bystrici ako tanečná skupina získala 2. miesto. Na festival moderného tanca v Bojniciach si vytancovali tretie miesto. Zúčastnili sa muzikálu Snehová kráľovná v Trenčíne. Zúčastnili sa workshopu s choreografkou Jankou Roháčovou a tanečníkom Filipom Jankovičom. Táto finančná podpora určite pomohla v rozvíjaní Adrianovho talentu. Mohol sa zúčastniť napríklad tanečného táboru Street Dance Academy s Laci Straikom a jeho tanečníkmi, kde nabral nové skúsenosti. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie školného, kostýmov, na zaplatenie tanečného tábora a workshopov.
b) podpora a rozvoj športu 400 € Podporená fyzická osoba: Ľubomír Š.Názov podporenej aktivity: Hip-hopový talentPodpora bola určená pre Leu Števovú ako Hip-hopový talent. Niektoré plány boli prerušené pandemickou situáciu Covid - 19, nariadenia vlády a hlavného hygienika o opatreniach s tým súvisiace (zrušenie súťaží, workshopov, battlov...). Účasť na súťažiach nebola možná ako na území Slovenska, tak aj v Čechách a v celej Európe, kde sa dcéra mala zúčastniť. Situácia s pandémiou sa nevyvíja priaznivo aj v tejto dobe, predpokladané tanečné súťaže, ktoré boli presunuté z predchádzajúceho obdobia na jeseň, sa neuskutočnia. Aj napriek tomu sa Lei podarilo zúčastniť battlov, workshopov a vystúpení, natáčaní videoklipov, ktoré prispeli k jej sebarealizácii a tým získanie osobného Leinho rozvoja, dosiahla tanečné úspechy. Ciele projektu sa naplnili, vytvoril sa priestor pre Leinu sebarealizáciu, jej osobný rozvoj a napredovanie. V budúcnosti sa Lea bude aj naďalej venovať tancu, zúčastňovať sa súťaží, workshopov, battlov, prezentovať svoj talent na podujatiach, zviditeľňovať na tanečnej scéne. Finančné prostriedky boli použité na školné v tanečnom klubu a na kúpu kostýmu.
e) podpora vzdelávania 400 € Podporená fyzická osoba: Zuzana P.Názov podporenej aktivity: HudbaFilip je aktívny v hudbe už 10 rokov. Hrá na gitare, spieva, hrá na bicie nástroje a taktiež aj na klavíri. Chodí na základnú umeleckú školu Róberta Tatára, kde ďalej zdokonaľuje svoje umelecké ambície. Zúčastňuje sa školských koncertov, no má aj vlastnú kapelu, kde momentálne nahráva vlastnú tvorbu. Grant bol využitý na kúpu novej gitary, ktorá pomôže jeho napredovaniu. Začal navštevovať konzervatórium vo Zvolene, kde ďalej študuje gitaru. Skôr, ako začala pandémia, mal možnosť absolvovať aj vystúpenia. Vlastnú hudbu nahráva stále, má vlastnú kapelu. Zostáva veriť, že budú môcť čoskoro aj vystupovať na verejnosti. Finančné prostriedky boli použité na kúpu gitary.
b) podpora a rozvoj športu 200 € Podporená fyzická osoba: Iveta Z.Názov podporenej aktivity: FutbalistaSamko má 10 rokov a venuje sa futbalu. Vďaka príspevku mohol absolvovať pobytový futbalový kemp Coerver® Coaching „Hraj ako hviezdy" a futbalový a brankársky kemp zameraný na osvojovanie individuálnych futbalových zručností a získavanie pozitívnych skúseností v hre. Zúčastnil sa ich aj v roku 2019 a veľmi sa mu páčilo, veľa sa naučil. Podpora prispela k rozvoju talentu, naučil sa toho veľa ohľadom spracovania lopty, ball mastery, vedeniu lopty, prihrávaniu lopty a útoku( 1 na 1). Všetky ciele projektu boli naplnené, hoci finančnú podporu využili iba na jeden tréningový tábor. Samko sa naďalej venuje futbalu a rozvoju svojho talentu, úspešne zvládol aj prijímacie skúšky do športovej triedy so zameraním na futbal. Finančné prostriedky boli použité na futbalový kemp.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Andrej K.Názov podporenej aktivity: Klavírny majsterMatej navštevuje už 8. ročník základnej umeleckej školy na Hálkovej ulici v Bratislave. Keďže neustále napreduje, potreboval k svojmu štúdiu kvalitnejší typ hudobného nástroja. V roku 2019 sa zúčastnil na celoslovenskej klavírnej súťaži v Sládkovičove, kde sa vo štvrtej kategórii umiestnil v zlatom pásme. V priebehu roka 2020 , ktorý bol poznačený krízou COVID-19, prebiehala výučba do veľkej miery dištančne, no i napriek tomu Matej napredoval v hre na klavíri. Svedčí o tom jedna súťaž, ktorá sa uskutočnila 2.12.2020 na základnej umeleckej škole Eugena Suchoňa v Dúbravke. Na nej sa umiestnil na druhom mieste, pričom prvé miesto udeľované nebolo. Finančné prostriedky boli použité na kúpu elektrického piana.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 390,27 € Podporená organizácia: Svetielko nádeje, o.z.Názov podporenej aktivity: Pre tých zo srdcom na dlaniZa 16 rokov existencie Svetielko nádeje podporilo Detskú fakultnú nemocnicu s poliklinikou v Banskej Bystrici čiastkou 1 094 316,29 eur najmä na zakúpenie prístrojov, vybavenie oddelenia a ambulancie. Okrem tejto podpory realizujú: detský mobilný hospic, prepravnú službu, byt pre rodiny onkologických pacientov, rekondičné pobyty a výlety pre vyliečené deti, balíček prvého kontaktu, stretnutia rodín po strate dieťaťa. Pomáhajúce profesie vykonávajú veľmi ťažkú prácu a preto sme im radi pomohli aj týmto spôsobom. Ich pohoda a pohodlie sa krásne prenesú aj na tých, ku ktorým smerujú svoje srdcia. Tričká zabezpečujú rozdielnosť zamestnancov Svetielka nádeje a personálu nemocnice. Sestričky majú modré rovnošaty, my biele tričká s modro žltým logom. Tričká nám vydržia rok až dva pri pravidelnom používaní a udržiavaní. Finančné prostriedky boli použité na nákup tričiek a ich potlač.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 1 100 € Podporená organizácia: Občianske združenie Naše ZálesíčkoNázov podporenej aktivity: Korzo Zálesie - Malý AmfiteáterNa brehu Malého Dunaja, priamo v obci Zálesie dlhodobo budujú KORZO ZÁLESIE - rekreačný priestor s potenciálom regionálneho turistického centra. Už šesť rokov premieňajú miesto z bývalej skládky odpadu na miesto oddychu. Tento priestor hostí Maják so školou na vode, multifunkčné altánky, Zastávku s rozumom a momentálne je vo výstavbe aj mólo, ktoré spája dedinu tam kde nie je možnosť ísť po chodníku netradičnou formou nad riekou. Miesto je určené všetkým, ktorí idú okolo, cyklistov, vodákov a ľudí, ktorí majú radi prírodu a môžu si oddýchnuť v amazonke rieky. Finančné prostriedky boli použité na zemné práce a dopravu.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 467,06 € Podporená organizácia: Občianske združenie Naše ZálesíčkoNázov podporenej aktivity: Korzo Zálesie - Malý AmfiteáterNa brehu Malého Dunaja priamo v obci Zálesie dlhodobo budujú KORZO ZÁLESIE – rekreačný priestor s potenciálom regionálneho turistického centra. Už šesť rokov premieňajú miesto z bývalej skládky odpadu na miesto oddychu. Tento priestor hostí Maják so školou na vode, multifunkčné altánky, Zastávku s rozumom a momentálne je vo výstavbe aj mólo, ktoré spája dedinu tam, kde nie je možnosť ísť po chodníku, netradičnou formou nad riekou. Miesto je určené všetkým, ktorí idú okolo, pre cyklistov, vodákov a ľudí, ktorí majú radi prírodu a môžu si oddýchnuť pri rieke. Finančné prostriedky boli použité na kúpu dubového reziva.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Čerstvé Ovocie, n.o.Názov podporenej aktivity: Dni architektúry a filmu / DAAF 2019 BratislavaDruhý ročník medzinárodného filmového festivalu architektúry, urbanizmu a dizajnu DAAF sa konal v dňoch 21. – 24. novembra 2019 v Pistoriho paláci v Bratislave. Zámerom podujatia DAAF bolo založiť festival, ktorý prezentuje filmy o architektúre, dizajne a urbanizme z rôznych uhlov pohľadu. Cieľom bolo založiť na Slovensku tradíciu propagovania architektúry a dizajnu prostredníctvom filmu. Druhý ročník bol zameraný na prezentáciu domácich a medzinárodných dokumentov a hraných filmov o architektúre, dizajne a urbanizme. Tematicky sa aktuálny ročník festivalu venoval významnej novembrovej udalosti – 30. výročiu Nežnej revolúcie.Finančné prostriedky boli použité na honorár za grafický dizajn a služby spojené s produkciou.
