Prihlásiť sa

Prihlásenie pre registrovaných

Zabudli ste heslo? Reset hesla.

Nadácia Centra pre filantropiu

Použitia podielu zaplatenej dane prijímateľa 'Nadácia Centra pre filantropiu, Bratislava'
za rok 2019

Účel použitia Výška použitia (EUR) Spôsob použitia
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 424,42 € Podporená fyzická osoba: Prof. MUDr. Rudolf H., CSc., v otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Zakúpenie inštrumentačného a ochranného materiálu Vďaka finančnej podpore bol zakúpený medicínsky a ochranný materiál pre gastroenterologickú ambulanciu, ktorá vykonáva všetky základné endoskopické ošetrenia. Špeciálne pomôcky na zastavenie krvácania, odstraňovanie polypov, sa používajú veľmi často. Finančný dar bol použitý na zakúpenie inštrumentálnych a ochranných medicínskych pomôcok.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Daniel T., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Tenisová akadémiaPríspevok bol určený na tréningovú činnosť Tamary, ktorá hrá aktívne tenis. Rozšírením tréningovej činnosti chceli dosiahnuť lepšie výsledky na turnajoch. Žiaľ pandémia koronavírusu zasiahla aj túto oblasť, kde od 15.12.2020 do 15.04.2021 sa nemohlo trénovať vôbec. Tento čas využívala hlavne na kondičnú prípravu. Z úspechov na turnajoch dosiahla 2. a 6.miesto do 10 rokov. Finančné prostriedky boli použité na úhradu služieb pre zabezpečenie tréningovej činnosť.
e) podpora vzdelávania 350 € Podporená fyzická osoba: Mária P., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: BicieFinančný príspevok bol určený pre Matúša, ktorý chcel rozvíjať svoj talent v hre na bicie nástroje. Z príspevku bol zakúpený činel a príslušenstvo. Matúš navštevuje ZUŠ a jeho snom je stať sa hudobníkom s vlastnou kapelou. Veríme, že tento projekt prispel k priblíženiu jeho sna. Finančné prostriedky boli použité na činely na bicie a rôzne príslušenstvo.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Dana V., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: This is my SenTimea je talentovaná futbalistka. Jej snom je stať sa profesionálnou hráčkou futbalu a rezprezentovať Slovensko vo futbale. Kúsok zo sna sa jej splnil a odohrala niekoľko zápasov Slovenskej reprezentácie vo futbale dievčat do 15 rokov. Je hráčkou za futbalový klub AS Trenčín. Keďže Timea bola počas obdobia čerpania príspevku dva krát vážnejšie zranená a musela absolvovať operáciu a následné rehabilitácie, časť financií bola presunutá na tento účel. Finančné prostriedky boli použité na úhradu členského vo futbalovom klube, na cestovné výdavky a na poplatok za rehabilitáciu.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Martin F., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: S cimbalom na pleciaViktória vyniká v hre na cimbal, ktorej sa venuje už 5 rokov. Príspevok bol použitý na to, aby cimbal vedela transportovať na rôzne súťaže a vystúpenia, ktorých sa zúčastňuje. Obal cimbal chráni pred poškodením, rozladením. Finančné prostriedky boli použité na nákup obalu na cimbal.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Júlia B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Nádejný cyklistaPríspevok bol určený na nový bicykel pre Mateja, ktorý sa venuje cyklistike už tretí rok. Hneď po zakúpení bicykla na ňom začal trénovať a zúčastňoval sa aj na pretekoch. Najlepšie umiestnenie dosiahol na Detskej tour Petra Sagana, kde je v priebežnom poradí na peknom 14 mieste. Finančné prostriedky boli použité na kúpu bicykla.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Oľga G., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: TanecPodpora bola pre Lauru, ktorá tancuje od malička. Naplánované súťaže ako majstrovstvá sveta, workshop, divadelná príprava neboli zrealizované z dôvodu pandémie, ale absolvovala tréningy a prípravu na majstrovstvá sveta na rok 2022. Finančné prostriedky boli použité na zaplatenie tanečných tréningov.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Slávka L., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Môj malý športovecFinančný príspevok bol poskytnutý pre Jozefa, ktorý je mladý nádejný prešovský hádzanár -brankár. Krajský zväz hádzanej Prešovského a Košického kraja v spolupráci s Tatranom Prešov pripravili turnaj v mini hádzanej, kde bolo deväť chlapčenských družstiev. Na tomto turnaji bol Jozef vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja. Podpora rodine veľmi pomohla, pretože matka mohla syna voziť na dennodenné tréningy, kúpiť mu kvalitnú obuv aj oblečenie. Vzhľadom na to, že postúpil zo skupiny B už do skupiny A, splnil cieľ, o ktorom sníval. Jeho ambíciou je dotiahnuť to až do profesionálnej sféry. Finančné prostriedky boli použité na cestovné náklady a športové vybavenie.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Martina K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: TenisFinančná podpora bola určená pre Ashley, ktorá sa od 5 rokov venuje tenisu. Financie použili na zaplatenie technických tréningov a na nákup tenisovej obuvi. Nakoľko vo februári prekonala Ashley covid, má stále zdravotné problémy, ktoré jej znemožňujú účasť na turnajoch. Preto sa tento rok zamerali hlavne na technickú a kondičnú prípravu. Finančné prostriedky boli použité na služby pre tréningy a nákup športovej obuvi.
e) podpora vzdelávania 485 € Podporená fyzická osoba: Zuzana O., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora na rozvoj brankáraPodpora bola určená pre Alexa, futbalistu, brankára. Veci zakúpené vďaka finančnému príspevku pomohli v rozvoji jeho talentu. Vďaka zakúpeným pomôckam - bránke, sensebal na šnúrke, mohol trénovať počas covidovej prestávky. Finančné prostriedky boli použité na športové oblečenie a vybavenie.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Eleonóra K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Mladý Jackie ChanFinančný príspevok bol použitý na napredovanie a zdokonaľovanie sa Petra, v karate. Žiaľ skúšky sa tento rok nekonali, ale vďaka finančnému príspevku mohol aj tento rok kurz absolvovať a takto zdokonaľovať svoju techniku a schopnosti v tejto disciplíne. Časť tréningu sa odohrala aj v exteriéri vďaka čomu mal aj pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu. Finančné prostriedky boli použité na úhradu poplatku za kurz karate a na nákup potrebného vybavenia.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Eleonóra K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Karate KidFinančný príspevok bol určený pre Šimona a rozvoj jeho talentu v karate. Poskytnuté financie boli použité na úhradu poplatku za kurz a materiálne vybavenie: kimono, topánky, mikina, tričká. Aj napriek tomu, že sa v tomto roku nekonali skúšky a tým pádom aj postup do vyššej triedy, jeho absolvovanie kurzu bolo úspešné. Pomocou kurzu sa mu zlepšila kondícia a zdokonalila sa jeho technika v karate. Finančné prostriedky boli použité na úhradu poplatku za kurz karate a na nákup potrebného vybavenia.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Pavol K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: FotografovaniePodpora bola určená Kataríne, na zakúpenie fotoaparátu Nikon D3500, aby mohla rozvíjať svoje fotografické zručnosti a vzdelávať sa. Zúčastnila sa súťaže CEWE PHOTO AWARD 2021 s fotkami zo zimného obdobia. Neskôr sa zapojila do fotografickej súťaže, na tému Zaťažené na záťaž, kde súťažila s piatimi fotkami a jedna z jej fotiek získala v ako druhá v poradí najviac hlasov z celej súťaže. MEDart 2021 a fotosúťaž “Voda a povodne” cez zmenaklimy.sk. Jej fotky sú stále dostupné na online výstave fotiek z fotosúťaže “Voda a povodne” a taktiež aj na stránke s fotosúťažou Fotosúťaže. Finančné prostriedky boli použité na nákup fotoaparátu.