b) podpora a rozvoj športu 2 500 € Podporená organizácia: HC SLOVAN Bratislava - mládežNázov podporenej aktivity: Podpora hokejovej mládežePodporili sme hokejový klub nákupom športového oblečenia pre najmenších prípravkárov HP4. V tomto klube má športovanie detí a mládeže dlhú tradíciu. V súčasnosti tu pôsobí 11 detských a mládežníckych tímov, od prípravky až po juniorov. Zakúpili 27 kompletných setov športového oblečenia, ktoré tvorila bunda, mikina, tepláky a tričko.Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového oblečenia.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 200 € Podporená organizácia: Občianska cykloiniciatíva Banská BystricaNázov podporenej aktivity: Do práce na bicykli 2020Do práce na bicykli (DPNB) bola národná kampaň, ktorej hlavným cieľom bolo podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, zároveň vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli. Národné vyhodnotenie sa konalo 19.10.2020 on-line, kde bola zhodnotená kampaň na národnej úrovni a slávnostne ohlásení víťazi v jednotlivých kategóriách v súlade so štatútom súťaže. Lokálne vyhodnotenia prebiehali v jednotlivých mestách individuálne počas mesiaca október až november, kde boli tak isto ocenení víťazi v jednotlivých kategóriách. Napriek obmedzeniam, ktoré tento rok platili sa do kampane zapojilo 1012 spoločností/ zamestnávateľov z celého Slovenska. Finančný dar bol použitý na prípravu komunikačnej stratégie, propagáciu a technické zabezpečenie kampane.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 5 000 € Podporená fyzická osoba: Andrea H.Názov podporenej aktivity: Pomoc pre Alexeja F.Cieľom projektu bolo zmeniť/zlepšiť zdravotný stav Alexeja, ktorý trpí spinálnou muskulárnou atrofiou typu 1. Prostriedkami pre zlepšenie zdravotného stavu boli rehabilitácie, procedúry, zdravotné pomôcky na skvalitnenie života a lepšiu manipuláciu, lieky a výživové doplnky. Finančný dar bol použitý na rehabilitácie, lieky, zdravotnícke pomôcky, procedúry a iný materiál na zlepšenie zdravotného stavu aj každodenného života.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 000 € Podporená organizácia: Nadácia matka-dieťaNázov podporenej aktivity: AstraiaNadácia Matka-dieťa prostredníctvom projektu Astraia zakúpila pre potreby liečebno-preventívnej starostlivosti na I. gynekologicko-pôrodníckej klinike LFUK v Bratislave licenciu na software ASTRAIA Obstetrics. Ide o unikátny program realizovaný pomocou UZV vyšetrenia, ktorý umožňuje včas rozlíšiť a predpovedať komplikácie pri rastovom vývoji plodu v maternici, prípadne pri rozdielnom raste plodov pri viacplodovej tehotnosti. Celková cena softwarového vybavenia bola 3301,63 €. Finančný dar bol použitý na kúpu prístroja Astraia Obstetrics.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Podporená organizácia: Spolok hudobného folklóruNázov podporenej aktivity: Jubileum Bratislavskej regionálnej obchodnej a priemyselnej komoryBratislavská regionálna obchodná a priemyselná komora (BROPK)mala v roku 2020 170. výročie svojho vzniku. Pri tejto príležitosti sa plánovalo uskutočniť slávnostné podujatie akcentujúce túto udalosť i pôsobnosť organizácie. Program podujatia sa pripravoval od apríla 2020 a mal zahrnovať príspevky členov komory pripomínajúce jej činnosť v celom rozsahu. Epidemiologická situácia spôsobila, že sa program musel prepracovávať, niekoľkokrát sa prekladali termíny konania tak v roku 2020, ako aj v nasledujúcom roku 2021. Dňa 11.11.2021 sa slávnostné podujatie uskutočnilo, avšak s rozšíreným zameraním, nielen na predchádzajúce výročie, ale na celú činnosť komory, vychádzajúcu však z momentálnej situácie. Ťažiskový prejav pripravil a predniesol najmä predseda BROPK Ing. Igor Junas, ktorý obsiahlym referátom priblížil vznik komory i jej takmer dvesto ročnú existenciu. Priebeh podujatia bol odborno - spoločensko- umelecký. Obsahoval odborné a vecné príspevky. Prejavy - referáty sa zaoberali historickými, organizačnými i vecnými témami. Účasť tvorilo cca 45 prítomných členov a hostí pozvaných BROPK. Umelecký program dotvoril hodnotný priebeh podujatia. Akcia v réžii Bratislavskej regionálnej obchodnej a priemyselnej komory predstavovala jej významné postavenie a pôsobnosť v domácom i medzinárodnom meradle. Finančný dar bol použitý na zabezpečenie umeleckého programu počas podujatia.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 25 000 € Podporená organizácia: Hlavné mesto Slovenskej republiky BratislavaNázov podporenej aktivity: Vecný dar: 500 ks testov na ochorenie COVID 19, realizovaných spoločnosťou Medirex, a.s.Nadácia Centra pre filantropiu zakúpila 500 ks testov na ochorenie COVID 19, ktoré darovala Hlavnému mestu SR Bratislava. Testy boli, v období od 24.4. do 15.5.2020, použité na testovanie zdravotného a iného personálu v desiatich Domovoch sociálnych služieb a karanténnych pracoviskách (Fortuna, Kopčany, Domov jesene života, Domov pri kríži, Domov 3. Veku, PDS, Gerium, Archa, Sekurisova a Konvalinkova, Karanténe mestečko, Komunity)Finančné prostriedky boli použité kúpu testov na ochorenie COVID 19.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Radoslav M.Názov podporenej aktivity: SYGA 2020Finančný dar 500 € bol určený pre študenta Radoslava, víťaza SYGA 2020.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia: Nadácia PRAMEŇNázov podporenej aktivity: Koncert "Večer ľudí dobrej vôle"Koncert "Večer ľudí dobrej vôle" sa tento rok uskutočnil na poďakovanie tým, ktorí najviac pomohli pri zvládaní pandémie a na podporu tým, ktorí sú najviac postihnutí jej dôsledkami. Koncert sa výnimočne a symbolicky uskutočnil bez divákov, tentoraz v majestátnom priestore Dómu Svätého Martina v Bratislave a za účasti hviezd slovenského operného neba. Koncert v premiére odvysielala RTVS na Dvojke v sobotu 4. júla 2020. Na koncerte vystúpili sólisti Opery SND, Eva Hornyaková, Pavol Remenár, spolu s dnes svetovo najžiadanejším slovenským tenoristom Pavlom Bršlíkom. Hviezdnu zostavu doplnili klavirista Robert Pechanec, Danubius Octet Singers a Božidara Turzonovová s Alenou Heribanovou. Nad koncertom prevzali záštitu Ján Figeľ a Mons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup metropolita. Finančný dar bol použitý na vystúpenie Evy Hornyakovej.
e) podpora vzdelávania 10 000 € Podporená organizácia: Združenie Maxa ReinhardtaNázov podporenej aktivity: Detská univerzita Komenského 2020 - live online štúdiumDivadlo Aréna, združenia Maxa Reinhardta a Univerzita Komenského každoročne organizujú Detskú Univerzitu Komenského. Tento rok bolo potrebné pristúpiť z dôvodu pandémie ochorenia Covid-19 k určitým zmenám pri realizácii. Štúdium prebiehalo počas letných mesiacov formou live online štúdia. Spolu odznelo 9 prednášok a live streaming prebiehal cez youtube kanál. Detská Univerzita Komenského bola určená pre deti od 9 do 14 rokov a bola bezplatná. Finančný dar bol použitý na organizačné a technické zabezpečenie, animátorov workshopov, televízny a rádio spot a jeho výrobu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 575,58 € Podporená organizácia: Prof. MUDr. Rudolf Hyrdel, CSc.Názov podporenej aktivity: Zakúpenie inštrumentačného a ochranného materiálu Vďaka projektu bol zakúpený medicínsky a ochranný materiál pre Gastroenterologickú ambulanciu, ktorá vykonáva všetky základné endoskopické ošetrenia. Špeciálne pomôcky na zastavenie krvácania, odstraňovanie polypov a pod. sa používajú veľmi často, a preto je nutné ich neustále kupovať. Zároveň, situáciu sťažila pandémia covidu, na ktorú sa oddelenie taktiež muselo vybaviť ochrannými pomôckami a ďalším materiálom. Finančný dar bol použitý na zakúpenie inštrumentálnych a ochranných medicínskych pomôcok.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 6 000 € Podporená organizácia: BENETRIX, n.o.Názov podporenej aktivity: Dezinfekčná bránaProjekt bol zameraný na nákup dezinfekčnej brány, hlavne kvôli ochrane zdravia prijímateľov sociálnych služieb a zamestnancov, nakoľko ochorenie COVID-19 je veľmi rozšírené a zasiahlo aj zariadenie. Projekt sa podarilo úspešne zrealizovať a dezinfekčnú bránu od spoločnosti 3MON, s.r.o. obstarať, čo má vplyv aj na ochranu životného prostredia, nakoľko umožňuje rovnomerné dávkovanie dezinfekčného prostriedku a v niektorých prípadoch aj zníženie infekčného odpadu. Veľkou výhodou dezinfekčnej brány je jej bezbariérový stav. Ohlas u ľudí bol veľmi dobrý hlavne u zamestnancov a záchranárov. Finančný dar bol použitý na zakúpenie dezinfekčnej brány.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 980 € Podporená organizácia: Spokojnosť- centrum sociálnych služieb, n. o.Názov podporenej aktivity: Pre zmysel lepšieho života našich detíCieľmi podporeného projektu bolo prostredníctvom vhodne zvolených voľnočasových, vzdelávacích a poradenských aktivít pre deti a mládež vytvoriť bezpečnú zónu, predchádzanie rizika vzniku patológie, ale aj zníženie sociálno- patologických javov v sídelnej komunite, v ktorej žijú. Ďalším cieľom bolo ponúknuť zmysluplné trávenie voľného času: rozvoj fyzických zručností, spolupráca v skupine, rozvoj kreativity, estetické cítenie. Napriek zlej pandemickej situácii KC Spokojnosť poskytlo deťom a mládeži niekoľko voľnočasových, poradenských a vzdelávacích aktivít. Podporovali ich kreativitu, fyzické zručnosti a trávili mnoho času v KC. Prevenčné aktivity prebiehali formou voľnočasových záujmových aktivít na rozvoj a upevnenie sociálnych kompetencií klientov, podporu ich manuálnych zručností a upevňovania ich hodnôt a záujmov v praxi - napr. príprava valentínskej a fašiangovej výzdoby v KC, príprava masiek na karneval a hranie náučných hier (scrable, puzzle, aktivity). Uskutočnili sa aj odborné besedy - na tému alkoholizmus, kyberšikana, návykové látky, gamblerstvo, prostitúcia, kriminalita mládeže, predsudky. Športové aktivity prebiehali v interiéri, aj v exteriéri. Streetwork s deťmi a mládežou bol sčasti obmedzený pre pretrvávajúci núdzový stav. Prebiehal najmä informačne, diskusiou s klientami o pretrvávajúcom ochorení covid-19 a o dôležitosti dodržiavania opatrení. Finančné prostriedky boli použité na lektorov, ktorí viedli odborné besedy, na personálne náklady na sociálneho pracovníka, športový a spotrebný materiál.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Podporená organizácia: Familiaris, o.z.Názov podporenej aktivity: Počítačové vzdelanieVďaka projektu "Poc?i?tac?ove? vzdelanie" mohli realizátori pomôcť? detnom zo sociálne znevýhodnených rodín v rozvoji poc?i?tac?ovej gramotnosti. Naplniť? im túžbu po práci s poc?i?tac?om. Naučiť? ich základne? poc?i?tac?ove? zručnosti, ktoré? sú? pre nás samozrejmosťou. Realizáciou tohto projektu napomohli splniť? jednu zo základných potrieb súčasnosti a tak klientov urobiť? s?t?astnejs?i?mi. Základným cieľom bolo získanie základných zručnosti? prace s poc?i?tac?om pre deti základných s?ko?l - prvý? a druhy? stupeň?. Deti získali poc?i?tac?ove? zručnosti, ktoré? by v domácom prostredí? nedosiahli. Zároveň? boli pracovníci organizácie nápomocní? aj počas domáceho vyučovania, ktoré? bolo spôsobene? núdzovým stavom v dôsledku pandémie COVID-19, deti mali vytvorené? podmienky v komunitnom centre na školskú? prípravu práve vďaka zakúpeným poc?i?tac?om. S cieľovou skupinou sa stretávali vždy v pravidelnom čase, počas s?kolske?ho roka aj počas prázdnin. Finančné prostriedky boli použité na nákup notebookov a tlačiarne.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 960 € Podporená organizácia: Ulita oázNázov podporenej aktivity: Ulita znamená bezpečie aj priestor pre rozvojProjekt bol zameraný? na vyškolenie a rozvoj zručnosti? pracovného tímu Ulity. Školiace stretnutia sa podarilo zrealizovať?, aj keď? harmonogram bol ovplyvnený? epidemiologickou situáciou počas roka a realizátori museli hľadať? iné? formy. Odborne? pracovníčky a pracovníci Ulity mohli mat? počas roka vzdelávanie "ušité? na mieru" ich potrebám, čo pomáha nielen rozvoju kompetencii, ale aj predchádzaniu vyhorenia a fluktuácii v pracovnom tíme. Realizácia projektu pomohla nielen rozvíjať? zručnosti v pracovnom tíme, ale sekundárne ma? dopad aj na skvalitnenie služieb a aktivít ponúkaných deťom, mladým ľuďom a dospelým na sídlisku Kopc?any. Na kurz boli prizvaní aj kolegovia a kolegyne z OZ Prima a Návrat, keďže obe organizácie realizujú? svoje programy aj na sídlisku Kopc?any. Aktivitami projektu boli aj supervi?zne stretnutia pod vedením Barbory Kucha?rovej, PhD., ktorá? pomáhala s riešením konkrétnych za?t?az?ovy?ch situácii. Uskutočnilo sa spolu 7 skupinových stretnutí?. Počas realizácie projektu prebehli 3 exkurzie pre pracovníkov/c?ky Ulity - v Krízovom centre Brána do života, v ni?zkoprahovom klube Kaspian a v Centre pre deti a rodinu Repuls. Exkurzie umožnili nielen spoznať? zariadenia a služby ponúkané? klientom, ale aj nadviazať?/obnoviť? vzťahy medzi pracovnými tímami v spolupracujúcich organizáciách. Treťou aktivitou boli odborne? semináre na vybrane? témy zamerane? na doplnenie vedomosti? alebo tréning zručnosti. V rámci projektu prebehli vzdelávania na tieto témy: 1. podpora reziliencie deti? a dospelých, 2. vedenie poradenského rozhovoru, 3. krízová? intervencia, 4. sebapoškodzovanie u deti? a mladých ľudí?, 5. arteterapeuticke? techniky, 6. hranice v práci s klientom, 7. skupinová? dynamika pri práci s deťmi a mládežou. Prebehli webmináre na témy: 1. poradenstvo s jednotlivcom/párom/rodinou, 2. motivácia rodičov pre spoluprácu, 3. krízová? intervencia - sebapos?kodzovanie a emočne? rozrušenie, 4. komunikácia s dieťaťom v puberte. Finančné prostriedky boli použité na supervíziu, lektorov, ktorí viedli školenia, na kurz krízovej intervencie a materiálne zabezpečenie školení.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Podporená organizácia: IPčkoNázov podporenej aktivity: Dajme mladým priestor - KONTAKT KLUB BratislavaVďaka podpore projektu bol vybudovaný novy? ni?zkoprahovy? klub Machovisko v centre Starého mesta Bratislavy. Klub realizátori zariadili vhodným nábytkom, vybavili ho spoločenskými hrami, minikaviarn?ou a potrebnou technikou na realizáciu koncertov a diskusii?. Zároveň? vybudovali aj poradenskú? miestnosť?, ktorá? je srdom Machoviska, kde prebiehajú? individuálne poradenské? rozhovory s klientmi klubu. Na propagáciu klubu využili sociálne siete, influencerov, média a tiež? osobne chodili do ulíc Starého mesta Bratislava, kde rozdávali informačne? letáky o novootvorenom klube Machovisko. Klub je otvorený? od stredy do soboty v poobedných a podvečerných hodinách. Organizuje sa v ňom program rôzneho druhu - koncerty, diskusie, su?t?az?e, tvorivé? dielne a podobne. Klub Machovisko doposiaľ? navštívilo 150 mladých ľudí?. Ciele projektu sa podarilo naplniť?. Vybudovaním ni?zkoprahove?ho klubu v centre Starého mesta Bratislava realizátori rozšírili ponuky psychologickej pomoci pre mladých ľudí?. Skupinové? aktivity a program v klube napomáhajú? socializácii? klientov a posilňujú? ich duševnu? imunitu. Zároveň? mladým ľuďom ponúkli bezpečne? miesto na zmysluplne? trávenie voľného času, čím eliminovali socia?lno-patologicke? správanie a pokusy o samovraždu. Neformálne prostredie klubu normalizuje potrebu odbornej pomoci a destigmatizuje oblasť? duševného zdravia. Mnoho klientov sa rozhodlo vyhľadať? pomoc psychológa alebo psychiatra, čím projekt prispel k ich duševnému zdraviu. Klub môže navštíviť? ktokoľvek bez registrácie, c?i poplatkov, čím sa uplatňuje princíp ni?zkoprahovosti. Priebeh projektu najviac ovplyvnila pandémia korona vírusu. Kvôli opatreniam nebolo možné? klub otvoriť? naplno a využívať? jeho plnú? kapacitu. Po uvoľnení? opatrení? však pripravili slávnostne? otvorenie a od vtedy je klub naplno využívaný?. Otvorenia klubu sa zúčastnil aj Minister školstva, vedy, výskumu a športu a Statná tajomníčka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. Finančné prostriedky boli použité na vybavenie klubu nábytkom, nákup stolného futbalu, kníh, spoločenských hier, na kancelársky materiál a propagáciu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 830 € Podporená organizácia: Človek v ohrození n.o.Názov podporenej aktivity: Kvalitnejšie služby Človeka v ohrozeníVďaka projektu sa podarilo zvýšiť? profesionálne zručnosti 15 pracovníkov komunitných centier, ktoré? môžu ďalej zužitkovať? pri práci so svojimi klientmi. Napriek nepriaznivej epidemiologickej situácii? dokázali aktéri projektu školenia realizovať? a to prenesením stretnutí? do online priestoru. Zároveň? využili uvoľnenie opatrení? v lete 2021 a plánovane? intenzívne dvojdňové? školenie mohli uskutočniť? prezenčne. Na spomínanom školení? mali možnosť? ideálne prepojiť? teoretické? vedomosti s praktickým vzdelávaním. Témy boli s?itie? na mieru požiadavkám pracovníkov a jednalo sa o tieto oblasti: zážitkové? formy práce so skupinou, preventívny program- Cesta k emocionálnej zrelosti, metóda Kid skills – pra?ca s detskými klientmi, metóda práce s klientmi na riešenie orientovaným prístupom, pra?ca so ženami, pra?ca s dobrovoľníkmi. Zrealizovalo sa 6 samostatných školení? a jedno intenzívne dvojdňové? školenie. Istým obmedzením boli onlinove? formy školení?, kde sa praktická? časť? dala realizovať? iba c?iastoc?ne a teda aj prenesenie metód do praxe pre pracovníkov a ich uchopenie bolo na?roc?nejs?ie. Každý? z pracovníkov si vybral niektoré? z metód, ktoré? sa rozhodli aplikovať? vo svojich komunitných centrách.Finančné prostriedky boli použité na odmeny lektorom, cestovné náklady, propagáciu a na stravu a ubytovanie účastníkov počas 2-dňového školenia.