e) podpora vzdelávania 490 € Podporená fyzická osoba: Lívia H., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Zostavenie modelu procesora intel 8085Podpora bola určená pre Mariána a jeho konštrukčnú činnosť počas SOČ. Podarilo sa mu navrhnúť schematicky, nakúpiť súčiastky a skonštruovať daný projekt. Samotná konštrukčná časť modelu procesora je vo funkčnom stave. Skúšobne sa ukázal model aj ľuďom na Letnom Sústredení Talentovanej Mládeže v Elektronike (LSTME). Podpora mu pomohla naučiť sa veľmi veľa znalostí o elektronike a architektúrach procesorov. Celková práca bude zhodnotená až na školskom kole SOČ. Finančné prostriedky boli použité na kúpu technického vybavenia.
e) podpora vzdelávania 400 € Podporená fyzická osoba: Eva W., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Veselá gymnastikaNatália miluje tanec a gymnastiku, ktorým sa venuje už 3 roky. Počas pandémie Covid 19, nebolo možné cvičiť stále v telocvični, deti mali online tréningy, čo obmedzilo aj jej napredovanie. Napriek obmedzenému trénovaniu robí pokroky a gymnastika je stále jej vášeň a zábava. Finančné prostriedky boli použité na služby spojené s tréningami gymnastiky.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Petra V., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora pre talentovaného hokejistu, môjho syna ŠimonaŠimon sa venuje sa v hokejovej oblasti športu od 1. ročníka základnej školy. Vyniká hlavne v hre v útoku a je 3 najlepší strelec v tíme. Keď sa situácia začala zlepšovať, chlapci odišli na kemp do Oščadnice a od 3.8 2021 sa postavili na ľad už aj v Topoľčanoch. Hrali prípravné zápasy a od septembra už na ostro extraligu, zatiaľ majú odohraté tri zápasy. Finančné prostriedky boli použité na členský poplatok, kúpu športového vybavenia.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Júlia V., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Umelkyňa - animátorkaPodpora bola určená pre Dianu, študentku ŠUP v Bratislave. Účelom bolo zakúpenie grafického tabletu a notebooku. Zakúpené pomôcky pomáhajú pri zdokonaľovaní sa v odbore animovaná tvorba, pri realizácii prác zadávaných školou a taktiež pri realizácii prác vo svojom voľnom čase. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie grafického tabletu a notebooku.
e) podpora vzdelávania 200 € Podporená fyzická osoba: Zuzana P., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Tanec ako terapiaKarolínka vyniká v pohybovej oblasti. Tancu sa venuje už viac ako 4 roky. Zúčastnila sa na letnom sústredení, kde mala možnosť rozšíriť si svoje zručnosti. Zúčastnila sa súťaže Corona Cup, ktorú škola zorganizovala pre podporu tvorby detí, aby mohli poslať domáce video vlastnej choreografie. Tiež začala navštevovať lekcie tanečného odboru tanečnej a výtvarnej školy „art SLNEČNICE“. Finančné prostriedky boli použité na úhradu školného v súkromnej ZUŠ, úhradu poplatku za letné sústredenie a na kúpu tanečného dresu.
e) podpora vzdelávania 220 € Podporená fyzická osoba: Robert M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Srdcom futbalistaLukáš je hráčom futbalového klubu FK Dubnica. Medzi jeho úspechy patrí to, že bol ocenený a skončil na 3. mieste v ankete futbalista roka v FK Dubnica a má výrazný potenciál sa naďalej zlepšovať. Podpora bola určená na nákup tréningových doplnkov, tréningového oblečenia a tréningovej obuvi. Lukáš sa vďaka svojmu nasadeniu stal univerzálnym hráčom. Z nadaného obrancu je aj výborný hráč útočník aj stredopoliar. Jeho klub FK Dubnica je v kategórii U14 momentálne na 6. mieste. Finančné prostriedky boli použité na nákup športového oblečenia, vybavenia a obuvi.
e) podpora vzdelávania 320 € Podporená fyzická osoba: Jana R., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora plavecké talentyLeonard sa venuje plávaniu v KVŠ Oceán. Plavecké aktivity boli kvôli korone zastavené takmer celý rok, podporu teda využili počas intenzívnych kurzov v lete po uvoľnení opatrení, vrátane letného plaveckého kempu. Od septembra nastúpil do posledného levelu zdokonaľovacieho kurzu, kde začal aj paddleboardovať. Finančné prostriedky boli použité na intenzívny plavecký kurz a kúpu plaveckých okuliarov.
e) podpora vzdelávania 100 € Podporená fyzická osoba: Andrea G., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Žiadosť o príspevok na študijné materiályAdam je študent bilingválneho gymnázia so záľubou v cudzích jazykoch. Materiály, na ktoré bol finančný príspevok poskytnutý sú testy, cvičenia a konverzácie pre obohatenie slovnej zásoby, pokrývajú úroveň od B1 do C1 v angličtine, ktorá je cieľovou k maturite. Kniha z francúzštiny s pracovným zošitom a CD nadväzuje na doteraz získané vedomosti a je určená k posunu na úroveň A2. Finančné prostriedky boli použité na nákup učebníc, pracovných zošitov a náučných CD/DVD materiálov.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Ľubomír Š., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: HIP-HOP talentPodpora bola určená pre Leu, za účelom podpory jej talentu v tanečnom štýle hip-hop. Jej plány boli prerušené pandemickou situáciu Covid - 19. Účasť na súťažiach nebola možná, ako na území Slovenska, tak aj v Čechách a v celej Európe, kde sa mala zúčastniť. Napriek tomu sa jej podarilo zúčastniť battlov, workshopov a vystúpení, natáčaní videoklipov, ktoré prispeli k sebarealizácii. Finančné prostriedky boli použité na školné v tanečnom klube a na nákup kostýmov.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Ľubomír Š., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: HIP-HOP talentPodpora bola určená pre Sáru, ktorá je hip-hopový talentom. V rámci rozvoja sa mala Sára zúčastniť rôznych tanečných aktivít, tieto plány však boli prerušené pandemickou situáciu Covid - 19. V budúcnosti sa Sára bude aj naďalej venovať tancu, zúčastňovať sa súťaží, workshopov, battlov, prezentovať svoj talent na podujatiach, zviditeľňovať na tanečnej scéne. Finančné prostriedky boli použité na školné v tanečnom klube a na nákup kostýmov.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Jana V., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Kto chce, hľadá cestu...Finančný príspevok bol určený pre Adama, ktorý hráva futbal. Vďaka finančnej podpore mohol Adam absolvovať futbalový kemp, ktorý mu výrazne pomohol po technickej stránke, ale aj po psychickej - učil sa samostatnosti. Finančné prostriedky boli použité na futbalový kemp, športové oblečenie a obuv a na cestovné náklady.