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 2 950 € Podporená organizácia: Združenie mladých RómovNázov podporenej aktivity: Preventívne a nízkoprahové aktivity v chudobných osídleniach HorehroniaProjekt bol zameraný na posilnenie sociálnych služieb pre rizikovú? skupinu detí a mládeže zo sociálne znevýhodneného prostredia v obci Valaská. Realizovanými aktivitami ukázali deťom a mládeži možnosti ako prežívať? voľný? čas, motivovali ich k vzdelávaniu, podporovali individuálne schopnosti jednotlivca ale aj vzájomnú? participáciu celej skupiny. Zapojením rodičov a dobrovoľníkov sa zlepšili a upevnili vzájomne? vzťahy medzi rodičmi a deťmi, vzájomnými vzťahmi medzi deťmi, ale aj sociálnymi vzťahmi v komunite, umožnili ventiláciu, povzbudenie, informácie a tak prispeli k zlepšeniu psychického zdravia a osobnostnému rozvoju členov komunity. Aktivitami projektu bola výchovno-vzdelávacie stretnutie s lektorom C?ervene?ho kríža - deti a mládež? sa oboznámili a upevnili zručnosti v praktickom poskytovaní? prvej pomoci. Deti tiež absolvovali debatu so psychológom na tému problémy a potreby detského veku. Mládeži boli poskytnuté? informácie v oblasti sexuálneho života. Ďalší pozvaný hosť – policajt viedol rozhovor a diskusiu na tému kriminalita a drogové? závislosti a ako im predchádzať. Aktivita s lesníkom oboznámila deti a mládež? s problematikou ochrany prírody, spoznávania cyklu života v prírode, rozpoznávania zvukov zvierat, stromov a krov, ale aj čím znečisťujeme prírodu, motivovala deti k triedeniu odpadu a ochrane nášho prírodného bohatstva. Pomocou vzdela?vaci?ch-vy?chovny?ch-relaxac?ny?ch aktivít ako sú? logické? hry, športové? hry, kreslenie, su?t?az?enie turistika si deti a mládež? za?z?itkovy?m učením osvojovali poznatky zo slovenského jazyka, matematiky, geografie, biológie, spoznali okolie kraja, nahliadli do tajomstiev histórie. Finančné prostriedky boli použité na nákup notebookov a PC zostavy, spotrebný materiál a baličky pre 35 detí z cieľovej skupiny.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Podporená organizácia: Združenie STORM - Program CIRKUSNázov podporenej aktivity: Vzdelávaním k dokonalostiCieľmi projektu bolo zvýšiť odbornosť a profesnú vybavenosť pracovníkov a dobrovoľníkov nízkoprahových programov, prostredníctvom spoločne stráveného času aktívne sieťovať existujúce nízkoprahové programy. Do hlavnej aktivity - vzdelávania - bolo zapojených 8 organizácii - vyše 25 pracovníkov a dobrovoľníkov Nízkoprahových programov. Témy školení? boli prispôsobené? aktuálnym potrebám, ktoré vyplynuli vďaka online dotazníku. Výzvou bola prítomnosť? pandémie, ktorá? prinútila realizátorov na tento fakt rýchlo reagovať?. Výsledkom bolo, že 2 zo 4 vzdelávaní? sa realizovalo online formou. Pri prvých dvoch školeniach, ktoré? boli online formou, nebolo možné? naplno využiť? siet?ovaci? potenciál vzdelávania. Našťastie posledné? dve vzdelávania sa už? mohli konať? prezenčne. Vďaka podpore projektu sa realizátorom podarilo zrealizovať? štyri interaktívne vzdelávania pre pracovníkov a dobrovoľníkov nízkoprahových programov na Slovensku. Vzdelávať? sa mohli v témach - Prvokontakt s potenciálnym klientom (online), Nela?tkove? závislosti u mladých (online), Drogy v kontexte Hrám Reduction (prezenčné), Individuálne poradenstvo (prezenčné). Lektori jednotlivých vzdelávaní? aktívne reagovali na to otázky u?c?astni?kov, vďaka početným diskusiám (zdieľaniam skúsenosti) nabili vzdelávania nadra?mcovy? náboj. Spätná? väzba od u?c?astni?kov bola veľmi pozitívna. Čo vnímali negatívne, bola nutnosť? realizovať? prvé? dve vzdelávania prostredníctvom online formy. Finančné prostriedky boli použité na lektorov, ktorí viedli prednášky, občerstvenie a ubytovanie počas prezenčných školení, na nákup edukačného materiálu a literatúry a tlač info materiálov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 280 € Podporená organizácia: Šanca pre Dražice, o.z.Názov podporenej aktivity: Komunitné centrum Dražice ožívaV obci Dražice žije 260 obyvateľov. Z nich polovicu tvorí rómska komunita. Rómska mládež nemá žiadne ciele, mládež dosahuje slabé školské výsledky. V obci nemajú okrem obchodu a Komunitného centra žiadne iné inštitúcie. Zámerom projektu „Komunitné centrum Dražice ožíva“ bolo pomôcť deťom zvýšiť ich sebavedomie, zlepšiť ich finančnú gramotnosť, získať vzťah k prírode a k domácim prácam, získať sociálne zručnosti. Deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia sa venovali nielen pracovníci komunitného centra, ale aj skúsení lektori. Prvá aktivita bola venovaná získaniu sociálnych zručností, finančnej gramotnosti, základom práce s počítačom a novodobému problému ,,kyberšikana“. Aktivita ,,Varíme spolu jedlá“ bola zameraná na základy varenia a aktivity spojené so stolovaním. Počas tanečno – hudobného workshopu deti nacvičili tance, ktoré potom prezentovali v obci a v letnom tábore. Počas tvorivých dielní sa venovali návratu k tradičným remeslám predkov ako tkanie, plstenie, pletenie, kováčstvo. Cieľ projektu, ktorým bola pravidelná návšteva a účasť komunity, najmä detí a mládeže na aktivitách KC, s aktívnym využitím voľného času detí a mládeže, sa podarilo naplniť. Finančné prostriedky boli použité na materiál na tvorivé dielne, technické vybavenie a odmeny lektorom.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Podporená organizácia: Detský fond Slovenskej republikyNázov podporenej aktivity: Krúžky pre deti a mládež v PentagoneProjekt Krúžky pre deti a mládež? v Pentagone sa realizoval od novembra 2020 do júna 2021. Podarilo sa nakúpiť? nove? pomôcky a materiály pre podporu a rozvoj priamej práce v Ni?zkoprahovom zariadení? Mixklub pre deti, mladých a rodiny z vylúčenej komunity tzv. Pentagonu. Išlo o krúžky: Tanečná, Šport a technika a Tvorivé? dielne. Spolu s 85 deťmi a mla?dez?ni?kmi absolvovali 74 krát záujmové? aktivity v Krúžkoch za projektové? obdobie 8 mesiacov, v priemere 3 x týždenne v rozsahu 2 hodiny denne. Vďaka technickému krúžku sa deti a mládež? oboznámili bližšie s PC a inou technikou, rozvíjali všeobecne? technické? zručnosti u deti? a mládeže pri bežnom užívaní? internetu a PC techniky ako takej. Vďaka zvýšenej miere pohybových činnosti? prispeli realizátori k aktívnejšiemu tráveniu voľného času u deti? a mládeže, ktorá? veľmi ocenila tanečný? a gymnasticky? krúžok. Vďaka spolupráci s dobrovoľníkmi, ktorí? realizujú? telocvikárske aktivity v iných zariadeniach, mohli deťom zadarmo sprístupniť? gymnastické? a tanečne? aktivity. Vďaka tvorivému krúžku deti zažili vyrábanie sezónnych ozdôb do priestoru, na Vianoce si vyrobili ozdoby pre stromčeky aj do svojich domácnosti?, čo bolo vôbec prvýkrát v Mixklube, kedy s hrdosťou niesli na Vianočne? stoly domov ikebany s ihličím a vianočne? ozdoby, ktoré? si samy vytvorili.Finančné prostriedky boli použité na materiálne vybavenie jednotlivých krúžkov a na propagáciu projektu.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie Klub rómskych aktivistov na SRNázov podporenej aktivity: Meníme saRómske deti a mládež v meste Hnúšťa pochádzajú z biednych a málo podnetných rodín, zo zlých sociálnych a hygienických podmienok. Majú preto zložitejšiu cestu na základných školách ako aj začlenenie sa do kolektívov a účasti na mimoškolskej činnosti. Klub Rómskych aktivistov pre deti a mládež zrealizoval tvorivé? dielne na témy: Výroba vianočných a ozdôb a adventných vencov a kahančekov vianočných, Výroba vel?konoc?ny?ch ozdôb a aranžmánov, Výroba náramkov z korálikov a pozdravov. Zrealizovalo sa niekoľko s?portovy?ch turnajov medzi deťmi a mládežou: volejbalový? turnaj, futbalový? turnaj, beh na čas, vybíjaná?, stolný? futbal. Mládeži bolo ponúknuté aj kariérne a pracovne? poradenstvo, ako aj psychologické? poradenstvo. Cieľom projektu bolo zapojiť? čo najva?c?s?i? počet rómskych deti? a mládeže z Hnu?s?t?e do aktivít sa podarilo naplniť? vďaka tomu, že aktéri cieľovú? skupinu dobre poznajú, dlhodobo s ňou pracujú. Celkovo sa podarilo zrealizovať 5 veľkých a 10 malých tvorivých dielni?, 5 turnajov v hore uvedených druhoch športoch. 30 u?c?astni?kom vo veku 14 – 20 rokov bolo poskytnuté kariérne a pracovne? poradenstvo. Psychologické? poradenstvo bolo poskytnuté 10 u?c?astni?kom – išlo o pomoc a sprevádzanie v ich psychických problémoch spojených s rodinnými problémami, trávením času, problémami so školou a vzdelávaním, hrozbami na internete. Finančné prostriedky boli použité na odmeny lektorom, cestovné a materiál na tvorivé dielne.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 000 € Podporená organizácia: Miestne združenie YMCA NesvadyNázov podporenej aktivity: Máš šancu, resetni sa!Realizáciou projektu sme skvalitnili prácu vedúcich pracovníkov v poskytovaní? ni?zkoprahovovej služby pre deti a mládež? v Nesvadoch prostredníctvom diskusii?, prednášok, spoločných hier. Projekt bol realizovaný? v období? od novembra 2020 do októbra 2021. V rámci cieľa: Vyškolenie mladých dobrovoľníkov pre dobrovoľníkov zorganizovali 2 x školenia - prednášky na tému: "Efektívna Komunikácia v tíme" a " Typy osobnosti? podľa temperamentu". Týmito školeniami viedli mladých ľudí k zodpovednosti, k vzájomnej spolupráci. Školenia boli interaktívne, zaujímavé?, mladi? velia diskutovali, čo bolo veľmi obohacujúce. Druhým cieľom bolo skvalitnenie ponúkaných aktivít v klube - v ni?zkoprahovom klube sa organizovali rôzne diskusie, stretnutia, pozvali bývalého dobrovoľníka, ktorý? prežil s?ikanu, rodičov nepozná?, mal veľmi silný? príbeh, ktorý? dojal takmer každého. V rámci oblasti Poradenstvo navštívila klub 5x psychologička, ktorá viedla niekoľko osobných rozhovorov s teenagermi. Od mája 2021, keď sa uvoľnili pandemické opatrenia, mali pravidelne? stretnutia v klube, mladi? ľudia sa rozprávali, športovali, organizovali si rôzne su?t?az?e. Finančné prostriedky boli použité na odmeny lektorom, psychologičke a na materiálne vybavenie.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 3 000 € Podporená organizácia: KreDONázov podporenej aktivity: V Domčekove máš miesto aj ty!Cieľom projektu bolo zapojiť miestnu mládež do nízkoprahových aktivít, pomôcť im pri vzdelávaní. Zabezpečiť im bezpečný a kreatívny priestor na aktívne trávenie voľného času v komunitnej záhrade. Vytvárať a budovať priateľstvá medzi deťmi navzájom prostredníctvom rôznych aktivít. Ciele sa realizátorom podarilo naplniť. Pomohli deťom a mládeži z miestnej komunity zapojiť sa do aktivít, efektívne a aktívne tráviť svoj voľný čas. Podarilo sa odbúrať bariéry, ktoré im bránili v navštevovaní nízkoprahovej klubovne. Získali tak istotu, že sem môžu kedykoľvek prísť a bezpečne tráviť svoj voľný čas. Aj napriek pandemickej situácii, kedy boli skupinové aktivity nerealizovateľné, sa podarilo v čase uvoľnenia opatrení osloviť cieľovú skupinu a počet zapojenej mládeže prevyšoval očakávania. Do aktivít sa spolu počas trvania projektu zapojilo viac ako 90 detí a mládeže. V rámci projektu sme zrealizovali pravidelné týždenné aktivity zamerané na tvorenie, šport, permakultúru, hudbu a outdoorové aktivity. V rámci nich sa deti vzdelávali, rozvíjali svoju tvorivosť, praktické zručnosti, hudobné a umelecké cítenie, vzťah k prírode. Vzájomne sa viac spoznávali, vytvárali nové priateľstvá, rozvíjali svoje sociálne a komunikačné zručnosti. V rámci športových a outdoorových aktivít podporovali svoju vytrvalosť, športové schopnosti a zároveň sa zabávali. Ohlas od účastníkov bol pozitívny, každý si mohol vybrať, to čo ho zaujíma a tým sa viac chceli zapojiť aj do iných pravidelných aktivít nízkoprahu. Rodičia a učitelia zo ZŠ boli radi, že ich deti majú v obci adekvátny priestor, kde môžu zmysluplne a bezpečne tráviť čas so svojimi priateľmi či spolužiakmi. Finančné prostriedky boli použité na materiálne a technické vybavenie.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 22 500 € Podporená organizácia: Detská a mládežnícka organizácia TIKTAKNázov podporenej aktivity: Cesta okolo svetaProjekt Cesta okolo sveta bol letný pobytový tábor určený deťom vo veku 7 – 15 rokov. Pobyt bol plánovaný pre 120 detí, zúčastnilo sa ho 116 detí z rôznych kútov Slovenska. Sedemdňový pobyt sa uskutočnil v dvoch lokalitách a to Nová Baňa a Vysoké Tatry. Pôvodne plánovaný turnus na Orave, z  dôvodu výskytu ochorenia Covid -19, oblastný hygienik neodporučil. Deti boli prerozdelené do ďalších turnusov v inej lokalite podľa výberu. Deti prežili dni plné hier, súťaží, ale i neformálneho vzdelávania. Benefitom bol pobyt v horskom prostredí, v tatranskej prírode, ako i v prírodnom prostredí Veľkého Inovca. V Novej Bani mali možnosť kúpania sa v bazéne zariadenia. Počas športových súťaží a olympiády si deti preverili svoje fyzické sily, vytrvalosť a húževnatosť. V zábavných súťažiach sa vyšantili do sýtosti, upevnili kolektívneho ducha. Tvorivé dielničky a tanečné aktivity mali úspech hlavne u dievčat. Podarilo sa naplniť jednotlivé ciele projektu a to hlavne zmysluplné a tvorivé trávenie voľného času pomocou rôznorodých aktivít v prospech detí. Finančné prostriedky boli použité na ubytovanie a stravu pre 116 detí, animačný program, výlety, odmenu organizátorovi táborov a režijné náklady.
e) podpora vzdelávania 410 € Podporená fyzická osoba: Marta Č.Názov podporenej aktivity: Reprezentačná futbalistka budúcnostiPodpora bola určená pre Sárku, ktorá sa chcela zlepšovať vo futbale. Vďaka finančnému príspevku sa podarilo zabezpečiť tréningové pomôcky, ktoré Sárke veľmi pomohli počas Covidu nepretržite trénovať. Výsledky doposiaľ v r. 2021: I. účasť na CFT kempe, II. výber do VsFZ (Východoslovenský Futbalový Zväz) v Košiciach 1. kolo, kde aj postúpila, III. majstrovské zápasy žiačok FK Poprad - Partizán BJ, Partizán BJ - MFK Ružomberok, Tatran PO - Partizán BJ.Podpora výrazne prispela k rozvoju talentu Sárky, aby sa mohla aj individuálne zdokonaľovať v technike, koordinácií a hernom výkone. Príspevok umožnil Sárke zúčastniť sa CFT kempu (päť dňový sústredený tréning za asistencie profes. fut. trénerov) na Sigorde pri Prešove. Všetky prostriedky predložené v žiadosti Sárka naplno využila a aj naďalej využíva pri trénovaní. Najbližší plán je zúčastniť sa na 2. kole výberu VsFZ, ktorý sa uskutoční v Hlinnom (okr. VnT) a cieľom je samozrejme postúpiť do SFZ (Slovenského Futbalového Zväzu). Finančné prostriedky boli použité na športové vybavenie, pomôcky a na úhradu futbalového campu.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Jana Š.Názov podporenej aktivity: Filipová podooraFilip má 14 rokov, pôsobí v FK Čadca na brankárskom poste. Futbalu sa venuje viac ako 4 roky. Bol viackrát vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja. Bol nominovaný do výberu Kysúc. Podpora bola určená na brankársky kemp a nákup kopčiek a dresu. Podarilo sa mu vybojovať post jednotky, bol vyhlásený najlepším brankárom turnaja v Turzovke. Ciele projektu boli naplnené, Filip začal chytávať už aj v U17, hoci mal len nedávno 14 rokov. Finančné prostriedky boli použité na futbalový camp a športové vybavenie a oblečenie.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Pavel M.Názov podporenej aktivity: KarateDominik má 12 rokov a od 5 rokov sa venuje karate. Dnes už má 5.kyu (oranžový opasok) a je zaradený do súťažného družstva v jeho klube Tornado Team Nitra. Podpora bola určená na rozvoj jeho talentu za pomoci nového športového vybavenia, oblečenia, chráničov, úhradu cestovných nákladov a ubytovania počas súťaží. Z dôsledku pandémie sa niektoré súťaže nepodarilo zrealizovať, alebo boli presunuté. Zúčastnil sa súťaže Slovenský pohár detí a žiakov 2020, kde sa umiestnil na 5. mieste zo 40 súťažiacich, Bratislavský pohár 2021, kde sa umiestnil na 3. mieste z 35 súťažiacich. Plánom do budúcna je viac súťažiť a získavať viac skúseností a rozvíjať talent. Finančné prostriedky boli použité na športové vybavenie - kimono, chrániče, obuv a na cestovné náklady a ubytovanie počas súťaží.