e) podpora vzdelávania 200 € Podporená fyzická osoba: Dušan M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Mladá plavkyňaSimona sa venuje plávaniu v plaveckom klube v Pezinku. Ako 6 ročná sa zúčastnila prvých pretekov pod záštitou bratislavského kraja pod názvom Plavecké nádeje. Vyplávala si prvé medaily a to ju ešte viac povzbudilo a motivovalo v ďalšom tréningu. Na ďalších súťažiach u nás aj v zahraničí získala ďalšie medaily. Na akvatlone v Zadare dosiahla prvé miesto. Momentálne trénuje s triatlonovým klubom Tiathlon mood, o.z. Finančné prostriedky boli použité na úhradu letného sústredenia v areáli X-Bionic Sphere v Šamoríne.
e) podpora vzdelávania 450 € Podporená fyzická osoba: Tatiana B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Plním si svoj sen stať sa brankáromAdrián je aktívnym hráčom klubu OŠK Dolná Krupá v tíme U15 na pozícii brankár. So svojim tímom vyhrali prvé miesto, a v sezóne 2020/21 sú na druhom mieste. Nakoľko kvôli Corona vírusu boli pozastavené všetky súťaže, mohli trénovať len v malých skupinkách a neskôr mohli odohrávať aspoň priateľské zápasy. Finančné prostriedky boli použité na brankárske športové vybavenie, oblečenie, kopačky, lopty a pomôcky na regeneráciu.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Renata Ž., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora talentuPodpora bola určená pre Adelu, ktorá sa venuje atletike - skoku o žrdi. Pre rozvoj jej talentu boli z finančného príspevku zakúpené rôzne pomôcky: hrazda, gymnastické kruhy, ako aj športové oblečenie - bežecké tretry a bežecká bunda. Adelka sa zúčastnila: MSK hala Bratislava - juniorky, kde obsadila 2. miesto, MSK hala Bratislava - ženy, kde obsadila 3. miesto, MSK Trnava juniorky - 3. miesto a Majsterky SK atletická liga žien. Podarilo sa jej vytvoriť si nový osobný rekord 280 cm, Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového náčinia a športového oblečenia.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Milan Š., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Florbal StarŠimon sa aktívne venuje florbalu. Pôsobí v športovom klube ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom. Absolvoval campy, tábor na rozvoj florbalových zručností. Tiež potreboval nové tenisky, halovky a florbalové vybavenie. Výsledkom jeho snaženia bola účasť na záverečných turnajoch o pohár prezidenta SZFB v kategóriách staršej prípravky a mladších žiakov, pričom v oboch skončili na 3. mieste. V kategórii staršej prípravy získal cenu o najlepšieho útočníka. Finančné prostriedky boli použité na poklatok za florbalový camp a poplatok na florbalový tábor a športové vybavenie, oblečenie.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Miriam B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Samkov senPodpora bola určená pre Samka, nádejného futbalistu. V júli 2021 Samko absolvoval letný kemp, kde trénovali kvalitní trénerom modernými metódami. V auguste absolvoval pohybovú školu Jungle gym, kde mali rôzne cvičenia, pohybové aktivity, určené na svalstvo a rozvoj. Finančné prostriedky boli použité na letný camp, pohybovú školu, poplatky klubu a na športové potreby.
e) podpora vzdelávania 100 € Podporená fyzická osoba: Marcela P., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: PolyhistorPodpora bola určená pre Dominika, ktorý skončil 3. na matematickej olympiáde v kategórii A v Nitrianskom kraji a bol úspešný v kategórií B. Zároveň mal výborné akademické hodnotenie a dištančné vyučovanie zvládol veľmi dobre. Dominikovi za finančné prostriedky boli zakúpená odborná literatúra v anglickom jazyku. Literatúra mu pomohla v rozvoji kritického myslenia a v rozvoji jeho záujmu o humanitárne vedy.
e) podpora vzdelávania 200 € Podporená fyzická osoba: Adrián F., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Futbalový senPodpora bola určená pre Petra, ktorý je futbalovým hráčom za starší dorast mesta Zvolen. Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sa nepodarilo zrealizovať všetky naplánované aktivity. Ale aj napriek tomu futbal hrať neprestal aj s ligovými zápasmi a ligou majstrov Slovenska, na ktorých sa aktívne podieľal. Finančné prostriedky boli použité na ročný poplatok pre futbalový klub.
e) podpora vzdelávania 200,8 € Podporená fyzická osoba: Kristína Z., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Futbal je radosťPodpora bola určená pre Jakuba, na účely nákupu športového oblečenia, obuvi a tréningových pomôcok, na účasť na futbalovom kempe a náklady spojené s cestovaním. Počas poslednej futbalovej sezóny bol viackrát pozvaný Stredoslovenským futbalovým zväzom na výberové zrazy, v tabuľke strelcov sa umiestnil na druhom mieste Jakub je žiakom 9. ročníka na základnej škole, jeho plánom je dostať sa na jednu zo športových škôl, na ktoré sa hlási. Finančné prostriedky boli použité na nákup športového oblečenia a obuvi.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Lenka K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Nádejný šprintérPodpora bola určená pre Mateja, ktorý je nádejným šprintérom, venuje sa atletike. Finančný príspevok bol použitý na zaplatenie atletických tréningov pod dohľadom profesionálneho trénera. Vzhľadom na pandémiu bola väčšina súťaží počas roka zrušená a atletické súťaže sa konali až v lete. Matej sa zúčastnil týchto súťaží: 29.05.2021 Trackathlon, kde získal celkovo 6. miesto, 28.06.2021 Čokoládová tretra, disciplína: beh na 300 metrov, kde získal 1. miesto vo svojom rozbehu. 04.09.2021 ČSOB Bratislava marathon - detské behy v disciplíne: beh na 600 metrov získal 6.miesto. Finančné prostriedky boli použité na členský príspevok športovému oddielu Slávia STU.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Katarína J., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Tanec je môj životNelka sa venuje tancu, najviac ju oslovili latinsko-americké tance, ktorým sa venuje 4 roky. Vďaka svojmu talentu bola vybraná do TV show Tvoja tvár znie povedome ako tanečníčka a tiež si zatancovala s Mirom Jarošom na Halloweenskej akcii. Finančné prostriedky boli použité na úhradu členského poplatku v tanečnej škole.
e) podpora vzdelávania 183,15 € Podporená fyzická osoba: Kristína Z., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Futbal - súčasť môjho životaPodpora bola určená pre Lukáša na nákup športového oblečenia a obuvi, nákup tréningových potrieb, účasť na futbalovom kempe a na úhradu časti cestovného. V priebehu roka bol viackrát nominovaný Stredoslovenským futbalovým zväzom na výberové zrazy a taktiež sa stal víťazom tabuľky strelcov vo svojej kategórii. Finančné prostriedky boli použité na nákup viacerých kvalitných kopačiek a iného tréningového oblečenia a pomôcok.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Monika H., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: WakeboardingEmma sa venuje vodným športom, konkrétne wakeboardingu a kiteboardingu. Od roku 2016 je členkou bratislavského wakeboardingového klubu Bratislava wake club - BWC. Od decembra 2020 do apríla 2021 prebiehala zimná príprava zameraná na kondično-gymnastické aktivity. Napriek nepriaznivej pandemickej situácii sa podarilo na Slovensku usporiadať aspoň dve súťažné podujatia a to medzinárodnú súťaž „Mini Golden Trophy“ , kde si vybojovala bronzovú medailu a Majstrovstvá Slovenskej republiky vo Wakeboarde a Wakeskate, kde Emma štartovala prvýkrát v kategórii Junior Ladies – do 18 rokov a skončila na treťom mieste. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového vybavenia - board a viazanie.
e) podpora vzdelávania 380 € Podporená fyzická osoba: Rastislav B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: KREMIENOKProjekt bol zameraný na financovanie nákladov spojených s tréningami Kremienka – detského folklórneho súboru, ktorý Nelka navštevuje. Minulý rok bol kvôli korone náročný a dosť odlišný od predchádzajúcich. Deti sa nahrávali a spätne posielali svoje tanečné pokusy trénerom, od ktorých dostávali spätnú väzbu. Tréningy boli často obohatené o hostí z inej oblasti tanca – ako napr. hip-hop, alebo bola hodina zameraná na kondičný tréning. Deti sa postupne pripravovali na živé vystúpenia. Finančné prostriedky boli použité na poplatky folklórnemu súboru, nákup kroja a oblečenia na tancovanie.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Martin M., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Budúca futbalová hviezdaViktor sa venuje futbalu v ŠKF Sereď. Podpora bola určená na tréningový proces, športovú výbavu, zdravotnú starostlivosť. Viktor vďaka podpore mohol absolvovať tréningový proces 2x do týždňa, zúčastniť sa futbalových turnajov a každý víkend hrávať futbalovú súťaž mládeže U9. Absolvoval futbalové turnaje, ktoré sa konali v Stankovanoch (20.6.2021), v Novom Meste nad Váhom (26.6.2021). Počas leta 12.7. - 16.7.2021 absolvoval týždenný futbalový kemp v Seredi. Mládežnícku futbalovú súťaž 2. liga U9 začal hrať tento rok a aktuálne sa nachádzajú na šiestom mieste v tabuľke z 11 mužstiev. Finančné prostriedky boli použité členský poplatok športovému klubu, na poplatok za letný camp, na kúpu športového vybavenia, kúpu športovej obuvi.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Katarína J., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Futbalový senFilip sa venuje futbalu už tretí rok, po intenzívnom trénovaní sa dostal na súpisku hráčov, ktorí reprezentujú obec vo svojej kategórii. Kvôli výrazným covidovým obmedzeniam boli na dlhú dobu pozastavené športové aktivity. Finančné prostriedky boli použité na členské poplatky športovému klubu, poplatok na futbalový camp.
e) podpora vzdelávania 150 € Podporená fyzická osoba: Adrián F., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Nájdená fit neskaFinančný príspevok bol určený pre Timeu, ktorá sa venovala fitness gymnastike od ktorej prešla k hip hop tancu, v ktorom postupuje úspešne od začiatku v kategóriách stále vyššie. Chcela by sa aj naďalej posúvať a zúčastňovať sa súťaži, vystúpení. Finančné prostriedky boli použité na poplatok za tréningy a športového oblečenia.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Petra L., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Tanec v srdci III.Ela sa už štvrtý rok venuje tancu v tanečnej skupine Bambula v Trenčíne. V auguste 2021 sa dievčatá zúčastnili súťaže Taneční skupina roku, kde získali bronzové umiestnenie. V júni 2021 si odniesli zo súťaže Showtime Dance strieborné umiestnenie, rovnako striebro získali aj na Live Stream súťaži Showtime Dance. Ela sa v tejto tanečnej sezóne prvý krát odhodlala na sólo choreografiu, s ktorou na oboch spomínaných súťažiach získala tretie miesto. Finančné prostriedky boli použité na úhradu tanečných tréningov, tanečného kostýmu, tanečného oblečenia a letného tanečného kempu.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Erika K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: HádzanáLucia sa venuje hádzanej, chcela sa zlepšiť v technike streľby a prihrávok a zvýšenie kondície. Lucia utrpela úraz na reprezentačnom zraze junioriek, ktorý si vyžadoval dve operácie. Následne mala individuálny tréningový plán, a v rámci reprezentačných zrazov sa pripravovala na ME v Slovinsku, kde mala reprezentovať našu krajinu v kategórii junioriek. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového oblečenia a kúpu športového vybavenia.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Ganna B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Budúca golfistkaUliana sa venuje golfu, v ktorom sa chce zdokonaľovať a zúčastňovať turnajov v svojej vekovej kategórii. Vďaka finančnej podpore sa mohla zaregistrovať v golfovom klube Wellten, uhradiť členské poplatky a zúčastniť sa na niekoľkých golfových turnajov. Za posledný rok pokročila v svojich výsledkoch a zlepšila svoje HCP vďaka individuálnym tréningom. Finančné prostriedky boli použité na členské poplatky športovému klubu a štartovné na turnaji.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Ganna B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Sen kucháraKyrylo rád varí, dokáže pripraviť menu na niekoľko chodov, pečie vynikajúce koláče, pracoval ako pomocný kuchár v reštaurácii pri 4* hoteli. Zároveň má talent na jazyky. Práve na zdokonalenie v jazykovej oblasti bol použitý finančný príspevok - konkrétne na zlepšenie znalosti angličtiny a absolvovanie medzinárodnej skúšky IELTS a zároveň na zlepšenie znalosti nemčiny. Mal naplánovanú tiež účasť na kulinárnej súťaži v Londýne, ktorá bola žiaľ z dôvodu pandémie zrušená. Zlepšiť si jazyky sa Kyrylovi podarilo aj napriek výučbe online. Úspešne absolvoval skúšku IELTS v prezenčnej forme. Finančné prostriedky boli použité na prípravný kurz angličtiny IELTS a následnú skúšku a na kurz nemčiny.