e) podpora vzdelávania 84,58 € Podporená fyzická osoba: Iveta G.Názov podporenej aktivity: Spievam, hrám, tancujem...Dominika má 13 rokov, navštevuje ZUŠ - hodiny spevu a hru na husliach. Finančná podpora bola určená na rozvoj jej talentu. Financie mali byť použité na školné v ZUŠ, školné vo folklórnom súbore, na folklórne čižmy a tanečnú obuv a na zahraničné turné s folklórnym súborom. Pre celosvetovú pandémiu covid 19 sa Dominika nemohla zúčastniť zo súborom na celosvetovom festivale. Počas roka sa zúčastnila celoslovenskej speváckej súťaže "Pinksong 2021" vo Zvolene, kde získala bronzové pásmo spomedzi 200 spevákov modernej populárnej piesne. Spievala na dvoch online koncertoch v ZUŠ. S folklórnym súborom vystupovala na veľkom vystúpení Dni mesta Brezna 2021. V septembri 2021 vystúpila so spevom na oslavách dňa ústavy v Brezne. Zlá situácia neumožnila viac vystúpení a súťaží. Určite však do budúcna veľmi využije folklórne čižmy a tanečnú obuv nielen na svoje sólové vystúpenia, ale aj vystúpenia so súborom. Taktiež zakúpené 4/4 husle využije pri výučbe v ZUŠ, na vystúpeniach a koncertoch. Finančné prostriedky boli použité na úhradu školného v ZUŠ, na nákup folklórnej obuvi a kúpu huslí.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Marek K. Názov podporenej aktivity: Futbalový talentPodpora bola určená pre Nicolasa na rozvoj jeho futbalového talentu. Z naplánovaných aktivít sa podarilo naplniť všetky. Nicolas sa pravidelne zúčastňoval zápasov, napr. Turnaj v Trenčíne, Trnave, Zápas v Detve. 3x do týždňa sa celoročne zúčastňoval tréningov. Mnohé turnaje a zápasy vyhrali, v niektorých skončili druhí alebo na treťom mieste. V Detve vyhrali oba zápasy. Úspešný bol turnaj v Trenčíne, kde skončili na 1. mieste, turnaj v Lučenci, ktorý vyhrali. Podpora určite prispela k rozvoju Nicolaska, keďže mohol vďaka nej chodiť na turnaje po celom Slovensku a práve turnaje a zápasy je to, čo ho najviac učí a odkiaľ naberá skúsenosti, ktoré bude potrebovať v budúcnosti. Taktiež boli z podpory hradené členské príspevky za futbalovú školu, ktorú Nicolasko navštevuje a môže tak byť pod dohľadom skúsených trénerov. Ciele boli naplnené na 100%, Nicolasko sa každým mesiacom zlepšuje v hre, vidieť to na jeho hre aj výsledkoch, keďže na každom turnaji patrí medzi najlepších strelcov tímu. Finančné prostriedky boli použité na poplatky futbalovej škole, cestovné náklady spojené s turnajmi a na nákup športových potrieb.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 30 000 € Podporená organizácia: Slovenský Červený kríž, ústredný sekretariátNázov podporenej aktivity: Podpora činnosti SČK a jeho aktivít počas pandémie COVID-19Činnosť? SC?K a jeho aktivity počas pandémie COVID-19 boli veľmi rôznorodé?, v každom ohľade zamerane? na pomoc zraniteľným skupinám pri zmierňovaní? dopadu pandémie. Finančne? prostriedky projektu výrazne podporili túto pomoc tým, že c?iastoc?ne pokryli mzdové? náklady na koordinátorov pomoci v 19 územných spolkoch SC?K. Finančná? podpora umožnila Slovenskému C?ervene?mu krížu sústrediť? sa na poskytovanie pomoci v čase, keď? aktivity prina?s?aju?ce SC?K finančné? zdroje na fungovanie boli kvôli prísnym celoštátnym opatreniam pozastavene?. Aj vďaka tomu mohli územne? spolky SC?K rozšíriť? dosah pomoci v podobe prípravy, výdaja c?i rozvozu stravy zraniteľným skupinám obyvateľstva, donášky nákupov, liekov a distribúcie rúšok. Mnohé? územne? spolky sa aktívne zapojili aj do spolupráce s nemocnicami pri vytváraní? zdravotných filtrov. C?ervenokriz?iaci zabezpečovali aj 24-hodinovu? asistenciu ľudom v štátnych karanténnych centrách a monitorovali zdravotný? stav ľudí? bez domova. Projekt podporený? Nadačným fondom Kaufland pomohol k znižovaniu najmä? sociálnych dopadov na spoločnosť? vo všetkých kútoch Slovenska. Finančné prostriedky boli použité na mzdové? náklady na koordinátorov pomoci v 19 územných spolkoch SC?K.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Podporená fyzická osoba: Jarmila T.Názov podporenej aktivity: Jozef Soboň 2020Pani Jarmila požiadala o príspevok v mene zdravotne postihnutého človeka, ktorému dlhodobo pomáha v jeho neľahkej životnej situácii. Cieľom finančnej podpory bolo pomôcť vytvoriť staršiemu pánovi Jozefovi vhodné a dôstojné prostredie pre život a poskytnúť mu veci potrebné na udržiavanie funkčnej domácnosti. Veľkú radosť mu spravil nový televízor, pod ktorý mu tiež umiestnili stolík, aby sa mohol oprieť. Zaobstarali mu aj vysávač, ktorý uľahčí upratovanie. Finančný príspevok bol použitý na televízor, vysávač s príslušenstvom a stolík.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie Naše ZálesíčkoNázov podporenej aktivity: Korzo Zálesie - zázemie turizmu na Malom DunajiCieľom projektu bolo v zátoke Malého Dunaja v obci Zálesie dobudovať chýbajúcu občiansku infraštruktúru a tým doplniť prvky potrebné k zvýšeniu kvality služieb cestovného ruchu a vybavenosti. Realizáciou projektu sa na mieste Korza v Zálesí osadil jeden skladový modul - kontajner. Postupným budovaním priestoru nábrežia Malého Dunaja v Zálesí na atraktívny turistický cieľ prinesie vo veľmi blízkej dobe aj zvýšený pohyb návštevníkov. Nábrežie bude v budúcnosti plniť aj komunitnú funkciu pre organizované skupiny – školy, firmy či obecné a kultúrne podujatia. Finančný príspevok bol použitý na zakúpenie skladového modulu.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená fyzická osoba: Michal K.Názov podporenej aktivity: Plážová hádzanáProjektovým zámerom bola podpora skupiny mladých talentovaných mužov, ktorí sa dali dokopy, aby sa bavili plážovou hádzanou a po okamžitom úspechu na medzinárodnej scéne sú z nich dnes reprezentanti SR. Na poslednom turnaji vo finále sami „bez nikoho“ porazili úradujúcich majstrov Nemecka, ktorí prišli s 2 trénermi, fyzioterapeutom a celým realizačným tímom. V roku 2020 sa zúčastnili viacerých turnajov na Slovensku s umiestnením na 1. a 2. mieste. V budúcnosti, keď to situácia už dovolí, sa plánujú zúčastniť rovnakých, aj medzinárodných turnajov. Finančný príspevok bol použitý na kúpu dresov.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Scripture Union SlovakiaNázov podporenej aktivity: Pozeraj - počúvaj - pomáhajObčianske združenie Scripture Union Slovakia pozná predkladateľka už 20 rokov, odkedy sa voľnočasových aktivít zúčastňovali jej deti, postupne sa do aktivít združenia zapojila aj ona ako dobrovoľníčka. Cieľom projektu bolo rozvíjať zručnosti detí, rodičov a pracovníkov s deťmi v kombinovanom prostredí budovania komunity v online aj off-line priestore. Priama práca s deťmi a rodinami prebehla podľa aktuálnej situácie v miestnom Dennom centre a v MAMI klube aj online, boli tiež vytvorené materiály do virtuálnej knižnice, ktoré sú voľne dostupné. Finančný príspevok bol použitý na výrobu pomôcok, kancelársky materiál, cestovné náklady a prenájom priestorov.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: Saleziáni Don Bosca - Slovenská provinciaNázov podporenej aktivity: Komunitný zhromažďovací priestorPriestor vnútorného dvora sídla Saleziánov je využívaný pri športových aktivitách ako divácka zóna a tvorí zázemie k aktivitám. Na priľahlej ploche pri ihrisku na obyčajnom svahu vznikla využiteľná terasa s lavičkami, zmysluplnou zeleňou a spevnenými plochami, projekt následne prispel vytvoreniu pochôdznej plochy medzi saleziánskym domom a ihriskom. Vznikol tak priestor pre stretávanie sa ľudí rôzneho veku a komunitné aktivity. Finančný príspevok bol použitý na nákup rastlín a ovocných stromov a fontánky na pitie.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie Smajlík deťomNázov podporenej aktivity: Slnko, slnko pod na naše líčkaProjekt ,,Slnko, slnko poď na naše líčka"" bol zameraný na podporu folklórneho krúžku v obci Zbyňov. Deti z krúžku získali vlnené folklórne kabátiky a tak môžu vystupovať aj v zimnom období a rozvíjať zachovanie zvykov a tradícií v identickom oblečení. Folklórny krúžok pracuje počas školského roka, pravidelne sa stretávajú a nacvičujú pásma s folklórnou tematikou. U detí sa týmto spôsobom pestuje uvedomovanie si vlastnej kultúry a rozširujú si povedomie o starých zvykoch a tradičných hrách, básňach či piesňach. Finančný príspevok bol použitý na kúpu častí krojov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 500 € Podporená organizácia: NIKOLKA o.z.Názov podporenej aktivity: Rekonštrukcia priestorov Denného centraObčianske združenie NIKOLKA prispieva k zlepšeniu zdravotného stavu, životných podmienok a sociálneho statusu hendikepovaných a ťažko chorých detí aj ich rodín. Vytvára bezpečný a pokojný priestor, kde si deti môžu špeciálnymi pomôckami stimulovať svoj zrak, hmat, sluch, vestibulárny systém a posilniť svalstvo prostredníctvom terapií a rehabilitácie. V rámci projektu boli priestory denného centra zrekonštruované a hneď ako to situácia dovolí, centrum sa pre detičky otvorí. Finančný príspevok bol požitý na renováciu priestorov a materiál.