e) podpora vzdelávania 300,42 € Podporená fyzická osoba: Iveta G., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Spievam, hrám, tancujem...Dominika navštevuje ZUŠ - hodiny spevu a hru na husliach. Finančné prostriedky boli použité na školné v ZUŠ, školné vo folklórnom súbore, na folklórne čižmy a tanečnú obuv a na zahraničné turné s folklórnym súborom. Pre celosvetovú pandémiu covid 19 sa Dominika nemohla zúčastniť zo súborom na celosvetovom festivale. Počas roka sa zúčastnila celoslovenskej speváckej súťaže "Pinksong 2021" vo Zvolene, kde získala bronzové pásmo spomedzi 200 spevákov modernej populárnej piesne. S folklórnym súborom vystupovala na veľkom vystúpení Dni mesta Brezna 2021. V septembri 2021 vystúpila so spevom na oslavách dňa ústavy v Brezne. Finančné prostriedky boli použité na úhradu školného v ZUŠ, na nákup folklórnej obuvi a kúpu huslí.
e) podpora vzdelávania 400 € Podporená fyzická osoba: Júlia B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Králičí hopNina sa už viac ako 4 roky venuje trénovaniu králikov - králičí hop. Zúčastňuje sa na súťažiach po celom Slovensku. Finančný príspevok bol použitý na kúpu prekážok, ktoré objednali z Čiech, kúpili dva králiky. Nina poctivo trénuje všetky králiky a prekážky naplno využíva ona a aj jej kamarátky na tréningoch a aj súťažiach.
e) podpora vzdelávania 300 € Podporená fyzická osoba: Jozef K., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Svet očami Simonky II.Simona sa venuje výtvarnému umeniu. Financie použila aj na materiálne zabezpečenie, trénovanie doma s umeleckými prostriedkami a zapojenie sa do rôznych súťaží.Navštevuje Súkromnú základnú umeleckú školu, zapojila sa do súťaží a získala ocenenia: diplom za zlaté pásmo vo výtvarnej súťaži "Snehová kráľovná" a diplom vo výtvarnej súťaži Omaľovánky s Vierkou, vo výtvarnej súťaži "Vytvor dielo podľa YouTube videa", získala diplom za reprezentáciu školy v on-line českej výtvarnej súťaži 2021 "Čímtačára", kde získala diplom a pamätný list za prvé miesto v kategórii cena verejnosti. Finančné prostriedky boli použité na školné v ZUŠ a na výtvarné/umelecké pomôcky.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Alena B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Dobrý plavecMaroš sa venuje plávaniu. Od plávania v ,,kondičnej“ skupine dostal až do výkonnostnej skupiny, trénuje v skupine detí ročníku 2009, 2010 a 2011, má tréning 4-krát do týždňa. Vyskúšal si už účasť na pretekoch na národnej úrovni. Na pretekoch v Bratislave Corcavid test 2- 1. kolo sa umiestnil na 12. mieste v disciplíne 200m prsia. Na menších, klubových pretekoch Šamorínska vlnka sa umiestnil 3 krát na 4. mieste. Finančné prostriedky boli použité na členské poplatky športovému klubu, štartovné a na plavecké pomôcky.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Alena B., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Lámať svoje osobné rekordyDominika sa venuje plávaniu , finančné prostriedky boli použité na financovanie plaveckých tréningov, štartovné na preteky a plavecké pomôcky. Dominika sa na národných pretekoch Corcavid test 2-1. kolo v disciplíne 200m znak sa umiestnila na 5. mieste. Na medzinárodných pretekoch Štúrovské stovky v disciplíne 100m znak na 11. mieste.
e) podpora vzdelávania 500 € Podporená fyzická osoba: Radoslav J., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Európa voláMagdaléna sa venuje olympijskej lukostreľbe, kde Slovensko malo aj v tomto roku zastúpenie na olympiáde v Tokiu. Magdaléna sa aj napriek redukcii súťaží zúčastnila štyroch súťaží: Kežmarok - prvé kolo Slovenského pohára, 6. miesto, Liptovský Mikuláš - druhé kolo Slovenského pohára, 7. miesto, Jasenská dolina - podtatranská liga, 10. miesto, MS Slovenska v Žiline, 11.miesto. Finančné prostriedky boli použité na kúpu športového vybavenia a členské poplatky klubu.
e) podpora vzdelávania 230 € Podporená fyzická osoba: Erika S., v Zamestnaneckom grantovom programe, NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora talentu Pole dancePodpora bola určená pre Viktóriu na zakúpenie tyče na Pole dance, aby mohla trénovať a napredovať. Podarilo sa zakúpiť kvalitnú tyč, inštalovať ju v prostredí domova a tým docieliť intenzívnejšie zdokonaľovanie sa a napredovanie. Finančné prostriedky boli použité na tyč na pole dance a športové oblečenie na pole dance.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 99 211,5 € Podporená organizácia: Slovenský Červený kríž, ústredný sekretariát, v otvorenom grantovom programe NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora terénnych sociálnych služieb SČKVďaka finančnej podpore Slovensky? Červený? kríž? zakúpil 5 vozidiel pre terénne sociálne služby. Tri auta? boli s?pecia?lne upravene? na prevoz ľudí? na vozíčku. Auta? využívajú? užeňme? spolky SC?K Banská? Štiavnica, Komárno, Kos?ice-mesto, Prešov a Trenčín. V týchto regiónoch auta? rozšírili nielen poskytovanie prepravnej služby, no umožnili rozšíriť? a skvalitniť? aj d?als?ie terénne sociálne služby SC?K. Prepravná? služba SC?K sa rozbehla v d?als?i?ch regiónoch, no vozidla? pracovníkom SC?K uľahčili aj starostlivosť? o klientov v zariadeniach sociálnych služieb SC?K - využívane? sú? aj na prevoz klientov na vyšetrenia, výlety a rôzne podujatia. Vďaka novým autám Slovensky? Červený? kríž? zvýšil počet rozva?z?any?ch teplých obedov pre seniorov, osamelo z?iju?cich ľudí? a d?als?ie odkázane? osoby, uľahčil distribúciu potravinových balíkov a materiálnej pomoci pre ľudí?, ktorí? žijú? izolovane. Finančné prostriedky boli použité na kúpu 5 automobilov.