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Podporená organizácia: o.z.3StromiNázov podporenej aktivity: Vyčisti malý kúsok planéty!Združenie 3Stromi motivuje ľudí k zbieraniu odpadu v prírode, každoročne spravia niekoľko dobrovoľníckych akcií. Cieľom podpory bolo vytvoriť jednoduchú webovú aplikáciu na spôsob mapy, ktorá umožňuje mapovať odpad v prírode, či v mestách a následne ho dobrovoľníckymi aktivitami systematicky vyzbierať. Aplikácia pomáha dostať tieto aktivity viac medzi ľudí, motivovať ich a tak vyčistiť kúsok našej planéty. Finančný príspevok bol použitý na programovanie aplikácie.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia: Nadácia Jána CikkeraNázov podporenej aktivity: Svetlo pre dušu Zámerom projektu bolo realizovať sériu špeciálnych profesionálnych koncertov, určených deťom a mládeži, ktoré študujú v špeciálnych školských zariadeniach pre slabozrakých, telesne či mentálne handicapovaných. Projekt bol z dôvodu pandémie obsahovo pozmenený a zameral sa na tvorbu CD pod názvom Ján Cikker, inštrumentálna tvorba. Vydanie CD sprevádzali komplikácie spojené s aktuálnou situáciou, tie ale neovplyvnili kvalitu umeleckých výkonov jednotlivých účinkujúcich, ani zvukovú kvalitu nahrávok. Veľmi úspešnou bola spolupráca s VŠMU, ktorá nielen poskytla svoju koncertnú sieň Dvorana pre nahrávku za výhodných okolností, ale s pochopením akceptovala posúvanie nahrávacích termínov. Iniciátori popri Real Music House prizvali k spolupráci aj skladateľa a režiséra Františka Poula, ktorého desiatky rokov skúseností v RTVS výrazne prispeli ku kvalitatívnej úrovni nahrávky CD. Finančný príspevok bol použitý na preklad do anglického jazyka a korektúru.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Podporená organizácia: Modrý Peter, občianske združenieNázov podporenej aktivity: Ľubo Závodný "Domy" a diskusný panel "Kreativita"Výstava DOMY v Galérii mesta Levoča predstavila širokej verejnosti reprezentatívny výber z realizovaných diel architekta Ľuba Závodného. Zúčastnilo sa jej viac ako 300 návštevníkov. Výstava bola jedinečná rozsahom aj formou: predstavené bolo nielen dielo, ale i tvorivý postup a prístup jednej z najvýraznejších osobnosti súčasnej slovenskej architektúry. Na vernisáži, po ukončení oficiálnej časti, sa uskutočnilo množstvo neformálnych rozhovorov s autorom o konkrétnych architektonických dielach, ako aj architektúre všeobecne vo všetkých polohách. Nezanedbateľným prínosom bola i aktívna účasť architekta Imricha Pleidela, podpredsedu Slovenskej komory architektov ako spolu kurátora a gestora. Diskusný blok KREATIVITA v Modrom salóniku Mestského divadla v Levoči verejnosti formou diskusie a polemiky pozvaných hostí z rôznych kreatívnych oblastí predstavil ich pohľad a prístup k fenoménu „kreativita“. Finančný príspevok bol použitý na honoráre.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 000 € Podporená organizácia: Trnka, n.o. Názov podporenej aktivity: Technická podpora - Hovoriace hmatové knihyNezisková organizácia Trnka chce dlhodobo pokračovať v sprístupňovaní kultúrnych pamiatok, zaujímavých objektov alebo umeleckých diel nevidiacim a slabozrakým spoluobčanom. V minulosti už pripravili dve hovoriace a dotykové knihy, ktoré odovzdali do Mestskej knižnice v Bratislave. V rámci projektu pripravovali mobilnú hovoriacu dotykovú knihu, ktorá bude efektívne zoznamovať návštevníkov s pamiatkami Starého mesta. Kniha bude tiež umiestnená v Bratislavskej mestskej knižnici na oddelení pre nevidiacich a slabozrakých. Témou boli Bratislavské historické budovy v okolí knižnice realizované ako 3D Audio plán. Finančný príspevok bol použitý na kúpu 3D tlačiarne a materiálu.
f) ochrana ľudských práv 500 € Podporená organizácia: Maják nádejeNázov podporenej aktivity: Knihou k pomociCieľom projektu bolo pomôcť pri šírení osvety v oblasti krízovej situácie rodín v núdzi a možnostiach pomoci týmto rodinám prostredníctvom výskumnej a publikačnej činnosti. V Majáku nádeje zrealizovali výskum zameraný na rodiny v hmotnej a sociálnej núdzi, dáta čerpali z 10-ročnej skúsenosti a dokumentácie s rodinami. Spracovaný výskum, ako aj teóriu o kríze, chudobe, sprevádzaní či zvládaní stresových situácii publikovali v knihe „Keď rodina trpí. Pomoc, podpora a sprevádzanie.“ Kniha prispela k šíreniu osvety a pomohla rozvíjať charitatívnu činnosť a prosociálne cítenie u širokej verejnosti. Finančný príspevok bol použitý na tlač knihy.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Rodičovské združenie pri Základnej škole GajaryNázov podporenej aktivity: Interaktívna školaPodpora bola smerovaná Rodičovskému združeniu pri Materskej škole v Gajaroch, ktoré chce, aby deti spoznávali nové formy vzdelávania. Zámerom projektu bolo dať deťom šancu vzdelávať sa pomocou moderných technológií a zapojiť interaktívnu formu do vyučovacieho procesu. Vďaka novej interaktívnej tabuli majú deti možnosť dotýkať sa povrchu dosky a teda priamo zobrazeného objektu, čo slúži k zlepšeniu vnímania, učenia sa a napomáha uplatňovaniu zásady názornosti. Finančný príspevok bol použitý na interaktívnu tabuľu s príslušenstvom.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie Rákošská cächaNázov podporenej aktivity: Reštaurátorský zámer evidenčnej knihy Poctivej baníckej cächyZámerom projektu bolo odborným reštaurátorským zásahom opraviť zdevastovaný stav evidenčnej knihy - Poctivej baníckej cechy. Kniha je 222 rokov stará a predstavuje historickú pamiatku dlhoročnej tradície obce Rákoš. Keďže jej stav bol dosť žalostný, bol potrebná jej odborná oprava. Publikácia bola krásne reštaurátorsky opravená a uložená v kazete, ktorá zabezpečuje knihu aj pri možných presunoch. Z dôvodu odborného zásahu oslovili reštaurátorský ateliér v Slovenskej Ľupči pod vedením Mgr. Art Štefana Kocku. Pán Kocka tiež poskytol poradenstvo priamo na mieste uloženia knihy, aby knihu mohli uchovať aj pre ďalšie generácie. Finančný príspevok bol použitý na reštaurátorské práce.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Nadácia ProvidenciaNázov podporenej aktivity: Kreslený román „Dozvedela som sa, že žiješ“Nadácia Providencia chce upriamiť pozornosť na stále existujúcu nenávisť voči druhým kvôli rasovej, náboženskej, etnickej inakosti a podporiť mladých v boji proti extrémizmu. Rozhodla sa transformovať román O. Rácza staršieho do komiksovej podoby, ktorá je u mladých ľudí obľúbená. Prínos vzniknutého komiksu je v autentickosti podaných informácií o holokauste tak, aby si čitateľ mohol vytvoriť vlastný názor na udalosti, ktoré sa odohrali počas druhej svetovej vojny, pričom cez príbeh rozvíja morálne vedomie mladých ľudí o danú tematiku. Finančný príspevok bol použitý na prípravu scénosledu a scenára kresleného románu.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: ALBRECHT FORUM, občianske združenieNázov podporenej aktivity: Architektonický projekt Altánku v záhrade Domu Albrechtovcov v BratislaveCieľom projektu bolo podporiť dlhodobú rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky - Domu Albrechtovcov nachádzajúcom sa na Kapitulskej ulici v Bratislave. Projekt prispel k výrobe a inštalácii altánku s extenzívnou zelenou strechou pre posedenie návštevníkov, resp. umelecké podujatia na nádvorí. Otvorenie záhrady a Domu Albrechtovcov so zámerom sprístupniť atraktívny vnútorný i vonkajší priestor pre širokú verejnosť podporuje rozvoj kultúrneho potenciálu Starého mesta a poskytuje zázemie pre tradičné bratislavské umelecké a vzdelávacie centrum. Finančný príspevok bol použitý na projektovú dokumentáciu k výrobe a inštalácii altánku.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: NOX ET SOLITUDONázov podporenej aktivity: Galéria Aliny Ferdinandy v LukovištiachProjekt bol zameraný na zriadenie galérie Aliny Ferdinandy v objekte bývalej ľudovej školy v Lukovištiach. Sochárka Alina Ferdinandy má v obci dve realizácie, ktoré boli vykonané pri príležitosti ich známosti s básnikom Ivanom Kraskom. Realizácia tohto projektu spočívala v stavebnej rekonštrukcii objektu, ktorý bol schátraný. Rekonštrukciou tak vznikli dva výstavné priestory na stálu a meniacu sa expozíciu aj pre iných autorov a zázemie pre samotnú galériu. Ide o jedinú galériu na Slovensku, ktorá je venovaná tejto autorke. Finančný príspevok bol použitý na verejné obstarávanie.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 2 000 € Podporená organizácia: Občianske združenie BRATISLAVSKÁ KALVÁRIANázov podporenej aktivity: Obnova barokovej kaplnky krížovej cesty zo 17. storočia - úprava jej okoliaObčianske združenie BRATISLAVSKÁ KALVÁRIA vzniklo v auguste 2019 a jeho cieľom je zachovanie a ďalší rozvoj kultúrneho a duchovného dedičstva bratislavského Kalvárskeho vrchu. Venujú sa jeho hmotnej i duchovnej revitalizácii, dotváraniu a udržiavaniu miesta. V rámci projektu sa podarilo obnoviť kaplnku do pôvodnej barokovej podoby, ale aj upraviť okolie kaplnky tak, aby bolo bezbariérovo prístupné a schodné, čím sa stalo integrálnou súčasťou novej trasy krížovej cesty. Finančný príspevok bol použitý na materiál a úpravu okolia kaplnky, vrátane vybudovania maltového chodníka.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 350 € Podporená organizácia: Občianske združenie Milan Štefánik pri ústavoch pre zdravotne a mentálne postihnutýchNázov podporenej aktivity: Veľa láskyCieľom združenia je poskytovať aktivity pre detských a dospelých klientov ústavov a domovov sociálnych služieb pre mentálne a zdravotne postihnutých a to najmä organizáciou koncertov s hudobným a tanečným programom. Ide o aktivity náučného, výchovného a pohybového charakteru s rôznym zameraním. Dlho očakávaný 4. ročník benefičného podujatia Veľa lásky sa uskutočnil v novembri 2020 v Košiciach. Podujatie bolo zorganizované pre 116 mentálne a zdravotne postihnutých detí z východného Slovenska a Košického samosprávneho kraja. Hlavnou myšlienkou celej akcie bola integrácia znevýhodnených ľudí do spoločnosti i odstránenie bariér medzi handicapovanými a zdravými. Finančný príspevok bol použitý na prenájom zvukovej aparatúry.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie Hrad UhrovecNázov podporenej aktivity: Žaby pre hradPoslaním združenia je nadviazať na prácu NPZKD, a to snahou o záchranu a obnovu nehnuteľnej národnej kultúrnej pamiatky, zrúcaniny hradu Uhrovec. V roku 2020 sa združenie venovalo konzervácii románskeho hradobného múru s desiatkami unikátnych stavebných detailov. Zámerom projektu bolo postaviť lešenie, ktoré by umožnilo prístup k románskemu murivu. Vďaka špeciálnym spojkám sa im podarilo dostavať lešenie v potrebnom rozsahu tak, aby bolo možné zdokumentovať a lokálne sanovať románsky hradobný múr. Je to výrazná pomoc ktorá bude používaná aj pri ďalších prácach na Národnej kultúrnej pamiatke Hrad Uhrovec a tým prispeje k dlhodobej snahe o jeho záchranu. Finančný príspevok bol použitý na lešenárske žaby a spojky.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 500 € Podporená organizácia: Občianske združenie SamariaNázov podporenej aktivity: Prekrytie zimnej záhradyObčianske združenie Samaria zriadilo komunitné centrum na podporu komunitných aktivít a integráciu sociálne vylúčených skupín (seniori, nezamestnaní, matky s deťmi, marginalizované skupiny). Realizuje sociálnoprávnu ochranu detí a soc. kuratelu. Dlhodobo realizuje potravinovú pomoc núdznym, prevádzkuje komunitnú záhradu a realizuje environmentálne projekty. V komunitnej záhrade je vybudovaná technická miestnosť a sklad, ktoré sú prepojené presklenou miestnosťou - zimnou záhradou, ktorá slúži ako výtvarný ateliér pre klientov združenia a členov komunity. Prebieha v ňom arteterapia, ktorej cieľom je integrácia, spolupráca a nadväzovanie vzťahov. Dochádza tak k zmierneniu dôsledkov sociálneho vylúčenia jednotlivcov a skupín. Finančné prostriedky boli použité na nákup polykarbonátových dosiek a konštrukčné hranoly potrebné na nové prekrytie ateliéru.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená organizácia: Hexadron, občianske združenieNázov podporenej aktivity: Muzička a jej čarovný svetCieľom podporeného projektu bolo pútavou formou odovzdať pevné základy hudobnej teórie v 14-tich autorských piesňach a ilustrovanej knihe s názvom Muzička a jej čarovný svet s podtitulom Praktický sprievodca hudobnou teóriou pre menších i väčších muzikantov. Nahrávanie piesní prebiehalo v priestoroch hudobného štúdia Jána Mudrocha v Modre v mesiacoch august až november 2021. Finančné prostriedky boli použité na štúdiové práce.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia: Nadácia Rozum a CitNázov podporenej aktivity: Vzdelávanie detí zo znevýhodneného prostrediaNadácia Rozum a Cit je nezisková organizácia, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 1997, jej hlavným poslaním je finančná podpora rodín, ktoré majú v pestúnskej alebo náhradnej osobnej starostlivosti deti. Zakúpením notebooku umožnili jednoduchší prístup k on-line vzdelávaniu v rodine, kde sa o dvoch súrodencov stará stará mama. Zo skúseností rodín, s ktorými v súčasnosti aktívne spolupracujú vedia, že mať dobré technické vybavenie, je v tejto dobe nevyhnutnosť. Notebook im veľmi pomohol, pretože sa obaja učili dištančne. Samozrejme bolo to veľmi náročné, keďže mali iba jeden starší počítač, ktorý nebol tak výkonný, aby všetko zvládal a keďže sa obaja často striedali počas hodín, tak to vyučovanie nebolo vždy 100%, pretože častokrát sa jeden zo súrodencov učil na mobile. Po formálnom ukončení projektu notebook využívajú napríklad na dobehnutie zameškaného učiva prostredníctvom pravidelného doučovania.Finančné prostriedky boli použité na nákup notebooku.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená organizácia: Občianske združenie Škola keramikyNázov podporenej aktivity: Keramická stena - dekoratívne riešenieCieľom podporeného projektu bolo vytvoriť keramickú dekoráciu na stenu v novovytvorenej keramickej dielni. Umelecké dotvorenie priestoru má reprezentatívny charakter, ako prezentácia ich dlhodobej práce. Tvorba keramickej dekorácie prebiehala počas stretnutí členov OZ Školakeramiky, jednotlivé časti dekorácie sa po výpale glazovali a znova pálili. Proces výroby keramiky je časovo náročný. Dekoratívne riešenie je inšpiratívny prvok dielne, dotvára príjemné prostredie. Nachádza sa v priestoroch historickej budovy v centre Liptovského Mikuláša. Finančné prostriedky boli použité na kúpu keramickej hliny, glazúr.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Podporená organizácia: Divadlo pod kostolomNázov podporenej aktivity: Opera pred operouPodporili sme 10 dňový festival Symfónia umenia. Ide o je unikátny open-air multižánrový festival, ktorý priniesol do Ružinova veľké hudobné telesá a produkcie z koncertných sál bližšie k ľuďom a ponúkol okrem symbolicky tridsiatich koncertov aj kvalitné umenie z výtvarných ateliérov a divadelných dosiek pre širokú verejnosť. Počas festivalu vystúpilo viac ako 500 umelcov. Mnohí z nich sú etablovaní v najznámejších operných domoch, ako Eva Urbanová, Aleš Jenis, Jana Kurucová, Daniel Matoušek, či členmi orchestrov a symfonických telies, ako Slovenská filharmónia, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu, Orchester SND, alebo Rozhlasový orchester Big Band Gustava Broma. Nehovoriac o svetovej jazzovej hviezde Billym Cobhamovi. Festival prezentoval divadelné i výtvarné umenie, najmä však žáner klasickej hudby. Zámerom bolo ukázať všetkým vekovým kategóriám a sociálnym vrstvám krásu a noblesu vážnej hudby jednoduchým spôsobom. Podarilo sa im priniesť ľuďom diskusie, prednášky, divadelné predstavenia, koncerty, kinokoncert a výstavy. Festival navštívilo viac ako 20 000 ľudí.Finančné prostriedky boli použité na honoráre pre umelcov.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: Obec ZbyňovNázov podporenej aktivity: Výchova mladých hasičovV obci Zbyňov funguje organizácia Dobrovoľný hasičsky zbor, ktorá sa venuje výchove mladých hasičov, predkladateľ je jej aktívnym členom. Z finančného príspevku zakúpili vhodné technické vybavenie: kúpa nových hadíc aprúdnic sim zlepšila a zefektívnila tréningový proces. Zúčastnili sa detskej súťaže Plameň - Jesenné kolo. Súťažili s 3 družstvami: družstvo chlapcov 2x a družstvo dievčat 1x do 15 rokov, získali 1 miesto.
b) podpora a rozvoj športu 500 € Podporená organizácia: Michal KollerNázov podporenej aktivity: Plážová hádzanáPodporili skupinu mladých talentovaných mužov, ktorí sa dali dokopy, aby sa bavili plážovou hádzanou a po okamžitom úspechu na medzinárodnej scéne sú z nich dnes reprezentanti SR. Družstvo si všetky náklady hradí z vlastných zdrojov, keďže ide študentov, tak to znamená za výdatnej pomoci rodičov. Cieľom finančnej podpory bolo doplniť športovú výbavu na dôstojnú reprezentáciu nielen svojou hrou , ale aj adekvátnou športovou výbavou: lopty, šiltovky a funkčné oblečenie.Finančné prostriedky boli použité na nákup športovej výbavy.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 200 € Podporená organizácia: Domov deťomNázov podporenej aktivity: Revitalizácia areálu CDR TT - dostavba studne, časť projektu VYBUDOVANIE ŠACHTY STUDNEZdruženie realizuje veľký projekt Celkovej revitalizácie areálu Centra pre deti a rodiny Trnava (detského domova), ktorého hlavnou myšlienkou je dosiahnuť spríjemnenie prostredia - exteriéru detského domova, v ktorom sa deti denne pohybujú a využívajú ho na relaxačné a športové aktivity. Snahou je harmonické prepojenie existujúcich a využívaných prvkov nádvoria ako je detské ihrisko, športové ihrisko, detský záhradný domček s prírodnými prvkami - trávnikmi, zeleňou, stromami, živými plotmi, ťahavými prvkami, vyvýšenými záhonmi..., aby sa vnímanie tohto prostredia zo strany detí čo najviac približovalo k pocitu domova, ale aby sa aj deti učili zodpovednosti a rôznym zručnostiam v rámci starostlivosti o živé prvky ich životného prostredia.Projekt sa realizujú na etapy, finančne sme podporili práce na šachte studne, ako podprojektu celkovej revitalizácie areálu.Finančné prostriedky boli použité na prepojenie závlahového systému v šachte studne.
Spolu 305 283,76 €