e) podpora vzdelávania 4 550 € Podporená organizácia: Slovenská nadácia pre UNICEFNázov podporenej aktivity: MY SME UNICEFV rámci podporeného projektu bolo pripravených 5 vzdelávacích videí, na témy: Inovácie v pomoci, Chcem pomáhať a šport v pomoc, Detskí vojaci, Vzdelávanie v čase krízy, Stop násiliu. 5430 žiakov si rozšírilo svoje vedomosti cez špeciálne vyučovacie hodiny v rámci programu Škola priateľská k deťom, do ktorej sa zaregistrovalo spolu 234 škôl (materské, základné a stredné). 40 Junior Ambasádorov sa zúčastnilo 14 online stretnutí pre Junior Ambasádorov. Výstupy z aktivít uľahčia vzdelávanie v oblasti globálneho a rozvojového vzdelávania pre pedagógov a na ich obsahu a tvorbe sa podieľali aj mladí ľudia. Pripravené vzdelávacie materiály budú využívané na vzdelávanie na školách nielen do konca tohto školského roka, ale aj v ďalších školských rokoch po dobu ich aktuálnosti a to nielen na školách, zapojených do programu Škola priateľská k deťom, ale aj v rámci prípravy ďalších dobrovoľníkov, či prezentáciách pre zamestnancov rôznych firiem, workshopov a diskusií pre širokú verejnosť. Finančné prostriedky boli použité na mzdové náklady koordinátora, vybavenie pre videoprodukciu, cestovné náklady a mzdové náklady na video a audiu produkciu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 3 000 € Podporená organizácia: ENTstudio, v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Nechirurgická liečba porúch prehĺtaniaCieľom podporeného projektu bolo vytvoriť databázu informácií/videí v slovenskom jazyku, ktoré slúžia ako výučbový materiál pre špecialistov, ktorí sa zapodievajú diagnostikou a liečbou porúch prehĺtania. Podarilo sa im získať technológiu, pomocou ktorej boli vytvorené jedinečné videá, ktoré boli po úprave dané k dispozícii odbornej verejnosti. Projekt bude pokračovať a databázu bude možné rozširovať a tak prispievať k rozširovaniu potrebných informácií. Finančný dar bol použitý na zakúpenie technológie na nahrávanie endoskopických obrazov a webové služby.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 500 € Podporená organizácia: Únia pre zdravšie srdce, v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: I love my gaučCieľom podporeného projektu bolo poukázať na skrytý problém hypertenzie, o ktorom ľudia väčšinou nevedia - hypertenzia je riziková pre všetky ďalšie kardiovaskulárne ochorenia. Vďaka projektu sa realizovala masívna edukačná kampaň, cielená na celé Slovensko, do ktorej bolo zapojených viac ako 15 odborníkov - lekárov a väčšina nediagnostikovaných hypertonikov sa začala zaujímať, v akom stave majú svoj tlak krvi - aj na základe spomenutých čísel v online priestore. V konečnom dôsledku sa podarilo zasiahnuť 2 750 000 ľudí, žijúcich na Slovensku, ktorí sa o téme HYPERTENZIE dozvedeli či už v online, printových médiách, televízii alebo rozhlase. V čase pandémie trávia ľudia oveľa viac času v online priestore a na sociálnych sieťach. Finančné prostriedky boli použité na podporu kampane v online priestore.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 1 500 € Podporená organizácia: Asociácia pre európske umenia, v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: 25. organový festival Kremnický hradný organProjekt, ktorý vznikol pred 25 rokmi mal za cieľ vytvoriť festival s medzinárodným dosahom. Festivalové podujatia sa konali v Kostole sv. Kataríny v Kremnici, festival niesol motto „Príbehy veľkých organistov“, ktoré ilustrovalo 25-ročné jestvovanie festivalu, osobnosti organového umenia zo všetkých svetadielov a diela, ktoré znamenajú základné a najvýznamnejšie hodnoty organovej interpretácie a literatúry. Kostol sv. Kataríny sa stal centrom organového umenia na Slovensku, dokladom toho boli umelci svetovej úrovne a diela, ktoré prináležia len najskúsenejším virtuózom. Festival Kremnický hradný organ 2021 sa uskutočnil v 25. roku svojho trvania, a preto mohol sumarizovať a predstaviť mimoriadne významných organistov, Prof. Lászlóa Deáka z Budapešti a Mag. Christiana Grossa z Lipska. Finančné prostriedky boli použité na ubytovanie hostí a organizačné zabezpečenie.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 000 € Podporená fyzická osoba: Miloslav V., v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Zabezpečenie liečby pre Juliánu v bdelej kómeCieľom finančnej podpory bolo zabezpečenie intenzívnej rehabilitačnej liečby v Polskie centrum fukcionalnej rehabilitácii Krakow v termíne od 12.09.2021 - 09.10.2021 pre Juliánu v bdelej kóme. Rehabilitačný pobyt na obnovu a zlepšenie zdravia pacientky Juliány v uvedenom centre spočíval vo vykonaní ošetrení a konzultácií v oblasti terapeutickej rehabilitácie, logopédie a psychológie a v poskytovaní lekárskych konzultácií v súlade s individuálnym rehabilitačným plánom. Finančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt v Krakowe.
g) ochrana a tvorba životného prostredia 2 000 € Podporená organizácia: Obec Rudno nad Hronom, v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Grant po povodniCieľom podporeného projektu bola pomoc obyvateľom Obce Rudno nad Hronom zmierniť následky po povodni, ktorá zasiahla obec 17.5.2021. Boli zakúpené dezinfekčné prostriedky, ktoré distribuovali do domácností postihnutých povodňou. Tým bola obyvateľom obce poskytnutá pomoc pri odstraňovaní následkov povodne, pretože väčšine postihnutých domácností sa voda z prívalovej vlny dostala do domácností a zničila vnútorné zariadenie. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie lomového kameňa, ktorý bol použitý na zásyp zničeného úseku miestnej komunikácie. Tým sa dosiahol lepší prejazd áut po danom úseku a spokojnosť obyvateľov. Finančné prostriedky boli použité na zakúpenie lomového kameňa a dezinfekčné prostriedky.
e) podpora vzdelávania 2 000 € Podporená organizácia: Slovenský zväz chovateľov a majiteľov anglického plnokrvníka, v Otvorenom grantovom programe SiemensNázov podporenej aktivity: Anglický plnokrvník a deti z detského domovaCieľom podporeného projektu zväzu bolo oboznámiť deti z marginalizovaných skupín o tom, čo je to anglický plnokrvník, dostihový šport, jeho zákulisie. Dať im pomocnú ruku k zblíženiu sa s týmto zvieraťom. Ukázať im ako môžu tráviť voľný čas, športovať, starať sa, naučiť ich zodpovednosti. Najväčším úspechom bolo to, že u niektoré deti chcú pokračovať v tréningoch jazdy naďalej. Finančné prostriedky boli použité na občerstvenie, zabezpečenie jázd pre deti z marginalizovaných skupín a na služby odborného asistenta.
e) podpora vzdelávania 25,45 € Podporená fyzická osoba: Tomáš S.Názov podporenej aktivity: SYGA 2021Študent Tomáš S. získal motivačné štipendium na základe víťazstva v súťaži Siemens Young Generation Award 2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 12 600 € Podporená organizácia: Skutočne zdravá škola o.z., v Otvorenom grantovom programe NF KauflandNázov podporenej aktivity: Skutočne zdravá škola do slovenských škôlVýstupom zrealizovaného projektu Skutočne zdravá škola je 59 zapojených škôl do certifikačného procesu SZŠ programu, z toho 4 bronzové Skutočne zdravé školy s certifikátom. Ďalším výstupom je vytvorenie metodologických materiálov v rozsahu cca 200 normostrán voľne dostupných verejnosti a školám na www.skutocnezdravaskola.sk (v počte rozsiahlych 12 metodických materiálov a pracovných listov na tému výživa, zdravý životný štýl, školské stravovanie, potravinová gramotnosť, školské potravinové trhy, návštevy fariem, školská úžitková záhrada). Vďaka finančnej podpore sa im podarilo vyškoliť 8 regionálnych koordinátorov. Zrealizovať sa prieskum na vzorke cca 1369 detí, pri zbere dát realizátori aktívne spolupracovali so 63 pedagogickými a nepedagogickými pracovníkmi. Výstup prieskumu vyšiel v podobe výskumnej správy v rozsahu 43 slidov a 34 stranovej prezentácie/záverečnej správy. Vznikla brožúrka o vzťahu detí k zdravému životnému štýlu v nadväznosti na program SZŠ, ktorá bola distribuovaná elektronicky všetkým koordinátorom zberu dát po celom Slovensku (63), školám zapojeným do programu SZŠ. Zrealizoval sa 1 webinár k výstupom prieskumu, na ktorý sa registrovalo 113 ľudí a na YouTube kanáli Skutočne zdravej školy má zo záznamu 76 videní. Víziou do budúcna je zapájať do programu ďalšie školy, vytvoriť fungujúcu a stabilnú komunitu regionálnych koordinátorov, učiteľov, rodičov a zástupcov orgánov štátnej správy, ktorí budú zabezpečovať neustále zdieľanie inovácií v oblasti školského stravovania a motivovať ďalšie školy vstúpiť do programu. Finančné prostriedky boli použité na odmeny: za autorské a metodické služby, za výskumnícke služby, odmenu za projektovú koordináciu, odmenu za grafické práce, odmenu pre regionálnych koordinátorov, odmenu za korektúry, ďalej poplatky za marketing a sociálne médiá, na tlač, poplatok za platformu Zoom.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 75 772,59 € Podporená organizácia: Slovenský Červený kríž, Ústredný sekretariát, v Otvorenom grantovom programe NF KauflandNázov podporenej aktivity: Podpora terénnych sociálnych služieb SČKVďaka novým vozidlám SC?K opäť? mohol rozšíriť? a skvalitniť? svoje terénne služby vo viacerých regiónoch a byt tak bližšie k ľudom, ktorí? potrebujú? nejaký? druh pomoci - c?i je to preprava, zabezpečenie materiálnej pomoci, zdravotných pomôcok, doručenie teplej stravy. Päť? nových áut od prevzatia do užívania v rámci územných spolkov SC?K: Rimavská? Sobota, Spišská? Nova? Ves, Svidník, Topoľčany a Vranov nad Topľou, do konca septembra najazdilo v rámci svojich terénnych sociálnych služieb takmer 41-tisi?c kilometrov. V súvislosti s konfliktom na Ukrajine vďaka týmto autám mohli realizátori pomáhať? aj pri preprave ľudí?, ktorí? prišli z Ukrajiny a v rámci Slovenska potrebovali pomôcť? s prepravou (najmä? ľudí? so zdravotným postihnutím). Finančné prostriedky boli použité na kúpu piatich špeciálne upravených automobilov. Vďaka novým autám bol Slovenský Červený kríž opäť bližšie k tým najzraniteľnejším ľuďom - seniorom, osamelo žijúcim ľuďom a v roku 2022 podal pomocnú ruku aj ľuďom, ktorí v dôsledku ozbrojeného konfliktu na Ukrajine našli útočisko na Slovensku.
e) podpora vzdelávania 2 000 € Podporená organizácia: Nadácia Rozum a Cit, v Otvorenom grantovom programe NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Vzdelávanie detí zo znevýhodneného prostrediaNadácia Rozum a Cit zakúpila notebooky, vďaka ktorým mali jednoduchší prístup k on-line vzdelávaniu žiaci a žiačky v šiestich rodinách. Zo skúseností rodín, s ktorými v súčasnosti nadácia aktívne spolupracuje vieme, že mať dobré technické vybavenie, je v tejto dobe nevyhnutnosť. Notebooky im veľmi pomohli. Po formálnom ukončení projektu notebooky využívajú napríklad na dobehnutie zameškaného učiva prostredníctvom pravidelného doučovania, prípadne na dištančné vzdelávanie, ak sa trieda ocitne v karanténe. Finančné prostriedky boli použité na nákup notebookov.
c) poskytovanie sociálnej pomoci 1 200 € Podporená organizácia: Svetielko nádeje, o.z., v Otvorenom grantovom programe NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Píšem, píšeš, píšemeCieľom podporeného projektu bolo zabezpečiť zamestnancom, dobrovoľníkom, zdravotníckemu personálu a aj rodičom s deťmi na oddelení dostatok kancelárskeho materiálu, najmä pier potrebných k práci, ale aj k zaznamenávaniu si dôležitých informácií, či písaniu denníkov rodičmi a deťmi. V spolupráci s liečebnou pedagogičkou, ktorá sa venuje deťom na oddelení, ale aj v detskom mobilnom hospici, sa darí privádzať deti na iné myšlienky podľa ich potrieb. Cieľom bolo deti zaujať, podporiť prežívanie a spracovať zážitky. Juliana je súčasťou tímu Svetielka nádeje ako liečebná pedagogička už 6 rokov. Finančné prostriedky boli použité na nákup pier, kancelárskeho a tvorivého materiálu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 1 200 € Podporená organizácia: Svetielko pomoci n.o., v Otvorenom grantovom programe NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Ochrana zdravia pred covidom19Cieľom podporeného projektu bola ochrana zdravia detí s onkologickou diagnózou, ktoré si prechádzajú ťažkou a náročnou liečbou. Súčasťou celého procesu liečby je jeden z rodičov dieťaťa. Takisto ochrana detí pri poskytovaní domácej hospicovej starostlivosti. Finančné prostriedky boli použité na ochranné masky, kyslíkový koncentrátor a zvlhčovač vzduchu.
b) podpora a rozvoj športu 2 000 € Podporená fyzická osoba: Jaroslav Š., v Otvorenom grantovom programe NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Financovanie účasti golfových súťažiachFinančne sme podporili Jaroslav S?. v rámci jeho amatérskej športovej kariéry golfistu. Finančná? podpora mu umožnila rozvíjať? svoj talent, preukazovať? ho svojimi s?portovy?m nasadením a výkonom a v neposlednom rade vytvárať? pozitívny obraz a vzorne reprezentovať? Slovensku? republiku. Vďaka uvedenej finančnej podpore sa tak mohol zúčastňovať golfových podujatí. Finančné prostriedky boli použité na štartovné poplatky na súťaže, poplatok za letenku a na úhradu ubytovania v hoteli.
d) zachovanie kultúrnych hodnôt 300 € Podporená organizácia: Občianske združenie Milan Štefánik pri ústavoch pre mentálne postihnutých, v Otvorenom grantovom programe NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Osmidiv 2021Dlho očakávaný deň pre mentálne a zdravotne postihnuté deti sa uskutočnil v nedeľu 22. augusta 2021 na amfiteátri v Banskej Štiavnici. Išlo v poradí už 12. ročník benefičného podujatia Osmidiv, ktoré zorganizovalo Občianske združenie Milan Štefánik pri ústavoch pre mentálne postihnutých. Hlavnou myšlienkou celej akcie bola integrácia znevýhodnených ľudí do spoločnosti i odstránenie bariér medzi handicapovanými a zdravými. Darovali hudobný zážitok mentálne postihnutým deťom, ktoré sa počas roka nemôžu bežne zúčastniť takéhoto kultúrneho podujatia. Finančné prostriedky boli použité na cestovné náklady.
i) organizovanie a sprostredkovanie dobrovoľníckej činnosti 2 122,62 € Podporená organizácia: PRO VIDA, v Otvorenom grantovom programe NF SlovanetNázov podporenej aktivity: Program BUDDYCieľom podporeného projektu bolo zabezpečiť? supervi?zne stretnutia koordinátorov dobrovoľníkov v programe BUDDY s odbornou garantkou programu zamerane? na: mapovanie aktuálneho stavu zapojených dvojíc dobrovoľník- diéta, odborná? pomoc a poradenstvo pri riešení? aktuálnych problémov dvojíc, stanovovanie stratégie, individuálne sledovanie navrhnutých krokov a ich vyhodnocovanie v kontexte budovania vzťahu, rozvoja jednotlivých dvojíc a vedenia deti k samostatnosti po odchode z centra. Vďaka finančnej podpore sa podarilo zabezpečiť? pravidelne? týždenne? supervi?zne stretnutia pre 5 koordinátorov starajúcich sa o 100 dvojíc (dobrovol?ni?k-diet?a). Napriek na?roc?ny?m pandemicky?m podmienkam sa podarilo udržať? všetky vzťahy dvojíc aktívne a rozšíriť know-how organizácie pri sprevádzaní dvojíc. Finančné prostriedky boli použité na odmenu za poradenské služby pre odborného garanta po dobu 5 mesiacov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Dominika D., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF Slovanet Finančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Sofiu, v Centre Libreta v Košiciach.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Iveta K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Martina, v Centre R1 - centrum intenzívnej terapie v Banskej Bystrici.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jaroslava Ď., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Emmku, v Centre Svetielko Trenčín, v termíne 11.- 18.06.2021 .
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Janka Ž., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Damiána, v Centre zdravia POSSIBILITAS v Piešťanoch, v termíne 18.-28.5.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Katarína M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Martina, v Centre zdravia POSSIBILITAS v Piešťanoch, program Therasuit, v termíne od 6. - 16.4.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Lucia K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na dvojtýždenný rehabilitačný pobyt, pre Adama, v AXIS Medical Center v Piešťanoch.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Ivana K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Tomáška, v ADELI Medical Center v Piešťanoch, v termíne 1.-5.3.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Veronika T., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Michaelu, v Terapeutické centrum Physio CANIS Žilina.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Dáša K., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Ris?ka, v AXIS Medical Center v Piešťanoch, v termíne od 12.- 24.4.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Veronika G. P., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Matthiaska, v Centre zdravia POSSIBILITAS v Piešťanoch, na terapiu Therausit.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Alena T., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Filipka, v Centre LIBERTA v Košiciach.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Milan D., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Nikolasa, v ADELI Medical Center v Piešťanoch.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Jozef Č., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Jožka, ktorý absolvoval Hippoterapiu spojenú s rehabilitáciou na Liptove v zariadení Villa Betula Klub v Liptovskej Sielnici.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Daniela H., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre pani Danielu, v Centre Svetielko Prešov.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Iveta L., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančný príspevok bol použitý na kúpu zdvíhacieho zariadenia stropný? zdvihák pre imobilnú? dcéru žiadateľky.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Mária M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na dvojtýždňový rehabilitačný pobyt, pre Mateja, v CEREMINA, n.o. Šúrovce, v termíne od 20.9. do 1.10.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Eva V., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Karinku, v AXIS Medical Center v Piešťanoch, v termíne 26.7.-7.8.2021.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Zdenka S., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Jasmínku, na delfínoterapiu.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Lenka L., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na nákup špeciálneho kočiara Stingray, ako rehabilitačnej pomôcky, pre Lauru.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Zuzana U., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Adama, v CEREMINA, n.o., Šúrovce.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Lenka L., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Lujzu, v ADELI Medical Center v Piešťanoch.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Iveta G., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Ninu, na hipoterapiu v prijemnom prostredí? na Liptove vo Ville Betule.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Viera M., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Peťka, ktorý absolvoval viac týždenné terapeutické cvičenie v Rehabilitačnom centre Natália v Hlohovci.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Martina H., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na kúpu špeciálneho rehabilitačného kočíka, pre Vilka.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Slavomíra G., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na 2-týždňový intenzívny tréning Therasuit, pre Slavomíru, v Centre zdravia POSSIBILITAS v Piešťanoch.
a) ochrana a podpora zdravia, prevencia, liečba, resocializácia drogovo závislých v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb 300 € Podporená fyzická osoba: Monika H., v Grantovom programe pre deti a mladých ľudí s DMO a svalovou dystrofiou, NF SlovanetFinančné prostriedky boli použité na rehabilitačný pobyt, pre Ondrejka, v Centre LIBERTA v Košiciach, v termíne od 23.3. do 1.4.2021.
Spolu 240 065,95 €